- 20 Ocak 2010
- 48.335
- 184.658
- 1.123
- 44
- Konu Sahibi laurabeybi
-
İyi aynen devam et böyleSize ameliyat olduğuma dair bilgileri özelden göndermemi ister misiniz ? Sanki bana inanmıyormuşsunuz gibime geldi de ondam
Iste etmiyorum onu diyorum kontrollere de gitmedim yalan soylemicem. Karnım doyuyo tıkanıyorum sonra rahatlayın tekrar yiyorum o tabağı
Yani değil mi? Ama işte her ameliyat olan o beslenme düzenini devam ettiremiyor Sigrid, ciddi disiplin gerekiyor.Eki Görüntüle 3620500
ayrıca bildiğim kadarıyla belli bir BMI üzerindeki hastaya da ivedilikle bu operasyon uygulanamıyor. karaciğer yağlanması, böbrek fonksiyon sorunu ve beraberinde gelen karaciğer fonksiyon bozukluğu, böbrek üstü bezlerinin durumu ve buna bağlı olarak birçok hormondaki sorun yüzünden öncelikle bir detokstan geçiyorlar. dolayısıyla böylesi bir detokstan geçen hasta, ameliyat sürecine uygun görülüp operasyona alınana kadar yeni beslenme ritmine alışmış oluyor.
Çok zorlu bir ameliyat çok da riskli, insan hayatını riske attığını nasıl unutur onu anlayamıyorumYa işte zayıflayınca bidaha almaz sanıyorlar eski zor zamanları unutuyorlar. Bende ilk kilo verdiğimde iyi görünmüyordum sonra zamanla vucut oturuyor şimdi bide spor ki bence asıl zor kısım bu, düzeliyor (yemesi içmesi takviyesi uyuması düzeni istikrarı) ben karnımıda gerdirdim çünkü onun düzelme şansı yoktu maalesef
O teoride anlatılan, pratikte işler öyle yürümüyor.Eki Görüntüle 3620500
ayrıca bildiğim kadarıyla belli bir BMI üzerindeki hastaya da ivedilikle bu operasyon uygulanamıyor. karaciğer yağlanması, böbrek fonksiyon sorunu ve beraberinde gelen karaciğer fonksiyon bozukluğu, böbrek üstü bezlerinin durumu ve buna bağlı olarak birçok hormondaki sorun yüzünden öncelikle bir detokstan geçiyorlar. dolayısıyla böylesi bir detokstan geçen hasta, ameliyat sürecine uygun görülüp operasyona alınana kadar yeni beslenme ritmine alışmış oluyor.
Bknz Türkiye 70 80 kilodakileri bile sırf para için ameliyat ediyor özeller sigrid yapma kuşum hiç bir ameliyatımı özelde olmadım mide ameliyatım için bile aylarca testlerden geçtimEki Görüntüle 3620500
Neden bu kadar ön yargılı davranıyorsunuz ? Ben buraya sadece bu konuyla ilgili konu acıyorum baska konu yok çünkü olması gerekeni merak ediyorum. Neden yalan soyleme ihtiyacı duyayım.
Yani değil mi? Ama işte her ameliyat olan o beslenme düzenini devam ettiremiyor Sigrid, ciddi disiplin gerekiyor.
Bibibella tecrübeli olduğundan ben ne yazsam havada ve bilgisizce olacak lakin komşudan gördüğüm zaten ameliyatın ilk ayları isteseniz de yiyemiyorsunuz, katı gıda yoktu diye biliyorum full sıvı beslenme oluyor, o sürede felaket kilo veriliyor, komşunun aylar içinde eridiğine gözlerimle şahit oldum ama koruyamadı
Çok zorlu bir ameliyat çok da riskli, insan hayatını riske attığını nasıl unutur onu anlayamıyorum
Bahsettiğim komşu arkadaşlarının da ameliyat olduğunu ama içlerinden sadece bir tanesinin istikrarlı olduğunu diğerlerinin yeniden kilo aldığını söylemişti ameliyattan önce, yani dikkat etmesi gerektiğini biliyordu ilk 1,5 yıl cidden şahane gitti ufacık tefecik çıtı pıtı oldu, karın germe olacaktı fazla deriler hem görsel olarak kendisini rahatsız ediyordu hem de ağırlık yapıyor diyordu, tekrar alkole başlayınca kilo almaya başladı.
