- 14 Ağustos 2011
- 28.829
- 4.556
- 448
Teşekkür ederim.Dış kuvvetler aslında hiçbirşey yapamaz ama bunda erkeğe çok büyük görev düşüyor.
Evlendikten sonra ailesinin evlendiği kişi ve ondan olacak olan çocukları olduğunu benimseyip ailesinin içine kimseyi karıştırmaması eşini ezdirmemesi her konuda önce eşinin fikrini alması ve saygı duyması gerekiyor.
taptığım bana da nasip eder inşallah bunu. ne kadar şanslısınız, genç yaşınızda böyle sevebileceğiniz birini bulmuşunuz. ben karşı değilim ama serbest olsam da yapamazdım gibime geliyor. aile çok kuvvetli bi tabu oluşturmuş benim beynimde bu konuyla alakalı olarak. arkadaşlarımdan beraber yaşayan çok var, o yüzden kendi içimdeki önyargılarımı yok ettim.
Hanımlar size bir şey demek istiyorum bence ailesine düşkün adam iyidir.Düşünün ki kendi öz annesine sahip çıkmayan, önemsemeyen biri size yarın öbür gün ne kadar sahip çıkabilir.Bende başlarda bunun rekabetine giriyordum allahtan benim kayınvalidem çok olgun akıllı bir kadın . Ya ben neden seviyorum kaynanamı valla burda herkez kötülüyor allam ya bu kadın bana ne yapıyorda biz iyiyiz böle:S garip geldi şimdi ya:S öyle çok mülaym bi insan da da değilim gerçi o öyle
evet eşini ezdirmemesi önemli. benim tek korkum bu zaten.
Aslında erkekler kendini az çok belli ediyor.Sonradan değişmez inşallah.Allah tamamına erdirsin ve mutluluğunuz daim olsun.İyi geceler.
o ayrı canım ama misal ben bekarken eşimin annesine tavırlarını hatırlıyorum ,şu an bakıyorum bazen çok benziyor o tepkiler birbirine ne demek istediğimi sanırım şimdi daha iyi anlattım.Bence bir erkeğin size ilerde nasıl davranabileceğini görmek istiyorsanız annesiyle olan durumuna bakacaksınız.
anladım canım.
annesiyle arası gayet iyi. ailesine bağlı. fedakar ailesine karşı. bu güzel zaten.
ama madolyonun diğer yüzünde baskıcı bir baba var ve o ne derse desin ses çıkaramıyor. beni korkutan tarafıda bu zaten.
tabii ben de tecrübeli değilim bu konularda ama nişan, söz , düğün falan buralarda anne-babanın dominant tavırlarını normal karşılıyorum ben. yani şu aşamadaki tavırlarını görüp hemen gözünüz korkmasın. çünkü bu bahsettiğimiz olaylar aile büyüklerinin de iştirak edeceği şeyler, o yüzden titizlenip ayak diremeleri bana enteresan gelmiyor. ama siz ev düzeninizi oturttuğunuz zaman kendi aranızdaki meselelere bu kadar karışamazlar. karışmaları için ya çok yakın oturup aşırı dominant bir kayınvalideye denk gelmeniz lazım, ya da eşinizin anne kuzusu olması lazım. her ikisini de evlenmeden önce kestirebilirsiniz az çok.
bir de içinizi ferahlatır mı bilmem ama bir örnek vereyim: bizim ailden babası aşırı baskıcı bir erkek tanıdığımız evlendi. kendisi de baba baskısından bunalmış bir insandı ama işte aile büyüğü-saygı vs gibi şeylerden çok sesini çıkartmıyordu. evlendiğinden itibaren babasını bütün ailevi meselelerden keskin bir şekilde dışladı ve evliliğine karışmasına asla müsaade etmedi. annesi de zaten pek uysal bir kadındı. şimdi karısıyla çok mutlu, senelerdir yaşayamadığı özgürlüğü tadıyor.
Az önce babayla ilgili bi yorum yapacaktım tam dedim çok bilmişlik yaptım bu gece ve evet bu konu da çekinmekte haklısın çünkü erkekler anneye karşı çıkabiliyor ama iş babaya gelince çekiniyorlar...Ama ben bunun çözümünü de buldum kayınvalidemle aram çok iyi olduğundan bir şey yaptırmak istiyorsam annecim annecim diyerek gönderiyorum:)) Tabi benim kayınvalidemle bu ilişkimin oturması 7 sene aldı var sen düşün:)Ve benden bir arkadaş tavsiyesi ne olursa ama ne olursa olsun sen asla kayınpederinle laf dalaşına girme..Ben bu hatayı yaptım ve zararlı çıktım.
ayy ne güzell... biraz umutlandım açıkçası. inşallah bizim de öyle olur.
ben zaten mesafemi koydum. sadece saygı çerçevesinde özel günlerde görüşürüm. çünkü hoşuma gitmeyen şeyler söylemiş ailem ve benim hakkımda. bunlar beni üzdü. bizden ona iyilik dışında bişey gelmezdi halbuki. kırıldığım için geriye çektim kendimi.
inşallah mutlu olma ihtimalimiz vardır bizimde. çok sağoll canımmm...
belki kendi durumunuzla bağdaştırabilirsiniz diye biraz daha ayrıntı veriyorum. biz doğu kültürü ile yetişmiş bir aileyiz, bu baba da aşırı muhafazakar bir tipti. kızını sokağa dahi çıkartmazdı, cep telefonu kullandırmazdı öyle söyleyeyim. babaya saygı bizde çok büyük bir tabudur, aşılması da pek zordur. evlenen ağabeyimiz de maddi açıdan babaya bağlı biri değil, kendi işi gücü var. nikah kıyılıp eve çıkana kadar hiç sesini çıkartmadı ne dedilerse yaptı. ama evlilik hayatını yaşayınca yalnız kalma korkusunu yendi. anneye babaya bağımlı olmadığını ve kendisinin de bir aile kurduğunun bilincine vardı. şimdi karısı çalıştığı bölümde şef oldu, terfii etti. karısına hiiiiç karışmıyor, baba evinde gördüğü hiçbir şeyi uygulamıyor. o kadar rahat ki anlatamam.
ayy maşallah ne güzell. ama benim sözlüm babasıyla iş yapıyor. maddi olarak babaya bağımlı.
Oyyy senin işin meşakkatli biraz.Benim anne babam da ayrı ama babam asla öbür eşimi falan getireyim demedi densiz sanırım kayınpederin biraz aman sakın yüz göz olma kazara..Ve bence eşin seçimini annesinden yana kullanmalı illa ki seçim yapmak zorundaysa...Adama bak hem aldatmış hem kel hem fodul misali:S
o zaman akidem hanım'ın dediği gibi aranızdaki mesafeye özen göstermeniz gerekiyor. bir de mümkünse nişanlınızı başka bir iş alanına yönlendirin, tabii bu biraz zor bir şey ama kimi erkekler eşlerinin iş konusundaki fikirlerini dikkate alabiliyor. çok ümitsiz yaklaşmamak lazım.
o zaman akidem hanım'ın dediği gibi aranızdaki mesafeye özen göstermeniz gerekiyor. bir de mümkünse nişanlınızı başka bir iş alanına yönlendirin, tabii bu biraz zor bir şey ama kimi erkekler eşlerinin iş konusundaki fikirlerini dikkate alabiliyor. çok ümitsiz yaklaşmamak lazım.
böyle de akıl verir gibi oldum kusura bakmayın. benimki sadece tahmin işte, bir şey bildiğimden değil :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?