sevgiliyle beraber yaşarken ekonomik düzen nasıl olmalıdır?

Ev arkadaşı gibi yapmanıza gerek yok tamam da, sonuçta beraber bir evde beraber bir hayat yaşıyorsunuz. Karı koca gibi bütçeler bir olmasa da , kirayı biri ödüyorsa faturaları ve mutfak masrafını diğeri ödemeli mutlaka bir şeylere ortak olmalı. Bence karı kocada bile böyle, evin tüm masrafı tek bir kişiye yüklenemez. Hele bu durumda sizin evinize taşınmış ve sizle yaşıyorsa kesinlikle kira-fatura ve yardımcı kadına ortak olmalı.
Onun dışında ev işlerini de tamamen kendi üstünüze almanız çok saçma. İkiniz de çalışıyorsunuz bırakın o da iş yapsın. Anası değilsiniz ki bu adamın neden iki kişinin yaşadığı bir evin tüm işlerini siz yapıyorsunuz?

söylediğim gibi kimseye bunu anlatamadım
üç kurulu hesab eden birisi durumuna düşecekmişim gibi geldi
üstelik sevdigim insanlara özellikle olmak üzere elim çok açıktır
sen nasıl bunun hesabını yaparsın utanmıyor musun bir de çok seviyorum diyorsun gibi şeyler duymaktan korktum :/
Canım evli insanlar bile, gideri paylaşıyor. Bu birisinin daha az sevdiğinden değil.

markete gitmeyi çok sevmiyoruz ikimiz de
birkaç kez beraber gittik ben ödedim
ödemeyi teklif etmedi ya da istersen ben ödeyeyim dedi
simdilerde sanal alışveriş yapıyorum kendi kartımdan...
Yuh gerçekten. Ben ailemle kaldığım eve bile öğrenci halimle ihtiyaçları olmamasına rağmen arada mutfak alışverişi yaparım. Ablam da öyle. Nasıl hiç mutfak alışverişi yapmaz ödemez şok oldum. Eksikleri ona söyleyin o alsın bu kadarı da fazla cidden sonuçta o da yiyor içiyor.

merhaba hanımlar,
kafama takılan, canımı sıkan bir konu var ve yanlış anlaşılmaktan korktuğum için kimseye de anlatamıyorum o nedenle sizlerle paylaşıp, sizlerden fikir almak istedim.

kısaca hayatımı özetleyip sorunuma geçeceğim. 34 yasındayım, yaklaşık 3 yıl önce boşandım, çocuğum yok. ekonomik olarak durumum fena değil ve tek başıma yaşıyordum. geçtiğimiz yıl mayıs ayından beri hayatımda biri var. kendisi daha önce evlenmemiş ve ailesi ile yaşayan biri iken sevgili olduğumuzdan beri birlikte, benim evimde yaşıyoruz. o da benimle aynı miktarda gelire sahip.
(bu arada ailesi başka bir erkek arkadaşıyla yaşıyor diye biliyor).

kendisinin benimle yaşaması, önce birkaç gün kalma şeklinde başladı ama daha sonra tamamen bana taşındı. kendi tercihim olarak evde tüm işlerle yemek çamaşır vs ben ilgileniyorum (ayrıca bir hanım haftalık yarım gün yardıma geliyor). soruna gelirsek istisnasız tüm ödemeleri ben yapıyorum (hakkını yemeyeyim birkaç yemek siparişi haricinde). neden diye sormayın sanırım öyle başladı öyle gitti diye. kendisi ara ara paran yetmiyorsa benden iste falan diyor hatta ben bazen para yetişmeyince sızlandığımda neden benden istemiyorsun falan diyor ama ben istemiyorum, isteyemiyorum. çünkü istemem gerekmiyor destek olmak isteyen sıkıntı varsa direkt olarak destegini sunar diye düşünüyorum. üç ay kadar önce ekstra birkaç harcama nedeniyle iyice zora girdiğimi görünce bana bir miktar verdi, yavas yavas geri ödüyorum simdi onu da. sonuçta sevgilim o benim, ev arkadaşı gibi kirayı ikiye bölelim vs yapmayı ben de istemiyorum. ama benim söylememe gerek kalmadan arada bir bir şeylerin ucundan tutabilir diye düşünüyorum. mesela birkaç kez arabamla ilgili ihtiyaçlarım olduğunda kendisi götürdü servise falan ama onlarda bile ben ödemesini yaptım. anlatmak istediğim ekonomik katkı sağlama fırsatı eline geçtiğinde bile değişen bir şey olmadı.

sonuç olarak bu konuyu düşünmediğimizde mutluyuz, iyi anlaşıyoruz, beni sevdiginden eminim ama iki kişi yaşayıp maddi olarak daha da zora girmek benim canımı sıkmaya başladı. acaba ben mi haksızlık ediyorum? paragöz birisi miyim? acaba sevgi herşeyden değerli de ben mi kıymetini bilmiyor, bunlara takılıyorum? diye düşünmeden duramıyorum artık.

karışık anlatmış ve kendimi net ifade edememiş olabilirim. destek veya öneri yorumlarınızı bekliyorum.
Yoo adam herşeyden faydalanıyor
Ben olsam evimi acmazdim zaten.

