- 30 Nisan 2016
- 1.463
- 3.254
- 133
- Konu Sahibi sutlushake33
-
Yeni kimliklerde Medeni hal bilgisi yer almıyor ki. Bu konuda Şüphem olsaydı bir yolunu bulur minik kibarcık bir msj atardım eski eşine varlığımı belirten. Ama diğer tüm söylediklerinizde haklısınız.Lafta mangalda kül bırakmaz,icraat sıfır. Kullanılmış olduğumu, verdiğim kadarının 3'te 1'ini almadığımı yeni yeni kabulleniyorum.İnsanlik hali değilmi zaten ,gerçekler çığlık atsada kulak tıkamakİlk boşanma kağıtlarını görmeniz ikinci evlilikte de boşandıkları anlamına gelmiyor ki, 4 yıllık sevgilinizin kimliğinin güncel halini bilmiyorsunuz yani. Annesi size hayran olsa ne yazar adam sizi sevmiyor, genç bulmuş bitene kadar takılıyor, bu uğurda eski eşiyle vakit geçirmekten vazgeçmemiş bile. Burada herkes size üzüldü bakın, kendinizi hiç olmayacak biri için üzmenize üzüldü. Siz de kendinize değer verin yazar, gelirse yüz vermeyin sizi mutlu edecek değer veren biriyle olun.
Değer anlamında eksilmeler. Seneler bazı ilişkilerin köklerini güçlendirirken, bazılarında olandan çalmıyor mu? İlk 2 yıl harikaydı zaten,orada bırakıp uzatmaları oynamasaydım keşke"bazı eklemeler daha doğrusu eksilmeler oldu" anlamadım bunu başka şeyler mi oldu aynı evde kalmaları dışında
Bi onu yapmamışım hayretAnnesi sizi tabi ki sever bu yastan sonra oglunun boklu donunu yikamaktan kurtarmissiniz kadini
Bravo gitsin sömürecek başkasını bulsunKoşun koşun küçük bir gelişme var
Buraya yorum yazarken kapı çaldı,ihtimal vermedim o olabileceğine çünkü tatildeler biliyorum.
Kapı aralığından baktım,O. "Hemen s.ktir git buradan" deyip kapıyı çarptım,tin tin gitti. İçim buzzz gibi fresh oldu. Eskiden "dur bi konuşalım bakalım ne diyecek" derdim.
İkinci ağızdan duymaya görmeye ihtiyacım vardı bulunduğum konumu bu yüzden hepinize tek tek teşekkür ederimİyiki 12 yıl sonra başka bir derdim için buraya yazdım güç buldum,teselli oldum, ışık sızdı mağarama
Ayrılamıyorlar işte, aralarında kopmaz bağlar var. Senden sonra da olacak. Herkes gidecek o kadın kalacak. Öyle yani. Kabulsen içine siniyosa buyur.Sırf bu soruyu sorup aydınlanmak için üyelik açtım:) genelde okuyucu rolünde idim bugüne kadar. Yaklaşık 4 yıla yakındır aynı sorunla mücadele ediyorum,sadece bu sebeple partnerim ile büyük tartışmalar yaşıyorum ve aşamıyorum çünkü bir türlü sorunu kendimde görmüyorum.Neyse şöyle kısa bir özet geçeceğim,ben 36 o 54 yaşlarında başlarda asla olmaz desem de şefkat ve aşırı ilgi gördüm,sevilmek gözlerimi kör etti. İlk zamanlar fark ettiğim o sevimsiz benleri ve kırışıklıklarına sonradan aşık oldumHerşey yolunda giderken yıl ortası tatilinde İstanbul'daki oğluna(24 yaşında) gideceğini kalacağını söyledi. Meğer her tatilini oğluyla geçiriyor Muş,sorun değildi ta ki o evde eski eşinin de olduğunu öğrenene kadar.Bugune kadar böyle medeniyet çerçevesinde (ona göre) yürütmüş'ler ilişkilerini oğulları için.Tabi ben böyle birşeyi ne duydum ne gördüm boşandıktan sonra eski eşlerin yılda 2-3kez bazen 1hafta bazen 15 gün birlikte yaşadıklarını. Her seferinde arıza çıkardım tabi ayrıldım yeminler ettim,bir şekilde