Sevgilinizle evli gibi samimiyet; Evliliği geciktirir mi?

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
selam kızlar bu konuda kendı adıma konusayım sevdıgım erkek her cagırdıgında gıtmedım hep aılemı bahane ettım naz yaptım.ve işe yaradı nısan yaptı yanı bıraz naz işe yarıyo bence :lepi:

karşıdaki erkeğe bağlı birazda
biz evli gibiydik valla :delphin:
hemen hemen hergün yada gün aşırı beraberdik sabahlara kadar gezerdik
ben onlarda kalırdım
3 yaz beraber tatilede gittik :delphin:
geciktirdi diyemem sindire sindire yaşadık biraz :asigim:

kişiye bağlı bir durum bu.
biz üniversitede 2 yıl birlikte yaşadık ama evlenmek için gün sayıyorduk her zaman.
bizim için yanlış bir önerme bu durumda..

Selam kızlar sorum açık, sevgilinizle flörtte evli gibi samimi olmanız evliliğinizi geciktirir mi buna baglı değil midir, adam evlenmek için bir an evvel öyle samimi olsun diye acele eder mi yoksa rahat eder de amaaan böyle de olur mu der, ya da zaten sevgi aranıza giremez sevgi oldu mu olsa da oluur olmasa da olur sevgiyi etkilemez mi? yorumlar yorumlaar..
sositososito

evli gibi davranmak geciktirir evliligi hatta hiç olmayabilir bile mesefa olmalı arada bence

iyi de mesafe diyorsunuz biz de 4.yılımızdayız ve bu sure içinde hep aynı sıralarda oturduk hergun sabahtan akşama kadar beraberdik.yıllar geçtikçe mesafe nasıl korunsun ki! şuan ben ona o da bana sanki ailemden daha yakın.bnmle ilgili herşeyi en inc detayına kadar düşünür.bana bi eş gibi sahip cıkar.ne o ne de ben yalnız karar almıyoruz birbirimizin fikirlerine cok düşkünüz.

Ve hala evleneceğimiz günü iple çekiyoruz.cunku artık iki eş gibi olup sadece eve giderken farklı evlere gidiyoruz.Okulu bitiriyoruz bu yıl ve o düşünüo acaba hemen askere gitsem onumuzdeki engeller kalksa sonra nişan evlilik gelir ya da biraz tecrube edinip askerlikten sonra iyi bi maaşla mı daha hızlı evleniriz die hesaplar yapıo.

ha buarada yukardaki paylaşimlar cinsellikle ilgili değildi ama onu da soylim.belki tam anlamıyla irlikte olmadık ama cinsel açidan da ilişkiyi dourmaya çalişiyoruz.sonucta hayatın gerçeği bu kadar paylaşimlıyken cinsellikte istio ilişki.Hayatın bi gerçeği o yokmuş gibi yaşanmıyor.

Bu çok ince bir konu kızlar..Ya$antılara kültürlere ve tercihlere göre deği$im gösterir her zaman..Ben e$imle beraber ya$adım evlenmeden önce..Bana sorarsanızda , aynı evde ya$amadan çokta bir fikir sahibi olunamıyor evlenmek için..Tabii bu sadece benim fikrim ve benim hayatımdaki bir tercih.. Karar vermemde çok yardımcı oldu bu bana..

bence işi şansa bırakmamak lazım.flört dönemi güzeldir ama bence sınırı koruyabilirsen.bence herşey olması gereken zamanda yaşanmalı.o zaman işin büyüsü kaçar gibi geliyo bana.

bencede evlilik yine olur ama geç olabilir..sonuçta ne yaşayacaksa evli olurken zaten bekarkende yaşıyor...eee boşuna adam neden düğün,gelinlik,evlilik vs masraf yapsın ki:)) istemiyormu alır bohçasını gider..ne güzel tazminatta ödemez masraf da yapmaz.))