Bibi herkes maalesef bundan sonra yeni sayfa açacağım, kendime ve kiloma dikkat edeceğim ilkesiyle ameliyat olmuyor. Diyet yapmadan kolay kilo vermenin yolu olarak görüyorlar ameliyatı. Mucizevi bir şey sanıyolar. Hayat tarzını değiştirmediğin sürece ameliyat olsan ne olmasan ne? Sen sporunu yapan, kendine dikkat eden kadınsın ama işte ameliyattan sonra bir gram yaşam tarzını değiştirmeyenler var. Bu yüzden ameliyattan sonra doğru düzgün kilo vermeyen verse de geri alan çok kişi var.Hayır bide kolay bir ameliyat değil ki dr un ilk dediği şey ölme riski var! Bide 160 kilo birisi 1 sene de sadece 40 kilo vermezdi birkaç aya verirdi zaten o kiloyu bu olayda bi terslik var normalde 1 sene de ideal kilona yaklaşmış oluyorsun çünkü istesende yemen mümkün değil
Yorumlamak bana düşmez aslında, sıfır bilgiyle oturduğum yerden ahkam kesmek gibi olacak ama yapılıyor mu onu da bilmiyorumdoğduğundan beri obez olan kuzenimin şu anda ameliyat ve sonrasındaki beslenme disiplini ile şu anda yarısı yok. ameliyat üstünden seneler geçti ama sofrada iki köfte yiyorsa üstüne minik bir kaşık pilav yemek için bir saat beklemesi gerekiyor. o yüzden sadece 40 kilo vermeyi benim aklım almıyor.
Demek istediğim bu benim porsiyonlarımı görseniz şaşırırsınız baya da 73 kilo kadınım yani :)doğduğundan beri obez olan kuzenimin şu anda ameliyat ve sonrasındaki beslenme disiplini ile şu anda yarısı yok. ameliyat üstünden seneler geçti ama sofrada iki köfte yiyorsa üstüne minik bir kaşık pilav yemek için bir saat beklemesi gerekiyor. o yüzden sadece 40 kilo vermeyi benim aklım almıyor.
Evet demek istediğim şey bu. Mesela bu arkadaşımla Ben geçen yıl Haziran ayında tanıştım. Çok tartışmalarımız oldu aralık ayından beri yazdığım çok fazla Ayrılık Hikayesi oldu. Bu tarz olaylar yaşadığın Zamanlarda sadece kahvaltı yapmak hem de gün boyu kahvaltı yapmak ya da ne bileyim makarna yemek ağzıma cips sıkıştırmak dizi izlemek... sanki bütün sorunlarla başa çıkıyormuşum his veriyor banaYorumlamak bana düşmez aslında, sıfır bilgiyle oturduğum yerden ahkam kesmek gibi olacak ama yapılıyor mu onu da bilmiyorumkilo sebebiyle ameliyat olması gereken kişilerin önce psikolojik değerlendirmeden geçmesi gerekiyor bence, bir kısmı metabolizması vb sebeple elde olmayan nedenlerle kilo alıyorsa da bana kalırsa epey bir kısmı da duygusal yeme bozukluğundan alıyor, konu sahibi bu kategoride sanki.
Yemek yiyince rahatlıyorum diyor, ameliyat olması çözüm değil o yüzden, midesi almasa da yedikleri dokunsa da zorlayarak yiyor.
Farkındayızdır hepimiz duygusal açlık yaşayan kadınlarımızın çoğu kilolu ve hep aynı içerik üzerine tekrarlayan konular açıyorlar.
Psikolojik destek almalısınız, kanlı canlı tanımadığınız bir adamla sanal bir şeyler yaşıyorsunuz, ki adına ilişki bile diyemiyorum çünkü değil, adamın hayatına dair doğru dürüst bilgi sahibi bile değilsiniz çünkü, o yüzden her söylediğine inanıyorsunuz, inanmak isteyerek kendinizi kandırıyorsunuz ve gerçek manada yaşanmayan bir ilişki için yeme bozukluğu yaşıyorsunuz.Evet demek istediğim şey bu. Mesela bu arkadaşımla Ben geçen yıl Haziran ayında tanıştım. Çok tartışmalarımız oldu aralık ayından beri yazdığım çok fazla Ayrılık Hikayesi oldu. Bu tarz olaylar yaşadığın Zamanlarda sadece kahvaltı yapmak hem de gün boyu kahvaltı yapmak ya da ne bileyim makarna yemek ağzıma cips sıkıştırmak dizi izlemek... sanki bütün sorunlarla başa çıkıyormuşum his veriyor bana
Yorumlamak bana düşmez aslında, sıfır bilgiyle oturduğum yerden ahkam kesmek gibi olacak ama yapılıyor mu onu da bilmiyorumkilo sebebiyle ameliyat olması gereken kişilerin önce psikolojik değerlendirmeden geçmesi gerekiyor bence, bir kısmı metabolizması vb sebeple elde olmayan nedenlerle kilo alıyorsa da bana kalırsa epey bir kısmı da duygusal yeme bozukluğundan alıyor, konu sahibi bu kategoride sanki.
