Sevgilinizin memleketi evlilik kararı almanızda etkenmidir?

Sevgilinizin nereli olduğu evlilik kararı almanızda etkenmidir?

• evet etkendir

OY: 231 61,3%
  • hayır etken değildir

OY: 146 38,7%

• Ankete Katılan
    377
  • This poll will close: .
tabiki farklı memleket önemli ama bu kişiden lişiye değişir..mesela benim asla frekansımın uymayacağı memleketler var oralardan evlenemzsdim..eşimle aynı memleketli değiliz ama yasaklı memlektlerden birine girmiyorçok şükür :) girseydi sanırım olmazdı bu iş ...ancak yasaklı memleketler dışında hangi memleket olduğu önemli değil benim için...nemli olan hayata bakış açısı ve kültür olayı ...farklı memleketlerden de olsak aile yapılarımız ,kültürümüz uyuyorsa sorun olmaz ...

Etkendir ..
Biz rahata alıskın insanlarız kısıtlanarak büyümedik ..
Karsımdaki de böyle olmalıdır .. Sevgilimin alahıma sükür bizim yöremize ters olan davranısları yok .. İlla ki farklılıklar var bizim yan köyle bile siveler uymazken ne kadar türkiyede'de olsa baska bir il farklı oluyor sonucta ..

Bencede önemli ailem için extra önemli.Beni seven Diyarbakırlı biri vardı kürt ve gelenek göreneklerine çok bağlı ben ne kadar Turancıysam o da o kadar kürt ülküsünde şarkıları hep kürt duvarındaki insanlar hep kendi davalarında öldüğüne inandığı insanlar bdp ile bağlantılı bu tür durumda düşününce ürkütücü oluyor.

Anlaşmak için doğulu ve kürt olmaması lazım ben bide karadenizlilerin inatlarından korkuyorum harici sorun değil benim için ama bazı yerlerinde garip adetleri var o yüzden uyum sağlayabileceğin biri olsa iyi olur

anket 15 ocak 2034 yılında kapanacakmış.biz o zamana kadar eleğimizi eleyip asarız heralde.

Benim için de etkendir.
Neden çünkü ben evin tek çocuğuyum ailemin yanından ayrılamam benimle burda kalmayı kabul edecek biri de ancak kendi memleketimden çıkar heralde.

mantıgım evet etkendir diyordu:)
ama kalbimmm hayır dedi ve farklı şehirde geliim..allahtan ailemi oldugu şehir 1 saat uzagımda:)
evlenmeden önce bi mahalle öteye bile gitmeyi düşünmesdimm:)

Benim için çok değildir ama ailem için etkendir...
Irkçı bir ideoloji var malesef kendilerinde.:1no2:

Değildir...
Ben kastamonuluyum sözlüm mardinli
opuyorumnanaktan

öyle mi ne güzel peki bir şey soracağım?
aileniz önyargıyla bakmadı mı?
yani kürtlere vermeyiz kızımızı gibi şeyler söylemediler mi?
ALLAH tamamına erdirsin inşallahopuyorumnanaktan

öyle mi ne güzel peki bir şey soracağım?
aileniz önyargıyla bakmadı mı?
yani kürtlere vermeyiz kızımızı gibi şeyler söylemediler mi?
ALLAH tamamına erdirsin inşallahopuyorumnanaktan

Tabiki zamanında çok baktılarr:) 4 senedir beraberiz 2,5 sene çok uğraştım baktılar ayrılmıorum tamam dediler sevdiğinden ayırmıcaz seni:)Kaçabilceğimi düşündüler ama asla öle bişi yapmam lmaz:

ne güzel ya.:kedi:bizim gözümüzde (hep o taraflardan çıkıyor ya haberler) hep öyle düşünülüyor.anlamışsınızdır ne demek istediğimi
uyum sağlayamaz diye düşünür ailelerimiz.neyse
ALLAH tamamına erdirsin.Bir yastıkta da kocatsın siziopuyorumnanaktan

walla benm ilişkimde ve evliliğimde etken oldu eşimin memleketi.çünkü annem tarafı malatyalı eşimn ailesininde malatyalı olduğunu duyunca daha sıcak baktılar evliliğimize..tabii durum böyle olmasada ailem beni üzmezdi ama çok şükür herşy yolunda gitti :))

Bende önemsemezdim şuanda evliyim
memleket sorunum yok birimiz doğulu birimiz batılıyız ama :)

Acikca konusmak gerekirse benim icin büyük bi etken...babam hep kücüklügümden beri ege´den disariya biyere vermem ilerde derdi aileden biri ege disindan evlenince kizardi...benimde daha 14lü yaslardayken hep bi karadenizli erkek hayalim vardi kendi kendime keske karadenizli olsa ilerde evlenecegim erkek derdim arkadaslar arasinda bazen muhabbet ettigimizde bile ben karadenizli istiyom ama babam vermezki derdim cocukluk akli iste sırnaşık şey ...ama öyle bi tesadüf olduki hayatimda 4sene önce sevgilimle tanistim babasi karadenizli annesi ege´den egede dogmus büyümüs orda yasiyor ama yinede kökeni karadeniz cocukken kurdugum hayalim gercek oldu sositososito

birliktelik için hayır ama evlilik için etkendir. evlenirken aileler evleniyor resmen. iki farklı kültürün uyuşması zor. bir tarafın diğer taraftan utanıp sıkılması hoş bir durum değil.

sırf memlekete bakmak saçma ama yani. biri doğulu biri batılıysa sorun cıkabilir ama illa da sorun olucak değil ya...
ben edirneliyim, sevgilim ağrılıydı
ailem ne yaptı etti ayırdı bizi
bana kalsa şimdiye çoktan evlenmiştik. ama olmadı malesef

Esimin ayni memleketten olmasini isterdim tabiki, ama memleketten cok farkli etkenler benim icin önemli. Anlastiktan sonra nereli olmasi önemsiz sayilir. Bu konuda asla olmaz diyecegim bisey yok, ancak belirli bölgeler tercihimdir. Su an hoslandigim kisinin bir arkadasiyla yazismasindan anladim ki, kendisi Istanbul, Izmir, Balikesir bölgesinden biriyle tanismak istiyor, ben Ic Anadoluluyum. Acikcasi yazisi moralimi bozdu, ve sirf bu yüzden bana ilgisi yok ise üzülürüm. Aramizda birsey yok, sadece selamlasiyoruz, netten irtibattayiz ve bana cikma teklifi yapsa da cok da ugrasmadi ve bulusmadik hic.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…