Son düzenleme:
tam olarak kolonya dememiş ama samimiyetten herşey birşey çıkarır evli gibimi yaşıorsunuz?yoksa davranışlarınız birbirinizle dertleşmeleriniz artık uyudugunuz uyandgınız aynı saatler vs. böle şeylermi yani bende sevgilimle çok iyi anlaşırım hep ayın gider şeylerimiz ama eger cinsellk diorsan o bizde yok.

sözlüm dememişsin nişanlım dememişsin sevgilim demişsin evli gibi samimiyiz demişsin.

belki yanlış anlayacaksın ama ilişkilerin evliliğe gitmesi için evli gibi samimi olmaya gerek yok. bırak o samimiyeti evlenince yaşayın. şahsen bana göre yanlış. evet evlenmeden önce eşimle el ele kol kola gezdim eğlendim ama nişanlıyken yaptım bunları ama hiçte evli gibi samimi ilişkiler içerisine girmedim.

senin için demiyorum ama şöyle birşey var. sevgili olarak her türlü ilişkiyi yaşadınız farzedelim nasılsa evleneceğiz diye. ya evlenemezseniz ne olacak. ondan ayrıldıktan sonra başkasına aşık olsan ve evlenmeye karar verseniz ne diyeceksin.
daha önce yaşadığın ilişkiyi kabul edecek mi? ya etmezse.

lütfen evlenmeden önceki kadın erkek ilişkileri konusunda çok dikkatli olun. pişman olacağınız ilişkiler içerisine girmeyin.

ben dürüst bir erkek olsam kimsenin namusunda gözü olmayan bir erkek olsam evleneceğim kızında benim gibi olmasını isterim.

o zaman 17 yaşında başlayalım samimi olmaya evleneceğimiz kişiyle tanışana kadar her sevgilimiz olanla evli gibi samimi olalım bu doğru birşey mi?

bu modernleşme değil medenilik değil avrupalı olmak değil.

bizim Türk insanı olarak bazı değerlerimiz var. bu değerlerimizi kaybetmeyelim.
evet kızlar mutlaka okusun mesleği olsun hatta bir meslek sahibi olmadan evlenmesin. avrupa lı olacağım derken değerlerimizi yitirmeyelim.
namus iki bacak arasın damı demeyin. evet namus iki bacak arasında değil namus beyinde dir. zaten namus iki bacak arasında değil diyerek genç kızlarımız kullanılıyor erkekler tarafından.

avrupa da kız çocukları 10 yaşında bekaretlerini kaybediyorlarmış. yani 10 yaşına kadar inmiş bu. kiliseler harekete geçmişler nikahsız yaşamayı değil nikahlı birlikteliklerin olması için.

eee bizim dinimiz de zaten bunu söyler bize. yani nikahlı birliktelikler.

genç kızlar lütfen biz nasıl olsa evleneceğiz diyerek kendinizi sevgilinizin kollarına bırakmayın. yeni gelen günlerin neye gebe olduğunu kimse bilemez.
en azından şöyle düşünün. biz nasılsa eveleneceğiz birbirimize söz verdik cinselliğide yaşayabiliriz demeyin. hadi yaşadınız Allah vermesin ya birlikte olduğunuz erkek trafik kazasında hayatını kaybederse ne yapacaksınız.

Dün gece netin azizliğine uğrayıp yorum yazamadığım bir konu bu!
Dayanamadım geldim..kaydirigubbakcemile3
Aslında hem kadına hem de erkeğe bağlı..
Bekarken evliymiş gibi samimi olmanın evliliği geciktirmesi yani..
Adam kadınla zaten evlenmek istiyorsa,onunla olan samimiyet derecesine bakmaz bence. Aman hevesimi aldım yaşayacağımı yaşadım evlenmem diyeceğini sanmıyorum gerçekten seven bir adamın. Öyle olsa evlilik=seks olur,benim gözümde..O düşüncedeki adamı ben de istemem zaten..:dilcikar:
Kadına gelince,istediğini yaşar,kime ne? Ancak evlenmek istediği adama kendi ayakları üzerinde durduğunu göstermezse,ona muhtaçmış gibi davranırsa ya adamla evlenemez ya da evlense bile mutsuz olur...
Belki de benim yok sınırlarım.. ımzaydı,oyundu bilmem ben..
Bekarken neysem evliyken de oydum,hatta şimdi boşandım hala aynı Laleyim..hihoyyyt
Kendi arkadaş çevremde bakirelik kavramına önem verilmemesi,hatta bir çok kadının ilk cinsellik yaşadığı adamdan ile kendi kararı ile ayrılıp bambaşka biri ile evlenip çok mutlu olması örneklerinin içinde yaşıyorum ben.:lepi:

