sevgiliyle beraber yaşarken ekonomik düzen nasıl olmalıdır?

bir şey istesem sunu al diye alır
sanırım benim hatam istememek
istememe gerek kalmamlı ya bu kadar zor değil bunu görmek :KK43:
Okurken sinirden çatladım. Şunu al bunu al demekle evin giderlerini karşılamak aynı şey mi ? Bir kilo limonla aylık elektrik su, faturası bir mı ? Erkek arkadasiniz köylü kurnazlığı yapiyor ve her seyin farkinda emin olun. Evlenirsiniz evlenmeseniz ben bu noktaya takılmadım fakat şu durumda bal gibi kullaniliyorsunuz. Aldığınız borcu istediğin zaman verirsin diyene kadar aramızda lafı olmaz evine çöreklenmişim o da benden olsun deseydi samimi bulurdum.

Yok bu cidden destek degil sinir cizmek su an sevgiliniz alici konumunda. Destek olmuyor degil yuk oluyor bence. Ki yorumlari okuyun herkes ama herkes boyle dusunuyor... Ben cok inaniyorum ki siz tek basina yasasaniz bu kadar sikintida olmazdiniz. Gizli masraf kalemlerinden bu yuzden bahsettim. Iyice takip etmelisiniz bence. Bizim gibi insanlar aman malin lafini etmeyeyim ayip diye dusundugundn kimseden bit sey istememeyi gectim baskalarina verdiginin hesabini tutmayi da ayip sayar, seviyorum lafi mi olur diye unutur. Masraflarini takip ederseniz bence onun size ne kadar yuk yuklediginin farkina varacaksiniz... Ve o zaman "ben bunu veriyorum ama neden" veya "ben bunu veriyorum ama kiymeti bilindi mi, bu iliski bana karsi adil mi" kafasina girebilirsiniz ki bence bu gayet de girmeniz gereken bir kafadir. Kendimize karsi sefkatli ve hakkaniyetli olamazsak tukeniriz. Ne yazik ki bazen en sevdiklerimize karsi bile kendimizi korumak zorundayiz. Ben de size yakin bit yastayim temmuzda 33 olacagim ne yazik ki bu dediklerimi halen burnum sure surte ogreniyorum. En yakinima yaptigim yardimlar en zor zamanimda geri donmediginde. Kimse beni zor zamanimda o kadar dusunmediginde. Ekonomik sinirlari cizmeyi ogrenmek kendini korumanin ilk adimlarindan biri kanimca...
dikkat edeceğim önerdiğiniz gibi
kendi davranışlarıma onun davranışlarına gider kalemlerine vs vs

siz söyleyince çok mantıklı geliyor ama kendim neden böyle düşünemiyorum bilmiyorum
geçtiğimiz ay kış tatili mi yapsak diye konuştuk ben çok istememe rağmen gitmeyelim dedim cünkü bir tek kalem masrafı kaldıracak gücüm kalmamıştı
gitseydik tümüyle onun ödemesini bekleyecektim, ya da ödememe ihtimali de yüksek neticede paşa paşa ödeyip birkaç ay sıkıntı içinde toparlamaya çalışacaktım
Bakın kesinlikle yanlış anlamanızı istemem ancak ben karşı tarafın sizinle sizin istediğiniz gibi bir birliktelik içinde olduğunu düşünmüyorum. Adam sadece sizi ve tüm imkanlarınızı kullanıyor, sevgi ya da ilişki böyle birşey değil, bir süre sonra çok pişman olursunuz.

sevdiğini düşünüyorum
şu şu sebepten tek tek diyemem ama öyle hissediyorum
bana öyle geliyor ki hesap edemiyor bunun gerektiğini
Birikim yapmayı hesap eden bunu da düşünür kusura bakmayın ama siz gerçeği kasıtlı görmek istemiyor gibisin. Tekrar belirteyim kullaniliyorsunuz.

