Sevilmiyorum.

Yani eşimin herşeyi annesine yetiştirmesi beni parasız bırakması bebeğini görmeye gelmemesi normal di mi.

Normal değil hanımefendi. Sen gitmiş lay lay lom evlenmeye karar vermişsin. Evlilik sadece bi imzadan ibaret değil, evlilik sorumlulukları arttırır bunun bilincinde bile değilsin. yuvayı disi kuş yapar sen yemek yapma temizlik yapma hizmetçi miyim de, otur aşağı sonra eşin anasını çağırsın o gelsin senin evini çekip çevirsin yemek yapsın koysun önüne sonra vay efendim hastaneye gelmedi yaa adam şimdi belki içinde keşke olmasaydı bu hamilelik filan diyodur heves kalmamış ki ne sende ne onda baksana doğum yapacaksın bebeğinle ilgili araştırmalar konular açacağına kocam da kocam kaynanam da kaynanam e illallah yani. evliliğin ne hallerde ve sen hâlâ yok nişan yıl dönümü küpe yok bilmem ne. Otur ve birazcıkta karnındakinin geleceğini düşün.

Anneleri aradan çıkarın sizde biraz saygılı olun üstünüze düşeni yapın. Ev işleridir yemektir artık yavaştan alışmanız lazım sonuçta evdesiniz çalışmıyosunuz bu şekilde davranarak eşinizin saygısını kaybedersiniz. Eşinize gelince onunla konuşmanız lazım oyunu bırakması lazım beraber uyumanız lazım bu şekilde olmaz evliliği tek taraflı kurtaramazsınız

Bebeğimi düşünüyorum. Bebeği besleyen besinleri nasıl emzirilir nasıl banyo yaptırılır videosu izliyorum. Bebek için alışveriş de yaptım. Hastane çıkışı bornoz takımı badi gibi. Kitaplarım var ara ara okuyorum. Bunu da buraya yazmam mı gerekiyordu.

Annesi ve oğlu üstüme geiip beni eleştirince eşim sesini yükseltince kendime hakim olamıyorum. Saygsııs bir kelime kullanmıyorym ama sesimi yükseltip hakkımı savunuyorum. Bu da onlara ters geliyor. Onların asıl sorun olarak gördüğü bu.

Benim bu konulardan anladığım bir şey var ki; Türk kadınları gerçekten özgür ruhluymuş. Her işe "ben hizmetçi miyim" diye soruluyor. Pardon kocanız hizmetçi mi? Yani ben yan gelip yatayım, yapmak zorunda değilim, o çalışmak zorunda öyle mi? Evet asıl sorun bu değil ama konu sahibi gayet eşi gibi davranıyor. Sorumluluklarını bilmiyor. He hamileymiş, ona bir şey diyemem. Ama bu ev işi yapmak istemeyen kadınlar ve çalıştığı paranın sadece kendisinin olduğunu düşünen erkekler sıktı artık.
Şu evliliği madara etmeyin.

Asla ben de eşim de evde ne yaşanıyorsa anlatmaz hiçkimseye ailesine falan.birlikte çözüm buluruz. karşılıklı her şey. birinin sadece çabalaması da yetmiyor yorulur insan yıpranır yani.Eşiniz sizinle tartıştığı zaman annesine anlatması bi o kadar anormal. eşinizin hatalarını söyleyin o da sizin hatalarınızı söylesin karşılıklı birbirinizi düzeltin ( birbirinizi seviyor değer veriyorsanız dikkate alırsınız birbirinizi) yoksa sıkıntılarınız devam eder.

Şu an yapıyorum. Eşimin değer vermeyen tavırları ve midemin bulanmasınu anlamadığı zaman yapmıyordum inadına.

Evet kadın susacak erkek istediğini yapacak böyle bi düşünce ve eşinizde ve kv de. Siz üstünüze düşeni yapın da umarım düzelir. Bir süre böyle deneyip eşinizi kendinize çekmeniz lazım. Mesela beraber olmayın onunla şart koyun baktınız olmuyo biraz yalnız bırakın burnu sürtsün. Ama kendinizi düzeltmeniz lazım ki gittiğinizde ya da tavrınızı değiştirdiğinizde oh kurtuldum demesin. Kahvaltısını hazırlayın temizliğinizi yapın ki annesine de gerek kalmasın

Evet erkek çalışmak zorunda ama kadın evde is yapınca " ben hizmetçi miyim" bir insan kendi evinin işini yapınca, esinin gönlü olsun diye onun için birşeyler yapınca nasıl hizmetçi gibi görür kendini..