yeniden bir araya gelip devam ettik. Bugün ise yine orada kimbilir nekadar kalacak eski eş ve evlilik çağındaki oğluyla. Ona sorsak çok normal çünkü sadece oğluyla vakit geçirmek için durumun sıkıntılı olduğunu görmüyor. Hayır sorun bendemi yoksa varmı bu tarz çarpık iliskiler cidden bunu merak ediyorum. Her defasında küfürlerle uğurluyorum hayatımdan sonra nasıl oluyorsa küçük bir delikten sızıyor yine hayatıma bu kısır döngü çok yıprattı beni içim yangın yeri
Ona göre de eski karısı bu konumda inanır mısın? Onsuz hayat düşünemiyo adam.Kendimle konusmaktan kendimi avutmak ve suçlamaktan çok yoruldum. Kangren olmuş bu ilişkiyi söküp atmak istesemde bir yanım hayat onsuz rengini yitirecek diye korkuyorsanki onunla doğdum,onsuz dönmezmiş gibi dünya. Bağımlılıklardan hep korktum ama geldi yine beni buldu. Ne bu tatilleri eski eş ve zıran kadar oğluyla geçirmesine katlanabiliyorum,ne de onsuz yarınlara. Lütfen bir akıl fikir yol gösterin O bensizlikten korkmazken, benim ödüm patlıyor
Şu model takıntılı herif çekecektin bari zengin olaydı. Allahın açını almış besliyon evinde, eski karısına da karnı tok gidiyo.Ahh yok tabi sizde haklısınız düşünceniz de ama o sadece bir devlet memuru ve kazancının yarısını oğluna gönderir. Konu hiç orası değil, hatta ben yemek yaparım çoğunlukla bende yer
O Avrupa sayıklayan arkadaşlar mehir düğün deyince bi köylüleşiyorlar aklın durur.1- Burası Avrupa değil.
2- Avrupa'nın her şeyi iyi olacak ya da herkese iyi gelecek diye bir şey yok.
Avrupai olsaydı sen yapamazsın ama ben yaparım demezdi zaten. Bu tür adamların niyeti Avrupai ayağına yatıp ilişkinin sorumluluklarından kaçıp en güzel taraflarından yararlanmak. Yemeyin şu numaraları artık ya.
Çocuğu tek başına büyüteceksin. Adam yine kazık kadar kamışına su yürümüş oğlunu bahane edip eski karısına koşacak.Evet mantık konuşursa tamda bunları söylerEvlilik düşüncesi yok iki taraftada. Fakat bazen sırf onun bu gidislerine engel olabilmek için şeytan diyor yap bebeği at kollarına hadi gidebiliyorsa gitsin
Ay onu biliyom benGeçen tam bu konuyla ilgili tweet görmüştüm. Genç bir çocuk sanırım üniversite öğrencisi - kız da onun gibi üniversite öğrencisi - sevgilisinden sarma beklemiş. Sürekli istiyormuş kız da artık dayanamamış ben sana burada nasıl sarma sarayım sürekli istiyorsun yeter artık git anan sarsın sarma defol demiş. Çocuk da çok bozulmuş, ayrılmış, mesajı Twitter’a ifşa etmişti. Yani erkekler istiyorlar ki hiçbir şey vermeyeyim ama çok şey bekleyeyim.
Ya bu yeni nesil zaten çöp de bunları örnek alan Twitter kullanan y kuşağı da x kuşağı da sapıttı. Ciddi ciddi yedirdiği yemeği, benzini, kahveyi, aldığı hediyeyi hesaplayan tipler var bir dolu.Ay onu biliyom benKıza kahve dondurma ısmarlamıştı, kız da paran yoksa söyleseydin yapardık bişeyler ben açtım falan demiş buna bi tartışmışlar, velet kızı golddigger yaptı hemen. Erkekler bile sen salak mısın oğlum yemek isteyen golddigger mi olur dedi. Kahve ile dondurmayı helal etti hızını alamayıp. Eskiden sarma börek yapanlar vardı kıymetini bilemedik diye hayıflandı. Şaka gibi veletti.
