Sevgiliniz böyle bir şey istese kabul eder razı olur muydunuz

İyi aynen devam et böyle

Yani değil mi? Ama işte her ameliyat olan o beslenme düzenini devam ettiremiyor Sigrid, ciddi disiplin gerekiyor.
Bibibella tecrübeli olduğundan ben ne yazsam havada ve bilgisizce olacak lakin komşudan gördüğüm zaten ameliyatın ilk ayları isteseniz de yiyemiyorsunuz, katı gıda yoktu diye biliyorum full sıvı beslenme oluyor, o sürede felaket kilo veriliyor, komşunun aylar içinde eridiğine gözlerimle şahit oldum ama koruyamadı

Çok zorlu bir ameliyat çok da riskli, insan hayatını riske attığını nasıl unutur onu anlayamıyorum
Bahsettiğim komşu arkadaşlarının da ameliyat olduğunu ama içlerinden sadece bir tanesinin istikrarlı olduğunu diğerlerinin yeniden kilo aldığını söylemişti ameliyattan önce, yani dikkat etmesi gerektiğini biliyordu ilk 1,5 yıl cidden şahane gitti ufacık tefecik çıtı pıtı oldu, karın germe olacaktı fazla deriler hem görsel olarak kendisini rahatsız ediyordu hem de ağırlık yapıyor diyordu, tekrar alkole başlayınca kilo almaya başladı.

Son düzenleme:
Benim ailemde Avusturya da yaşıyor,bende yaşadım. Sigortası varsa tabi para ödemesi yapmaz ki.
Ayrica sizin verdiğiniz 11bin TL neyine yetecek yani Türk parası ne alaka.
Benimde orda arkadaşlarım vardi üniversitede Avusturya vatandaşı olan sevgilileriyle evlendiler vizede sorun olmasın diye öğrenciydi tabi onlar . Ama zaten çalışan insana vizeyi veriyorlar

O teoride anlatılan, pratikte işler öyle yürümüyor.

Bknz Türkiye 70 80 kilodakileri bile sırf para için ameliyat ediyor özeller sigrid yapma kuşum hiç bir ameliyatımı özelde olmadım mide ameliyatım için bile aylarca testlerden geçtim

Neden bu kadar ön yargılı davranıyorsunuz ? Ben buraya sadece bu konuyla ilgili konu acıyorum baska konu yok çünkü olması gerekeni merak ediyorum. Neden yalan soyleme ihtiyacı duyayım.

çünkü ya siz bizi yemeye çalışıyorsunuz ya da sizi çok fena yiyorlar

doğduğundan beri obez olan kuzenimin şu anda ameliyat ve sonrasındaki beslenme disiplini ile şu anda yarısı yok. ameliyat üstünden seneler geçti ama sofrada iki köfte yiyorsa üstüne minik bir kaşık pilav yemek için bir saat beklemesi gerekiyor. o yüzden sadece 40 kilo vermeyi benim aklım almıyor.

Bibi herkes maalesef bundan sonra yeni sayfa açacağım, kendime ve kiloma dikkat edeceğim ilkesiyle ameliyat olmuyor. Diyet yapmadan kolay kilo vermenin yolu olarak görüyorlar ameliyatı. Mucizevi bir şey sanıyolar. Hayat tarzını değiştirmediğin sürece ameliyat olsan ne olmasan ne? Sen sporunu yapan, kendine dikkat eden kadınsın ama işte ameliyattan sonra bir gram yaşam tarzını değiştirmeyenler var. Bu yüzden ameliyattan sonra doğru düzgün kilo vermeyen verse de geri alan çok kişi var.

Bir ara ağır yaşamları deli gibi izliyordum. 200 küsür kiloyken ameliyat olup kilo veremeyen zibilyon kişi vardı. Tokluk hissine ve kusmalarına rağmen hala yiyolardı. Bir anda çok yemeseler de sık sık porsiyonu küçük ama kalorisi yüksek şeyler yiyolardı.