Sen kendi evini cekip cevirmelisin. Esini kimseye muhtac etmemelisin. Ev hanimisin sanirim. Esin disarida calisiyorsa sen de evde sana duseni yap. bu hizmetcilik degil ki. Yalnizken de yapiyorsun her işi. Annesini kotuleyince bu adamlar cok iyi oluyor nedense. Kotulemezse de kotu koca

Şu an yapıyorum. Eşimin değer vermeyen tavırları ve midemin bulanmasınu anlamadığı zaman yapmıyordum inadına.
Nıye ınat yapıyorsunuz kı sonucta o ev sizinde eviniz nasıl rahat ediyorsunuz ev dagınık olunca kendınıze yemek yapmıyor musunuz alıskanlık haline getirin yapın o zaman siz çocuğunuza da bakmasınız ınat yapacam diye

Ben de bunu düşünüyorum. Eski günlerdeki gibi kendime aşık Edip boşanma olacaksa ondan sonra olsun. O zaman görür anyayı Konya'yı kvnin Dr kötüleyeceği kullanacağı koz olmasın. Bir kere bi kağıda çok sinirlendiğimde not yazmıştım. Seni sevmiyorum. Sen beni kandırdın şerefsizsin eski sevgilim bile senden iyiydi diye. Çok kırılmıştım. Annesine onu bile göstermiş. Suçlu duruma düşmemek için şu sn boşanmayacağım onu kullanır yoksa biliyorum.

Bebeğime asla öyle bişey yapmam. O çok farklı bir sevgi ve his. Lütfen böyle söylemeyin.

Annem 32 senelik evli. Bunun yaklaşık 20 senesi annem sabah evden çıkacağı bi işe gitmedi. Daha babamı hiç aç yolladığını bilmiyorum. Babam yatmadan asla yatmaz. Bana geldiklerinde 2 kişilik olmamasına rağmen tek koltukta yatarlar. 2.yi açtırmazlar. Herkes yapmıyor ama onlar yapınca 32 sene sürmüş işte. Bende 3.5 senedir devam ettiriyorum.

Evlilikte çok ufak şeyler insanların birbirine minnet duymasını sağlar. Siz evlilik işine pek adapte olamamışsınız. Sevdiğiniz insanı düşünme basamağını geçip kendinizi hizmetçiliğe atamışsınız.

Soruma cevap vermediniz. Anneler neden sizde kalıyor?

O eve ait o eşe ait hissetmiyordum o zamanlar. Cebimde para bile yoktu. Evde her yerde kv eşyaları. Bir yere gidilmiyo dışarı markete bile çıkmıyoruz. Sadece hizmet bekleniyor. Kendi kendime uyuyorum.

Benim snnem kısa bir süre kaldı. Çok ağlıyordum belim falan çok ağrımaya başlamıştı. Ben çağırdım kontrole gittik. Biraz da evde yalnız hissetmemem için geldi. Onun annesi aramız kötü oğluna bişey olur diye duruyor. Bir de bana ev işi öğretecekmiş

Annesi çok üzerine düşüyor. Giydiği ayakkabıya kadar bakıyor. Üşümesin diye. Beslenme hazırlıyor. Çantasına koyuyor. Bana bunlar garip geliyor. Koskoca adam kendi bilmiyor mu ya da kendi sandviçini kendi hazırlasın. Eli ayağı tutmuyor değil. Benden de böyle bekliyor. Gerçekten doğrusu bu mu? Ben mi yanlış davranıyorum.

Hiç ataerkil düşüncede biri de değilim yani.. sonuçta bu evlilikte bir şey yapılacak. O dışarıda çakışıyorsa sen evde çalışacaksın. Sorun ne anlamıyorum

Biraz nazlıydım evet. Annemin evinde nişanlıyken. Şu an naz yapacak durumun yok gördüğünüz gibi.
Her evlilik nazlanmayi kaldirmiyor malesef.

Siz babanizin evindeki prenses modundan cikamamissiniz
Esiniz de anne kuzusu modundan cikamamis.
Yani evlilik size gore erkenmis.

1.aileleri evlerine yollayin
2.hamilesin diye .ben hizmetci degilim.modundan cik..herkez hamile oluyor evinin isini de yapiyor.35 yasinda hamile kaldim 8 ay calistim kimse de kahvaltimi da hazirlamadi aksam yemegi mi de..sen de kendi isini kendin yapacaksin
Evde aksama kadat hamileyim diye totunu devirip yatamazsin.

3.kocana soyle o da biraz sana ilgisini alakasini gostersin.yardimci olsun

Soyeleyeceklerim.bu kadar prenses hanim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…