- 31 Mayıs 2013
- 2.503
- 3.053
- 198
- Konu Sahibi baharesintisi
-
Kürtaj olmus zaten
Kürtaj olmus zaten
Kürtaj??? Ben eski konulardan aldatmayı görünce daha fazlası olamaz diye düşünmüştüm. Pesss
bir kız çocuğu annesi olmak sizi daha vicdanlı yapmaz,ben sadece bu kadar önyargılı yaklaşmanıza,yaklaşılmasına şaşırdım,Başlığı açanın nasıl bir niyeti olduğunu bilemem ama belli ki içini dökmüş imam nikahı yatmak için falan çirkin sözler bunlar hele bir anneye bence hiç yakışmaz:)Neyse amacım tartışmak konuyu uzatmak değil,toplumca bazı şeyleri atlatmamız gerek zira daha önemli konualrımız vvar millet olarak,sevgilerle..
Senin geçmişte hatalar yaptı demen 15 gün öncesine dayanıyor eski konularında yazıyor,unuttuysan neler yaşadığını aç bir de sen oku onları..açık söyleyim bir cacık olmaz senin sevgilinden..eğer seni sevseydi resmi nikah yapardınız,imam nikahındaki amacınız nedir ki..o sana senin kadar bağlı değil emin ol rol yapıyo,seni kaybetme korkusu olan kişi böyle davranmazdı,kendini kullandırma daha fazla,ailene de yazık etme
Actigi hangi konuda bu kurtaj
hic zannetmiyorum haberi olduklarini e´bu arkadasin sevgilisinin eger olsaydi bizim komsunun yaptigi gibi yapardiKonu sahibinin sevgilisinin ailesinin haberi varmi peki eger yoksa bu cocuk bu kizi fena kandiriyo ya
benim mezhebim bu kadar geniş degil herkesin kendi tercihi siz normal karsılayabilirisniz ama ben asla çünkü böyle yetişmedim...anne olmakla cok alakalı bir kız cocuk yetiştiriyorum...ne ekersen onu biçersin....kızın oldugunda anlarsın bu tür seylerin anormal oldugunu allah yinede yasatmasın ne diyim...imam nikahınıda zaten öylesine kıymışlar süs olsun die...cok ayıp yatılırmı hiç hanımefendi cocuk bile düşürmüş....ne yatması neyse konu zaten benim düşüncem deil arkadasın sacmalıgı....
Kürtaj konusunu bilmiyorum,sevgillim beni aldattı diye konu var,sonra sevgilim düzeldi diye bir konu var aynı konunun için de yine bir aldatma var biriyle konuşmalar mesajlaşmalar olmuş,en yakını iki hafta önce olmuş..
Nikâh, hem aile hem de toplum için büyük öneme sahip bir sözleşmedir. Bu sebeple yalnızca kadın ile erkeğin evlenmek üzere anlaşmaları yeterli görülmez. Bu konuda her toplumun, kendi inancına, gelenek ve göreneklerine göre koyduğu kurallar vardır. İslam’dan önce Mekke’de kız, babasından veya velisinden istenir, kıza mehri verilir ve nikâhı kıyılırdı. İslam bu uygulamayı kabul etmiştir. Buna göre kızın ailesinin izni ve onayı olmadan kıyılan nikâh geçerli değildir...Umarım aileniz yumuşar annenle bir otur konuş çek kenara normal şartlarda bu nikahın pek geçerliliği yok çünkü
hic zannetmiyorum haberi olduklarini e´bu arkadasin sevgilisinin eger olsaydi bizim komsunun yaptigi gibi yapardi
aynen katiliyorum yaziniza benimde bir kizim var ve cok korkuyorum bu konulardan ben ilk esimden ayrildigimda kendimi toplamam 5senemi aldi asla kendime bir baskasini dokunduramam diyodum kendimi okadar kotu hissediyordum piskolajik destekle kendime geldim ve bunlarin bukadar rahat kendilerine dokundurmalarina anlam veremiyorum okadar kolaymi ya
simdi evliyim 2cocugum var biri kiz rabbim onu boyle hatalara dusmekten korusun biride erkek onuda boyle hata yapmaktan korusun cocuklarimizi dogru´kisilerle karsilastirsin
Bu dediğiniz diğer mezhepler için geçerli.. Kız hanefi mezhebine mensup ise ailesi bilmesede nikah geçerli olur.
Ha bu arada hanefi mezhebine mensup isen ailen nikahı öğrendiğinde fesh edebilir.. Taraflar eşit değilse kızın ailesi isterse nikahı fesh edebiliyor ki mezhep farkınız var bu da ailene bu hükmü uygulayabilme hakkını veriyor.
Ayrıca yaptığın bence çok yanlış..
Bana karşı yanlışları oldu diyorsun.. Tahmin edebiliyorum.. Seni aldattı değil mi?
Bak yemin ederim Allah şahittir kırmızı ile işaretlediğim son cümlemi eski konularına bakmadan yazdım ve aklımdan da diğer geçirdiğim şeyi ( absürt İlişki tarzı ) senden istediğini tahmin ettim ama yazmadan önce emin olmak istedim ve tahminlerimin doğru olduğunu görmüş oldum..
Nerden mi biliyorum? Aynen anlattığın gibi bir pislik bana denk gelmişti.. İmam nikahı istiyen, ilişki isteyen, kabul etmeyince beni aldatan ve bırakan, sonra değiştim diyip geri dönen...... aynı inanca mensup... Rabbime şükür ağına düşmedim s.ktir ettim!!!!
Ne yazık ki sen ağına düşmüşsün.... Yazık gençliğine YAZIK... 3 kuruşluk bir erkek için değer mi? Sevgiymiş aşkmış, bu dünyada sevgi ve aşktan daha önemli şeylerde mevcut.. Onur ve aile gibi.. Neden bu kadar zayıfsınız??
Umarım birliktelik yaşamamışsındır ve o çakala istediğini vermemişsindir
Rabbim seni bu yanlışından döndürsün, senin için dua edeceğim.. Okadar üzüldüm ki, okadar olmaz....
( İlk sayfa dışında geri kalan sayfaları okumadım. Mesajımın ilk kısımlarını, sakin bir şekilde yazdım. taki kırmızı ile işaretlediğim yere gelipte, arkadaşın eski konularına bakıp tahminlerimin doğruluğundan emin oluncaya kadar )
Hiim sanki alevileri karaliycaksiniz gibi geldi yanlismiyim
Hayır hayır..
Yanlış anlaşılmasın, benim bir sürü alevi arkadaşım var ve saygı duyar, çok ta severim..
Ama bazı insanlar var, aleviyim diyorlar lakin değiller.. Mesela bu arkadaşın bahsettiği adam ve benim eski sevgilim gibi.. Allah'a, kitaba ( estağfurullah) küfreden, aslında ateist olan kişiler.
Farkındaysanız aynı mezhep demedim bile, aynı inanca mensup dedim.
Yanlış anlaşılma olsun istemem..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?