sevgiliyle beraber yaşarken ekonomik düzen nasıl olmalıdır?

Canım zaten öyle söylemeyeceksin de ki x artık aynı evde yaşıyoruz bundan memnun musun tabii ki diyecek ki evet sende diyeceksin ki ben sen misafirken elimden geleni yaptım madem artık aynı evi paylaşacağız gel oturup gelir giderleri nasıl yapacağımızı hesaplayalım sana dersi ki var efendim kredim var şu bu takma o kredi miktarı kadar bende aileme destek oluyorum zaten masrafları bölüşeceğiz sıkıntı olmaz de
aaa ben sana lazım olunca iste demiştim zaten diyecek tahminimce
hep lazım mı diyeyim her ay su kadar lazım diyemem ya
bence olması gereken fırsat oldukça öne çıkıp bir şeyleri ödemek girişiminde bulunması bile yeter
örneğin o yanımdayken bir şey sipariş ediyorsam hayır bunu ben ödeyeceğim demek gibi gibi

konduramıyorum sanırım sevgimize
sevgimizin umdugum düzeyde olmadığını görmek istemiyorum
Bunun basit bir cevabı var aslında siz bu adamın hayatının ne kadarında varsınız aynı evde yaşayan ve 30 yaş üstü yetişkin bir çift olduğunuza göre ailesinin sizdem ve ilişkinizden ne kadar haberdar ya da bütün hayatına sponsor olduğunuz adam sizin için karşılıksız büyük bir maddi katkısı ya da hediyesi oldu mu? Meslela sizin için süpriz bir tatil organizasyonu yaptı mı? Pahalı özel bir hediye aldı mı? Maddi konular bire bir sevgi ölçütü olmasada insan sevdiğini mutlu etmek, elindekini paylaşmak ister hele ki sizin gibi maddi ve manevi yönden ilişkinin yükünü bu kadar çeken bir kadını?

Ben de eşimle birlikte yaşadım bir süre. Ev benimdi ve kredisini ödüyordum, kira olmadığı için katkı sunmasına gerek kalmıyordu. Faturalar vs bendeydi. Ama benim o dönem çok çok iyiydi gelirim ve ihtiyaç duymuyordum hiç onun katkı sunmasına. Fakat buna karşılık dışarıda, tatilde vs hep o öderdi. Market vs beraber gitsek kesin o öderdi. Olaki birşey için bana para göndermiş veya ödeme yapmış asla geri almazdı. Evlenince beni işten çıkardılar. Bu sefer herşey ona kaldı. Yani sürecin her tarafında bir paylaşımımız ve ortaklığımız oldu. Sizinkinde adam evleneceğinize, sürekli beraber olacağınıza henüz inanmadığı için yatırım yapmak istemiyor o hayata bence. Ona sorumluluğunu hatırlatın ve devamında da kendinize kalan parayla kendinize yatırım yapın. Siz boşandığınız için bir eksiklik hissetmenize vs gerek yok, bir psikoloğa gidin bir süre. Kendinize dönün, eksiye düşecek bir sofra kurmanıza gerek yok, yoksa yok diyin. Eksiye düşecekseniz bir psikolog ile görüşmeye yatırım yapın.

15 sayfayı okuyamadım, okurken sinir bastı.
Adam embesilin teki, sizin de duygusal zaafınızı kullanıyor.
Kazık kadar adamı besleyeceğinize, patili bir dost edinseniz daha makbüle geçer.
iki tane de kedim var
aşılarına götürecek vaktim olmuyor bazen mızmızlanıyorum içimden keşke o götürse diyorum ama asla öyle ben götüreyim gibi bir teklifi olmadı bugüne kadar :/

Çok üzgünüm ama çevremde benzer şekilde ilişki yaşayan bir adam var adam diyorum ama neyse
38 yaşında bu adam kadının yanında en romantik en sevecen insan
Arkasından kendime şunu aldırdım, şarabı da o aldı para vermedik muhabbetleri yapıyor
Bence çok dikkatli olmanız gerekli
Sorumlulukları paylaşmayı kabul etmezse zaten sizi sevmiyor demektir

bence olması gereken fırsat oldukça öne çıkıp bir şeyleri ödemek girişiminde bulunması bile yeter
örneğin o yanımdayken bir şey sipariş ediyorsam hayır bunu ben ödeyeceğim demek gibi gibi
Siz bişey sipariş ederken onun atılması lazım ödemeyi yapmak için. Madem lazım olunca istmenizi öneriyor,yer değiştirin bütün harcamaları o yapsın, elinde kalmayınca siz yardımcı olun. Kendisi kredi ödüyorsa siz de bir ev geçindiriyorsunuz. Olmaz öyle uygun bir dille konuşun buna bir son verin.

