sevgiliniz ilkokul mezunu olsaydı ne yapardınız

• Konu Sahibi Konu Sahibi yaren_38
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ya kızlar .....herkes kendı fıkrını soyluyor...bırakın tercıhlerde kişilere göre ve yasanmışlıklara gore degısır...
ısteyen ıstedıgı hayatı secer..acısını yada sevıncını o kişi yasar...
sen boyle sectın yok yanlış dogru denmez yargılanmaz...
hayat ınsanlara farklı farklı ...gelecek sunuyor...bu sunumu kendı sectıklerımızle yasıyoruz...
o yuzden okumus yok okmamıs hayırlısı olsun ...

ama dedıgım gıbıde yuksek bır konumdakı bır kadınla ...kendını gelıştırememış bır ılkokul mezunuda olmaz...
buda gercek....ama kendını gelıştırmiş ve her anlamda aynı dılı kullanıyor ve yasam sevıyelırı aynıysa...
o erkekte adam gıbı adamsa...olada bılır yaşamak ve görmek lazım...
dımı...o yuzdende bırbırımıze karsı ...göruşlerımıze karşı...dıretıcı olmayalım...

bu konuda ,kendimi ,yapımı ,bildiğim için büyük konuşuyorum..kurallarımı bu konuda uygularım. .

pardonda ayeti. bu dünyada okuyacaz herhalde. Allahın bir mektubu olarak. İnsana yazılmış.

o zaman bırakın, okuma isteyen okur zaten. konumuz eğitim seviyesi farklı olan insanların birlikteliği. polemik yaratmaya gerek yok.

pardonda ayeti. bu dünyada okuyacaz herhalde. Allahın bir mektubu olarak. İnsana yazılmış.

Kısaca bu ayetlere göre;
Bu gibi düşüncelerle vakit kaybetmeyin..
Varsın ilkokul mezunu olsun yeterki Allah inancı olsun, Allah yolunda olsun diyorsunuz siz ..
Saygı duyarız tabii de, tercih meselesi işte..

Ayrıca tartışıp fikir almakta da bir sakınca görmiyorum tatlım..

bakın ben bu büyük konuşmayın lafını hiç anlamıyorum...ne demek büyük konuşmak??
30 yaşındayım...kurallarım ve kararlarım var...taviz vermediklerim de pay bıraktıklarım da...
bu yüzden ben kendimden eminim...seçmedim, seçmezdim...herkesin kendi hayatı...

arakdaşlar belki kendilerince olabilecek şeyleri yazıyorlar ama gerçek hayatta uygulanabilirliğinin 0 olduğunu düşünüyorum,teori mümkün,pratik yok.

Ben de üniversite mezunuyum. 2 sene de yük.lisans...
Yanımdaki erkeğin de kariyer olarak bana eş ya da üstün olmasını tercih ettiğim için, bu vasıfları taşımayanları yanıma bile yaklaştırmadım..

Tercih evet..Mesleki açıdan, toplumdaki yer açısından, kazanç açısından, eşimde herhangi bir kaldıramama ihtimali yaşamama açısından,aynı dili konuşmak adına..Bu kadar basit..

pardon ama şimdi bu ayetlerın konumuzla ne ılgısı var...ben anlamdım kı...tobe tobe...
konu ılkokul mezunu bır erkek ve unuversıte mezunu bır bayan...ilişkisi olurmu olmazmı....
konunun dınle ne ılgısı var....
tamam allah korkusu fılan olsun amam konu o degılkı...
konu zaten dagıldı...şimdide bambaska bır yerede cekmeyın........

