Sevgisizlik mi bencillik mi

Yiğen konusunda ben de çekiyorum hala ve önceki yaşadıklarımı tekrar yasiycam çünkü bir tane de yolda geliyo eşimin yigeni şimdi oturdum kara kara düşünüyorum ben yine aynı şeyleri yasiycam diye. Ah var ya böyle birbirimizin yakınında olsak sizinle anlaticak o kadar şey var ki bu durumu ne hissettigimizi yasamayanin anlaması pek olanak değil kendi cevremden biliyorum ne hissettigimi sormadan nasılsın diye halimi hatrımı sormadan direk ön yargıli oluyo cevremdekiler ve inanırmısın verilen öğütlerden bıktım usandım. Artık cevremdekileri uyarıyorum sabrım tükendi kalp kırıklığı olmaması için bana öğüt vermekten vazgeçip ne hissettigimle ilgilenmeyi deneseniz belki gerçekten yanımda olabilirsiniz demiştim eşime de ama yok gerçekten cevrem kalabalık sevilen biriyim ama yalnızım her konuda en kötüsüde bu

Bizim istediğimiz şu ailesini akrabasını sevsin. Sevmeden olur mu? Bizi de sevmez ama herşey kararında olsun. Bende bi halama anlattım annemin babamın yüzüme baktığı yok halama çok şeyi diyemedim tabi ama içim buruk yaşadıklarım için birine anlatmaya kalksan senden fesatı pis gelin yoktur ama kimse bilmez içini oğlan annesine düşkün diceklee kapıcaklae konuyu. Böyle de yakınız özelden de dinlerim sizi. Ki siz evlisiniz daha bilmediğimiz neler var. Eş çok önemlidir halbuki senelerce kahrını çekecek insan..

Siz haksızlık karşısında dahi susmayı bir erdem kabul edip insanların bencilliklerine boyun egmeye devam ettiginiz sürece benzer sorunlarla sıkça karşılasırsınız.

Verdiginiz örnekte eşi olmanız da muhim degil. Ortada az olan birşey varsa yaplacak olan sey ya cogaltmaya calısmak ya da onu paylastırmaktır.

Bu kadar temel birşeyi bilmeyen ya da umursamayan birisi söz konusu olan şey kendi öncelikleri oldugunda (ki siz bunun dışındasınız) her şeyi yapabilecek biridir diye düşünürdüm.

Bilmiyorsa ögretin ve gözlemleyin; umursamıyorsa ilişkinizi gözden gecirin.

Bizim eşimle karakter yapılarımız aynı yani o kendi istediği olsun istiyo ben de o inatçı ben de inatciyim ikimizde alttan almayi beceremiyoruz ama geçen gün eşimle oturup konustugumuzda farkettigimiz bir şey oldu ev de ikimizin arasında çıkan kavga sebeplerini durduk düşündük hepsi aileden kaynaklanan sebepler 2.5 senedir hiç birbirimizle ilgili bi tartışma yapmamışız sebep hep aileler olmuş onun dışında mutluyuz ama aileleride hayatımızdan cikaramicagimiz için böyle ne kadar sürer bilmiyorum biraz da sanırım eşim ailesini korumacı tavrından vazgectigi zaman tartışmalar daha da azalicak. Allah hakkımızda hayırlı olani kaderimize yazsın inşallah. Ben cabalamaktan yoruldum tepki versen de konussanda nafile o yüzden allah büyük diyip susmayi tercih ediyorum artık tabi sabrımın götürdüğü yere kadar

Aileyi hayattan çıkarmak onu yok saymak konuşmamak değildir her zaman. Her zaman görüşmeyin bu demek değil tek bayramda gidin gene görüşün ama kendinize zaman ayırın. Herkes kendi işina baksın. Ailesnn sorununu eşini ilgilendirir fakat çözmek zorunda değil. Senin sorunlarınla ne kadar ilgilendi onlarla ilgilenmekten? Ailesi de sürekli oğlunu arıyor mu? Bence biraz aileye de iş düşüyor. Tanıdığım çok imrendiğim bir aile var 3 oğlu var kadının daha bir kez aramaz gerekmedikçe rahatsız etmez. Evlatlarını hem bu kadar sevip hemde araya girmeyen kadın ilk defa gördüm hep derim teyze nasıl durabiliyorsun diye.. girmem asla araya eşi bakar ona gerekirse yuvası var onun ev ev üstüne olmaz evladımdır hep yardım ederim ama ya karısı rahatsız olursa der. Yani yuva kurunca eş eş e bakmalı. Annem bilmem ne yapardı deyip çağırmamalı. Bu kadınlar içinde geçerli. Ben sevgi görmedim ama baba aşkıyla büyüyenler vardır. herkesin değeri ayrı ama bir yuva kuruyorsun işte. Bilmiyorum ben anlayamıyorum ya..

