- 6 Ağustos 2015
- 1.808
- 1.223
- 133
- Konu Sahibi mutemadiyenuzgun
-
Beni sevip değer verdiğini hissettirse ben de kendimi o şekilde görmem. İçimden gelerek yaparım. Mutlu olurum.Evet erkek çalışmak zorunda ama kadın evde is yapınca " ben hizmetçi miyim" bir insan kendi evinin işini yapınca, esinin gönlü olsun diye onun için birşeyler yapınca nasıl hizmetçi gibi görür kendini..
Evliliği ögrenip, esinize oğretmeniz gerekiyor. Eger sizi sever ve saygı duyarsa artik herseyi size soracaktir. Annesine anlatmasi tabii ki cok yanlis ama oyle yetistirilmis ve yapısı da bu sizin de dediginiz gibi kendi basina hareket edemiyor.Benden böyle birşey bekliyor sanırım. Beni çekip çevirir diye evlendim diyor. Aklı başında görmüş beni. Benim hayalim bu değildi bu kadar geleneksel bir aile istemiyordum. Bir de evde sözünün dinlemediğini düşünüyor eşim. Ama herşeyi anneisni anlatan birine saygı duyup sözünğ dinlemek içimden gelmiyor. Kendi bildiğimi yapmaya çalışıyorum. O ise herşeyi birine sorarak hareket eden biri. Belki burada hatalıyım. Herşeyi yazıyorum kendi hatalarımı görüo düzelteyim. Düzelirse düzelir. Düzelmezse zaten boşanmaktan başka çare yok
Üniversite mezunuyum Kpss çalışıyordum. Bırakmak zorunda kaldım.Sen kendi evini cekip cevirmelisin. Esini kimseye muhtac etmemelisin. Ev hanimisin sanirim. Esin disarida calisiyorsa sen de evde sana duseni yap. bu hizmetcilik degil ki. Yalnizken de yapiyorsun her işi. Annesini kotuleyince bu adamlar cok iyi oluyor nedense. Kotulemezse de kotu koca
Allah AllahBen de bunu düşünüyorum. Eski günlerdeki gibi kendime aşık Edip boşanma olacaksa ondan sonra olsun. O zaman görür anyayı Konya'yı kvnin Dr kötüleyeceği kullanacağı koz olmasın. Bir kere bi kağıda çok sinirlendiğimde not yazmıştım. Seni sevmiyorum. Sen beni kandırdın şerefsizsin eski sevgilim bile senden iyiydi diye. Çok kırılmıştım. Annesine onu bile göstermiş. Suçlu duruma düşmemek için şu sn boşanmayacağım onu kullanır yoksa biliyorum.
Yapmayın Allah aşkına. Bir yeriniz ağrıyorsa anneniz ne yapabilir ki? Eğer bi düşük tehlikeniz varsa anlarım. Ama böyle bir tehlikeniz yoksa bütün günü evde yatarak geçiremezsiniz. Annenizde gelip size bakmış çocuk gibi. E kayınvalideye de “bu kız hiç iş yapmıyor. Evi bari temizleyip oğlumu aç göndermeyeyim” hakkı doğmuş. Bile bile lades demişsiniz.Annesi çok üzerine düşüyor. Giydiği ayakkabıya kadar bakıyor. Üşümesin diye. Beslenme hazırlıyor. Çantasına koyuyor. Bana bunlar garip geliyor. Koskoca adam kendi bilmiyor mu ya da kendi sandviçini kendi hazırlasın. Eli ayağı tutmuyor değil. Benden de böyle bekliyor. Gerçekten doğrusu bu mu? Ben mi yanlış davranıyorum.
Annesi tee herşey daha güzel olacak. Benim dememle gitmiyor. Annesi de buradan gidersem bir dhaa adım atmam diyor bilmem ne. Duygu somürğsğ yapıyor. Ben artık çıldıracam.Evliliği ögrenip, esinize oğretmeniz gerekiyor. Eger sizi sever ve saygı duyarsa artik herseyi size soracaktir. Annesine anlatmasi tabii ki cok yanlis ama oyle yetistirilmis ve yapısı da bu sizin de dediginiz gibi kendi basina hareket edemiyor.
Ilk iş sabah kalkip esinize kahvalti hazirlmakla ve onu guzelce ugurlamakla güne baslayın bence. Evli bir evhanimınin yapmasi gerekenleri hamileliginiz izin verdigince yapin. Artik annesi sizinle kalmasın. Nisan donumu kutlamanizi bahane edin, evde yalniz kalip ozel bir kutlama yapacagiz deyin ve annesini evine gonderiverin.