Influencerlarda da gördüm mide ameliyatından sonda en fazla birkaç seneye eski haline gelen. Misal ezgi irem diye bir influencer var merak eden instasına baksın. Tüp mideli o da. Sigrid seni de etiketliyeyim

Yorumlamak bana düşmez aslında, sıfır bilgiyle oturduğum yerden ahkam kesmek gibi olacak ama yapılıyor mu onu da bilmiyorum kilo sebebiyle ameliyat olması gereken kişilerin önce psikolojik değerlendirmeden geçmesi gerekiyor bence, bir kısmı metabolizması vb sebeple elde olmayan nedenlerle kilo alıyorsa da bana kalırsa epey bir kısmı da duygusal yeme bozukluğundan alıyor, konu sahibi bu kategoride sanki.
Yemek yiyince rahatlıyorum diyor, ameliyat olması çözüm değil o yüzden, midesi almasa da yedikleri dokunsa da zorlayarak yiyor.

Farkındayızdır hepimiz duygusal açlık yaşayan kadınlarımızın çoğu kilolu ve hep aynı içerik üzerine tekrarlayan konular açıyorlar.

Demek istediğim bu benim porsiyonlarımı görseniz şaşırırsınız baya da 73 kilo kadınım yani :)

Evet demek istediğim şey bu. Mesela bu arkadaşımla Ben geçen yıl Haziran ayında tanıştım. Çok tartışmalarımız oldu aralık ayından beri yazdığım çok fazla Ayrılık Hikayesi oldu. Bu tarz olaylar yaşadığın Zamanlarda sadece kahvaltı yapmak hem de gün boyu kahvaltı yapmak ya da ne bileyim makarna yemek ağzıma cips sıkıştırmak dizi izlemek... sanki bütün sorunlarla başa çıkıyormuşum his veriyor bana

Psikolojik destek almalısınız, kanlı canlı tanımadığınız bir adamla sanal bir şeyler yaşıyorsunuz, ki adına ilişki bile diyemiyorum çünkü değil, adamın hayatına dair doğru dürüst bilgi sahibi bile değilsiniz çünkü, o yüzden her söylediğine inanıyorsunuz, inanmak isteyerek kendinizi kandırıyorsunuz ve gerçek manada yaşanmayan bir ilişki için yeme bozukluğu yaşıyorsunuz.

Kendi konunuz gibi değil dışarıdan bir göz gibi okuyun açtığınız konuları, sağlıklı mı yaptıklarınız ?

bu kesinlikle doğru. ben hafif kilolu ve kilolu arasında gidip gelen skaladayım uzun yıllardır ve birçok diyetisyenle, onların önerdiği birçok farklı diyet türü ile kilo vermeye çalışıp ya gram dahi veremedim ya da ittire kaktıra verdiğim 2-3 kiloyu da daha diyet devam ederken geri aldım.
o dönemde hem bir rahatsızlığımın farkında olmamam hem de bedenimi tanımıyor olmamı geçtim. ben psikolojik olarak bu sürece hazır değilmişim. birçok farklı sebepten hem psikolojik olarak çok çekişmeli hem de çok yüksek tempolu bir hayatım vardı. bunlar beni kilo vermek için mental hazırlık sürecine girmekten geride tutuyordu.
ben eminim ki, daha fazla kilolu olup bu ameliyata yeltenseydim BMI değerine bakmaksızın beni kasap gibi biçecek bir doktor mutlaka bulurdum. Mirta o açıdan çok haklı. mutlaka sizin ihtiyaçlarınızı gözetmeden ve operasyondan alabileceğiniz zararı göz ardı ederek para kazanan hekim bulunuyor. ama operasyona girsem kendime dair sorunumu geri çözemediğim için ya ölmek pahasına önce çokça kiloverip sonra yine yavaş yavaş geri alırdım ya da bu sefer de vücudumdaki başka bi şeyi dert edinirdim.
ben kendimle olan sorunumu çözene kadar hayatıma birisini dahi sokmadım ikimizin de başını yakmamak için. bu kadar kaygan zeminde kendini arıyorken estetik/medikal mühadaleler ya da ilişki kurmak bana çok tehlikeli geliyor.
bazen bu forumu da bu açıdan dehşetle okuyorum.

Aynen, tıbbi bilgim yok ama diyet topiklerinde takılıyordum bir dönem, bdvde tekrar tekrar açılan konuları da biliyorum üye profilini de çok rahat çıkarıyorsunuz konularından ve kendisiyle ilgili verdiği bilgilerden, annem morbid obezdi ondan gözlemlediklerim de birleşince gözleme dayalı yorumluyorum.

