- Konu Sahibi mutemadiyenuzgun
-
Diger konulara cevap yazdim size onceki mesajimda. Ama fedakarlik yaparak evlendim diye dusunerek de hatalisiniz. Evliligin kendisi fedakarliktir. Omur boyu ayni adamla oturacam diye imza atmak zaten fedakarlik. Siz altin istemeyerek,dugun istemeyerek,bindalli giymeyerek fedakarlik yapmis olmazsiniz.Bilmiyorum. Daha ilk günlerdeki şok içindeydim. Ben çok severek ve fedakarlık yaparak evlendim. O da beni çok sever değer verir üzerime titrerdi. Sadece şoktaydım. Hamileliği Dr öğrenmiştim sadece boş boş düşünüyorduö en yapıcam kpss hamilelik bu adam niye böyle oldu yemeği nasıl yapcam diye. Ya bir insan yemek güzel olmadı diye. Bağırıp çağırıp ortalığı yıkıp söylenir mi. Nasıl korkuyordum ya yemin ederim dua ederek yapıyordum. Aslında yemek yapmak basit birşey. Genel manada. Ama o zaman panik olunca yapamıyordum. Aileme birşey söyleyemedim bir ay kadar içime attım.
Ben onu seviyorum. Sevmesem bu kadar olay üzerine burda durmazdım. Bana iyi davrandı herşeyi yapardım sadece anlayış bekledim. Aile olduğumuzun anlasın istedim. Annesinin bizim evin içinde işi ne her dk ya ben onunla evliyim.konu sahibi lütfen boşanın. çünkü siz kocanızı zerre kadar sevmiyorsunuz.
sadece evlenmek için evlenmişsiniz. sizin için evlenmek demek çalışmadan para harcamak ve sevişmekten ibaret.
sürekli eşinizin değişmesi gerektiğinden bahsediyorsunuz. ama bu evlilikte ilk değişmesi gereken sizsiniz ve hiç farkında değilsiniz. siz değişirseniz, eşiniz de değişir zaten.
hayallerle evlendiğinizi, ancak bir cehennemi yaşadığınızı anlatıyorsunuz. ama asıl cehennemi yaşatanın siz olduğunuzun hiç farkında değilsiniz. bencilliğiniz gözünüzü öyle kör etmiş ki bu evlilikte asıl hayal kırıklığına uğrayan tarafın eşiniz olduğunu göremiyorsunuz .
nişanlıyken eşiniz çok aşıkmış söyleminize göre. doğrudur... Eee sonra ne oldu? sürekli para kavgası eden, sürekli ailesini kötüleyen, her şeyi başına kalkan ağzı bozuk bir eş. 12 saat çalış eve gel; bir kap yemek yok, bir ütülü gömlek yok. sizin deyiminizle evi b.k götürüyor. kahvaltı hazırlamak yok, bir küçük ekmek arası hazırlamak bile olay. bu ortamda hangi aşk sürer siz söyleyin?
eşinizi sevseydiniz, onun için yaptınız hiç bir iş size hizmetçilik gibi görünmezdi. 20 yıllık evliyim ve çalışıyorum da ama hala ilk günkü heyecanla yemek yapıyorum kocama. evimin işini yaparken de hiç hizmetçi gibi hissetmedim kendimi.
evlilik karşılıklı fedakarlıktır. sizin evliliğinizde ise siz sadece kendinizi seviyorsunuz. hep alayım, ama hiç vermeyeyim kafasındasınız. işte bu yüzden de olmuyor. evlilik cehenneme dönüyor.
kayınvalidenizin gitmesini istiyorsanız bir an önce sorumluluklarınızı yerinize getirmeye başlayın. bir de kimseyi değiştirmeye uğraşmayın. başarabiliyorsanız önce kendiniz değişin. şimdiki yeni evli kadınlardaki en büyük yanlış kocalarıyla bir güç savaşına girmek ve evliliğin başında onları sindirmeye çalışmak. bunu yapmayın. kocalar eğitilmeleri gereken evcil hayvanlar değiller.
bu kadar yazarken şunu da biliyorum ki size yazılan her şey boş. siz yine aynı kafayla devam edecek ve " ilk gün hamile kaldım ..." söylemiyle başlayan konular açmaya devam edeceksiniz ve eninde sonunda o adam da sizi boşayacak. ama yine de bizden söylemesi. bu evlilik böyle yürümez. sadece kadınların değil, erkeklerin de evlilik üzerine beklentileri çok ve bulamayınca onlar da arkasına bile bakmadan gidebiliyor. kimse vazgeçilmez değil unutmayın.
