Sevgiliniz evlenme fikrinden vazgeçerse ?

Benim eşim de evlilikten korkuyordu ama benim niyetimde de evlilik olmadığı İçin umursamadım. Sonra zaman geçtikçe bağlandık ve evlilik yoluna girdik.

Bakmayın öyle dediğine, eğer gerçekten seviyorsa bir şekilde düşünceleri değişecektir. Dırdır eden, sorgulayan biri değilseniz ve yanınızda huzur bulabiliyorsa mutlaka evlilik olacaktır.

Adam doğru söylemiş. Evlendiğine mutlu olan kaç kişi var ki? Ben hiç görmedim. Tabii insanın gözü korkuyor. Bir de sanki birden herkes adama evlilikten bahseder olduysa bunalmış olabilir. Bu konuyu kapatın. Adam biraz düşünsün, kendine gelsin, kararını versin. Herkes evlenmek isteyecek diye bir şey yok.

Evlenirken çıkan tantana aileler falan cidden evlilikten soğutan şeyler.
Bence şimdilik konuyu rafa kaldırın. Ne istediğinden emin olsun.
İmzayı atana kadar insan " ne yapıyorum ben emin miyim?" diye sorgulamaya devam ediyor. Zamanla anlar...

Nasıl yaniZorla nikah masasına mı oturtsun

Son ana kadar sorgulayıp beni nikah masasında da bırakır demek.. nasıl güvenirim bundan sonra o güveni kırdı bir kere

Bilmiyorum biraz tavırlarına göre bakacağım şu an çok mantıklı olamıyorum duygusalım
Mantıklı olmanız gerek.
19 yaşında genç bir hemcinsiniz olarak söylüyorum lütfen kendinizi böyle kişilerle üzüp vaktinizi kaybetmeyin.
Sevgi, gerçek aşk ve huzur böyle bir şey değil.
Kaç yaşında adam böyle dengesiz davranması hic normal değil.

30 yasinda bu kadar dengesizse bu adama guvenip yola cikilmaz net. Sizi yari yolda da birakabilir. Sizin istemenizle, ikna etmenizle yapacaginiz evlilikten hayir gelmez.
Yerinizde olsam su saatten sonra fikri degisse bile uzak dururdum, kendi iyiliginiz icin.

Seviyorum evlenelim, korktum vazgeçtim ile değirmen dönmez. Ta en başında diyecekti bunu, sen de ona göre yön verirdin ilişkine. İlerde pat diye ben senden soğudum diyerek, seni bırakma ihtimali yüksek. Herkes tabi ki soğuyabilir ama ani karar vermez, çevreden çok etkilenenler ise ani karar veriyor, sonra pişman oluyor, dönüyor, ağlıyor geri ayrılıyor vs vs. Kısaca, güven vermedi bana.

Benim hiç hoşuma gitmedi bu durum. Yaşlarınız küçük değil. Büyük ihtimalle işiniz gücünüz de her ikinizin. Ne olmuş ki bu kadar travma geçirecek sanki. Başkaları evlenip ayrılmış olabilir. Belki size de olabilir öyle bir şey. Hatta hepimize olabilir. O zaman kimse evlenmesin.

Bu kadar küçük şeylerden etkilenmek için 20 li yaşlarda olmak, öğrenci olmak ya da birlikte olduğu kişiye güvenmiyor olmak gerekir gibime geliyor.

Erkekler düz varlıklar. Evlilikten emin değilim demek, senle evlenmekten emin değilim demek. Ama burdan değersiz olduğunuz algısını çıkarmayın. Uygun olmayabilirsiniz. Kafasındaki kadın profili siz olmayabilirsiniz.

Zaman çok değerli. Kimse için boşa harcamaya gerek yok. Benimle evlenmek için ölüp biten, tanışma ile düğün arasında 6 ay bile olmayan bir adamla 6 sene sonunda boşanıyorum. Yani bak ölüp biten bile bu hale gelebiliyor. Baştan emin olmayan adamdan ben soğurum.

