- Konu Sahibi yaren_38
-
hayat bu sana ne sunar bilemezsin ki
başkalarının yaşadıklarını kendi hayatına uyarlayarak ne derece doğru sonuçlar elde edebilirsinki
sonuçta herkes bişeyleri farklı farklı yaşar
bizi özel kılan başkalarından ayıran da budur
olay polemiğe döndü farkındayım CADIARZU
sonuç itibariyle hayat bu katı kurallarını uygulayamazsın her zaman
birazcıkta büyük konuşmamak gerekiyor
olmaz olmaz diye bir şey yok bu hayatta değil mi
benim ne olmazlarım oldu büyük konuşmamak gerektiğini anladım
pardonda ayeti. bu dünyada okuyacaz herhalde. Allahın bir mektubu olarak. İnsana yazılmış.
pardonda ayeti. bu dünyada okuyacaz herhalde. Allahın bir mektubu olarak. İnsana yazılmış.
hayat bu sana ne sunar bilemezsin ki
başkalarının yaşadıklarını kendi hayatına uyarlayarak ne derece doğru sonuçlar elde edebilirsinki
sonuçta herkes bişeyleri farklı farklı yaşar
bizi özel kılan başkalarından ayıran da budur
olay polemiğe döndü farkındayım CADIARZU
sonuç itibariyle hayat bu katı kurallarını uygulayamazsın her zaman
birazcıkta büyük konuşmamak gerekiyor
olmaz olmaz diye bir şey yok bu hayatta değil mi
benim ne olmazlarım oldu büyük konuşmamak gerektiğini anladım
ya insan sevmez. anlaşamaz. bu kadar basit yani.
ama bu diğer ülkelerde nasıldır bilemiyorum ama bu ülkenin sorunu bence herkes birbirini küçük görüyor. hep bir hava atma mevzusu. bunla ilgil cümleler her yerde. kızım mühendisle evli. oğlum müdür oldu. şu markayı aldım. asla başka markadan giyemem alerji yapar. falan filan işte. komik durumda olduğumuzu düşünüyorum.
ne yani şu üç günlük dünyada padişah olsan ne yazar. ölümlüsün işte. Allah herkese aynı havayı vermiş. aynı suyu vermiş. rızık (para) kiminde çoktur kiminde azdır. kimi okuyabilmiştir. kimide şartlarından okumamıştır yada istememeştir. yada öyle yetişti. ne bileyim. imtihan dünyası. herkes bir tek kendi hatalarıyla uğraşsa da başkalırına takılmasak daha karlı olur diye düşünüyorum.
Her canlı ölümü tadacaktır. Ve ancak kıyamet günnü yaptıklarınızın karşılığı size tastamam verilecektir. Kim cehennemden uzaklaştırılıp cennete konursa o, gerçekten kurtuluşa ermiştir. Bu dünya hayatı ise aldatma metaından başka bir şey değildir.
(ali imran 185)
Dünya hayatı bir oyun ve eğlenceden başka bir şey değildir. Müttaki olanlar için ahiret yurdu muhakkak ki daha hayırlıdır. Hala akıl erdiremiyor musunuz? *
(en am 32)
Dinlerini bir oyuncak ve bir eğlence edinen ve dünya hayatının aldattığı kimseleri (bir tarafa) bırak! Kazandıkları sebebiyle hiçbir nefsin felakete duçar olmaması için Kur'an ile nasihat et. O nefis için Allah'tan başka ne dost vardır, ne de şefaatçı. O, bütün varını fidye olarak verse, yine de ondan kabul edilmez. Onlar kazandıkları (günahlar) yüzünden helake sürüklenmiş kimselerdir. İnkar ettiklerinden dolayı onlar için kaynar sudan ibaret bir içecek ve elem verici bir azap vardır.
(en am 70)
peki öyleyse tüm yorum yapan arkadaşlarıma kendi hayatımdan bi örnek vererek fikirlerinizi alayım bu konuda ne düşünüyorsunuz gerçekten merak ettim
ablam anaokulu öğretmeni şu an kadrolu görev yapmakta
evlendiği kişi astsubay
ne alaka derseniz biliyorsunuz ki astsubaylar üniversite okumuyor
siz konuyu illaki üniversite boyutuna getirdiğiniz için soruyorum
illaki sonu kötü mü bitecek bu işin
bence hiç bir şekilde sorun olmayacak onlar için
ikiside alın teri ile çalışıp paralarını kazanmıyorlar mı gerisi boş işte :teytey::teytey:
ilk okul mezunu olan bir kişinın maddi dururmu yerındeyse evini geçindirebılıyorsa ve sevdiğim aşık olduğum bir şahıssa ve ayrıyetten kişiliği oturmuşsa neden olmasınkı........
aynen fırtınacm tamamen katılıyorum.. olay bu kadar basit işte... benımde anlatmak istedğm bu....Şeniz
Ben yapamazdım.En az benim kadar olmalı eğitim seviyesi.Cicim aylarında her şey çok güzel ilerler,ama araya zaman girdikçe beğenmeme,içten içe duyulan pişmanlıklar,hoşnutsuzluklar kapıyı er geç çalar.Para da nereye kadar?Tek başına bir ilişkiyi ne kadar götürebilir ki?Düşünsenize adamla iki kelime laf edememek ,hayata farklı açılardan bakmak...Çok zor...çok...:1closedeyes:
ilk okul mezunu olan bir kişinın maddi dururmu yerındeyse evini geçindirebılıyorsa ve sevdiğim aşık olduğum bir şahıssa ve ayrıyetten kişiliği oturmuşsa neden olmasınkı........
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?