Sevgilimle Sinema Tartismamiz

Black Wine

Noone's gonna take my soul away... -Portakal
Kayıtlı Üye
24 Mayıs 2019
2.443
7.603
158
29
Hanımlar merhaba, öncelikle konu sizde "bu muydu" tepkisi uyandırabilir, ancak lütfen anlaticaklarimi kendi en sağlam takintilarinizi aklınıza getirerek okuyun. Konu dışı saçma sapan eleştiri yapicak hanımlar da koşarak konumdan uzaklassin onlara tahammül edemiyorum. Bu arada konuya girmeden "adam hem sana bakıyor EVLİ OLMADIĞINIZ HALDE hem de şikayet ediyorsun çalış o zaman" falan diyecek ömür torpulerine hitaben, kendinizi yormayin kendi alanimda bi ise girdim calisiyorum hala da evli değilim çünkü kime ne.
Konuya gelirsek, şöyle ki benim film izlerken mutlaka orijinal diliyle yani dublajsiz izlemek gibi bi takintim var. Film arapça da olsa İngilizce de olsa o filmi orijinal diliyle izliycem yoksa kesinlikle keyif almiyorum. Tabii filmin orijinali İngilizce olunca daha önemli oluyorum benim için çünkü filmde geçen, altyaziyla tam cevrilememis İngilizce esprileri de anladığım için filmle daha çok bağ kuruyorum, zaten oyunculuğun yarısı jest mimikse yarısı da sestir tonlamadir yani. Bu takintimi da etrafındaki herkes bilir.
Neyse benim uzun zaman önce izlediğim ve 2.si çıksın diye dört gözle beklediğim bi film vardı belki bilirsiniz "IT" diye. Filmin aslında 90 yılında çekilmiş bi versiyonu da var ama ben sırf tadını kaçırmasına heyecanı gitmesin diye özlemedim nerdeyse iki senedir bunun çıkmasını bekliyorum yani. Neyse sevgilimle anlastik aksam bu filme gidicez diye ben avmye daha gelmemişken biletleri o almış. Neyse filme girdik, din din din dinnn(gerilim müziği) film türkçe dublaj!!! Allahım "şapşik" mi duymadım, o "F***" ların yerine lanetler mi edilmedi, bi dublajda ne kadar rezillik olursa o kadar, takintiliyim napiym. Dedim çıkalım ben bu filmi izleyemem, iste sacmalama, geldik iste böyle izle,hem benim suçum mu falan çıkartmadı beni filmden. E tabii ki senin suçun yani, ben sinemaya diye program yapıp gittiğimde, internette gördüğüm saatin türkçe dublajlı saat olduğunu görünce vazgeciyorum, planını bozup gitmiyorum sen de tanıtım ekranına bakicaksin bi zahmet. Hadi bakmadin, niye üste çıkmaya calisiyosun yok nolucak sanki bilmem ne benim için önemli olan onun için değil çünkü. Neyse ben onu da bıraktım artik, dedim bari gözlerimi kapatiym uyumaya calisiym ki filmi izlememiş olurum daha sonra orijinal versiyonuna gelirim. Önce trip attı sacmaliyosun diye dedim sanane ya ben heyecanı kaçsin istemiyorum. Neyse bi de korku filmi ya ikinci yarıda tutturdu bu gözünü ac beraber izleyelim.ben tek izleyince korkuyorum diye yalvar yakar açtım gözümu. Filmin ilk yarısını izlememisim, ikinci yarının ortasından devam ediyorum ve dublajlı izliyorum. P.ç oldu tabii ki film.öyle olunca benim de sınırım.bozuldu çünkü bidaha izleyemiycem de heyecanı kalmadı. Film.bitti.ben mutsuzum tabii ki bu başladı işte sen hep olumsuzsun keyfini çıkarmayı bilmiyorsun mutlu olamycaksin hicbi zaman falan hem inceliklerini hiçe sayiyo hem de beni azarliyo. Ama ben onun yemeğine maydanoz koysam oturur ağlar bile ki koyucam sonra da "e böyle ye nolcak canım huzursuzluk çıkarma" diycem. Ya valla.başka bi film olsa bu kadar takmazdim ama 2 senedir heyecanla bunu bekliyodum mahvoldu her şey.
Baya uzun oldu kusura bakmayın, yine de kocam.beni aldatti, dovdu, falan yazmaktan iyidir en kotu derdimiz.boyle olsun. Yine de sinir bozucu.

