evet etkiliymiş...
ben de sevdiğim insanın nereli olduğu önemli değil derdim,ama evlenince gördüm ki çok ama çok önemliymiş.evlilik kararında sevgiden sonra en önemli nokta buymuş.tek başına sevmek anlaşmak hiçbir işe yaramıyormuş.sevip anlaşmanın yanında kültürel olarak uyuşma bütünlüğü yoksa o evlilik sakat doğuyormuş.yaşdım gördüm.kültürel uyumsuzluk nedeniyle evliliğime onay vermeyen ailem haklı çıktı maalesef.keşke onları haksız çıkarabilseydim bu konuda..
ben izmirliyim eşim mardinli,çok büyük bir aşkla gözümüz dönerek evlendik ama sonuç nerdeyse facia..
vallahi yemeğinden tut,bayramlardaki adetlerine kadar herşeyini incelemek lazımmış.aile yapısı,ailenin yöresel geleneklere bağlılık şekli ve derecesi çok önemli.benim hayatla ilgili en basit şeylere yaptığım yorumla onların yaptığı yorumlar arasında bile dağlar fark var.evlilik öncesi dönem uzun tutularak özellikle aile çok iyi kriter edilmeli.gerçi evlenmeden önce herkes birbirine uyumlu görünüyor.evlilikten sonra çıkıyor(muş) birçok şey su yüzüne..peki bu farklar nedir anlatir misin ? Nelere bakmamiz gerektigi acisindan soruyorum. umarim zorluklari atlatirsiniz..
vallahi yemeğinden tut,bayramlardaki adetlerine kadar herşeyini incelemek lazımmış.aile yapısı,ailenin yöresel geleneklere bağlılık şekli ve derecesi çok önemli.benim hayatla ilgili en basit şeylere yaptığım yorumla onların yaptığı yorumlar arasında bile dağlar fark var.evlilik öncesi dönem uzun tutularak özellikle aile çok iyi kriter edilmeli.gerçi evlenmeden önce herkes birbirine uyumlu görünüyor.evlilikten sonra çıkıyor(muş) birçok şey su yüzüne..
evet etkiliymiş...
ben de sevdiğim insanın nereli olduğu önemli değil derdim,ama evlenince gördüm ki çok ama çok önemliymiş.evlilik kararında sevgiden sonra en önemli nokta buymuş.tek başına sevmek anlaşmak hiçbir işe yaramıyormuş.sevip anlaşmanın yanında kültürel olarak uyuşma bütünlüğü yoksa o evlilik sakat doğuyormuş.yaşdım gördüm.kültürel uyumsuzluk nedeniyle evliliğime onay vermeyen ailem haklı çıktı maalesef.keşke onları haksız çıkarabilseydim bu konuda..
ben izmirliyim eşim mardinli,çok büyük bir aşkla gözümüz dönerek evlendik ama sonuç nerdeyse facia..
böle ırkçı memleket ayrımı yapan insanlardan oldum olası nefret ederim. benim babam kırklarelili annem giresunlu hiç bugune kadar ayrım olmadı aralarında insanlar birbirini anladıktan snra ne önemi var memleketının yaa bende şimdi doğulu mardinli biriyle nişanlıyım ve çokta mutluyum illaki ailelerde birbirine uymayan özellkler var ama bizi etkileyen hiç bişi yokk belki kendı hemşerimle evlensem bukadar mutlu olmazdım diyebılırım sizleree : ))
evet canım izmirliyim,doğma büyüme.seni çok takdir ettim,aileyi kendime yakın bulmadığımda görüşmedim demişsin.çok olgun ve mantıklısın.insan duygularıyla değil mantığıyla hareket ederse daha sağlıklı oluyor bana göre.çünkü evlendikten bir süre sonra duygular bitiyor,insan mantığıyla kalakalıyor..
önemli...
anam kıyameti koparttı..:)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?