Okurken sinirden çatladım. Şunu al bunu al demekle evin giderlerini karşılamak aynı şey mi ? Bir kilo limonla aylık elektrik su, faturası bir mı ? Erkek arkadasiniz köylü kurnazlığı yapiyor ve her seyin farkinda emin olun. Evlenirsiniz evlenmeseniz ben bu noktaya takılmadım fakat şu durumda bal gibi kullaniliyorsunuz. Aldığınız borcu istediğin zaman verirsin diyene kadar aramızda lafı olmaz evine çöreklenmişim o da benden olsun deseydi samimi bulurdum.
aramızda lafı mı olur hep sen ödüyorsun her şeyi kalabilir de dedi ama öyle alamam hayır dedim ben
bu arada 10 bin civarı bir miktardı kalmasını ben de istemem zaten

yokluk içinde destek olamıyor değil aynı gelire sahibiz ama o birikim yapıyor (kredi vs ile) bense kıt kanaat:KK43:
Kusura bakmayın ama çok safsınız. Siz bu konuyu dile getirdiğinizde ya sizi manipüle edip suçlu hissettirecek ya da çekip gidecek

merhaba hanımlar,
kafama takılan, canımı sıkan bir konu var ve yanlış anlaşılmaktan korktuğum için kimseye de anlatamıyorum o nedenle sizlerle paylaşıp, sizlerden fikir almak istedim.

kısaca hayatımı özetleyip sorunuma geçeceğim. 34 yasındayım, yaklaşık 3 yıl önce boşandım, çocuğum yok. ekonomik olarak durumum fena değil ve tek başıma yaşıyordum. geçtiğimiz yıl mayıs ayından beri hayatımda biri var. kendisi daha önce evlenmemiş ve ailesi ile yaşayan biri iken sevgili olduğumuzdan beri birlikte, benim evimde yaşıyoruz. o da benimle aynı miktarda gelire sahip.
(bu arada ailesi başka bir erkek arkadaşıyla yaşıyor diye biliyor).

kendisinin benimle yaşaması, önce birkaç gün kalma şeklinde başladı ama daha sonra tamamen bana taşındı. kendi tercihim olarak evde tüm işlerle yemek çamaşır vs ben ilgileniyorum (ayrıca bir hanım haftalık yarım gün yardıma geliyor). soruna gelirsek istisnasız tüm ödemeleri ben yapıyorum (hakkını yemeyeyim birkaç yemek siparişi haricinde). neden diye sormayın sanırım öyle başladı öyle gitti diye. kendisi ara ara paran yetmiyorsa benden iste falan diyor hatta ben bazen para yetişmeyince sızlandığımda neden benden istemiyorsun falan diyor ama ben istemiyorum, isteyemiyorum. çünkü istemem gerekmiyor destek olmak isteyen sıkıntı varsa direkt olarak destegini sunar diye düşünüyorum. üç ay kadar önce ekstra birkaç harcama nedeniyle iyice zora girdiğimi görünce bana bir miktar verdi, yavas yavas geri ödüyorum simdi onu da. sonuçta sevgilim o benim, ev arkadaşı gibi kirayı ikiye bölelim vs yapmayı ben de istemiyorum. ama benim söylememe gerek kalmadan arada bir bir şeylerin ucundan tutabilir diye düşünüyorum. mesela birkaç kez arabamla ilgili ihtiyaçlarım olduğunda kendisi götürdü servise falan ama onlarda bile ben ödemesini yaptım. anlatmak istediğim ekonomik katkı sağlama fırsatı eline geçtiğinde bile değişen bir şey olmadı.

sonuç olarak bu konuyu düşünmediğimizde mutluyuz, iyi anlaşıyoruz, beni sevdiginden eminim ama iki kişi yaşayıp maddi olarak daha da zora girmek benim canımı sıkmaya başladı. acaba ben mi haksızlık ediyorum? paragöz birisi miyim? acaba sevgi herşeyden değerli de ben mi kıymetini bilmiyor, bunlara takılıyorum? diye düşünmeden duramıyorum artık.

karışık anlatmış ve kendimi net ifade edememiş olabilirim. destek veya öneri yorumlarınızı bekliyorum.
Paragöz değilsiniz, paragöz olan sevgiliniz. Sevgisinden de şüphe ettim sofrayı kurmuş evinize bedavadan yiyip içiyor. Kendi gelirini ne yapıyor? Hem evinizde kalıp hem de masraflara el atmamayi normal bir arkadaş ta yapmamalı. Kaldıki bu sevgili yani..