peki öyleyse tüm yorum yapan arkadaşlarıma kendi hayatımdan bi örnek vererek fikirlerinizi alayım bu konuda ne düşünüyorsunuz gerçekten merak ettim
ablam anaokulu öğretmeni şu an kadrolu görev yapmakta
evlendiği kişi astsubay
ne alaka derseniz biliyorsunuz ki astsubaylar üniversite okumuyor
siz konuyu illaki üniversite boyutuna getirdiğiniz için soruyorum
illaki sonu kötü mü bitecek bu işin
bence hiç bir şekilde sorun olmayacak onlar için
ikiside alın teri ile çalışıp paralarını kazanmıyorlar mı gerisi boş işte :teytey::teytey:

yoo ,ben aralarında bir uçurum göremedim,yani enişteniz ilkokul ablanız üniv.mezunu mu?

benim anlatmak istediğim illaki üniversite olması denk olması
hani yaşanması gerekiyomuş bakış açısı genişliyomuş
benim eniştem lise mezunu sayılır subaylık okumak üniversitden sayılmıyo biliyosunuz
üniversite okumadı diye bakış açılarının aynı olmaması gerek
buda size göre sorun demek değil mi

yalnız ekstrem bir örnek bu bizim ilkokul ve üniversiteyi tartıştığımızı sanıyorum,benim için değil ama lise ve üniversite yine bir dereceye kadar kabul edilebilir bir durum,ki eniştenizin pozisyonunu düşünürsek ülkenin en büyük kurumuna hizmet veriyor,bir eğitim almış yinede,bizim karşı olduğumuz bundan daha fazlası,ha ben gene istemezdim,o ayrı tercih meselesi,asker olmakla ilkokul mezunu olmak arasında da fark var,yazdığım mesajları okursanız daha iyi anlarsınız.

ilk okul mezunu olan bir kişinın maddi dururmu yerındeyse evini geçindirebılıyorsa ve sevdiğim aşık olduğum bir şahıssa ve ayrıyetten kişiliği oturmuşsa neden olmasınkı........

elbette ne demek istediğinizi anlıyorum yalnız olay şu noktaya geldi
ünivesiteye giden çok başka bi kültür almış gidemeyen almamıştır
aralarında çok büyük bir kültür farkı vardır gibi bir şey oldu
elbette üniversite okumak çok gerekli ben gereksiz demiyorum
gereksiz görsem bende okumaz ilkokuldan bırakırdım
benim anlatmak istediğim şudur
üniversite okumak insanı insan yapmaz
ilkokul mezunu olan bir insanda kendini geliştirirse eğer cahil kalmaz
aralarında bir kültür farkı olduğu elbette yadsınamaz
ama bu kültür farkı kapanmaz derecede bir şey değildir

ilk okul mezunu olan bir kişinın maddi dururmu yerındeyse evini geçindirebılıyorsa ve sevdiğim aşık olduğum bir şahıssa ve ayrıyetten kişiliği oturmuşsa neden olmasınkı........

aynen fırtınacm tamamen katılıyorum.. olay bu kadar basit işte... benımde anlatmak istedğm bu....Şeniz

Ben yapamazdım.En az benim kadar olmalı eğitim seviyesi.Cicim aylarında her şey çok güzel ilerler,ama araya zaman girdikçe beğenmeme,içten içe duyulan pişmanlıklar,hoşnutsuzluklar kapıyı er geç çalar.Para da nereye kadar?Tek başına bir ilişkiyi ne kadar götürebilir ki?Düşünsenize adamla iki kelime laf edememek ,hayata farklı açılardan bakmak...Çok zor...çok...:1closedeyes:

arkadsım nıe öyle düşünüyrsun. adama iki kelıme laf edememk dersen karşındakı kendını geliştıremeyen türlerden olr. ama bız ilkokulda olsa kendını geliştrmş insanlardan söz edıyoruz

iştee fırtınam anlatılmak istenen bu saten,
mesela merhum sabancı okumamış ama adam hem kendi yetiştirniş hemde holdingler sahibi,
eğer böyle biri gelseydi uni okuyanların kaşrısına kabul ederlerdi,
ozaman ilkokul orta okul ayırmazlardı değilmi
he bu arad benm eşim üni mezunu ben lise çok daaa mutluyum Allahıma bin şükür:asigim:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…