İçimden bir his o insanın arkadaş çevresinde hiç hoş olmayan muhabbetlere konu oluyorsunuz gibi geliyor nedense? Ayrıca size ailem seninle aynı evde yaşadığımı öğrenirse hoş olmaz diyebilen bir adama kendi külfetine katlanmasını istemekten neden çekiniyorsunuz hiç anlamadım. Sizin talebiniz o adamın söylediğinin yanında devede kulak çünkü. Adamdan sadaka falan istemiyorsunuz, hayatının sorumluluğunu almasını istiyorsunuz, sevginin gerçekliği yedirip, içirip hizmetini görmekten geçiyorsa bu zamana kadar siz ona yapmışsınız şimdi o size yapsın

merhaba hanımlar,
kafama takılan, canımı sıkan bir konu var ve yanlış anlaşılmaktan korktuğum için kimseye de anlatamıyorum o nedenle sizlerle paylaşıp, sizlerden fikir almak istedim.

kısaca hayatımı özetleyip sorunuma geçeceğim. 34 yasındayım, yaklaşık 3 yıl önce boşandım, çocuğum yok. ekonomik olarak durumum fena değil ve tek başıma yaşıyordum. geçtiğimiz yıl mayıs ayından beri hayatımda biri var. kendisi daha önce evlenmemiş ve ailesi ile yaşayan biri iken sevgili olduğumuzdan beri birlikte, benim evimde yaşıyoruz. o da benimle aynı miktarda gelire sahip.
(bu arada ailesi başka bir erkek arkadaşıyla yaşıyor diye biliyor).

kendisinin benimle yaşaması, önce birkaç gün kalma şeklinde başladı ama daha sonra tamamen bana taşındı. kendi tercihim olarak evde tüm işlerle yemek çamaşır vs ben ilgileniyorum (ayrıca bir hanım haftalık yarım gün yardıma geliyor). soruna gelirsek istisnasız tüm ödemeleri ben yapıyorum (hakkını yemeyeyim birkaç yemek siparişi haricinde). neden diye sormayın sanırım öyle başladı öyle gitti diye. kendisi ara ara paran yetmiyorsa benden iste falan diyor hatta ben bazen para yetişmeyince sızlandığımda neden benden istemiyorsun falan diyor ama ben istemiyorum, isteyemiyorum. çünkü istemem gerekmiyor destek olmak isteyen sıkıntı varsa direkt olarak destegini sunar diye düşünüyorum. üç ay kadar önce ekstra birkaç harcama nedeniyle iyice zora girdiğimi görünce bana bir miktar verdi, yavas yavas geri ödüyorum simdi onu da. sonuçta sevgilim o benim, ev arkadaşı gibi kirayı ikiye bölelim vs yapmayı ben de istemiyorum. ama benim söylememe gerek kalmadan arada bir bir şeylerin ucundan tutabilir diye düşünüyorum. mesela birkaç kez arabamla ilgili ihtiyaçlarım olduğunda kendisi götürdü servise falan ama onlarda bile ben ödemesini yaptım. anlatmak istediğim ekonomik katkı sağlama fırsatı eline geçtiğinde bile değişen bir şey olmadı.

sonuç olarak bu konuyu düşünmediğimizde mutluyuz, iyi anlaşıyoruz, beni sevdiginden eminim ama iki kişi yaşayıp maddi olarak daha da zora girmek benim canımı sıkmaya başladı. acaba ben mi haksızlık ediyorum? paragöz birisi miyim? acaba sevgi herşeyden değerli de ben mi kıymetini bilmiyor, bunlara takılıyorum? diye düşünmeden duramıyorum artık.

karışık anlatmış ve kendimi net ifade edememiş olabilirim. destek veya öneri yorumlarınızı bekliyorum.
Ben şuan doğum iznindeyim.Bizde sevgiliyken aynı evde kaldık ilk başlarda aynıydı. Sonra konuşup eşit şartlara kavuştuk. Konuşmanız gerek sorumluluktan korkuyorlar erkekler.

ailesine böyle söyleme nedeni kız arkadaşı ile beraber yaşamak görüşlerine ters oldugu için
yoksa arkadaş çevresi ile tanıştım

bende öyle düşünmüştüm zaten.
yetişkin bir insan olarak ailesinden çekinmesi tuhaf. kendi yaşam tarzını bile ailesine kabul ettirmemiş.