Bakın kesinlikle yanlış anlamanızı istemem ancak ben karşı tarafın sizinle sizin istediğiniz gibi bir birliktelik içinde olduğunu düşünmüyorum. Adam sadece sizi ve tüm imkanlarınızı kullanıyor, sevgi ya da ilişki böyle birşey değil, bir süre sonra çok pişman olursunuz.
konduramıyorum sanırım sevgimize
sevgimizin umdugum düzeyde olmadığını görmek istemiyorum

merhaba hanımlar,
kafama takılan, canımı sıkan bir konu var ve yanlış anlaşılmaktan korktuğum için kimseye de anlatamıyorum o nedenle sizlerle paylaşıp, sizlerden fikir almak istedim.

kısaca hayatımı özetleyip sorunuma geçeceğim. 34 yasındayım, yaklaşık 3 yıl önce boşandım, çocuğum yok. ekonomik olarak durumum fena değil ve tek başıma yaşıyordum. geçtiğimiz yıl mayıs ayından beri hayatımda biri var. kendisi daha önce evlenmemiş ve ailesi ile yaşayan biri iken sevgili olduğumuzdan beri birlikte, benim evimde yaşıyoruz. o da benimle aynı miktarda gelire sahip.
(bu arada ailesi başka bir erkek arkadaşıyla yaşıyor diye biliyor).

kendisinin benimle yaşaması, önce birkaç gün kalma şeklinde başladı ama daha sonra tamamen bana taşındı. kendi tercihim olarak evde tüm işlerle yemek çamaşır vs ben ilgileniyorum (ayrıca bir hanım haftalık yarım gün yardıma geliyor). soruna gelirsek istisnasız tüm ödemeleri ben yapıyorum (hakkını yemeyeyim birkaç yemek siparişi haricinde). neden diye sormayın sanırım öyle başladı öyle gitti diye. kendisi ara ara paran yetmiyorsa benden iste falan diyor hatta ben bazen para yetişmeyince sızlandığımda neden benden istemiyorsun falan diyor ama ben istemiyorum, isteyemiyorum. çünkü istemem gerekmiyor destek olmak isteyen sıkıntı varsa direkt olarak destegini sunar diye düşünüyorum. üç ay kadar önce ekstra birkaç harcama nedeniyle iyice zora girdiğimi görünce bana bir miktar verdi, yavas yavas geri ödüyorum simdi onu da. sonuçta sevgilim o benim, ev arkadaşı gibi kirayı ikiye bölelim vs yapmayı ben de istemiyorum. ama benim söylememe gerek kalmadan arada bir bir şeylerin ucundan tutabilir diye düşünüyorum. mesela birkaç kez arabamla ilgili ihtiyaçlarım olduğunda kendisi götürdü servise falan ama onlarda bile ben ödemesini yaptım. anlatmak istediğim ekonomik katkı sağlama fırsatı eline geçtiğinde bile değişen bir şey olmadı.

sonuç olarak bu konuyu düşünmediğimizde mutluyuz, iyi anlaşıyoruz, beni sevdiginden eminim ama iki kişi yaşayıp maddi olarak daha da zora girmek benim canımı sıkmaya başladı. acaba ben mi haksızlık ediyorum? paragöz birisi miyim? acaba sevgi herşeyden değerli de ben mi kıymetini bilmiyor, bunlara takılıyorum? diye düşünmeden duramıyorum artık.

karışık anlatmış ve kendimi net ifade edememiş olabilirim. destek veya öneri yorumlarınızı bekliyorum.
Sizinki sevgililik degil, evcil hayvan sahiplenmek gibi olmus kusura bakmayin da..

Birikim yapmayı hesap eden bunu da düşünür kusura bakmayın ama siz gerçeği kasıtlı görmek istemiyor gibisin. Tekrar belirteyim kullaniliyorsunuz.
kasıtlı görmek istemiyor olsaydım burada bu konuyu açmazdım
sonuçta tümüyle onu ve ilişkiyi bilen tek ben varım
sadece buradaki yorumlara göre kendmi davranışlarımı yönlendirmek istemiyorum o yüzden atladıgım anlatmadıgım taraflı anlattıgım bir şey kalmasın diye onun cephesinden de bir şeyler yazmaya çalışıyorum.

ve herkes gibi ben de kullanılmayı elbette istemem. bunu. ayrımına varabilirsem ayrılacağım. acıtsa da incitse de..

