Sevgilinizin memleketi evlilik kararı almanızda etkenmidir?

Sevgilinizin nereli olduğu evlilik kararı almanızda etkenmidir?

• evet etkendir

OY: 231 61,3%
  • hayır etken değildir

OY: 146 38,7%

• Ankete Katılan
    377
  • This poll will close: .
Bence de etkilidir..Memleketten ziyade coğrafi konum şartlar ve kültür etkili..
Çünkü bireyi birey yapan ailesi içinde bulunduğu ortam kültür yapısı
gelenek görenekleri ve yaşam tarzıdır...Eğer farklı kültür yapıları aile yapısı farklılıkları ve yaşam tarzlarındaki uçurumlar var ise o ilişkininde uçuruma sürüklenmesine sebeptir bence.Kişiler birbirine uygunsa da günün birinde aileler devreye girdiği zaman iser istemez problemler olucaktır...Hele ki ülkemizde aileler çocuklarının hayatına karşıp yönetmeyi o kadar çok severki..Baskı söz konusudur genellikle
Mümkünse ortak kültürlerde yetişen insanların birbiri ile evlenmelerinden yanayım..En azından kendim için....Ama aşk denilen hadise de var ortada insan sevince kalbine söz geçirmekte zor oluyor kısmet tabii.....a.sa.sa.s

Tabiki etkendir.Benim dini,politik ve milli görüşlerime uymuyorsa kafa yapıma da uymuyor demektir zaten..Bu da bulunduğu yerden kaynaklanır.

kesinlikle etkendir.
belki kınayacaksınız ama anadolulu ya da doğulu bir erkekle asla anlaşamam anlaşamıyorum
yaşam tarzlarımız, düşünce biçimimiz, aile yapılarımız bile farklı
o yüzden batı olsun benim olsun :)

etkilidir..
izmir den başka yerde yasamayı istemem,zorunlu olmadığım sürece buradan ayrılmam..
ayrıca doc un dediği gibi,farklı kültürlerde yetismek sorunlar getirebilir..
memleketimin erkeği olsun benim olsun :))

Nereli olursa olsun önce "insan" olsun. İnsanlığı öğrenemedikten sonra... Irkçılığa gerek yok. Ne mutlu insanım diyene. :lepi:

hiç bi yörenin her insanı mükemmel değildirmirmirmirmir
ırk ayrımı zaten böyle etkenlerden başlıyo tabikide etken DeĞiLDiR..!

kesinlikle etkiliydi, uyum sağlamyamayacağımı düşündüğüm bi kültürden gelmesini istemezdim, bu farklı kültürleri dışlamak değil benim uyum sağlayıp sağlayamayacağımı düşünmemle ilgili, bir nevi gelecek planlaması, eşim izmirli, ve daha çıkmaya başlamadan önce buna özen göstermiştim:hulya:

ben şunu gördüm türkle yabancı birinin evlenmesı o kadar zor olmuyorda nedense aynı memleket içinde aynı dili aynı dini yaşadığımız bireylerle daha zor yok neymiş birisi laz birisi kürt yok çerkez yok bilmem ne kendı ınsanımızla sorun yaşıyoruz bende bunu anlamıyorum önce insan olsun sevgi en önemlisi birbirine saygı ve sadakat iletişimde kurabiliyosan ister eş ister arkadaş bir ömür gidiyor

büyük konuşmayın kızlar bende çok önemli derdim ve mezhebi farklı insanlar evlendiğini duysamki o zamanlar 12 14 yaşları arasındaydım ve çok şaşırırdım ama şimdi mezhebimiz memleketimiz eğitim durumumuz bile farklı ama iki insan ancak bu kadar iyi anlaşabilir insanlar saygılı ve kendini geliştirdikten sonra sorun olmuyo.... ben bununla ilgili bi konu açmıştım sebebi ise şuan bekarız sonuçta aynı evde farklı memlekette nasıl olur diye merakıma fikir almak içindi saolsun bir çok kişide yardımcı oldu:teselli:
allah herkezin gönlüne göre versin

uyumlu olmak bence önemli ben konyalıyım ve konyanın bazı örf ve adetlerine hiç uymadık uymakta istemem yanlış anlaşılmasın hepsi demiyorum ama bazı kesimlerinde çok ince ince düşünülmüş adetler var yani kısacası farklı kültürleri tanımayı severim ama kesinlikle türk kökenli olmalı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…