Zeka mı? Adamda zeka olsa kendisini boşayan kadının peşinde koşup durmaz. Asıl zeka kadında, evlilik sorumluluğu almadan adamı mum etmiş, 24 yaşında evlenmesi gelmiş çocuğa maaşın yarısını gönderten de o kadın, istese el atar duruma, kazık kadar oldun bi işe gir der, ama en güçlü kontrol aracı elinden gideceği için yapmıyor. Asıl zeki olan kadın git ona aşık ol madem seni zeka etkiliyor.Bu adama gelene kadar içimde bir yerde bu eksikliği bastırdım. Psikologa gitmedim ama buna dair çokça kitap okuyup, yer yer babamın da babasından sevgi görmemiş olmasına bağlayıp sakinledim.Bugun bile babam bana para verecekse bunu borç olarak verir, onada alıştım demekki evladı gibi hissettirememis kalın duvarlarını yıkamamış olan benim. Konumda geçen adam benim ilk ve en acı tecrübem. Hemen hooop atlamadim mevzuya,benimde gerçeklere gözüm açıktı hiç tipim değildi aradığım hiçbir özelliğe sahip değildi. Sadece ses tonu huzur kokuyordu, konuşunca sanki dünyadaki tüm sorunları çözebilecek güçte gibiydi. Ortalama 2ay kadar reddettim,vazgeçmedi. Belkide buna tav oldum,benim için savasildigini gördüm 3gun sonra kimse uğraşmaz yoluna bakardı çünkü. Beni başkaları gibi kaslar para vs değil zeka etkiliyor. Bakıyorum her konuda fikri var,sohbeti baymiyor, ilkkez birinden yıllardır bıkmadım ki ben üst üste 3gun aynı arkadaşımla biraraya geleyim enaz 1ay görüşmem konular biriksin
Dediğiniz şemayı gözden geçireceğim. Herkes mantığıyla bakmış, zaten tüm çıplaklığıyla bende görüyorum biliyorum ama bir çemberin içindeyim daha önce çıkmayı başarmış hikayelere ihtiyacım var
Sarkık markık valla mum etmiş adamı, kadın kendi boşadığı halde adam ayrılmıyo dibinden. Bu safım sanıyo ki eşşek kadar oğlunun yüzü suyu hürmetine.Pardon burda kadının ne suçu var? Üslubunuz çok çirkin kadına gelesiye kadar "o buruşmuş şeyini s.kacak başka bi yer bul" veya "göğsünün kılları ağarmış kadayıfa dönmüşsün hala bi afralar tafralar" da diyebilirdiniz mesela. Neden hıncınızı başka bi kadını hemcinsinizi yererek çıkarmaya çalışıyorsunuz ki
Karnını doyurmaya devam et kışlık da alsın kadına. Böyle bir kadına saygı duy bence de ya, senin hayallerini yaşamakla meşgul.Çünkü onada ayrı tavım. Seviyorsa tekrar alsın,sevmiyorsa aynı çatı altında barınmasın. Bu noktada benim varlığım yokluğum bunun hiçbir önemi yok.
Genelde onun üstünden çıkıştım bugüne kadar,busefer hedefimi değiştim. İstanbul'daki olası depreme karşı bu bölgede yazlık ev aldı adaminda desteğiyle. Hemcinsime saygı duyacaksam haketmeli,hanginiz bosandiginiz adamın evinde kaldınız ,onuda evinize aldınız,oldu geldi karşı koyamadiniz heryeriniz akraba dolu gidip kalmazmiydiniz gidene kadar. Siz duyun saygınızı
Yavrucum seninki kadına aşık, çocuk sadece bahanesi, annesi belli ki istemiyo bu kadını, utanmış ben karımdan vazgeçemiyorum demeye, çocuğum için demiş sorana. Şurda aç 10 konu oku, hepsi çocuğum için diyor. Herkes bu kadar çocuk hastasıysa memleket neden bu kadar sorunlu insan kaynıyor? Annesi seni oğlunun eski eş takıntısına çare olarak görüyor, yoksa onun da sana bayıldığı yok. İki tane ters fikir belirt bak nasıl düşman oluyor sana da.Evli değil yazmıştım önceki sayfalarda görmezden gelmedim,4yıldır neredeyse tüm ailesiyle sıkça görüştüm annesi çok sever beni ve hep ona kızar evlenin artık diye(öyle bir düşünce iki taraftada hiç olmadı) Belge konusuna gelirsek aynı eşle çocuğuna olan özlemi dayanılmaz hâle gelince 2kere evlenmiş,ben ilk boşanma kağıtlarını gördüm.Zaten her hangi bir yabancı değil.Şöyle söyleyim ikimizde yıllardır aynı okulda memuruz. Bu yüzden dikiş tutturamadim her gün yan yana gelmemiz, yüz yüze bakmamız gereken yerdeyiz.
