Sizi anlıyorum. Yapabilecekken neden yapmayayim, verebilecekken neden vermeyeyim diye düşünürken bu durunlara gelinmis. Artik siz arada biseylere katkı yapsa sıkıştım diye düşündüğünüzde oda olmamış...
Bence şöyle yapabilirsiniz. Mesela uzun bi aradan sonra bi gun alisverise gidin. Epey eksiklerinizi alın. Yaa kartımı unutmusum deyin o ödesin. Ama siz, sen ver ben sana sonra veririm demeyin. Veya olurda istersen ben ödeyeyim derse, evet sen ode diyemiyorsan bile.gulumse olur de yeter..
Sonra eve dönerken de ay ne iyi oldu aslında ödediğin bende biraz sıkışmıştım aslinda diye konuyu acabilirsiniz.o da muhtemelen neden bana söylemiyorsun ben sana iate demedim mi falan diyecek. Sizde dersiniz benim huyum bu ben isteyemem ki

falan deyin. Ama elime hic para kalmıyor bu ara deyin. (Hatta isinize falan yakindir belki eviniz ama ) olmadi daha uygun kirali bir eve gecelim diycektim, deyin. Ama agzindan olur mu oyle sey ben oderim gibi bir cumle cikarsa asla hayir demeyin. Iyi olur aslinda deyin. Tekrar ekliyorum ben sana sonra oderim sakin demeyin.. he iciniz cok rahat edecekse cok sıkıştım odeyemez oldum yoksa biliyosun asla istemezdim deyin.. onun odemesi de sizin ki gibi olsun. 3 verir 5 verir kirayi.. sonraellemeyin onun uzerinde kalsin.. ben boyle bir kişinin faturalara vs ekstra yardim edeceğini düşünmüyorum. O yuzden ne yardim etse o kâr. Umarim 3 -4 ay sonra kirayi vermek zoruna gitmeye baslamaz. Uzulmenizi istemem. Mutfak alisverisini de kısın daha sonra sanirim dışarıdan cok soyluyorsunuz. Mumkun oldugunca evde yapin daha hesapli olur..cesitlerinizi azaltin. Gercekten zor da oldugunuzu gorsun..
*** bana oldu bide yalvarsin, neden böyle istesin duzgunce soylesin öde diye diyecek olan hanim arkadaslarima sesleniyorum :) bende bunun taraftari degilim ama, gordugum kadariyla konu sahibi bunlari konuşabilecek soyleyebilecek biri degil. Olsa bu zamana kadar 40 kere soylemesi gerekirdi. En azindan konuyu acabilsin istedim. Yanlis anlamayin olur mu:)
Zaten boyle iyi niyetli birini bu derece dusunmeyen biri sadece kirayi bile bir kac ay odemekle kendini belli edecektir. Sanmiyorum ama umarimda konu sahibinin istedigi gibi biri çıkar.