Sevgilinizin memleketi evlilik kararı almanızda etkenmidir?

Sevgilinizin nereli olduğu evlilik kararı almanızda etkenmidir?

• evet etkendir

OY: 231 61,3%
  • hayır etken değildir

OY: 146 38,7%

• Ankete Katılan
    377
  • This poll will close: .
Evet etkendir. Ela yildigizin dedigi gibi ama nerede yetistigide önemlidir benim icin. Allaha sükür ne memleketi ile nede yetsitigi yerle ilgili bir sorunum yok

evet etkiliymiş...
ben de sevdiğim insanın nereli olduğu önemli değil derdim,ama evlenince gördüm ki çok ama çok önemliymiş.evlilik kararında sevgiden sonra en önemli nokta buymuş.tek başına sevmek anlaşmak hiçbir işe yaramıyormuş.sevip anlaşmanın yanında kültürel olarak uyuşma bütünlüğü yoksa o evlilik sakat doğuyormuş.yaşdım gördüm.kültürel uyumsuzluk nedeniyle evliliğime onay vermeyen ailem haklı çıktı maalesef.keşke onları haksız çıkarabilseydim bu konuda..
ben izmirliyim eşim mardinli,çok büyük bir aşkla gözümüz dönerek evlendik ama sonuç nerdeyse facia..

peki bu farklar nedir anlatir misin ? Nelere bakmamiz gerektigi acisindan soruyorum. umarim zorluklari atlatirsiniz..

peki bu farklar nedir anlatir misin ? Nelere bakmamiz gerektigi acisindan soruyorum. umarim zorluklari atlatirsiniz..
vallahi yemeğinden tut,bayramlardaki adetlerine kadar herşeyini incelemek lazımmış.aile yapısı,ailenin yöresel geleneklere bağlılık şekli ve derecesi çok önemli.benim hayatla ilgili en basit şeylere yaptığım yorumla onların yaptığı yorumlar arasında bile dağlar fark var.evlilik öncesi dönem uzun tutularak özellikle aile çok iyi kriter edilmeli.gerçi evlenmeden önce herkes birbirine uyumlu görünüyor.evlilikten sonra çıkıyor(muş) birçok şey su yüzüne..

Dogrudur,sonucta insanlar alistiklarini ve görüp yasadiklarini benimser ve hayatina dahildir bu tür etkenler. farkli kültürler ve adetler karsilasinca bu tür "carpismalar" oluyor. ben bekarim ve sevgilim de yok ama tanismalarimda aileye cok dikkat ettim, aileyi kendime yakin bulmadigimda görüsmeke bir anlam bulamadim ama duygular söz konusu olunca bu kadar mantikli olunmayabilir bu cok dogal.

sen izmirli miydin ?

evet canım izmirliyim,doğma büyüme.seni çok takdir ettim,aileyi kendime yakın bulmadığımda görüşmedim demişsin.çok olgun ve mantıklısın.insan duygularıyla değil mantığıyla hareket ederse daha sağlıklı oluyor bana göre.çünkü evlendikten bir süre sonra duygular bitiyor,insan mantığıyla kalakalıyor..

böle ırkçı memleket ayrımı yapan insanlardan oldum olası nefret ederim. benim babam kırklarelili annem giresunlu hiç bugune kadar ayrım olmadı aralarında insanlar birbirini anladıktan snra ne önemi var memleketının yaa bende şimdi doğulu mardinli biriyle nişanlıyım ve çokta mutluyum illaki ailelerde birbirine uymayan özellkler var ama bizi etkileyen hiç bişi yokk belki kendı hemşerimle evlensem bukadar mutlu olmazdım diyebılırım sizleree : ))

Neden facia oldu evliliğinz aileler yüzündenmi kendi içinzdemi anlaşamadnz ? eğerki cevab aileyse bana çok mantıksız gelio ve benımde nişanlm mardinli buarada :))

mardinli ama sadece kimliğinde yazıo bikere bile gtmemş dogma büyüme z.burnu :))) aman kım ne derse desin her yerın iyisiii kötüsü vardrr bunu unutmaynnn :)))

önemli...
anam kıyameti koparttı..:)))

şimdi sen benim anlattığım şeyden böyle ''ırkçılık'' yaptığıma dair bir çıkarım mı yaptın arkadaşım? ben burada iki uzak kültürün evliliğinin yaşadığı,beraberinde getirdiği sorunları dile getirdim ve bunlar birebir gerçek şeyler.sen bunu ''ırkçılılık'' olarak algılayabiliyorsan diyecek lafım yok.ben de evlenmeden önce bana olmaz,yapamazsınız diyenlerle çok tartıştım,çok kavgalar verdim,söylenenlere böyle''ırkçılık''demedim de benzer şeylerle cevap verdim ama maalesef sonuç evliliğime karşı çıkanların bana söylediği sonlarla karşılaştı..yapamazsınız diyenler her söylediklerinde haklı çıktılar maalesef.evlenmeden önce her şey çok tatlı geliyor da evlilik farklıymış,yaşadım gördüm.tekrar söylüyorum.iki uzak kültürün evliliği çok zor..ben de nişanlıyken çoook mutluydum.inşallah sen evliliğinde de bu mutluluğu sürdürürsün.aslında seni çok iyi anlıyorum çünkü ben de senin geçtiğin yolların aynısından 7 yıl önce geçtim.

Bende etken oldugunu düsünüyorum.
Ya her ilimiz icin gecerli degil tabiki.
Ama etkendir diyorum !!

sagol canim. izmir cok güzel bir il.. ama ben son ara izmirin ve izmirlilerin sucu olmadan biraz gicik oldum, hoslandigim kisi, istanbul, izmir ve balikesirli kizlari davet et dügününe dedi bi ortak arkadasimiza. onun bu yaklasimina gicikligim :)

insan mantigiyla hareket edebildigi sürece, kararlarinda daha emin oluyor ama duygular karisirsa vay haline. dedigin gibi bi süre sonra duygulardan cok mantik agir basiyor, pembe gözlük de gidiyor..

kültür farkliligi cok önemli diye düsünüyorum esler arasinda olmasa bile aileler arasinda basrol oynayacagindan eminim ben yozgatliyim sözlüm ankarali dolayisiyla ikimizde ic anadoluluyuz kültür farkliligi yok ve ben 15 yasima kadar ankara da büyüdügüm icin tam bir ankarali gibiyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…