Sevilmiyorum.

Evet bağımlı. Annesi de ona bağımlı. Benim de evde ne olduğum belli değil.

Kalktım krep yaptım. Çay demledim. İlk zamanlar irmik tatlısı mercimek köftesi brokoli çorbası hepsini denedim yaptım. O annem gibi ol o bunu böyle yapıyor demeye başladı. Sonra yaptığım yemeği anneisni attı dalga geçti. Ben de bir süre inat Edip yapmadım.

İnadına yaptım onu bir hafta kadar.
Ne icin inat yaptiniz iste? Evlendikten sonra insan evi temizlesin diye kocadan beklemez ki. Haydi canim temizlik yapacagim bir el ativer dersiniz. Ya da hadi su yemegi yapalim ben de acemiyim bana yardim eder misiniz dediniz mi? Ne adim attiniz mesela cok merak ediyorum

İlk günler normal bir evlilik düşlediğim için normal bir şekilde hareket ediyordum. Sonra bağırıp çağırmaya başladı o ben herşeyi snneşsnr anlatöaısna kızdım. Anneme karışma dedi. Annem gibi yap dedi. Yaptığım yemeklerle dalge geçti. Ben de bağırdım ve inat Edip yapmadım.

Evet bağımlı. Annesi de ona bağımlı. Benim de evde ne olduğum belli değil.
Çok üzüldüm sizin için
Daha açık konuşayım
Benzerini yaşadım bu ilişkinin
Boşandım
Her ama herşeyi annesine anlatırdı
İnsanın içinden ev hanımı Bile olmak gelmiyor
Hatta evliliğimizin ilk ayları anneme gram anlatmadım idare ettiğimi sanarken meğer o anlatıyormuş
Bizim Allah’tan öocuğumuz yoktu
Çocuk olduğu için adamla görüşmek zorunda kalacağınıza çok üzüldüm
Ayrılacağınıza değil
Allah kolaylık versin demekten başka da diyecek bir şeyim yok

Okey ,soylediginize gore mutfak tecrubeniz hic yoktu evlenene kadar,peki annesi nasil yapiyormus ogrendiniz mi? Neyi begenmedi esiniz?

Bagirip inat ederek ne elde ettiniz? Neden o an evi barki birakip bosanma davasi acmadiniz?

İlk günler bana bağırıyordu. Ben neye uğradığımı şaşırdım. Ve özür dilemesimi bekledim. O yüzden yapmadım. Yemek yapıyordum ama çok iyi olmuyordu sonra annesi dedi yapma. Ben ağlıyodum yemeğin başında panik oluyordum. Aslında normalde evde az buçuk yapıyordum. O bağırıp kızınca yemek olmadı diye ben dua ede ede yemek yaptım ya. Şimdi oluyor yemeklerim.

Ay bu ne ya. Gerçekten yatağa alma sen rahatsın ama ben değilim de. Karı da ne yüzsüzmüş ama asıl sorun eşinde işte. Umarım düzelir

Bagirip inat ederek ne elde ettiniz? Neden o an evi barki birakip bosanma davasi acmadiniz?
Bilmiyorum. Daha ilk günlerdeki şok içindeydim. Ben çok severek ve fedakarlık yaparak evlendim. O da beni çok sever değer verir üzerime titrerdi. Sadece şoktaydım. Hamileliği Dr öğrenmiştim sadece boş boş düşünüyorduö en yapıcam kpss hamilelik bu adam niye böyle oldu yemeği nasıl yapcam diye. Ya bir insan yemek güzel olmadı diye. Bağırıp çağırıp ortalığı yıkıp söylenir mi. Nasıl korkuyordum ya yemin ederim dua ederek yapıyordum. Aslında yemek yapmak basit birşey. Genel manada. Ama o zaman panik olunca yapamıyordum. Aileme birşey söyleyemedim bir ay kadar içime attım.

Ay bu ne ya. Gerçekten yatağa alma sen rahatsın ama ben değilim de. Karı da ne yüzsüzmüş ama asıl sorun eşinde işte. Umarım düzelir
Keşke düzelse. Nasıl böyle biriyle evlendim hayatımı mahvettim çok büyük hata yaptım. Hala annem diyor kalbi kırıldı alındı diyor ben ne haldeyim hiç soran yok.

Okey ,soylediginize gore mutfak tecrubeniz hic yoktu evlenene kadar,peki annesi nasil yapiyormus ogrendiniz mi? Neyi begenmedi esiniz?
Pek yemek yemez iki üç yemek yiyor. Annesi mesela çayı yarım saat kaynatır öyle demler öyle yapmayınca sinirlenip çayı döktü bir kere ve bana Allah belanı versin dedi.

Sende haklısın. B.k ye deseydin keşke

Buna benzer bir şey yazacaktım bende
Konu sahibinin ayrılmak gibi bir düşüncesi yok
Öyle rest çekecek bir durumuda yok
Ne yapacak mecbur katlanacak

Sorunları ev temizliği yemek evde alışveriş yapılmaması kaynanaya şikayet edilmesi gibi şeyler
Bence adam konu sahibi yemek yapmadığı için cezalandırmak adına eve alışveriş yapmamaya başlamış
Yada temizlik yapmadığı için annesine şikayet etmiş

Tamam buradaki adam tam hanzo ana bağımlısı şiddete kadar giden biride
Konu sahibinde normal değil

Keşke düzelse. Nasıl böyle biriyle evlendim hayatımı mahvettim çok büyük hata yaptım. Hala annem diyor kalbi kırıldı alındı diyor ben ne haldeyim hiç soran yok.
Son yazdıklarını okudum da senin kocanın adam olması zor kardeşim. Bu evlilik uzun sürmez gibi. Keşke çocuk olmasaydı şunu boşasaydın

Sende haklısın. B.k ye deseydin keşke
İşte inat Edip bir süre yapmadım. Şimdi yapıyorum bu sefer de kendi hakkımı savunup konuşmayacakmışım. O sinirli alttan al her hizmetini yap tamam bu evlilikten benim payıma düşen ne. İlgi istiyorum sadece yalnız kalmak birlikte uyumak çok mu zor.