Sonrasinda da esinize evde onunla yalniz olmak istediginizi soyleyin. Inat ugruna ev temizlememek gibi seyler yapmayin. Yapamiyorsaniz yardimci bayan alin ama anneleri karistirmayin.
Esinize saygi duymak istiyorsaniz once onu bi egitip, ev erkegi yapin sonra bakin bakalim saygi duyulacak biri oldu mu ama bu asamada saygi duyamazsiniz cunku annesinin kumandasinda.
Yani siz inat yaparak hareket ermeyin kendi yuvasina sahip cikmasi gereken bir kadin naparsa oyle davranin.
O ilk zamanlardaki düşüncesi. Hatalı olduğunu fark edip geldim. Ve bir haftadır yemek de yaptım. Çoğu şeyi de yaptım. Kahvaltı hariç.Yapmayın Allah aşkına. Bir yeriniz ağrıyorsa anneniz ne yapabilir ki? Eğer bi düşük tehlikeniz varsa anlarım. Ama böyle bir tehlikeniz yoksa bütün günü evde yatarak geçiremezsiniz. Annenizde gelip size bakmış çocuk gibi. E kayınvalideye de “bu kız hiç iş yapmıyor. Evi bari temizleyip oğlumu aç göndermeyeyim” hakkı doğmuş. Bile bile lades demişsiniz.
Sizinde eliniz ayağınız tutuyor. Doğuma kadar çalışabilirsiniz. Ama çalışmıyorsunuz değil mi? Kendiniz aç durmayacaksanız, pislik içinde yaşamayacaksanız, kocanıza yapacağınız 1 tas yemek mi batıyor size?
Bakın şu sözde feminizm düşüncelerinden kurtulun. Evlilik bi imzadan ibaret değil. Gerçekten kutsal. Siz eşinize değer verdiğinizde onun hizmetinde bi köle olmazsınız. Bi hayatı paylaşacaksınız. Herkes üstüne düşeni yapacak. Siz evdeki kontrolü ele almadan o kayınvalide evden gitmez. Gitmesin de yani. Birinin hem eşinize hem size bakması gerekiyor. Biraz toparlanıp yönetimi ele alın.
Nasil ya gitmeyip napicak sizinle mi yasayacak. Valla esini ikna et annesini göndersin. Ben catir catir salonun ortasinda sevismek istiyorum annen varken olmuyor çıplak gezicem evde lütfen hayatim annen biraz dinlensin kendi evinde biz ozgurce iliskimizi yasayalim de :)Annesi tee herşey daha güzel olacak. Benim dememle gitmiyor. Annesi de buradan gidersem bir dhaa adım atmam diyor bilmem ne. Duygu somürğsğ yapıyor. Ben artık çıldıracam.
Direk eşinizle konuşun. “Ben evi idareye hazırım, daha iyi hissediyorum. Annenin kalmasına gerek yok. Uygun bir dille anlatta biraz baş başa kalalım” diyin. Kahvaltı da dahil, yapılması gerekenleri üstlenin.O ilk zamanlardaki düşüncesi. Hatalı olduğunu fark edip geldim. Ve bir haftadır yemek de yaptım. Çoğu şeyi de yaptım. Kahvaltı hariç.
Bu yas icin yasananlar cok absurt.23 28 severek evlendik. Nişan dönemi herşeyi biz kararlaştırıp yaptık. Annesini dinlemiyordu sonra böyle oldu.
Ben de bunu düşünüyorum. Eski günlerdeki gibi kendime aşık Edip boşanma olacaksa ondan sonra olsun. O zaman görür anyayı Konya'yı kvnin Dr kötüleyeceği kullanacağı koz olmasın. Bir kere bi kağıda çok sinirlendiğimde not yazmıştım. Seni sevmiyorum. Sen beni kandırdın şerefsizsin eski sevgilim bile senden iyiydi diye. Çok kırılmıştım. Annesine onu bile göstermiş. Suçlu duruma düşmemek için şu sn boşanmayacağım onu kullanır yoksa biliyorum.
Yahu ne alakası var o evde sende yaşıyorsun, kocana kızıp pis evde yaşayıp yemek mi yapmıyorsun yani, hakikaten evcilik sanıyorsunuz evliliğiBeni sevip değer verdiğini hissettirse ben de kendimi o şekilde görmem. İçimden gelerek yaparım. Mutlu olurum.
Çok doğruAyrıca madem evdesin kpss çalış. Hayatın boyunca kocanın eline mi bakacaksın bu büyük bir hata bence
Ay anneye tombul kuşum filan gerçekten böyle insanlar var mı ya.Benim eşim annesini doğru düzgün öpmez bile.Bence daha evliliğe alışamamışsınız.Birde 3. Şahısları aradan çıktın evlendiğinizi göre bütün sorumluluğu alabilecek olgunluktasınız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?