Doktorlar diyor ya hastanın moral motivasyonu psikolojisi hastalığı yenmede önemli rol oynar diye, kiloda da psikoloji önemli, evet beslenme alışkanlığımız genel olarak mutfağımızın da zenginliği sebebiyle epey abartılı, mesela genel olarak 2-3 çeşit yemek pişer evlerde, tatlı eksik olmaz, kimi ekonomik kimi doymadığını düşündüğünden ekmeğe abanan bir milletiz zaten, genel anlamda sağlıklı ve dengeli beslenmiyoruz bu da kg olarak geri dönüyor fakat üstüne bir de psikolojik olarak dalgalanan biriysek yeme bozukluğu gelişiyor istemeden.

Mune öyle diyorsan öyledir tabiyki ama bu arkadaşı stalkladığımda çok fazla yalan konuştuğuna rastladım. Mesela bu konuda biz bu adamla hiç yüz yüze görüşmedik sadece görüntülü konuştuk, mesajlaştık dedi.
Yanlış anlaşılma oldu görmedim derken Kanlı canlı görmedim Tabii ki de görüntülü falan konuşuyoruz

Ama başka konusunda cinsellik yaşadık diyor. hatta cinsellikten sonra adam kendisinden ayrılınca neden o zaman benle beraber oldun diye hesap sormuş. Yani şimdi bu üyenin söylediklerine inanmasak haksız mıyız
12 Şubat'ta yeniden sevgili olduk Ama hep suratı asıktı bana hiç aşkım demiyordu ben de Elbet bir gün düzelir diye toparladım Hatta onun isteği ile cinsellik bile oldu ama hiç eskisi gibi yaklaşmıyordu

Madem beni sevmiyorsun neden benimle beraber oldun neden bunları yaptım dediğimi de bana bağırıp çağırdı Yeter artık ki Engelleyeceğim seni Yoksa yazma bana dedi Ben de engellememesi için yalvardım resmen

Ülkesine bağlı bacım
Finlandiyaya gidip manken gibi bir kızla evlenirse görürsün döneni dönmeyeni

Küçükken evli komşumuz yapmıştı bunu. Boşandı Almanya ya gitti. Yasal süresi doldu eşini yanına aldı. Anlaşmalı evliliğini bitirdi. Tekrar eşiyle evlendi. Yıllardır mutlu mesut yaşıyolar. Bodrumdan yazlıkta aldılar.
Yerinizde olsaydım ne düşünürdüm gerçekten bilmiyorum ama 20 sene önce bunlar yapılıyordu.

Mirta,
bir hesabı birden fazla kişinin kullanması başka, trollüyor gerekçesi başka ama.
Üyeliği ablasıyla kullanıyorlarmış şikayeti geldi bizde müdahale ettik, üyelik askıya alındı kişiyle görüşüldü, bir tek kendin kullanabilirsin dendi.

Troll üyelik şikayeti olmadı, sizler işleyişi biliyorsunuz ama yine de açıklayayım çünkü bazen raporlarda bize tuhaf laf sokmalar ve imalar yapılıyor :)))

7/24 sitede fink de atsak, şüphe duyulan konulara ya da tartışma çıkan konulara yorum da yazsak, ki genelde konulara yazan benim, kim nerede ne yazmış, hangi üyenin mesajlarında tutarsızlık var takip edemem, KK bir bdvden ibaret sanıyorlar ama değil biliyorsunuz, nasıl takip edemezsiniz denirse diye belirteyim toplasan 100 üye değiliz yüz binleri bulduk, kalabalık bir platformda yüz binlerce üyenin her gün milyonlarca mesaj yazdığını düşünürsek, şikayet et butonuna basılmazsa mesajlardan da tutarsızlıklardan da haberdar olamayız

Trollüyorsa butona basmalısınız, bunun üzerine de yazmıştım aslında, kesin troll deyip kestirip atamadığım ya da işlem yapma ikilemine düşebileceğim durumlarda adminlere paslıyorum, şikayetleriniz bir benim elimden geçmiyor adminler de biliyor haberdar oluyor, kafama göre değil hiçbir şey (bu kısım geneldi Mirta, üzerine alınma )

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…