Sevgilimle Sinema Tartismamiz

Aynı takıntıya sahip olduğum için seni o kadar iyi anlıyorum ki ama sanırım ben oturur zevk almasam da izlerdim sonra altyazılısına tek giderdim o anı mahvetmezdim yani benim takıntım emin olun sizinkinden önde dublaj izlyen insan çevremde yok takılmıyorum o insanlarla dalga falan geçiyorum uzaklaştırıyorum ama belki gözünden kaçmış der o anı bozmazdım

Size hak veriyorum , önem verdiğiniz konuya saygı duymalı.

Gözden kaciyorsa bir kaç cümleyle bile olsa gönül almalı.

" Ne olmuş ki " çok sinir bozucu bir tepki.

Ancak olan olmuş ve o anın tadını cikarmaliydiniz. Bu defalikta sevgilinizin istediği şekilde izlemiş olurdunuz.

Size tavsiyem , maydanoz ornegindeki gibi zitlasmayin , eğer birlikte geçinmeye niyetliyseniz.

Ve lütfen başkalarının yaşadıklarını , " kaynana görümce , şiddet, aldatma " diyerek orneklendirmeyin, kırıcı olabiliyor.

Derdinizin sizin için ne kadar önemli olduğunu anlatmak için bu şekilde orneklendirmeye lüzum yok.

Ben hak verdim size çünkü Türkçe dublaj ne kadar iğrenç farkındayım.
Hep aynı seslendirmeler, ifadelerin havada kalması, argoların yerini bulmaması...
Gayet haklısınız.
Öte yandan erkek dediğimiz canlı türü bunu "ne var ki bunda, bu yüzden can sıkılır mı, buna kızılır mı" diye algılayacaktır. Beklentiniz olmasın yani.

Sinefillerin dublaj hassasiyetini anlıyorum ben. Siz hassasiyetinizin önemsenmesini istiyorsunuz. Haksız da değilsiniz ama cinsiyet rollerimizin getirdiklerini biraz göz ardı ediyorsunuz.

Benim eşim de dublajsız film izlemek istemezdi. İngilizce okuma anlama ve yazması çok iyi ama konuşamıyor. Benimse tam tersi. Bak sevgilim, konuşmanı böyle böyle geliştirireceksin, bak benim ingilizcem seninki kadar iyi değil ama ben bu yüzden iyi konuşuyorum vs. gibi önermelerle ikna ettim. Şimdi dublajlı film izlemek istemiyor. Bu örneği neden verdim, tepki gösterecek değil hem onu övecek hem de o hassasiyetinizi onun algılayacağı şekilde gerekçelendirecek bir şey bulun diye. Karşınızda bir erkek var, algısı, bakış açısı kadınlardan farklı.

Gerçekten dikkat etmemiştir, gerçekten hassasiyetinizin derecesini algılayamamıştır. Yaptığı doğru demiyorum ama algısının dışında kalan bir şeydir. Bir erkeği kısasa kısasla pek ikna edemezsiniz. Aksine daha tepkisel hale getirirsiniz.

Çoğu zaman ben eşimin hassasiyetlerini kavrayabiliyorum ama o benimkileri kaçırabiliyor. O hassasiyeti erkek dünyasında daha anlamlı bir hale getirerek ifade edebilirseniz ikinizin de konforu bozulmaz.

Her zaman bu yapılabiliyor mu? Hayır ama o zaman da karşınıza alıp tatlı dille konuşun. Ve bu tarz bir olaysa üstünden biraz zaman geçmiş olsun.

Sevgilim sen o gün gerçekten filmin dublajlı olduğunu fark etmemiş olabilirsin ama dublajlı filme bilet aldığında ben ne kadar agresifleşmiştim ve akşamımız zehir olmuştu, hatırlıyorsun değil mi? Belki anlam veremiyorsun ama ben bu konuda çok hassasım ve kendime engel olamıyorum. Bir daha böyle bir şey yaşamayalım bence o yüzden sen bir dahaki sefere dublajlı filme bilet alma, ya da bana bırak, ben alayım. Gibi gibi...

Yani tepkisel ya da suçlayıcı olmayın. Yukarıdaki konuşmaya bakınca iyi de ben resmen kendimi suçlamış gibi olurum böyle dersem, diye düşünüyor olabilirsiniz.

