Sevgilisiyle ayni evde kalan veya kalmak isteyen?

evet eşini ezdirmemesi önemli. benim tek korkum bu zaten.

Teşekkür ederim Allah herkese hayırlı kısmetler nasip etsin.

ailesine bağlı olması tabiki çok iyi. ama ailesi ne yaparsa yapsın ses çıkarmaktan korkması, eşini ezdirmesi kötü.
kimi erkek ailesi hatada yapsa susar.

o ayrı canım ama misal ben bekarken eşimin annesine tavırlarını hatırlıyorum ,şu an bakıyorum bazen çok benziyor o tepkiler birbirine ne demek istediğimi sanırım şimdi daha iyi anlattım.Bence bir erkeğin size ilerde nasıl davranabileceğini görmek istiyorsanız annesiyle olan durumuna bakacaksınız.

Tabiki ailesine düşkün olmalı.Fakat evlendikten sonra asıl ailesi eşi ve ondan doğacak olan çocukları olduğunu kabul edip anne babasından önce eşinin fikrini alıp saygı duyması gerekir.Aksi halde annesinin babasının sözünden hala çıkamıyorsa o evliliklerde sorunlar ortaya çıkıyor.

anladım canım.
annesiyle arası gayet iyi. ailesine bağlı. fedakar ailesine karşı. bu güzel zaten.
ama madolyonun diğer yüzünde baskıcı bir baba var ve o ne derse desin ses çıkaramıyor. beni korkutan tarafıda bu zaten.

tabii ben de tecrübeli değilim bu konularda ama nişan, söz , düğün falan buralarda anne-babanın dominant tavırlarını normal karşılıyorum ben. yani şu aşamadaki tavırlarını görüp hemen gözünüz korkmasın. çünkü bu bahsettiğimiz olaylar aile büyüklerinin de iştirak edeceği şeyler, o yüzden titizlenip ayak diremeleri bana enteresan gelmiyor. ama siz ev düzeninizi oturttuğunuz zaman kendi aranızdaki meselelere bu kadar karışamazlar. karışmaları için ya çok yakın oturup aşırı dominant bir kayınvalideye denk gelmeniz lazım, ya da eşinizin anne kuzusu olması lazım. her ikisini de evlenmeden önce kestirebilirsiniz az çok.

bir de içinizi ferahlatır mı bilmem ama bir örnek vereyim: bizim ailden babası aşırı baskıcı bir erkek tanıdığımız evlendi. kendisi de baba baskısından bunalmış bir insandı ama işte aile büyüğü-saygı vs gibi şeylerden çok sesini çıkartmıyordu. evlendiğinden itibaren babasını bütün ailevi meselelerden keskin bir şekilde dışladı ve evliliğine karışmasına asla müsaade etmedi. annesi de zaten pek uysal bir kadındı. şimdi karısıyla çok mutlu, senelerdir yaşayamadığı özgürlüğü tadıyor.

Son düzenleme:
Az önce babayla ilgili bi yorum yapacaktım tam dedim çok bilmişlik yaptım bu gece ve evet bu konu da çekinmekte haklısın çünkü erkekler anneye karşı çıkabiliyor ama iş babaya gelince çekiniyorlar...Ama ben bunun çözümünü de buldum kayınvalidemle aram çok iyi olduğundan bir şey yaptırmak istiyorsam annecim annecim diyerek gönderiyorum:)) Tabi benim kayınvalidemle bu ilişkimin oturması 7 sene aldı var sen düşün:)Ve benden bir arkadaş tavsiyesi ne olursa ama ne olursa olsun sen asla kayınpederinle laf dalaşına girme..Ben bu hatayı yaptım ve zararlı çıktım.

ayy ne güzell... biraz umutlandım açıkçası. inşallah bizim de öyle olur.
ben zaten mesafemi koydum. sadece saygı çerçevesinde özel günlerde görüşürüm. çünkü hoşuma gitmeyen şeyler söylemiş ailem ve benim hakkımda. bunlar beni üzdü. bizden ona iyilik dışında bişey gelmezdi halbuki. kırıldığım için geriye çektim kendimi.
inşallah mutlu olma ihtimalimiz vardır bizimde. çok sağoll canımmm...