Güvenini zedeleyecek bir şey olmadı bunu ona da sordum kaç kere bir sıkıntı yok o konuda diyor. Valla bilsem anlasam keşke düşüncelerini okuyabilsem kafamda, içimde şüphe olmasa

Valla arkadaşım şimdi çok duygusal davranıyorsun ama sonra çok üzülürsün.ben de farklı sebeplerden 35 yaşımda evlendim ve çocuk olayı çok sıkıntı oldu.tedavi oldum bir sütü masraf yaptım da öyle oldu.senin için çocuk önemli mi bilemem ama şimdi değilse bile ileride olacaktır.erkekler için hava hoş.bence yaşın az değil bu saatten sonra kimsenin geç kalmış ergenlik tripleriyle uğraşma bence.sonra üzülen sen olursun.benden söylemesi...

Yani illaki bir sıkıntı çıkmış olabilir. Bence ona köstek olmak yerine destek olun. Daha sonra içinize yönelin. Ne istiyorsunuz? Bunu araştırmamak hem ilişkinize hem size hemde ona zararlı olacak. Evlenmek istiyorsanız ve o da bunun olamayacağını söylüyorsa medenice ayrılın.Çünkü herkesin zamanı değerli,sizinde, sevgilinizinde. Ama inanın her insan sorgular her insan kararsızlığa düşebilir evet bazı zamanlar hoş olamayabilir ama bizde yeri geliyor diğer insanlara bu durumu yaşatıyoruz. Yani çok insani birşey. Sizin için sevmek sevilmek önemliyse ve o sizin için çok değerliyse elinden tutun derim. Zaten öyleyse Zamanınızı istediğiniz şeyi yaparak geçiriyorsunuzdur.
Hayat bilinmezlik yuvası ve hepimiz için neredeyse her konuda böyle canınızı sıkmayın.

Çok teşekkürler,, pozitif düşünebilmeye ihtiyacım vardı yardımcı oldu bu yazınız

Benzer bir durumu ben de yaşadım. Başta evlilik mevzusu yapan adam sonradan hazır değilim dedi, ben de hay senin hazır olmana diyip kariyerime yöneldim. Yaşımda da 20lerin sonları yani.

Başta ayrılmayı düşündüm ben de evet, yani evlenmek çocuk yapmak isterim ama, bu kadar uzun süre emek verdiğim bi ilişkiden sırf acaba evlenir miyiz evlenmez miyiz diye ayrılmak ve sırf evlenmiş olmak için başka biriyle tanışıp evlenip hayatımın hatasını yapmaktan korkuyorum. Bence sen de öyle düşün. Evlilik fikrini kapatın bir süre. Bu süreçte kendi hayatına kariyerine bak. İlerde bir gün evlenceğin adam olmadığını fark edersen veya gerçekten hayatının aşkını bulursan ayrılırsın. Ama o zamana kadar ilişkiye devam et. Zaman senin zamanın ve kimse kimsenin babasının oğlu değil. Senin zamanın gidiyorsa onun ki de gidiyor. Bu süreçte sadece ona odaklanmazsan, hem hayattan ne istediğini hem de elinde neler olduğunu tartar düşünür ona göre karar verirsin.

Ha illa evlenmicek diye ayrılırsan da, sonra başka biriyle tanışcan da evlenilecek biri olacağını anlayacaksın da ooo.

En çok sen önemlisin bu hayatta, başka kimse değil <3

Onlardan bize ne ki diyemedin mi. Ya da basitçe ben istiyorum deseydin sakin bi sekilde tartismaya girmeden. Çünkü istiosunuz. Canim evlenmek istiosan gerçekten hic evlilikte bezin yokmus gibi davrancaksin. O zaman seni ikna etmeye ugrasiolar. Dunden razi görününce başka avlara yoneliolar.

Evlenmek konusunda bu kadar eminken birden değişmesinin sebebi ya sizinle ilgili ölçtü tartı bazı şeyler kafasına oturmadı ya da üzülerek söylüyorum başkası kafasını karıştırdı. 30’lu yaşlar bu konuda ani şekilde fikir değiştirmek için geç yaşlar. Umarım gelip geçici bir dönemdir yine eski halinize dönersiniz ama bence bu iki ihtimalin üzerine düşünün.

Evet bence de kendime odaklanmam daha iyi olacak sanırım. Akışa bırakmak en güzeli bazı şeyleri..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…