Öncelikle hasta bir insanla beraber olmak büyük özveri, çok sağlam sinirler ve güçlü bir psikoloji gerektirir. Kendinde bunu başarabilecek gücü görmüyorsan hiç başlama derim. Eğer hastalık kötü şekilde ilerlerse bunun altından kalkamaz ve onu yarı yolda bırakır isen çok daha büyük vicdan azabı çekersin.
Kalp kisti ile ilgili biraz araştırma yaptım google da. Bu hastalığı ilk defa duymuştum çünkü. Benim bulabildğim sadece Diyarbakır'da 1 tane ameliyat var bu konuyla ilgili. Lİnk vermek yasak olduğu için kısaca şöyle özetlenebilir:
DİYARBAKIR- Dicle Üniversitesi Hastanesi, sağlıkta bir ilke daha imza attı. Güneydoğu’daki ilk kalp kisti ameliyatı yapıldı Dicle Üniversitesi Hastanesi’nde yapıldı. Nefes darlığı şikayetiyle Batman’dan D.Üniversitesi Hastanesine sevk edilen E.Ç.'nin yapılan tetkiklerinde kalbinde kist olduğunun tespit edildiğini ifade eden Yardımcı Doçent İsmail Başyiğit, yaptıkları ameliyatla hastanın sağlığına kavuştuğunu belirtti.
Başyğit, şöyle konuştu : '' Kalp kisti vakası nadir görülen bir vakadır. Kedi ve köpek gibi hayvan dışkısından veya sebze ve meyvelerden insanlara bulaşan parazitsel bir hastalıktır. Kalp kisti ameliyatı bölgede ve hastanemizde ilk kez yapılıyor. ‘’
KALP KİSTİ OLUŞUMU
kistinin alınmasından sonra, hiçbir şikayetinin kalmadığını belirten Başyiğit, ameliyatı Yrd.Doç. Celal Yavuz, uzman Dr. Sinan Demirtaş ile gerçekleştirdiklerini ifade etti. Başyiğit konuşmasını şöyle sürdürdü ; ‘’ Kalp kisti riski binde 2’dir. Bu parazit daha çok kara ve ak ciğerlere yerleşir. 3 cm. büyüklüğünde bir kistti. 3 saat süren ameliyat başarılı geçti. Hastayı 5. gününde taburcu ediyoruz.’’ dedi.
Kedi ve köpeklerle sürekli temas halinde olanları kalp kisti konusunda uyaran Başyiğit , ‘’ Bu parazit evcil hayvanlardan da geçebilir. Kedi, köpek besleyenler temizliğe dikkat edilmeli, bu hayvanların dışkısıyla temas etmemeye özen göstermelidirler. Sebze ve meyveleri bol suyla yıkamalıdırlar ‘’ şeklinde konuştu.
ALLAH RAZI OLSUN
Evli ve 3 çocuk babası ve olan E.Ç., Dicle Üniversitesi Hastanesi’ne geldiğinde yürüyemediğini ve nefesinin kesildiğini belirterek, operasyondan sonra rahatladığını söyledi.
Çelik,‘’ Yapılan ameliyatla rahatladım. Kendimi çok iyi his ediyorum. Herkese bu hastaneyi tavsiye ederim. Benimle çok ilgilendiler ve beş kuruş paramda gitmedi. Hamallık yaparak geçiniyorum. Başka illere gidecek imkanım yoktu. Gitseydim maddi ve manevi yönden perişan olacaktım. Bu hastanede hiç masrafım olmadı. Çok ilgi ve alaka gördüm. Allah doktorlardan ve personelden razı olsun ‘’ dedi.
Şimdi bence ilk olarak erkek arkadaşın ile birlikte doktora gitmeyi teklif edebilirsin. Ancak bunu yaparken sorgular gibi değil, onunla birşeyleri paylaşmak istediğin için yapmak istediğini hissetmeli. Eğer hastalığı gerçek ise ona inanmaman çok daha fazla üzebilir onu. Yok hastalığı yalan ise zaten doktora gitmek istemeyecek ya da geçiştirecektir. Belki dr kontrolü yeni bittiği için başka bir doktora kısa sürede gidemeyeceğini söyleyebilir, o zaman da elindeki rapordan hastalığının tıp literatüründeki latin adını öğrenmek istediğini, böylece onun hayatını daha kolaylaştırabilmek adına araştırma yapabileceğini söyleyebilirsin. Bunların hiçbir olmadıysa, ilaç kullanıyor diyorsun, en azından ilacın adını öğrenebilirsin herhalde.