Şimdi daha net anladım sende haklısın. Yemek yapamadığında sana destek olması lazımdı. Her halta annesini bulaştırmaması lazımdı. Ergen sanki... çocuk dert oldu şimdi yoksa terket boşa derdim ama bilemedim şimdi. Düzelecek gibi değil. Bilmiyorum terketsen peşine düşer mi

konu sahibi lütfen boşanın. çünkü siz kocanızı zerre kadar sevmiyorsunuz.

sadece evlenmek için evlenmişsiniz. sizin için evlenmek demek çalışmadan para harcamak ve sevişmekten ibaret.

sürekli eşinizin değişmesi gerektiğinden bahsediyorsunuz. ama bu evlilikte ilk değişmesi gereken sizsiniz ve hiç farkında değilsiniz. siz değişirseniz, eşiniz de değişir zaten.

hayallerle evlendiğinizi, ancak bir cehennemi yaşadığınızı anlatıyorsunuz. ama asıl cehennemi yaşatanın siz olduğunuzun hiç farkında değilsiniz. bencilliğiniz gözünüzü öyle kör etmiş ki bu evlilikte asıl hayal kırıklığına uğrayan tarafın eşiniz olduğunu göremiyorsunuz .

nişanlıyken eşiniz çok aşıkmış söyleminize göre. doğrudur... Eee sonra ne oldu? sürekli para kavgası eden, sürekli ailesini kötüleyen, her şeyi başına kalkan ağzı bozuk bir eş. 12 saat çalış eve gel; bir kap yemek yok, bir ütülü gömlek yok. sizin deyiminizle evi b.k götürüyor. kahvaltı hazırlamak yok, bir küçük ekmek arası hazırlamak bile olay. bu ortamda hangi aşk sürer siz söyleyin?

eşinizi sevseydiniz, onun için yaptınız hiç bir iş size hizmetçilik gibi görünmezdi. 20 yıllık evliyim ve çalışıyorum da ama hala ilk günkü heyecanla yemek yapıyorum kocama. evimin işini yaparken de hiç hizmetçi gibi hissetmedim kendimi.

evlilik karşılıklı fedakarlıktır. sizin evliliğinizde ise siz sadece kendinizi seviyorsunuz. hep alayım, ama hiç vermeyeyim kafasındasınız. işte bu yüzden de olmuyor. evlilik cehenneme dönüyor.

kayınvalidenizin gitmesini istiyorsanız bir an önce sorumluluklarınızı yerinize getirmeye başlayın. bir de kimseyi değiştirmeye uğraşmayın. başarabiliyorsanız önce kendiniz değişin. şimdiki yeni evli kadınlardaki en büyük yanlış kocalarıyla bir güç savaşına girmek ve evliliğin başında onları sindirmeye çalışmak. bunu yapmayın. kocalar eğitilmeleri gereken evcil hayvanlar değiller.

bu kadar yazarken şunu da biliyorum ki size yazılan her şey boş. siz yine aynı kafayla devam edecek ve " ilk gün hamile kaldım ..." söylemiyle başlayan konular açmaya devam edeceksiniz ve eninde sonunda o adam da sizi boşayacak. ama yine de bizden söylemesi. bu evlilik böyle yürümez. sadece kadınların değil, erkeklerin de evlilik üzerine beklentileri çok ve bulamayınca onlar da arkasına bile bakmadan gidebiliyor. kimse vazgeçilmez değil unutmayın.

Son düzenleme:
Yo zannetmem. Annesi onu pohpohlar benim gibi bir beladan kurtulduğunu düşünür. Çünkü onu sevmiyorum sabah kalkıp kahvaltı hazırlamıyorum işte ne yaptın diye sormuyorum öyle işte

Bakin,size neden kiziyorum anlatayim. Birincisi konularinizda bu olaylari duzgun ve sistematik sekilde anlatmiyorsunuz. Size bu sekilde davranan adamin israrla yaniniza gelmesini ve ozur dilemesini bekliyorsunuz. Insanlar hata yapinca ozur diler. Sizin esiniz hata yapmiyor. Bu fikirlere sahip oldugu icin onun sonuclarini size yansitiyor. Bu esinizin karakteri. Insan karakteri icin ozur dilemez,dilese de faydasi olmaz zira yine ayni seyi yapar.

Evliliginizde ilk gunden bunlari yasayip da sonra gecelikle adam karsilamak sizce tutarli mi? Disaridan bir gozle bakin kendinize,sizce normal misiniz?

Beni yanlis anlamayin,ev isinin kadina ait oldugunu dusunen birisi degilim. O yuzden bir suru ayrinti sordum size. Insan ev isi bilmez,beceremez,zamanla ogrenir. Ama o zaman zarfinda hakaret isitirse o adamla degil birlikte olmak,ayni cati altinda bile durmaz. Durmamali. Tutarsiz bir insansiniz,ya da gercek degil bu anlattiklariniz kafa buluyorsunuz bizimle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…