Son düzenleme:
canım peki ne boyutta hazır asker olup olmama durumu önemlı yani
nasıl dıyeyım her ıstedıgınde tamam dememelı mı , bunun ımkanı var mı :1no2: olmadı işte.....püff :delphin:,
ya da samımıyete aynı sekılde bellı sure devam edıp sonra kestrıp atmak aılem maılem mı demek gerek bu daha ıyı mı bir çözum. en azından benden kaynklanmıyor gıbı kaydirigubbakcemile ama bunda da kısıtlanan görusme suresı mı olucak. Çok üzgünüm çoook

kaldigimiz yerden devam :)

demek istiyorum ki herseferinde hazir olmak yerine önce daha az ama giderek daha fazla ailenizi bahane ederek görüsmeleri azaltin. zor olacaktir ama napalim... bu arada ilgi ve alakanizi kesmeyin. yanlis anlasilmalara yol acabilir...daha cok telefon ve net üzerinden görüsmeye calisin.

samimiyet derken neyi kastettiginiz de sizi ilgilendirir. herkesin iliskiyi yasama boyutu farklidir.

Dün gece netin azizliğine uğrayıp yorum yazamadığım bir konu bu!
Dayanamadım geldim..kaydirigubbakcemile3
Aslında hem kadına hem de erkeğe bağlı..
Bekarken evliymiş gibi samimi olmanın evliliği geciktirmesi yani..
Adam kadınla zaten evlenmek istiyorsa,onunla olan samimiyet derecesine bakmaz bence. Aman hevesimi aldım yaşayacağımı yaşadım evlenmem diyeceğini sanmıyorum gerçekten seven bir adamın. Öyle olsa evlilik=seks olur,benim gözümde..O düşüncedeki adamı ben de istemem zaten..:dilcikar:
Kadına gelince,istediğini yaşar,kime ne? Ancak evlenmek istediği adama kendi ayakları üzerinde durduğunu göstermezse,ona muhtaçmış gibi davranırsa ya adamla evlenemez ya da evlense bile mutsuz olur...
Belki de benim yok sınırlarım.. İmzaydı,oyundu bilmem ben..
Bekarken neysem evliyken de oydum,hatta şimdi boşandım hala aynı Laleyim..hihoyyyt
Kendi arkadaş çevremde bakirelik kavramına önem verilmemesi,hatta bir çok kadının ilk cinsellik yaşadığı adamdan ile kendi kararı ile ayrılıp bambaşka biri ile evlenip çok mutlu olması örneklerinin içinde yaşıyorum ben.:lepi:

:lepi: :lepi: :lepi:
bence de ben de cok örnegını gördum yasım 27 ve artık kendı düşüncemle bakıre olmama gerektıgıne karar vermıstım baska bırıyle yasadım ilki ve ısteyerek de ayrıldım sımdı baskasıylayım neyı degıstırıyor kı ben kendımı bıldıkten sonra...
adam sevıyorsa beraber olsa olmasa korur sever dogru aslında bu tamamen katıldıgım bır söz düşünce ama nerede çelişiyorum bılemıyorum.
yani doymaması mı gerekıyor doyuyorsa zaten gelecek düşünmuyor mudur evet aslında, doydugunu alacagını aldıgını düşünüyorsa zaten bırlıktelık degıl bır sömürüdür ondakı ve zaten o adamla evlenıp ne yapıcaz gıdıcekse gıtsın... doğru lale dğru soyluyorsun yıne... ıllahakı tutup nası basarıcam evlenıcem evlenınce doymayacak mı bu defa? illaki...
yazına tesekkur ederım. a.s.

kaldigimiz yerden devam :)

demek istiyorum ki herseferinde hazir olmak yerine önce daha az ama giderek daha fazla ailenizi bahane ederek görüsmeleri azaltin. zor olacaktir ama napalim... bu arada ilgi ve alakanizi kesmeyin. yanlis anlasilmalara yol acabilir...daha cok telefon ve net üzerinden görüsmeye calisin.

