sevinc ve endise

Artik mecbur evlencekler. Sogusalar bile. Kanli bicakli olsalar dahi...

Maelesef, ama konu sahibi rahat gibi gorunuyor. Belki aileler huzursuz olsa bile onun huzuru bozulmayabilir.

Ama kizlar lutfen evlenmeden mumkunse hamile kalmayin, hatta evlenince bile hemen hamile kalmayin, guzel bir evlilik deyilse o cocuklara yazik oluyor herseyden once.

Bunları görümcenize anlatabiliyorsanız zaten hiç bir problem yok ki? Ben ilk yorumumda kötü senaryo deyince aklıma başka bir şey gelmemişti açıkçası. Görümce için çocuk mu yapılmayacak diyene, öyle görümcenin ağzına laf verilmez derim ve ona meydan okuyup sindirmek bu şekilde hiç olmaz diye de eklerim. Kendini sevdirmek için uğraşmanın kimseye bir fayda getirmeyeceğini biliyorum ama bir düşmanın kazanılıyor olma ihtimalini de göz ardı etmemek lazım. Artık iki canlısınız, iki kişilik savunmalara daha çok hazırlıklı olun.

Aynen oylee :) herkes sok olmustu dugun oldu ertesi gun bebek :)

1. Bende 4 yillik flört zamanindan sonra nisanlandim ve 1 yil sonra evlendim. Yani istersen 10 yillik flört et, 2 ay nisanli kalip evlenmek, evet yangindan mal kaçirir gibi evlenmektir bence.

2. Burda hiç kimse sana sert davranmiyor. Ben ayrica sirf hemcinsimsin yada hamile oldugun için ne fikrimi degistiririm, ne yumusak olurum. Ben burda çok fazla hikaye okudum, hamile hamile geri baba evine gidenler, küçük çoçuk ile bosananlar ve hepsi bile bile lades diyerek evlenmislerdi. Yani tipki senin gibi.

Ayrica bu laflari bile sert buluyorsan, o zaman sen gerçekten neyin ne oldugunu hiç farkinda degilsin. Hamileligine kv'den, annen felan ögrendiginde ne yapacaklarini saniyorsun? Sevinçten ziplamak mi? Yani onu birak, konu komsu akraba burda konusulan laflardan daha sert seyler söylerler. Artik hem sana, hem annene imali imali "ay ne zaman bu bebek yapildi ki, daha dün kiz evlendi" konusurlar. Eger biz bile senin zengin adami kaçarmamak adina hamile kaldigini düsünüyorsak, emin ol, etrafinda aynisini, hatta daha kötüsünü bile düsünür. Yani burdaki yorumlar seni yoruyorsa, sen gerçekten hiiiç birseye hazir degilsin.

3. Birak bu "biz sadece sevdik, siz aski felan bilmiyorsunuz" numarasini. Hiç kimse af edersin senin vajinani düsünmüyor. Istedigin kadar çatir çatir sevis nisanlin ile amaaaa ise bilinçsiz bir sekilde bir bebek girerse orda dur derim ben. Daha 1 gün bile nisanlin ile beraber yasamadin, evliligin nasil gidecegini bilmiyorsun. Üstelik kv'de faktörü var, bu nisanlini hangi boyutta etkiler bilmiyosun. Ve bunlar yetmezmis gibi, bu sevmedigin kv'denin eline bakiyorsun ekmek parasi için, eger seni ve esini sirketten atarsa o hamile halin ile ne yapacaksin? Yazik degilmi o bebise?

Ya ben bile bu dünyaya bir bebek getirmekten korkuyorum. Sadece maddi durumdan dolayi degil, acaba evliligim oturmusmudur, bu sorumlulugu alabilirmiyiz, evliligime nasil etki yapar? diye türlü türlü sorular var aklimda. Bir bebek artik bu devirde bu kadar bilinçsiz yapilmamali!

4. Sen kendini hiç kimseye sevdirmek zorunda degilsin, kabul, ama niye bile bile durumu zorlastiriyorsun? Niye bile bile bu sevmedigin kv'denin eline koz veriyorsun? Bu insanlar ile ilerde aile olman gerekirken, onlarin ellerine düsman olma nedenlerini veriyorsun. Bu kv'denin ve çoçugun ile iliskisini bile etkiler. Kadin torununa karsida soguyabilir. Ve bu çoçugun psikolojisini bile etkiler. Bence yalnis yoldasin ve bunu ne yazikki ancak 1 yil sonra anlarsin.

Son düzenleme:
ooo linç başlamış geç kalmışım.

anam ben de bu "biz birbirimizi seviyoruz, aşkımın meyvesi, bebeğimiz, kıymetlimiz" bakış açısını anlayamıyorum.

bu gün sevgilimle tartıştık biz mesela. 9 senedir beraberiz, 1 sene sonra düğünümüz var ve ben "ilk 2 sene korunalım" diyorum, adam "ilk 6 ay korunsak yeter, yaşımız geçiyor" diyor. bunlar evlilik öncesi 10 senelik beraberlik olan bir ilişkide konuşuluyor.

çünkü sevgilime çok aşığım, çünkü ben bunu 10 sene bekledim ve o dört duvar arasında -ve tabi ki dışında- onunla yapmak istediğim sürüsüyle şey var.

çünkü ben bebek sahibi olmayı çok önemsiyorum ve hayatımıza ikimizden bir parça dahil olacaksa, dünyaya gelmeyi o seçmediği için, her şeyin en iyisine sahip olsun, ki bunu maddi anlamda söylemiyorum, oturmuş bi evliliğe, düzene doğsun istiyorum.

sevgilimi sadece gördüğüm kadarıyla tanıdığımı düşünüyorum ve bence yaşayarak tanımak çok farklı.

ha bu arada, bizim hazırlıklar falan var işte bu aralar, ben de biraz hassasım, her uyuşmazlıkta oturup ağlıyorum. geçen tartıldım, 3 günde 2 kilo vermişim. düğüne 2 ay kala kafayı yerim diye düşünüyorum, bi de bulantılarım olsa ne yaparım hiç bilmiyorum.

ben bu kadar uzun ve kendimden bahseden yazıyı neden yazdım?

bir anlık zevk için veya korunmayarak, neleri gözden çıkardığının farkında mısın?

not: eleştirdiğim asla nikahsız olması falan değil, "bilmemkaç senedir beraber yaşıyoruz" dese "allah tamamına erdirsin" der geçerdim. dini boyutu da kimseyi ilgilendirmez bence.

Yazdığınız çoğu şeye katılıyorum ve hiçbir yorum yapmamıştım yalnız

Nişanlınız söz geçirebilmiş mi? Siz tanıyorsunuz, söz geçirebilmiş mi düğün tarihi konusunda?

Zaten söz geçirme eylemi bile çok yanlış, kendi düğün tarihinden bahsediyoruz sonuçta.

bu arada soruya cevap vermemişim; her kadının yapısı farklıdır. kimi 8. haftada, kimi 18. haftada belli olmaya başlar. göğüs kısmı drapeli, drape altı taşlı, bol gelinlikle sorun çözülür.

ha ben 3 aylık hamile evleniyor olsaydım, balık gelinlik giyip elim belimde dolaşırdım ki oraya buraya kusup suratsız davranırken insanlar alınmasınlar.

insan vücuduna yediğine içtiğine dikkat ederse kilosunu korur düğüne kadar da sorun olmaz. zaten sağlık açısından da hamilelikte aşırı kilo almak iyi birşey değil, 9 ayda toplamda 12-13 kilo alınması normal olanı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…