İçimden bir his o insanın arkadaş çevresinde hiç hoş olmayan muhabbetlere konu oluyorsunuz gibi geliyor nedense? Ayrıca size ailem seninle aynı evde yaşadığımı öğrenirse hoş olmaz diyebilen bir adama kendi külfetine katlanmasını istemekten neden çekiniyorsunuz hiç anlamadım. Sizin talebiniz o adamın söylediğinin yanında devede kulak çünkü. Adamdan sadaka falan istemiyorsunuz, hayatının sorumluluğunu almasını istiyorsunuz, sevginin gerçekliği yedirip, içirip hizmetini görmekten geçiyorsa bu zamana kadar siz ona yapmışsınız şimdi o size yapsın
siz söyleyince çok mantıklı geliyor ama kendim neden böyle düşünemiyorum bilmiyorum
geçtiğimiz ay kış tatili mi yapsak diye konuştuk ben çok istememe rağmen gitmeyelim dedim cünkü bir tek kalem masrafı kaldıracak gücüm kalmamıştı
gitseydik tümüyle onun ödemesini bekleyecektim, ya da ödememe ihtimali de yüksek neticede paşa paşa ödeyip birkaç ay sıkıntı içinde toparlamaya çalışacaktım

bende öyle düşünmüştüm zaten.
yetişkin bir insan olarak ailesinden çekinmesi tuhaf. kendi yaşam tarzını bile ailesine kabul ettirmemiş.
annesi ve babasıyla arası çok iyi, günlük uzun uzun konusma seansları var.
duyuyorum arada hayırlı bir gelin diliyor oğluna.
bunlar ayrı sorunlar ilerde evlilik niyetimiz olursa da az başım ağrımayacak eminim ama ona gelene kadar atlatmak gereken sorunlar başka malum. 🤷🏻‍♀️

beni çok iyi anladığınızı düşünüyorum. teşekkürler.
hesap etmek huyum değil ama artık üstesinden gelemiyorum. örneğin mutfak alışverişini azaltayım diye düşünüyorum ama kendi kendimden kısmak kolay ama ona bunu nasıl açıklarım diye hesabımda eksiye düşmek pahasına ne lazımsa alıyorum.

almasaydınız keşke param kalmadı deseydiniz.
siz resmen besleme almışsınız adamı eve.
kızmayın ama adam sünepe. hala ailesinden korkuyor kendi seçtiği yaşam biçiminin sorumluluğunu alamıyor.
ben olsam ailem gelecek kalmaya sen eşyalarını topla da ailene git derim. aman birşey bırakma görmesinler derim evden yollarım.

siz söyleyince çok mantıklı geliyor ama kendim neden böyle düşünemiyorum bilmiyorum
geçtiğimiz ay kış tatili mi yapsak diye konuştuk ben çok istememe rağmen gitmeyelim dedim cünkü bir tek kalem masrafı kaldıracak gücüm kalmamıştı
gitseydik tümüyle onun ödemesini bekleyecektim, ya da ödememe ihtimali de yüksek neticede paşa paşa ödeyip birkaç ay sıkıntı içinde toparlamaya çalışacaktım

Konu sahibi ben bu konuya cok yorum yaptim affedin cunku gercekten cok icsellestirdim gecmiste ve hala ayni dertlerden muzdarip oldugum icin.

Konusmanin ve kendinizi hakli hissetmenin konusacak gucu bulmanin bir yolu da giderleri cok iyi takip etmek. Tek basima yasarken masraf neydi su an ne bunun hesabini iyi bilmek farki iyi gormek ki, o zaman kendinizden daha emin olursunuz... Yani bir anda ekonomik olarak bu kadar sikinti yasaniyorsa belki de gormediginiz masraf kalemleri oldu... Bunlari iyi takip ederseniz yarariniza olur.

Bizim gibi insanlarin genelde parayla bi isi olmuyor kendi hesabimizi biliyoruz ama ortak seylerde ayip geldigi icin neye ne kadar harcadigimizi da bilmiyoruz bakiyoruz ki eksideyiz. Bir sey verecekseniz bile ne kadar verdiginizi bilmeniz gerekir.

Bir de sunu anlamadim. Bu adamin temizligini, camasir yikamasini falan neden siz yapiyorsunuz? Adama resmen ustune bir de para vermediginiz kalmis. Cocugunuz degil, kocaniz degil. Ileride evlenir misiniz ayrilir misiniz belli degil. Degerinizi neden dusuruyorsunuz adamin hizmetciligini yaparak?
Adam virus gibi yayilmis. Birkac gunlugune diye gelmis, evden cikmamis. Yemek de yapacak gerektiginde, temizlige de yardim edecek, faturalarin odenmesine de katkisi olacak, tamire de.

Back
X