Sevgilinizin memleketi evlilik kararı almanızda etkenmidir?

Sevgilinizin nereli olduğu evlilik kararı almanızda etkenmidir?

• evet etkendir

OY: 231 61,3%
  • hayır etken değildir

OY: 146 38,7%

• Ankete Katılan
    377
  • This poll will close: .
Eşimle farklı şehirlerdeniz,bu problem olmadı..
Ancak kürt kökenli olsaydı evlilik kararı negatif olurdu benim açımdan..

Etken olmadı.:1no2: eşimle çok ayrı bölgelerden, ayrı kültürlerden geliyoruz.
Zaman zaman uyum sorunları,yemeklerde farklılıklar vs yaşıyoruz.
Ama evlendiğim zamanlar bu gibi şeyleri hiç düşünmemiştim bile.
Evliliğimizin temelini sarsacak şeyler değil sonuçta yaşananlar...
Karşılıklı uyum sağlamak hoşgörü ile mümkün oluyor.
:asigim:

benim için etken değil ama ailem için etken malesef
biz de oldukça farklı kültürlerdeniz gerçi o 4 yaşından beri Ankarada yaşıyo ama
ben bi sorun olacağını düşünmüyorum yine de kısmet tabi ki..

benim 1-2 güneydoğulu sevgilim olmuştu, çok değişik insanlar yani adetleri farklı anlayışları farklı o yuzden farklı gelıyor, ama evlenmezdim demem neden evlenmiycekmişim sevmiş begenmişsem bir şey farketmez benim için o da allahın insanı izmirlisi de allahın insanı.
ama ne oluyor kültür farklı oluyor annesinin babasının farklı adetleri oluyor benden de bekleyebilirlerdi.
o durumda da benım hosuma gıtmezdi, mesela bir arkadasım vardı köyde yasıyorlar ve karısını da ona gore aldı bızde hanım calısmaz cok cocuk dogurur dıyor ama altına arabasını da almıs ıstedıklerını de yapıyor ama neymıs calısamazmıs kadının yerı bellıymıs annesıne hızmetmiş falan e ıyı ne dıyebılırım onun adetı öyledir.
tabiki insan farkına varıyor, evlenırken degıl cıkarken bıle gözume batıyor bu davranıslar, amanin diyorum ne demek ben izmirde rahat buyudum canım ısterse yarı açık bıle gıyınırım benı kapamak ısterse yok dayanamam dıyorum cıkmıyorum bıle.
e tabı etkılı evlılıkte de flörtte de, ama kafa yapısı uyusmuyorsa oozaman etkılı oluyor, yoksa adam dıyorsa bızde kadınlar işte evınde oturur dışarı cıkmaz dısko bar bılmez vs dıyor ama gelmıs ıstanbula orda farklı yasıyorsa o zaman olabılır tabı nıye olmasın.

Tabi ki önemli.Hassas konuları dikkate her zaman aldım.Ailemden aldığım bir huy.Allaha şükür kararlarımda hiç yanılmadım.

tam benlik bi konu olmuş yahu :gitme:
ben izmit, o bandırma.. kendisi istanbulda çalışıyor ama evlenince bandırmada oturmak istiyor. ben orayı istemiyorum.:gitme: hayırlısı diyorum bi yandan. artık kısmet neresiyse orası olacak bakalm

bence de etkendir. çünkü onun örfü adeti yetişme tarzı başka benimki başka olurdu.... sorun çıkabilirdi.

aslinda is ciddiye binince sorunlar basliyor diye dusunuyorum yinede turk olmali

benim için de etkendir. örfü adeti bilinmediği zaman her iki taraf içinde uyuşma evresini zorlayabilir diye düşünüyorum. CADIARZU gene de hayat bu büyük konuşmayayım yerimseniben a.s

ETKEN!!!!

Kültür farklılığı olması için illa doğu illerimizden olması gerekmiyor..
Ama kabul edelim ki o taraf daha bir başka..
Ben Kırklareli sevgilim Sinopluu..

Tek farkları yemekleri,şiveleri..:Saruboceq:
Başka hiçbirşeyimiz farklı değil gelenek,görenekleride yoktur zaten..:Saruboceq:
Ama karadenizli olması yetiyor ailem için annem bizim memleketten istiyor.:sinifsinif:

bence etken degildir ayrica ayrim yapanlari hic sevmedim sevmemde yok kurtmus yok turkmus bu ne ya boyle yapila yapila turkiye bu hale gelmedi mi zatenlmaz:

bir bakıma evet bir bakıma hayır aslında ailemdeki tecrübeler içinde garip bi ikilme benim için :bbo:

önce sorsalar önemsemezdim ama önemliymiş gerçekten.
eşim bizim oranın kuzey tarafından bense daha güneyindenim. aynı sehırlerdeyız fakat farklı yemeklerımız var, farklı adetlerımız var.
farklı sehırlerde bu ucurum cook fazladır emınım.
eger basacıkabılen varsa ne mutlu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…