Sevmediği ile evlenip mutlu olanınız var mı 😢

sevdigim adamla evlendim. Dünden beridir kavgalıyız ve şuan kendisinden nefret ediyorum.
Ama barışınca tekrar seveceğimi de biliyorum :) sevmedigim adamla kavgadan sonra ne hissedersin kimbilir.
Zor iş.

Merhaba,
Geçmişte kötü sonuçlanmış ilişkileriniz olabilir. Bu tekrardan olacak diye bir şey yok.
Demek ki onlar sizi gerçekten sevmiyormuş. Seven biri sorun çıkartmaz ve evlilik yolunda ilerler.
Çevresel faktöre de aldanmaz.
Şu an ki erkek arkadaşınız sizi seviyor ki evlenme teklifi etmiş.

Fakat burada bilmediğiniz bir şey var. "Evlilik" çok farklı... Sevgililik dönemi gibi olmuyor.
Mesela her şeyinizi onunla paylaşıyorsunuz. Ve eşinizin hiç bilemediği özelliklerini öğreniyorsunuz.
Bazen de her şey güllük gülistanlık gitmiyor. Sabretmek zorunda kalıyorsunuz.
İşte bu sabretmenin altında aşk yatıyor.

Evliliğin ömrünü uzatan en önemli iki unsur vardır. "Sabır ve saygı"...
Mesela, eşimle en büyük tartışmamız olduğu zaman, üstüne aşkımızdan dolayı sünger çekebiliyoruz.
Eğer aramızda karşılıklı aşk veya sevgi olmasaydı birbirimize katlanamazdık.
Ve her evlilikte, ufakta olsa fikir uyuşmazlığı ve tartışmalar illa ki oluyor.
Aşık olmadığın biriyle kesinlikle yürütemezsin.
Her şey sana ağır gelir. İdare edemezsin.

Evlenmek için çok aşık olmaya gerek yok ama hiç hoşlanmadan, beğenmeden sadece insan olarak seviyorum deyip evlenmezdim. Evlilikte bir sorun çıktığında sevgi olmayınca mücadele etme isteği de olmuyor. Bir de yaşın daha küçükmüş galiba, bu yaşta neden aşık olmayı, sevmeyi beklemiyorsun? 40 yaşında olsan , çocuk için evleneceğim desen tamam ama.

sevmedigin insanla evlenerek kendini hice sayma bence.. ama sans verdiysen bi dene biseyler paylas gez dolas belki biseyi hos gelir seversin,eger olmuyorsa zoelama evlilige kadar goturme ..

Daha cok sevmek yerine sevilmeyi teecih ederdim hoc mi sevmiyorsunuz anlamadim sevmezseniz eger neden adama oyle davrandiniz ki sevginize guvemip teklifte bulundu bence siz de bos degilsiniz korkudan oyle dusundunuz sutden agzi yanan yogurdu ufleyerek yer mantigi

çok üzüldüm teyzenize
Allah kolaylık versin ona.
ben de konu sahibi gibi düşünüyorum ma biraz hoslanti hayranlık olmalı

ders aldım inanın bu hikâyeden.

Yani şöyle bir şey olabilir. Biraz zaman tanıyıp hoşlanmaya başlayacaksınız belki. İlla ilk görüşte aşk olacak diye bir durum yok. Ama baktınız hiç bir kıpırdanma yok olmaz o zaman. Siz olsanız sizi sevmeyen biriyle evlenmek ister miydiniz?

Siz yapabilir miyim acaba diye düşünürken onu da düşündünüz mü hiç?
Sizin hiçbişey hissetmediğinizi farkettiği zaman ne kadar hayal kırıklığı yaşayacak. Kendinizle birlikte onu da mutsuz edeceksiniz.
Sevmediğiniz birine sarılıp uyuyabilecek misiniz mesela?

Sevdiğinden bile yeri geliyor tiksiniyor, nefret ediyorsun, keza böylesi...
Bilemiyorum.
Mantık evliliğinde huyunu suyunu seversin, arkadaş olarak değer verir, bir paylaşımın olur, iyi anlaşırsın da olur.
Böyle evlenmek istedi he dedim evlendimle olmaz o iş.

İyi de adam 2 günde evlilik teklif etmeyeceğine göre, sevmeden tam olarak bu raddeye getirme amacın nedir?
Çok mu parası var?

Evlilik teklifine ne cevap verdiniz peki?

Sevmeden yapamazsın. Duygu olmadan evlilik bence olmaz.
Bunun yaşla alakası yok.
30 olunca bir anda duygularını aldırmıyorsun.
Evlilik demek; cinsellik demektir.

Mesela eş adayın seni çok seviyor. Seven biri de sevdiğine tahminen fiziksel ve ruhsal yakın olmak ister. Sana sürekli dokunmak istiyor. Öpmek istiyor. Sarılmak istiyor. Cinsel ilişki istiyor. Farklı farklı aktiviteler yapın istiyor. ( Sinema, yürüyüş, tiyatro , gezi..vb) Ama sen mantık evliliği yaptığın için bunların hiçbirini çok istemeyeceksin. Ve bir süre sonra karşındaki kişiye de senin isteksizliğin çok batacak.

Mantık evliliği yapmakta bir sorun yok eğer içinde duygu var ise. Ama sırf iyi biri; maddiyatı güçlü, sorumluluk sahibi, iyi bir baba olacak diye evlenirsen hata edersin. Bunların yanında önce duygu gelmeli..
Sevmediğin hiç duygu hissetmediğin bir adamla 7/24 Aynı evde olmak zul olur. Bir süre sonra dayanamazsin. Ee karsindaki de anlar. Bir de evlilik bu. Nereye kadar katlanılacak ki???

Duygu yoksa evlenmeyin.
Bir de sevdiğiniz biriyle evlilik yapmak var iken neden daha azına razı oluyorsunuz?
Hem mantığın hem de duygunun olduğu bir evlilik daha iyi olmaz mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…