Buraya hiç tanımadığım yabancılara kalbime döktüm çünkü itici bir güce ihtiyacım var.En son 12 yıl önce boşanma aşamasında olduğum donem buraya konu açmıştım, yaşayan bilir bunalım nirvanadır o dönem,ama burası bende etkili oluyor tetikliyor"Acaba nasıl yapsamda ayrilmasam" temalı bir konu yok ortada,aksine ben ayrıldım ama zihnim ve kalbim yılların getirdiği alışkanlığı zırt diye yok saymıyor. Asıl maksadım benzer yaşanmışlıkları olanların bu dönemleri nasıl atlattıklarını görmeyi istemek...Konu açarken belki biryerlerde aynı hastalığa tutulmuş kurtulmuş kadınlar tanırım dedim.Yaniliyorsunuz kendi kendimin umrunda olmasam Kader deyip teslim olurdum.Burada yada hiçbir yerde bahsini dahi açmaz hayatıma bakardım...
Çıkmadan bi uğrayıp şunun gazını alayım demiştir.Koşun koşun küçük bir gelişme var
Buraya yorum yazarken kapı çaldı,ihtimal vermedim o olabileceğine çünkü tatildeler biliyorum.
Kapı aralığından baktım,O. "Hemen s.ktir git buradan" deyip kapıyı çarptım,tin tin gitti. İçim buzzz gibi fresh oldu. Eskiden "dur bi konuşalım bakalım ne diyecek" derdim.
İkinci ağızdan duymaya görmeye ihtiyacım vardı bulunduğum konumu bu yüzden hepinize tek tek teşekkür ederimİyiki 12 yıl sonra başka bir derdim için buraya yazdım güç buldum,teselli oldum, ışık sızdı mağarama
Adamın "çocuk" dediği 24 yaşında, çocuğu bahane ediyor ama ortada çocuk yok. Hiç acımıyorlar bu konu sahibesinin psikolojik yönden sağlıklı olmadığını geçmişte bir yerlerde bir şeyleri tetiklediğini anlamış adam sömürüyor da sömürüyor. Kendi kızına yapılmasını ister miydi asla istemezdi ama el kızına acıyan yok. Bu konuda her ne kadar bazen eski eşe hakaret vs. gibi şeyler yaparak kendini kaybetse de ben sadece konu sahibine üzülüyorum olan sadece ona oluyor diğerlerinin hepsi keyfinde.Yavrucum seninki kadına aşık, çocuk sadece bahanesi, annesi belli ki istemiyo bu kadını, utanmış ben karımdan vazgeçemiyorum demeye, çocuğum için demiş sorana. Şurda aç 10 konu oku, hepsi çocuğum için diyor. Herkes bu kadar çocuk hastasıysa memleket neden bu kadar sorunlu insan kaynıyor? Annesi seni oğlunun eski eş takıntısına çare olarak görüyor, yoksa onun da sana bayıldığı yok. İki tane ters fikir belirt bak nasıl düşman oluyor sana da.
Benim hayallerimi siz nereden bileceksiniz ki? Benim boşanıp eski kocamın sırtından geçinmek,misafircilik oynamak gibi hayallerim yok.Belki yine nostaljik gelecek size ama oturup her gün makarna yerim(çok severim:) yinede eski eşten medet umman,saygı duyamıyorum siz duyabilirsiniz.Karnını doyurmaya devam et kışlık da alsın kadına. Böyle bir kadına saygı duy bence de ya, senin hayallerini yaşamakla meşgul.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?