Yemek yiyince rahatlıyorum diyor, ameliyat olması çözüm değil o yüzden, midesi almasa da yedikleri dokunsa da zorlayarak yiyor.
Farkındayızdır hepimiz duygusal açlık yaşayan kadınlarımızın çoğu kilolu ve hep aynı içerik üzerine tekrarlayan konular açıyorlar.
Aynen, tıbbi bilgim yok ama diyet topiklerinde takılıyordum bir dönem, bdvde tekrar tekrar açılan konuları da biliyorum üye profilini de çok rahat çıkarıyorsunuz konularından ve kendisiyle ilgili verdiği bilgilerden, annem morbid obezdi ondan gözlemlediklerim de birleşince gözleme dayalı yorumluyorum.bu kesinlikle doğru. ben hafif kilolu ve kilolu arasında gidip gelen skaladayım uzun yıllardır ve birçok diyetisyenle, onların önerdiği birçok farklı diyet türü ile kilo vermeye çalışıp ya gram dahi veremedim ya da ittire kaktıra verdiğim 2-3 kiloyu da daha diyet devam ederken geri aldım.
o dönemde hem bir rahatsızlığımın farkında olmamam hem de bedenimi tanımıyor olmamı geçtim. ben psikolojik olarak bu sürece hazır değilmişim. birçok farklı sebepten hem psikolojik olarak çok çekişmeli hem de çok yüksek tempolu bir hayatım vardı. bunlar beni kilo vermek için mental hazırlık sürecine girmekten geride tutuyordu.
Mune öyle diyorsan öyledir tabiyki ama bu arkadaşı stalkladığımda çok fazla yalan konuştuğuna rastladım. Mesela bu konuda biz bu adamla hiç yüz yüze görüşmedik sadece görüntülü konuştuk, mesajlaştık dedi.Hesap ablasınındı ama artık sadece konu sahibi kullanacak, yeniden başkası kullanırsa işler değişir, zira sizler biliyorsunuz ama konu sahibine tekrar hatırlatma olsun diye yazıyorum, bir hesabı sadece o hesabı kullanan kişi aktif edebilir konu açabilir, başkası kullanırsa üyelik iptal edilir.
Yanlış anlaşılma oldu görmedim derken Kanlı canlı görmedim Tabii ki de görüntülü falan konuşuyoruz
12 Şubat'ta yeniden sevgili olduk Ama hep suratı asıktı bana hiç aşkım demiyordu ben de Elbet bir gün düzelir diye toparladım Hatta onun isteği ile cinsellik bile oldu ama hiç eskisi gibi yaklaşmıyordu
Madem beni sevmiyorsun neden benimle beraber oldun neden bunları yaptım dediğimi de bana bağırıp çağırdı Yeter artık ki Engelleyeceğim seni Yoksa yazma bana dedi Ben de engellememesi için yalvardım resmen
Küçükken evli komşumuz yapmıştı bunu. Boşandı Almanya ya gitti. Yasal süresi doldu eşini yanına aldı. Anlaşmalı evliliğini bitirdi. Tekrar eşiyle evlendi. Yıllardır mutlu mesut yaşıyolar. Bodrumdan yazlıkta aldılar.Yurtdışında yaşayan bir erkek arkadaşınız var. Sizinle evlenmek ve hayatınızı orada geçirmek istiyor. Fakat orada kalması için yapması gereken tek şey evlilik yani oraya ait bir kadınla evlilik kuracak 22 23 ay boyunca evlilik yapmış olacak. Ve sizden de tek isteği ikinizin de hayatını orada kurmak için bunu görmezden gelmeniz ve sabırlı olmanız. Yani sevgiliniz size diyor ki ben 22-23 ay boyunca bu kadınla evli olacağım ama bu evlilik Sadece kağıt üzerinde olacak ve evlilik bittikten sonra Türkiye'ye gelip Seninle evlenip seni de oraya götüreceğim. Bu ikimizin de hayatını kurtarmak için yani ben ikimizi de düşünüyorum diyor. Ne yapardınız?
Mirta,Mune öyle diyorsan öyledir tabiyki ama bu arkadaşı stalkladığımda çok fazla yalan konuştuğuna rastladım. Mesela bu konuda biz bu adamla hiç yüz yüze görüşmedik sadece görüntülü konuştuk, mesajlaştık dedi.
Ama başka konusunda cinsellik yaşadık diyor. hatta cinsellikten sonra adam kendisinden ayrılınca neden o zaman benle beraber oldun diye hesap sormuş. Yani şimdi bu üyenin söylediklerine inanmasak haksız mıyız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?