Bencillik demeyelim de,onun aile bağı,senin hayatındaki eksik olanı hatırlatıp yaranı sızlatıyor.Aslında şanslısın ki,aile kavramını kıymetini bilen bir insanlasın.Ablasının abisinin fikrine önem vermesi,onlara saygı duyması,kendi kuracağı aileye de aynı saygı ve sevgiyi duyacağı anlamını taşır.Onlarla farklı senle farklı konuşmasının sebebi başta,sana nazının daha geçmesi,bir de etki tepki meselesi var.Sen onun ailesinde alışkanlıklarından kopup sana bağlanmasını bekleyemezsin.Evlendiğinizde durum tabiki değişecek.Ailesi sen olacaksın.Bence kıskançlığı ön yargıyı ve ailesiyle iletişimine tepki vermeyi bırak ve sevgini yaşa.

Bende vazgeçiyorum yavaş yavaş konuşu
böyle de diyebiliriz aslında ama onlara iyi davranıp bu iyiliği suistimal etmelerinden korkuyorum. Kızın zaten ailesi neredeyse yok her dediğimize tamam diyor iyi davranıyor diyebilirler sevgilim zaten ne deseler tamam diyor. İyice beni kullanırlar diye korkuyorum. İnsanlar nankördür evet biraz önyargılıyım biraz ama bunun olması muhtemel malum sevgilim öyle çünkü. Önyargı değil de düşünce diyelim. Banada öyle diyor. Evimizde tabiki kuralları beraber alıcaz diyor da açıkcası buradaki şeyleri de düşününce pek böyle olcakmış gibi gelmiyor. Dünyamı karartmaktan korkuyorum.

Kim olursa olsun,herkesin her dediğine tamam dersen,suistimalin önünü açmış olursun zaten

Kim olursa olsun,herkesin her dediğine tamam dersen,suistimalin önünü açmış olursun zaten
Sert olsan ne gelinliğin kalır ne başka birşey aslında iyi insanlara benziyolarlar çok sıkı fıkı olmadım ama birbirlerine çok bağlılar işte bu beni korkutuyor. Sevgilim ee ileride herkes kendi eşiyle diyor. Ablam eşiyle abim eşiyle sen benimle bu böyle seninle hayatımı geçircem dese de ikna olamıyorum. Çünkü onları çok seviyor. Bilmiyorum zaten oldukça soğudum, soğumak değil de ne bileyim işte .. bir süre hiç görüşmek istemiyorum kafam karışık

Sert olmak başka bir şey,herşeye tamam dememek başka bir şey.Senin bence svgilinle ve sevginle ilgili oturmamış şeyler var hakkında hayırlısı

Sende bir sorun yok,kiskanc ya da duygusuz degilsin ,
Ailende evet bir vurdumduymazlik var ,
Ama sevgilinde ailesine bagimli ,25 yasina gelmis bir insan cogu kararini rahatlikla verir ,hayatini kimle paylasiyorsa ona danisir zor durumlarda ,
İleride siz evlenirken emin ol sana hic bir sey sdormaz ,ablasi ,abisi ailesine sorar ,
Ortak karar almaniz gereken konularda bile belli ki hic olacaksin ,
Evlendigin zaman yeni bir aile olursun sevgilin bunu anlayacak bir tip degil cunku bagimli ,kari koca kendi arasinda cozum uretir ,aile sir demek ,
Ozeliniz kalmaz ,
Baglilik zor zamanda yaninda olmaktir ,her daim agizlarinin icine bakmak degil,
Sevgilinin bu durumunda hersey ailenin niyetine bagli ,kafalarina gore her istediklerini yaptirmaya calisirlar ,
Destek olmayip ,destek isteyebilirler ,bu liste uzar gider,
Kisacasi adam seni ailesi olarak benimsememis ,bu saatten sdonra degismeside zor

Teşekkür ederim yorumun için şuan bende böyle düşünüyorum açıkçası... bilmiyorum napıcam kafam çok karışık

Teşekkür ederim yorumun için şuan bende böyle düşünüyorum açıkçası... bilmiyorum napıcam kafam çok karışık
Deneyin ,ortak bir karar alacaginiz bir konu bulun ,borc isteyin bakalim durum nolucak ,
Bu tip erkekler ipli kukla gibi malesef,ipleride ailesinin elinde
Allah yardimcinin olsun

Deneyin ,ortak bir karar alacaginiz bir konu bulun ,borc isteyin bakalim durum nolucak ,
Bu tip erkekler ipli kukla gibi malesef,ipleride ailesinin elinde
Allah yardimcinin olsun
Teşekkür ederim. Borç istemedim ki şayet kendi çoğu kez cebime zorla koymuşluğu var dolmuşa bile binsem bozuk para çıkarır verir tabi bende ona çoğu kez öyle yaptım.. bencede zor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…