samimiyet derken neyi kastettiginiz de sizi ilgilendirir. herkesin iliskiyi yasama boyutu farklidir.

tatlım o konuda zaten bahaneler üretıyorum bahane urettıgımde kabul etmıyor cok cazgır bır sevgılım var cok haylaz anlamıyor anlayıs göstermıyor ben pisleşmek durumunda kalıyorum ne tatlılıkla ne bagararak anlamıyor pislesıyorum sonra o pislesınce kızıyor kavga hep kavga,
zaten cok becerıklı bır tıp degılım her ıstedıgımı yaptırmak degıl ıstedıgımı ıfade bıle edemem mirmirmirmir o yuzden zor bunu engellemek, :delphin: belkı işte kafamçokkarıştı

:lepi: :lepi: :lepi:
bence de ben de cok örnegını gördum yasım 27 ve artık kendı düşüncemle bakıre olmama gerektıgıne karar vermıstım baska bırıyle yasadım ilki ve ısteyerek de ayrıldım sımdı baskasıylayım neyı degıstırıyor kı ben kendımı bıldıkten sonra...
adam sevıyorsa beraber olsa olmasa korur sever dogru aslında bu tamamen katıldıgım bır söz düşünce ama nerede çelişiyorum bılemıyorum.
yani doymaması mı gerekıyor doyuyorsa zaten gelecek düşünmuyor mudur evet aslında, doydugunu alacagını aldıgını düşünüyorsa zaten bırlıktelık degıl bır sömürüdür ondakı ve zaten o adamla evlenıp ne yapıcaz gıdıcekse gıtsın... doğru lale dğru soyluyorsun yıne... ıllahakı tutup nası basarıcam evlenıcem evlenınce doymayacak mı bu defa? illaki...
yazına tesekkur ederım. a.s.

Rica ederim..
Belki de çeliştiğin yer cinsellik değil de aşktır,sevdadır..
Bence bunu düşün..
Bak ben çok geç evlendim..
Kendi ailemdeki tüm küçüklere göre..
Ama arkadaş çevremde bilinen,tanınan,sevilen bir kızım.. Yani ciddi sıkı dostluklarım vardır,hayatıma girenleri bilirler,ne kadar doğru anlatabiliyorum buraya yazarak ama anla sen işte..:ecrin_bebek:
Hem ailemin çevresinde hem de kendi ortamlarımda evlenmek isteyen çok erkek vardı benimle.. Oysa ki ben yok aşık olmadan evlenmem diye dayattım...lülülülülülü
Bir çok erkek tanıdım,gezdim,hoşlandım,ama olmadı,kocama tosladım..:roflol:
Ne kocam ne de o az önce bahsettiklerim hiç bir zaman benim samimiyetimden şüphe duymadı.Hep mutlu ilişkilerim oldu.. Belki duymuşsundur,yeni boşandım ben.. İnan bu kararı bile ben verdim..
Ancak; bir şey daha diyim,çok uzattım,sıkılma benden,kaçayım hemen şunu diyip..kaydirigubbakcemile3
Eğer ki kullanıldığını hissediyorsan evet canım kullanılıyorsundur..

Rica ederim..
Belki de çeliştiğin yer cinsellik değil de aşktır,sevdadır..
Bence bunu düşün..
Bak ben çok geç evlendim..
Kendi ailemdeki tüm küçüklere göre..
Ama arkadaş çevremde bilinen,tanınan,sevilen bir kızım.. Yani ciddi sıkı dostluklarım vardır,hayatıma girenleri bilirler,ne kadar doğru anlatabiliyorum buraya yazarak ama anla sen işte..:ecrin_bebek:
Hem ailemin çevresinde hem de kendi ortamlarımda evlenmek isteyen çok erkek vardı benimle.. Oysa ki ben yok aşık olmadan evlenmem diye dayattım...lülülülülülü
Bir çok erkek tanıdım,gezdim,hoşlandım,ama olmadı,kocama tosladım..:roflol:
Ne kocam ne de o az önce bahsettiklerim hiç bir zaman benim samimiyetimden şüphe duymadı.Hep mutlu ilişkilerim oldu.. Belki duymuşsundur,yeni boşandım ben.. ınan bu kararı bile ben verdim..
Ancak; bir şey daha diyim,çok uzattım,sıkılma benden,kaçayım hemen şunu diyip..kaydirigubbakcemile3
Eğer ki kullanıldığını hissediyorsan evet canım kullanılıyorsundur..

