- Konu Sahibi Mathildamae
-
Nasıl yanibence sakin bi dille konuşun. bu onun tek başına karar verebileceği bişey değil. evilik kararı ortak alınır. bir taraf istiyor bir taraf istemiyorsa erkeğin istediği olacak diye bişey yok. hayatta neyin garantisi var ki?
Evlenirken çıkan tantana aileler falan cidden evlilikten soğutan şeyler.
Bence şimdilik konuyu rafa kaldırın. Ne istediğinden emin olsun.
İmzayı atana kadar insan " ne yapıyorum ben emin miyim?" diye sorgulamaya devam ediyor. Zamanla anlar...
Mantıklı olmanız gerek.Bilmiyorum biraz tavırlarına göre bakacağım şu an çok mantıklı olamıyorum duygusalım
Merhaba kızlar. Sevgilimle 1 yıldır güzel giden bir ilişkimiz var çok büyük bir problemimiz olmadi çok şükür. Ilk o dedi evlenmek istiyorum iş durumlarımı ayarlayayım diye daha ilk aylarımızda. Ben de evlenmek istediğimi belirtim bundan sonra da arkadaşlar eş dost çevre anneler falan hep evlilik imalarıyla geçti. Sanırım bu durum onu bunalmış ya da korkutmuş olacak ki şimdi de ben evlilik fikrine uzağım evlenenler mutsuz oluyor dedi ve ben inanılmaz kırıldım.. böyle bir şey yaşayan var mı? Nasıl davranmam gerek? Bir akıl danışmak istedim.
Benim hiç hoşuma gitmedi bu durum. Yaşlarınız küçük değil. Büyük ihtimalle işiniz gücünüz de her ikinizin. Ne olmuş ki bu kadar travma geçirecek sanki. Başkaları evlenip ayrılmış olabilir. Belki size de olabilir öyle bir şey. Hatta hepimize olabilir. O zaman kimse evlenmesin.
Bu kadar küçük şeylerden etkilenmek için 20 li yaşlarda olmak, öğrenci olmak ya da birlikte olduğu kişiye güvenmiyor olmak gerekir gibime geliyor.
Yani illaki bir sıkıntı çıkmış olabilir. Bence ona köstek olmak yerine destek olun. Daha sonra içinize yönelin. Ne istiyorsunuz? Bunu araştırmamak hem ilişkinize hem size hemde ona zararlı olacak. Evlenmek istiyorsanız ve o da bunun olamayacağını söylüyorsa medenice ayrılın.Çünkü herkesin zamanı değerli,sizinde, sevgilinizinde. Ama inanın her insan sorgular her insan kararsızlığa düşebilir evet bazı zamanlar hoş olamayabilir ama bizde yeri geliyor diğer insanlara bu durumu yaşatıyoruz. Yani çok insani birşey. Sizin için sevmek sevilmek önemliyse ve o sizin için çok değerliyse elinden tutun derim. Zaten öyleyse Zamanınızı istediğiniz şeyi yaparak geçiriyorsunuzdur.
Hayat bilinmezlik yuvası ve hepimiz için neredeyse her konuda böyle canınızı sıkmayın.
Hep pozitif şeyler yaşamanızı tüm kalbimle isterimÇok teşekkürler,, pozitif düşünebilmeye ihtiyacım vardı yardımcı oldu bu yazınız
Benzer bir durumu ben de yaşadım. Başta evlilik mevzusu yapan adam sonradan hazır değilim dedi, ben de hay senin hazır olmana diyip kariyerime yöneldim. Yaşımda da 20lerin sonları yani.
Başta ayrılmayı düşündüm ben de evet, yani evlenmek çocuk yapmak isterim ama, bu kadar uzun süre emek verdiğim bi ilişkiden sırf acaba evlenir miyiz evlenmez miyiz diye ayrılmak ve sırf evlenmiş olmak için başka biriyle tanışıp evlenip hayatımın hatasını yapmaktan korkuyorum. Bence sen de öyle düşün. Evlilik fikrini kapatın bir süre. Bu süreçte kendi hayatına kariyerine bak. İlerde bir gün evlenceğin adam olmadığını fark edersen veya gerçekten hayatının aşkını bulursan ayrılırsın. Ama o zamana kadar ilişkiye devam et. Zaman senin zamanın ve kimse kimsenin babasının oğlu değil. Senin zamanın gidiyorsa onun ki de gidiyor. Bu süreçte sadece ona odaklanmazsan, hem hayattan ne istediğini hem de elinde neler olduğunu tartar düşünür ona göre karar verirsin.
Ha illa evlenmicek diye ayrılırsan da, sonra başka biriyle tanışcan da evlenilecek biri olacağını anlayacaksın da ooo.
En çok sen önemlisin bu hayatta, başka kimse değil <3
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?