Bunun basit bir cevabı var aslında siz bu adamın hayatının ne kadarında varsınız aynı evde yaşayan ve 30 yaş üstü yetişkin bir çift olduğunuza göre ailesinin sizdem ve ilişkinizden ne kadar haberdar ya da bütün hayatına sponsor olduğunuz adam sizin için karşılıksız büyük bir maddi katkısı ya da hediyesi oldu mu? Meslela sizin için süpriz bir tatil organizasyonu yaptı mı? Pahalı özel bir hediye aldı mı? Maddi konular bire bir sevgi ölçütü olmasada insan sevdiğini mutlu etmek, elindekini paylaşmak ister hele ki sizin gibi maddi ve manevi yönden ilişkinin yükünü bu kadar çeken bir kadını?
su an malum sosyal hayat yok iş dışında birbirimizin hayatının tamamıyız
o yine arkadaşları ailesi ile irtibat halinde ama benim onun dışında fazla bir iletişim kurdugum kimse de yok

ailesinin varlıgımdan bile haberi yok
çünkü birlikte yaşmamızı onaylamazlar ve benim varlıgımı duyarlarsa da bunu farketme ihtmalleri artar

pahalı özel bir hediye almadı aynı şey midir bilmem ama isteseydim de alırdı
bu kanıya surdan varıyorum, arada bir sunu alsam diyince ben alıyım diyo ben de yok canım diyorum konu kapanıyor

sevdiğini düşünüyorum
şu şu sebepten tek tek diyemem ama öyle hissediyorum
bana öyle geliyor ki hesap edemiyor bunun gerektiğini
Bakın siz cidden fazla iyi niyetlisin gerçekten çok fazla adam kendi parasını biriktirmesi gerektiğini hesap ediyor da eve katkı yapması gerektiğini mi hesap edemiyor üyeler haklı tam asalak

iki tane de kedim var
aşılarına götürecek vaktim olmuyor bazen mızmızlanıyorum içimden keşke o götürse diyorum ama asla öyle ben götüreyim gibi bir teklifi olmadı bugüne kadar :/
Sevgi böyle bir olgu değil, hem maddi hem manevi sömürülüyorsunuz.
Nezaketen bile olsa size bunu teklif dahi etmeyen adam bencilin tekidir, net.
Siz her işe yetişen güçlü kadın imajıyla adamı resmen himayenize almış gibisiniz, o da durumdan memnun, (özür dileyerek) bulandırma denizi.... modunda yaşayıp gidiyor.

Bakın siz cidden fazla iyi niyetlisin gerçekten çok fazla adam kendi parasını biriktirmesi gerektiğini hesap ediyor da eve katkı yapması gerektiğini mi hesap edemiyor üyeler haklı tam asalak
tekrar edeceğim
evet ben de artık bu durumdan ziyadesi ile rahatsızım diye bu başlığı açtım
sadece tek acıdan anlatıp ilişkime haksızlık etmek istemediğimden onun haklı olabileceği bir açı var mı diye irdelemeye çalışıyorum. yoksa onu haklı cıkarma cabam yok.
tek basına ev geçindirmediği için masrafların toplanınca ne kadar olabileceğini hesap edemiyor mu acaba diye düşünüyorum bazen. ailesi ile yaşayan birisi neticede. son bir yılda herkes farkındadır her şey pahalılandı ve bu süreç hakkında fikri yok cünkü ev dışı hayatımız yok onda da gideri yok. mesela geçenlerde bir arkadaşı 600 tl market alışverişi yapmış diye ne aldı o kadar diye şaşırdı. ben de gayet normal canım günlük ihtiyaçlar o kdar tutuyor zatwn dedim. farkında değil heralde diyorum. bilmiyorum ya of :(

pahalı özel bir hediye almadı aynı şey midir bilmem ama isteseydim de alırdı
bu kanıya surdan varıyorum, arada bir sunu alsam diyince ben alıyım diyo ben de yok canım diyorum konu kapanıyor
Ama hediye siz isteyince alınmazki zaten. Siz isteyince hediye olmaz

O zaman diyeceksin ki ben bu yaşıma kadar kimseye bana şu lazım ver al demedim yapımda yok seninle aynı evi paylaşıyorsak ben demeden zaten ihtiyaçları artık görmen lazım karşılıklı kırılmamak için hesaba kitaba dökelim ortak ödeyelim ben her bir şey lazım olduğunda sana gelemem

iki tane de kedim var

Yok artık. Ve altında arabası olmasına rağmen. Bu adam size ait olan hiçbir şeyi benimsememiş gibi görünüyor. Bakın insanlar yaşamlarını kolaylaştırmak için hayatına birilerini alır, yani olması gereken budur. Yoksa tek başımıza misler gibi yaşar gideriz. Ama nedir ki bir hayat ortağımız olsun, tökezlediğimizde destek olsun, yorgunsak dinlendirsin, cebimizde paramız kalmadıysa çıkarsın versin.. bunlar küçük önemsiz şeyler gibi görünüyor ama değil. Neden hiçbir şey talep etmiyorsunuz ? Bu şekilde sadece bu ilişkinizi değil yaşayacağınız tüm ilişkileri kendinize işkence haline getirirsiniz. Yaklaşık 1 senedir birlikte yaşıyorsunuz ve "kediyi veterinere sen götürüver hayatım" dahi diyemiyorsunuz. İnsanlar sevgilisinden eşinden talepte bulunabilir. Bu "aman kimseye minnet borcum olmasın" kafanızdan çıkmanız lazım. Eksiye düşene kadar "hayatım hiç param kalmadı sanal marketten şu şu siparişleri versene" diyebilmelisiniz. Tamam adama burda sayıyoruz döşüyoruz ama sizde de hata var. Hayatınıza aldığınız insanları sevdiğiniz kadar kendinizi de sevin, talep edin, isteyin, güçsüz duruma düşmezsiniz merak etmeyin.