işte burda benim demek istediğim şey.belki evlenmeden sevgilisiyle beraber olan bayanlar saf ve temiz duygularla sırf sevdiğiniz için paylaşıyosunuz cinselliği.fakat bu hareketiniz çoğu zaman hayatınızda ki insanlar tarafından böyle algılanmıyo ve çoğu zaman kullanmak amaçlı birliktelikler yaşanılıyo evlenmek amaçlı değil.bi erkekkullanmak amaçlı biri ile çıkar ama sırf kullanmak amaçlı (cinsel anlamda)biri ile evlenmez kanımca.

işte burda benim demek istediğim şey.belki evlenmeden sevgilisiyle beraber olan bayanlar saf ve temiz duygularla sırf sevdiğiniz için paylaşıyosunuz cinselliği.fakat bu hareketiniz çoğu zaman hayatınızda ki insanlar tarafından böyle algılanmıyo ve çoğu zaman kullanmak amaçlı birliktelikler yaşanılıyo evlenmek amaçlı değil.bi erkekkullanmak amaçlı biri ile çıkar ama sırf kullanmak amaçlı (cinsel anlamda)biri ile evlenmez kanımca.

İnsaları genellemeyi hiç sevmem ben..
Erkek de olsa kadın da olsa aynı..
Erkek sade cinsel amaçlı kullanıyorsa kadın bunu hisseder,işine gelmiyorsa ayrılır,ne kaybeder ki?:sm_confused:
Heee işine geliyor da olabilir,mutludur bu beraberlikten,kadın da korkuyordur evlilikten. "Aman kayınvalide,görümce,ıvırı zıvırı ne uğraşacam ya,iyiyim böyle,aşkım yanımda,istediğim her an beraberiz" diyordur...:1hug:
Kendimden biliyorum işte.. Evliliğin bana göre olmadığını biliyordum da işte kocem kandırmıştı benikaydirigubbakcemile3
Ayrıca erkek sade cinsel amaçlı bir kadınla beraber olmak istese zaten kolonya,ben ya da bizim gibi düşünen kadınlarla aşk,flört ilişkisi yaşamaz.. Tek gecelik ya da bu işi para karşılığı yapan kadınlarla muhatap olur bence..kaydirigubbakcemile4

Selam kızlar sorum açık, sevgilinizle flörtte evli gibi samimi olmanız evliliğinizi geciktirir mi buna baglı değil midir, adam evlenmek için bir an evvel öyle samimi olsun diye acele eder mi yoksa rahat eder de amaaan böyle de olur mu der, ya da zaten sevgi aranıza giremez sevgi oldu mu olsa da oluur olmasa da olur sevgiyi etkilemez mi? yorumlar yorumlaar..
sositososito

Ki$iden Ki$iye deği$ir... ßizz samimiyizz ama evLiLiK Samimiyetini evLendigimiz zaman görürüz....

İnsaları genellemeyi hiç sevmem ben..
Erkek de olsa kadın da olsa aynı..
Erkek sade cinsel amaçlı kullanıyorsa kadın bunu hisseder,işine gelmiyorsa ayrılır,ne kaybeder ki?:sm_confused:
Heee işine geliyor da olabilir,mutludur bu beraberlikten,kadın da korkuyordur evlilikten. "Aman kayınvalide,görümce,ıvırı zıvırı ne uğraşacam ya,iyiyim böyle,aşkım yanımda,istediğim her an beraberiz" diyordur...:1hug:
Kendimden biliyorum işte.. Evliliğin bana göre olmadığını biliyordum da işte kocem kandırmıştı benikaydirigubbakcemile3
Ayrıca erkek sade cinsel amaçlı bir kadınla beraber olmak istese zaten kolonya,ben ya da bizim gibi düşünen kadınlarla aşk,flört ilişkisi yaşamaz.. Tek gecelik ya da bu işi para karşılığı yapan kadınlarla muhatap olur bence..kaydirigubbakcemile4

bu da doğru..
:kahve:

Back
X