sevgiliyle beraber yaşarken ekonomik düzen nasıl olmalıdır?

Her insan ekonomik konularda aynı hassasiyette değil sanırım. Yani siz onun kendi düşünerek isteyerek teklif ederek bir şeylere katkı sağlamasını istiyorsunuz ama o siz ondan isteyin istiyor. Siz de bir erkekten paranız olduğu halde para almayı kendinize konduramıyorsunuz. Kendi ayakları üzerinde durmaya alışmış kadınlarda var bu durum. Üstelik ev işleri falan da size kalmış. Peki ne bileyim elektirik faturasını ödeyim yok alışveriş yapayım et kıyma sebze meyve alayım falan bunlar da mı yok?
bir şey istesem sunu al diye alır
sanırım benim hatam istememek
istememe gerek kalmamlı ya bu kadar zor değil bunu görmek :(

evli olmadığınız için adam sana para vermek zorunda değil tabiki,baştan kendini öne atan hep sen olmuşsun,onun da işine gelmiş niye ses etsin.ayrılsanız ceketini alır gider ne tazminat ne birşey evlilik değil,o yüzden harcama yapmasam da olur diyordur bence nasılsa sen onu evine almışsın.

Ay bu ne böyle.Eve yerleşmeyi biliyorsa masrafları da karşılamayı bilmesi lazım aşırı düşüncesizlik yaptığı şey.Aynı evde yaşamak isteniyorsa ilişkinin evlilik yolunda gitmesi lazım.Böyle bir niyeti yoksa da koyun kapıya gitsin.Çoğu kişinin dediği gibi ilerde o birikimleri başkasına harcarken izleyince giden zamanınıza paranıza yanarsınız sizde

Bi de bunun kirli çamasırını yıkayıp yemeğini yapıyosun. Bacım saf mısın. Ne aşkı yahu. Adam gittiği yere kadar senle yaşıycak beleş hayat. Sonra ceketini alıp çıkcak. Sen de neye üzüleceğini şaşırırsın. Yapma etme. Adamn niyeti bozuk. Bi de arada bir verdiği üç kuruş parayı da geri alıyo. Nerde kaldı aşk.

istememe gerek kalmamlı ya bu kadar zor değil bunu görmek :KK43:
Yani ortak yaşamda öyle olmaması lazım. Ben çalışmıyorum ve ara sıra erkek arkadaşımın evinde kalıyorum gelirim olmadığı halde gücüm yettiğince sebzedir tavuktur onun sevdiği atıştırmalıklardan vs kendim yemesem bile alıyorum. Bazı yemekleri ben ödemeye çalışıyorum. Maksat düşündüğünü önemsediğini göstermektir. İki yetişkin insanın birbirine şunu al demesine gerek olmamalı. Ev jetonla gazoz kapağıyla dönmüyor

istememe gerek kalmamlı ya bu kadar zor değil bunu görmek :KK43:
Bişey almayacak. Bütün giderlere ortak olacak. Hatta o bile karşılmalı biçok şeyi. Sizden daha çok elini cebine atmalı. Adam değil bu ben diyeyiim.

yani kastettigim ben onu gelip benimle masraflarımı paylaşsın diye hayatıma almadım. isterse katkıda bulunur isterse bulunmaz gibi düşünüyorum. ama ekonomik olarak alım gücü düştükçe sıkıntı çekmeye başlayınca ben olsaydım böyle yapmazdım destek olmamı istemese de ben zorlardım fırsat kollardım gibi düşündüğümü farkettim. öyle olunca da sorgulamaya başladım.

temizlik işi için yardımcı abla geliyor zaten ama mutfagın günlük temizlik ve yemek işine de evet sonucta misafir olarak başladı bu düzen simdi de öyle gidiyor. canım yemek yapmak istemiyor dediğimde dışarıdan söyleyelim diyor. yemek yapmayı sevmiyorum diyor.
Canım bak inan bir kişi bile abartiyorsunuz bu durumu demedi.
Herkes şaşkın.
Yani dışarıdan hiç normal görünmüyor.
Kızkardeşiniz, samimi arkadaşınız yada anneniz, bu durumu anlattığıniz başka kimse yok mu. Kimse uyarmadi mi sizi ?

hepinize iyi kötü yorumlarınız için teşekkür ederim
en azından kötü niyetli bir düşünceye sahip olmadığımı, haklı olduğumu anladım.
kendisi ile konusup çözüme ulaşmayı olmuyorsa da bitirmeyi konusacağım.
En iyisini edersin hatta niyeti ciddi değilse hiiçç kendini sıkıntıya sokmana gerek yok yalnız yaşa daha iyii

Canım bak inan bir kişi bile abartiyorsunuz bu durumu demedi.
Herkes şaşkın.
Yani dışarıdan hiç normal görünmüyor.
Kızkardeşiniz, samimi arkadaşınız yada anneniz, bu durumu anlattığıniz başka kimse yok mu. Kimse uyarmadi mi sizi ?
söylediğim gibi kimseye bunu anlatamadım
üç kurulu hesab eden birisi durumuna düşecekmişim gibi geldi
üstelik sevdigim insanlara özellikle olmak üzere elim çok açıktır
sen nasıl bunun hesabını yaparsın utanmıyor musun bir de çok seviyorum diyorsun gibi şeyler duymaktan korktum :/

istememe gerek kalmamlı ya bu kadar zor değil bunu görmek

tamam da neden isteyeceksiniz? Yani o evde yaşıyorsa maddi olarak destek olması gerektiğini bilmemesi imkansız. Resmen saf ayağına yatıyor. Neden siz finanse ediyorsunuz ki?

fazlasında gözüm yok
minnet altında bırakamam zaten kendimi.
Niye minnet edesiniz ki. O size minnet duyuyor mu? Noooo... Erkk olan böyle konularda ipleri eline alır. Adam yiyici uyanın. Başınızı taşlara vurmayın. İki gün kalmaya gelen bile mutfak masraflarını alır gelir. Sevdiceğine yük olmamak için. Sizinki maşşallah aylardır ekmek elden su gölden. Senn yerinde olsam dakıka durmm konuşurum. Bu konuyu konuşun, adamın gerçek yüzünü görün. Denemesi bedava.

Back
X