Kazık kadar olmuş adam sizi ailesinden gizliyorsa sizinle evlenmeyecektir.
Sizinle şuan hoş vakit geçiriyor ve mutlu. Parasal mevzuları da işin içine katarsak adamın zerre iyi niyetli yaklaştığını düşünmüyorum.
Evlenelim, parasal konuda ve ev işlerinde üstüne düşeni yap de ertesi eve gelmez.
Denemesi bedava...

O zaman diyeceksin ki ben bu yaşıma kadar kimseye bana şu lazım ver al demedim yapımda yok seninle aynı evi paylaşıyorsak ben demeden zaten ihtiyaçları artık görmen lazım karşılıklı kırılmamak için hesaba kitaba dökelim ortak ödeyelim ben her bir şey lazım olduğunda sana gelemem
evet bunu söyleyebilirim
çünkü birden çok kez bunu dedi bana
neden paran bitiyor da bana söylemiyorsun diye sitem ediyor

tekrar edeceğim
evet ben de artık bu durumdan ziyadesi ile rahatsızım diye bu başlığı açtım
sadece tek acıdan anlatıp ilişkime haksızlık etmek istemediğimden onun haklı olabileceği bir açı var mı diye irdelemeye çalışıyorum. yoksa onu haklı cıkarma cabam yok.
tek basına ev geçindirmediği için masrafların toplanınca ne kadar olabileceğini hesap edemiyor mu acaba diye düşünüyorum bazen. ailesi ile yaşayan birisi neticede. son bir yılda herkes farkındadır her şey pahalılandı ve bu süreç hakkında fikri yok cünkü ev dışı hayatımız yok onda da gideri yok. mesela geçenlerde bir arkadaşı 600 tl market alışverişi yapmış diye ne aldı o kadar diye şaşırdı. ben de gayet normal canım günlük ihtiyaçlar o kdar tutuyor zatwn dedim. farkında değil heralde diyorum. bilmiyorum ya of :KK43:
Öyle bir açı yok işte adam sömürücü ben kendi evimden sorumluyum ailem kendi evinden ama markette şunu harcadım desem annemde şaşırıyor o anlık bir tepki bazen ben kendimde şaşırıyorum ne aldım diye adamın böyle olduğunun bilmemesi için uzayda falan yaşıyor olması gerek adam gayet farkında siz fazla temiz kalplisiniz

Yok artık. Ve altında arabası olmasına rağmen. Bu adam size ait olan hiçbir şeyi benimsememiş gibi görünüyor. Bakın insanlar yaşamlarını kolaylaştırmak için hayatına birilerini alır, yani olması gereken budur. Yoksa tek başımıza misler gibi yaşar gideriz. Ama nedir ki bir hayat ortağımız olsun, tökezlediğimizde destek olsun, yorgunsak dinlendirsin, cebimizde paramız kalmadıysa çıkarsın versin.. bunlar küçük önemsiz şeyler gibi görünüyor ama değil. Neden hiçbir şey talep etmiyorsunuz ? Bu şekilde sadece bu ilişkinizi değil yaşayacağınız tüm ilişkileri kendinize işkence haline getirirsiniz. Yaklaşık 1 senedir birlikte yaşıyorsunuz ve "kediyi veterinere sen götürüver hayatım" dahi diyemiyorsunuz. İnsanlar sevgilisinden eşinden talepte bulunabilir. Bu "aman kimseye minnet borcum olmasın" kafanızdan çıkmanız lazım. Eksiye düşene kadar "hayatım hiç param kalmadı sanal marketten şu şu siparişleri versene" diyebilmelisiniz. Tamam adama burda sayıyoruz döşüyoruz ama sizde de hata var. Hayatınıza aldığınız insanları sevdiğiniz kadar kendinizi de sevin, talep edin, isteyin, güçsüz duruma düşmezsiniz merak etmeyin.
çok haklısınız
öyle daraldım ki artık yazdıklarınızı okurken ağladım
kendim hiçbir talep olmadan verici olduğumdan dolayı karşımdakinden de hep bunu bekliyorum ama herkes aynı değil sanırım

talep ve konusma sürecini başlatıyorum umarım buradaki çoğunluk haklı değildir
sevgim ve emeklerim boşa gitmez umarım

Back
X