Paragöz değilsiniz, paragöz olan sevgiliniz. Sevgisinden de şüphe ettim sofrayı kurmuş evinize bedavadan yiyip içiyor. Kendi gelirini ne yapıyor? Hem evinizde kalıp hem de masraflara el atmamayi normal bir arkadaş ta yapmamalı. Kaldıki bu sevgili yani..
detaylı sormadım ama bildiğim arabasının kredisi var arada ufak tefek ailesine yardım ediyor kalanı da birikim sanırım

Güçlü, erkeğe minnet etmeyen kadın böyle olunmuyor yalnız. Sizin kafanız çok çok karışık. Yalnızlıktan ya çok korkuyorsunuz ya da aşırı iyi niyetlisiniz. Aşırı iyi niyet de kendimize zarar verir. O olmasa sizin faturalarınız %50 azalır mı, azalır. Mutfak masrafınız hakeza. Üstünüze başınıza almıyorsunuz, kendinizden kısıyorsunuz ama adamın yiyeceğini içeceğini alıyorsunuz. Ne diye? Aman minnet etmeyeyim aman güçlü görüneyim diye. Nerden baksan mantıksız ve sağlıksız bir ilişkilenme biçimi bu. Ha adam işsiz olur, anlarım. Geçici bir dönemdir, iş arama sürecindedir elbette işsiz diye kapıya koy diyemeyiz. Ama sizin kadar maaş alıyor ve aldığı parayla anca bikaç kez yemek ısmarlıyor. Lütfediyor ya! Onu da yapmasın.

detaylı sormadım ama bildiğim arabasının kredisi var arada ufak tefek ailesine yardım ediyor kalanı da birikim sanırım
Birlikte aynı evi paylaşıyorsaniz harcamalar da ortak olmalı. Heleki bir bayanın ev gecindirip erkeğin yan gelip yatması da hiç hoş bir durum değil. Nasil konuya girersiniz orta yolu nasıl bulursunuz bilmiyorum ama sevgilinizin bu şekilde davranması kabul edilir değil.

Güçlü, erkeğe minnet etmeyen kadın böyle olunmuyor yalnız. Sizin kafanız çok çok karışık. Yalnızlıktan ya çok korkuyorsunuz ya da aşırı iyi niyetlisiniz. Aşırı iyi niyet de kendimize zarar verir. O olmasa sizin faturalarınız %50 azalır mı, azalır. Mutfak masrafınız hakeza. Üstünüze başınıza almıyorsunuz, kendinizden kısıyorsunuz ama adamın yiyeceğini içeceğini alıyorsunuz. Ne diye? Aman minnet etmeyeyim aman güçlü görüneyim diye. Nerden baksan mantıksız ve sağlıksız bir ilişkilenme biçimi bu. Ha adam işsiz olur, anlarım. Geçici bir dönemdir, iş arama sürecindedir elbette işsiz diye kapıya koy diyemeyiz. Ama sizin kadar maaş alıyor ve aldığı parayla anca bikaç kez yemek ısmarlıyor. Lütfediyor ya! Onu da yapmasın.
haklısınız, güçlü kadın olacağım derken yine başa sarıyorum galiba

deneyeceğim konusmayı
her şeye ortak ol gibi değil de ben artık üstesinden gelemiyorum kişisel bakımım için bile bütçe ayıramaz oldum nasıl yapayım da ay sonunu getireyim diye düşünmekten çok mutusuzum diyeceğim
heralde bir destek olma girişimi olur diye umuyorum
olmazsa da yapıcak bir şey yok sevsem de devam edemeyeceğim daha fazla
ayrılık gibi bir şey olmadan da evden git diyemem dersem de ayrılık olur zaten
Canım zaten öyle söylemeyeceksin de ki x artık aynı evde yaşıyoruz bundan memnun musun tabii ki diyecek ki evet sende diyeceksin ki ben sen misafirken elimden geleni yaptım madem artık aynı evi paylaşacağız gel oturup gelir giderleri nasıl yapacağımızı hesaplayalım sana dersi ki var efendim kredim var şu bu takma o kredi miktarı kadar bende aileme destek oluyorum zaten masrafları bölüşeceğiz sıkıntı olmaz de

Back
X