kayınvalidemle aram iyi çok şükür canım. zaten bazı şeyler onun sayesinde yürüyor.
kayınpederimle kayınvalidem seneler önce boşanmış. kayınpederim kayınvalidemin en yakın arkadaşıyla onu aldatmış. ve evlenmiş o bayanla.
vee işin kötü yanı nişanıma o bayanı ve onun ailesinide getirmek istiyor. kayınvalidem haklı olarak bunu kabul edemiyceğini ve oğlunun bir seçim yapması gerektiğini söylüyor. açıkçası bir nişan yapıyım mutlu olıyım dedim ama sürekli bi şey çıkıyor.

belki kendi durumunuzla bağdaştırabilirsiniz diye biraz daha ayrıntı veriyorum. biz doğu kültürü ile yetişmiş bir aileyiz, bu baba da aşırı muhafazakar bir tipti. kızını sokağa dahi çıkartmazdı, cep telefonu kullandırmazdı öyle söyleyeyim. babaya saygı bizde çok büyük bir tabudur, aşılması da pek zordur. evlenen ağabeyimiz de maddi açıdan babaya bağlı biri değil, kendi işi gücü var. nikah kıyılıp eve çıkana kadar hiç sesini çıkartmadı ne dedilerse yaptı. ama evlilik hayatını yaşayınca yalnız kalma korkusunu yendi. anneye babaya bağımlı olmadığını ve kendisinin de bir aile kurduğunun bilincine vardı. şimdi karısı çalıştığı bölümde şef oldu, terfii etti. karısına hiiiiç karışmıyor, baba evinde gördüğü hiçbir şeyi uygulamıyor. o kadar rahat ki anlatamam.

Oyyy senin işin meşakkatli biraz.Benim anne babam da ayrı ama babam asla öbür eşimi falan getireyim demedi densiz sanırım kayınpederin biraz aman sakın yüz göz olma kazara..Ve bence eşin seçimini annesinden yana kullanmalı illa ki seçim yapmak zorundaysa...Adama bak hem aldatmış hem kel hem fodul misali:S

ayy maşallah ne güzell. ama benim sözlüm babasıyla iş yapıyor. maddi olarak babaya bağımlı.

ayy maşallah ne güzell. ama benim sözlüm babasıyla iş yapıyor. maddi olarak babaya bağımlı.

o zaman akidem hanım'ın dediği gibi aranızdaki mesafeye özen göstermeniz gerekiyor. bir de mümkünse nişanlınızı başka bir iş alanına yönlendirin, tabii bu biraz zor bir şey ama kimi erkekler eşlerinin iş konusundaki fikirlerini dikkate alabiliyor. çok ümitsiz yaklaşmamak lazım.

evet canımm haklısın. kayınpederim bencil. hem o bayanı hemde onun tüm sülalesini nişana çağırıyor ki. bu nişanın olmasına gönüllü bile değildi.
benim içim sözlüme bundan karı olmaz sana bile demiş. ilerde beni anlarsın demiş. sebebide ben onlara gittiğimde mutfağa dalıp çay servisi yapmamam.
bize geldiğinde hep çok iyi ağırladım ama yabancı bir evde mutfağa dalmak adetim değildir. uzak duruyorum. sürekli bir şeylere kusur bulma derdinde. onu Allaha havale ettim. sözlümde bence annesini seçmeli. annesiyle yaşıyor zaten. o kadıncağız bizim için çok uğraştı.

böyle de akıl verir gibi oldum kusura bakmayın. benimki sadece tahmin işte, bir şey bildiğimden değil :)

yönlendirdim canım.
ben dedim ne olursa olsun yanındayım dedim. tekrar bi iş bulursun gerekirse bende destek olurum dedim.
hatta bizim boşta bir ev var. biraz orda otururuz ama yeterki huzurum olsun dedim. dedim de bişey demiyorrr.
babasıyla huzurlu değil hiç zaten. hiç taktir görmüyor. sürekli aşağılıyor bunu adam. böyle hayat geçmez zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…