Aslında öyle olmuyor, böyle yaparak sorunu bölüşmüş oluyorsunuz. Çoğu zaman gerçekten çok işe yarar.

Onun sana ve sevdiklerine saygi duymasini istiyorsun ama sen neden duymuyorsun. O da o sekilde seviyor demekki. En azindan sessizce izleyebilirdin. Bos yere tartisma cikartmissin. Ayip etmissin. O sana bunu yapsaydi mesela nasil davranirdin?

Ayrica o filmi gecen kardesimle izledik 1.serisini ya ne sacma ne gereksiz bir filmdi oyle. Amacini bile cozememisti. :ad

Gayet de sinir bozucu.

Basit görenler hiç mi hevesle bir film beklemedi acaba?

Yıllarca beklediğim filmde tadım kaçsa arıza çıkarırım yani.

Erkek arkadaşım da dublajlı izlemeyi hiç sevmez. Fakat sinemada altyazılı bulamayınca yine de giderdik ve sorun çıkarmazdı. Birazcık daha alttan alabilirdiniz bence

Hadi adama pat pat yön vererek konuşuyor, söylüyorsunuz anlarım olabilir her ilişki farklı.
Ama seni kim bu kadar şımarttı kuzum gelmiş kk kadınlarına da bunu yaparsan git, bunu söyleme bilmem ne emirler halindesin. Hic ogretmediler mi sana hayatta her istediğin olmaz, hayat cevrende dönmez. Yorumları kisitlayacaksan konu yazma ya da kimsenin yorumuna burnunu sokma. Ayrıca yorum yapilacak konu bile değil neyine yorum yapalım asıl meselenin. Adamin altindan girip ustunden cikmissin zaten.
Tekrar söylüyorum herkesi o adam gibi süt dökmüş kedi minvalinde yorumlama, ya konunu yaz yorumlarimizi bekle ya yazma kimseye de emir verme. Sen veriyorsun diyecek olursan şuan bu kısasa kisas kim nasil davranirsa karşılığını ne eksik ne fazla aynıni alır.

Hassasiyetin onemsenmedigi icin kizmissin.bu okey. Problem buna verdigin asiri tepkide. Bu tepki cok asiri. Simdi buraya bir suru sey siralayabilirsin; ama soyle ama bu da var falan diye.. bence soyle bir durup iliskine ve kendine bir bakmalisin
1) bu iliskide ufak tefek de olsa hassasiyetlerin surekli mi gormezden gelinip onemsenmiyor
2) karsidaki insan sana kendini degersiz mi hissettiriyor
3) tahammulunu ve sakinliginu kaybettiren baska olaylar mi yasiyorsun
4) kendi hayatinda (evlisin veya degilsin farketmez) kendi isin, kendi evin, kendi ailen vs tam oturmadigini dusundugun bosluklar mi var
5) en basitindan sadece sinir katsayin mi yuksek
Yine de tavsiyem bir psikologa git bence. İyi gelir.
Yazdiklarina gelirsek bence bir uslup problemin var, duzeltmeye calismalisin, yardim veya fikir isterken bile etrafina saldirip azarliyorsun kisitliyorsun. Bence oturup dusunmelisin. İyi geceler

Dublajlı filmden nefret ederim,para da vermem.Ama biri incelik ettiyse - bu bayıldığım bir film bile olsa - oturur izlerim.Kavga etmek için bahane aramışsınız,o da aşırı sırıtmış,maydanoz koyacağım falan da aşırı çocukça,böyle her şey için intikam mı almak istiyorsunuz ?

Hak vermeyenlere agresif değilim yıkıcı eleştiri yapanlara karşı agresifim aslında yani "pff ne kadar saçma, bu da dert mi" falan olunca sinirleniyorum her zaman yorum yapmama özgürlüğü var çünkü herkesin, ben kimseye "saçma mi" diye sormuyorum ki

Hanımefendi sanki konu dışı saçma sapan yorum yapicakmissiniz da ilk paragrafı görünce hevesiniz kursaginizda kalmis gibi yazıyorsunuz. Konu dışı yorum yapmak sizin için gayet normal biseyse birşey diyemiyorum, ben burayı egomu tatmin etmek için değil insanlara da kendime de yardımcı olmak için kullanıyorum, o yüzden sadece kişinin egosuna hizmet eden yorumları da hoş göremiyorum. Posta koymadan önce benim gösterdiğim tepki mi mantıklı sizinki mi bi düşünün bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…