Hah iste bu noktada neden hala israrla devam etmek istediniz bu evlilige? Hala neden esimi nasil etkilerim nasil kendime baglarim diye dusundunuz?Pek yemek yemez iki üç yemek yiyor. Annesi mesela çayı yarım saat kaynatır öyle demler öyle yapmayınca sinirlenip çayı döktü bir kere ve bana Allah belanı versin dedi.
Evlenmeden önce annesine çevresine karşı da küçğk şeylere parlardı ama bana karşı çok hassastı böyle birşey bekleniyordumHerkesin yemek yapma tarzı farklıdır Kayınvalideniz gibi yemek yapmak zorunda değilsiniz.bi yemek olmamış diye bağırıp çağırmak da nedir yani önceden sizin severmiş ve üstünüze titrermiş bu hale nasıl gelmiş eşiniz. evlenince ne değişti.bi insan bu kadar da değişemez ya evlenmeden önce böyleydi ama sizle evlenene kadar gerçek yüzünü göstermemiş.
Yazdıklarınız ve profil fotoğrafınız bayağı ironik olmuş yalnızkonu sahibi lütfen boşanın. çünkü siz kocanızı zerre kadar sevmiyorsunuz.
sadece evlenmek için evlenmişsiniz. sizin için evlenmek demek çalışmadan para harcamak ve sevişmekten ibaret.
sürekli eşinizin değişmesi gerektiğinden bahsediyorsunuz. ama bu evlilikte ilk değişmesi gereken sizsiniz ve hiç farkında değilsiniz. siz değişirseniz, eşiniz de değişir zaten.
hayallerle evlendiğinizi, ancak bir cehennemi yaşadığınızı anlatıyorsunuz. ama asıl cehennemi yaşatanın siz olduğunuzun hiç farkında değilsiniz. bencilliğiniz gözünüzü öyle kör etmiş ki bu evlilikte asıl hayal kırıklığına uğrayan tarafın eşiniz olduğunu göremiyorsunuz .
nişanlıyken eşiniz çok aşıkmış söyleminize göre. doğrudur... Eee sonra ne oldu? sürekli para kavgası eden, sürekli ailesini kötüleyen, her şeyi başına kalkan ağzı bozuk bir eş. 12 saat çalış eve gel; bir kap yemek yok, bir ütülü gömlek yok. sizin deyiminizle evi b.k götürüyor. kahvaltı hazırlamak yok, bir küçük ekmek arası hazırlamak bile olay. bu ortamda hangi aşk sürer siz söyleyin?
eşinizi sevseydiniz, onun için yaptınız hiç bir iş size hizmetçilik gibi görünmezdi. 20 yıllık evliyim ve çalışıyorum da ama hala ilk günkü heyecanla yemek yapıyorum kocama. evimin işini yaparken de hiç hizmetçi gibi hissetmedim kendimi.
evlilik karşılıklı fedakarlıktır. sizin evliliğinizde ise siz sadece kendinizi seviyorsunuz. hep alayım, ama hiç vermeyeyim kafasındasınız. işte bu yüzden de olmuyor. evlilik cehenneme dönüyor.
kayınvalidenizin gitmesini istiyorsanız bir an önce sorumluluklarınızı yerinize getirmeye başlayın. bir de kimseyi değiştirmeye uğraşmayın. başarabiliyorsanız önce kendiniz değişin. şimdiki yeni evli kadınlardaki en büyük yanlış kocalarıyla bir güç savaşına girmek ve evliliğin başında onları sindirmeye çalışmak. bunu yapmayın. kocalar eğitilmeleri gereken evcil hayvanlar değiller.
bu kadar yazarken şunu da biliyorum ki size yazılan her şey boş. siz yine aynı kafayla devam edecek ve " ilk gün hamile kaldım ..." söylemiyle başlayan konular açmaya devam edeceksiniz ve eninde sonunda o adam da sizi boşayacak. ama yine de bizden söylemesi. bu evlilik böyle yürümez. sadece kadınların değil, erkeklerin de evlilik üzerine beklentileri çok ve bulamayınca onlar da arkasına bile bakmadan gidebiliyor. kimse vazgeçilmez değil unutmayın.
Evliliği bitirmek kolay değil alışma dönemi diye düşündüm. Hemen kestirip atmak istemedim. Düzelir diye bekledim.Hah iste bu noktada neden hala israrla devam etmek istediniz bu evlilige? Hala neden esimi nasil etkilerim nasil kendime baglarim diye dusundunuz?