Arkadaşınız madem takıntınızı biliyor buna dikkat etmesi gerekirdi evet ama yine de gereksiz uzamış tekrar bilet alıp gidersiniz ne olacak ki.
Kalpler yersiz kırılmış boş yere.

Arkadaşınız madem takıntınızı biliyor buna dikkat etmesi gerekirdi evet ama yine de gereksiz uzamış tekrar bilet alıp gidersiniz ne olacak ki.
Kalpler yersiz kırılmış boş yere.
Ya "AA özür dilerim aşkım dikkat etmedim" falan dese gene uzulucem ama bu kadar uzatmiycam yok bildiği halde benim suçum mu ben napiym sacmalama.diyince iyice sınırım bozuldu

Ben de filmleri Türkçe dublajlı izlemiyorum ,izlemek istemiyorum ,bu konuyla ilgili söylediğin herşeye katılırım.Erkek arkadaşın da biliyordur ,dikkat etmesi gerekir ,hele ki uzun zamandır beklediğim film ise..sinir bozucu olur ben de çok mutsuz olurdum.Ama gelelim tavırlarına ,bu kadar fevri hareket etmek doğru değil. Hani gözünü kapatmak felan fazla geldi bana ,mutsuzluğunu ifade edebilirsin ama bu şekilde değil

Bi dahakine "sevgilim kafami duvara surtup kıvılcım çıkardı sizce ayrilsam mi" diye konu açarım siz de afiyetle yorum yaparsiniz
Ben yorum yapmam genel de. Bilirler burda.
Ama bu ne Allah aşkına . Yorgunluktan ve tukendigim uykusuzluktan , dokuz kırkbeş de yattim ,uyuyamadim ve şu anda hasta cocugumu sallıyorum. Bilmem biseyler anlatabildim mi

Olmuşla, ölmüşe çare yoktur zaten bu davranışınızdan sonra eminim dikkat eder sakin olmaya çalışın sevdiceğinizin kalbini kırmayın.

Ama bazı şeylerden fedakarlık etmeniz gerektiğini düşünüyorum beraber film izleyecekseniz belkide adamda dublajlı izlemekten hoşlanıyordur bu takıntınızı torpulemeniz lazım bence evet doğru demiş bence anın tadını çıkarmalıydınız bana kalırsa. Söyle bir durum var bir de siz mutlumu olmak istiyorsunuz haklimi önce onun ayrımını yapın gerçekten kendinizde yazmışsınız aldatilip dovuldum yazmaktan iyidir diye iste onun farkindasiniz o zaman uzatmaya gerek yok diyorum bugun siz maydanoz koyarsaniz oda baska bir seye inat eder ne gerek var gul gibi iliskiyi cope atmaya

Ben yorum yapmam genel de. Bilirler burda.
Ama bu ne Allah aşkına . Yorgunluktan ve tukendigim uykusuzluktan , dokuz kırkbeş de yattim ,uyuyamadim ve şu anda hasta cocugumu sallıyorum. Bilmem biseyler anlatabildim mi

Geçmiş olsun, şimdi de esinizin çocuğunuzu hasta ettiğini, cevap olarak "ben napiym benim suçum mu" dediğini ve ceremesini şuan sizin çektiğinizi düşünün, belki o kadar saçma gelmez

Takintili oldugum birseyi dusunup yorum yapayim abartmissiniz hani oda yemegine konan maydanoza aglayacak durumdaysa oda abartiyor :)) anin keyfini cikartmak gerekir bazi durumlarda hersey herzaman takintilariniza gore gitmeyebilir cunku bosuna sinir stres yasamaya ne gerek var

Bilemedim ki. Sizin yerinize koyunca evet haklı olabilirsiniz. Düşünmesi gerekirdi madem biliyor takıntılı olduğunuzu. Birde hadi düşünmemiş çıkabilirdiniz ona da hayır demiş. Ama bir yandan da ( yanlış anlamayın) siz biraz fazla sorun çıkarmışsınız gibi. Yine de biraz dayanıp daha sonra tekrar istediğiniz gibi izleyebilirdiniz. İki tarafta da haksızlık var diyorum ben
Şu en başta verdiğiniz uyarılar içinde benim içim rahat etti, oh dedim

Amacım mutsuzluğumu ifade etmek değildi, uyuyup filmi izlemiym orjinaline gittiğimde spoiler yememis olurum diye kapattim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…