İşte bunlara dikkat et bir süre elinden geleni yap hala devam ediyosa bırak git şu adamıYo zannetmem. Annesi onu pohpohlar benim gibi bir beladan kurtulduğunu düşünür. Çünkü onu sevmiyorum sabah kalkıp kahvaltı hazırlamıyorum işte ne yaptın diye sormuyorum öyle işte
Kesinlikle ben de oyle dusunuyorum. Ayaklari yere basan bir kadin evlenince neyi ne sekilde yapmasi gerektigini bilir. Ev isini falan kastetmiyorum,adami cekip cevirmekten bahsediyorum yani yanlis anlasilmasin.Buna benzer bir şey yazacaktım bende
Konu sahibinin ayrılmak gibi bir düşüncesi yok
Öyle rest çekecek bir durumuda yok
Ne yapacak mecbur katlanacak
Sorunları ev temizliği yemek evde alışveriş yapılmaması kaynanaya şikayet edilmesi gibi şeyler
Bence adam konu sahibi yemek yapmadığı için cezalandırmak adına eve alışveriş yapmamaya başlamış
Yada temizlik yapmadığı için annesine şikayet etmiş
Tamam buradaki adam tam hanzo ana bağımlısı şiddete kadar giden biride
Konu sahibinde normal değil
Size karşı hassas davranır tabi daha evlenmemiştiniz o zamanEvlenmeden önce annesine çevresine karşı da küçğk şeylere parlardı ama bana karşı çok hassastı böyle birşey bekleniyordum
Alisma donemi oyle olmuyor. Kimse kimseye hakaret ederek evlilige alismaz,istese de alisamaz. Yasiniz cok kucuk,bir sey bilmeden anlamadan evlenmissiniz,muhtemelen asla bosanmayacaksiniz da bu adamdan. Ama en azindan siz degisin biraz,huyuna gidin. Cunku bunun bir adim otesi fiziksel siddet.Evliliği bitirmek kolay değil alışma dönemi diye düşündüm. Hemen kestirip atmak istemedim. Düzelir diye bekledim.
Yazdıklarınız ve profil fotoğrafınız bayağı ironik olmuş yalnızherneyse diğer yorumları okusaydınız soru sahibini bu kadar yerden yere vurmazdınız diye düşünüyorum. Okuyupta yazdıysanız zaten diyecek bişey yok sn. Sahibe
O zaman ne bu kadın düşmanlığı?profil fotosuyla ilgili bu eleştiriyi bekliyordum açıkçası . ama ordaki ironi farklı...
konu sahibinin tüm konularını üşenmedim , okudum. merak etmeyin siz.
Edicem ama yutamıyorum. Daha bugün yanıma gittim barışalım istedim. Git yor ofluyor annesine al şunu diyor. Bana gurursuz diyor. Annesi sinirlenince söyler sen de ona demişsin diyor. Artık ölmek istiyorum. Nasıl bir evlilik bu. Umutlarla gelmiştim 20 gün annemdrydşm. Gelince birlikte uyuduk çok güzeldi sarıldık uyumadan konuştuk sevdiğinizi söyledik dedim evlilik buymuş olacak bu sefer. Sonra yine bu haldeyiz.İşte bunlara dikkat et bir süre elinden geleni yap hala devam ediyosa bırak git şu adamı
Keşke akıl edebilseydim böyle olacağını salak kafam gerçi bir kere. Annemlerle yemek yerken çatalımdaki taze fasulye düştü tabağa suyu ona sıçradı bana bağırdı söylendi biraz ve karşımdan kalktı başka yere oturdu sofrada p gün ona çok kızmıştım bana tokat at eşeğim ben özür dilerim nolur affet dedi affettim bir süre sonra keşke Anlasaydım ne olduğunuSize karşı hassas davranır tabi daha evlenmemiştiniz o zaman
Yani adamı savunduğumu asla düşünmesin kimse adam rezilin tekiKesinlikle ben de oyle dusunuyorum. Ayaklari yere basan bir kadin evlenince neyi ne sekilde yapmasi gerektigini bilir. Ev isini falan kastetmiyorum,adami cekip cevirmekten bahsediyorum yani yanlis anlasilmasin.
Ya dusunsene recelcim,adam sana hakaret ediyor sen hala gecelikle karsiliyorsun. Normal insan evladi yapmaz bunu. Mumkun degil.
Ya da buzdolabinin ici konu sahibinin foto cektigi gibi olsa,oturup esime ogretmeye calisirim mutlaka. Kadinlik erkeklikle alakali degil dedigin gibi. Evde olan insan bir sekilde evi cekip cevirecek planlamaya sahip olmali.Yani adamı savunduğumu asla düşünmesin kimse adam rezilin teki
Ama konu sahibi normal sayılır mı
Tamam kimse kocanın hizmetçisi değil ama adaletli olmak lazım
benim kocam işsiz olsa ben çalışıp akşam eve dönüyor olsam
Evi pis görüp ağza atılacak bir şey bulmasam sinirlenirim
Bunun cinsiyetle ilgiside yok
O zaman ne bu kadın düşmanlığı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?