Sevmediğim ve Mutsuz Olduğum Bir İşte Çalışıyorum

Sizin gibi aklı başında bir üyeyle meslektaşım ben o zaman çok sevindim

Ortada bir sorun yok ki yaşayasınız. Sevmiyor olmanızı anlarım. Ama sizde iletişim eksikliği var bence. Zaten herkesle kafa yapınızız uyması mümkün değil. Bende lise de Kız meslekte giyim üretimde okudum bizi toptan olan bir terziye verdiler öğrenciydik aynı sizin gibi 1 ay staj yaptık. Okulda öğrenemediğim dikişi stajda bir günde öğrenmiştim odaklandığım şey işti ve başımızda ki kadınlar hocamız gibi bize baskı kurmadığı için bir günde öğrenmiştim bizi kendi halimize bıraktılar yanlış dikerseniz söker bi daha dikersiniz der öğretirlerdi de. Ha kadınlar sınıf arkadaşlarım tam benim kafa yapıma mı uyuyor hayır ama yinede eğleniyorduk bi şekilde. Ben zaten konuşkan biriyim. Benimde çizimlerim iyi dikişim kötüydü zaten üniversite önemli Moda Tasarım için lise değil. Hep bahaneler üretmişsiniz. Ailem izin vermiyor, şunu yapamıyorum bunu edemiyorum.

İş yerinizde ki iki kişinin senin burada olmaman lazım demesiyle yol değiştirirseniz daha çok fikir değiştirirsiniz. Evet moda evleri çok kişi alamaz zaten kaç tane moda evi var kaç kişi alacaklar haklı olarak. Senin bir farkın olmalı ki çizim ve tasarım da alsınlar. Siz burada staj yapsanız bile eğer tasarımlarınıza güveniyorsanız moda evlerine pes etmeden gider kabiliyetinizi gösterirsiniz. Moda Tasarım sadece çizimden ibaret değil zaten resim bölümü değil ki bu yeni farklı kıyafetler tasarlaman yaratman. Öyle ha deyince almazlar bu yüzden. Bence ne istediğinizi bilmiyorsunuz kendinize güvenmiyorsunuz asıl derdiniz kendinizle sizin. Başkalarıyla yapacağınız muhabbetler kariyerinize katkı sağlamayacak siz sevdiğiniz işe ya da bölüme odaklanırsanız gerisi geliyor zaten.

Sorunum bu bölümü ve işi sevmemek. Konuda da belirttim.en basindan degistirecektim bolumu ama araya pandemi girdi okullar acildiginda da hocalara soyledim ama artik degistiremezsin dediler. Staja gitmemek icin de acikogretime gecmek istiyordum son sinif baslamadan once ama ailem acikogretime gecmemi istemedi. Sevmesen bile calis mezun ol bitir dediler. Ne bölümü seviyorum ne işi. Benim hedefim kafamda var zaten ve universitede okumak istiyorum.

8 ay nedir ki sabredeceksin. Allah dermansız dert vermesin. Daha çok küçüksün. Hayatta bizi neler bekliyor belli değil. Başına gelen en kötü şey bu konfeksiyon olsun :)

Anladım ben sizi zaten. 8 ay dediğin çabuk geçer. Bunu dert etmeye bile değmez hangimiz hayalimizde ki işi bölümü okuyabildik ki zaten bazı şeylerin farkına sonra varıyorsun. Üniversite de hedefinizi tutturursunuz olur biter. Ama siz bölümden ziyade kafa yapınıza uymayın insanları daha çok eleştirmişsiniz, küçümsemişsiniz. Emin olun üniversite de aynı sorunlarla karşılacaksınız.

O zaman çok büyük problem. Ben tekstilden müzdaripsiniz sanıyordum siz mesleği sevmiyormuşsunuz. Değiştirmekten ya da çekmekten başka çareniz yok

E haklılar açıktan okuyup ne yapacaksınız ? Konfeksiyondakileri benim yaşımda ama nişanlı vs diye küçümsemişsiniz ama sizin vizyon da ortada yani.
2 kisi var sadece benim yanimda olan. Kucumsemek denmez sadece isinamadim kafam uyusmadi ve işe ilk geldigim gunlerde bu bahsettigim cocugun yaninda takilan bir kiz vardi. Beraberlerdi ama simdi degiller. Ben cocugun yaninda calisiyordum usta vermisti kiz molada birden benim yerime gecti, biri uyardi hatta neden onune gectin omzunu kaldirdi banane der gibi ve cevap vermedi. Ve ben o gunden yaptigi o saygisizliktan dolayi arkadaslik kurmak istemedim. Bir digeriyle de bir ara beraber calistim usta onun yanina vermisti ve bir yanlis yaptigimda bana gostermek yerine ustaya soylemisti yanlis yapiyor diye. Ve azar isitmistim senin yuzunden yanlis mi diksin bu kiz tekrar soru sorma bir daha gostermeyecegim diyerek. Zaten iyice nefret ettim ondan sonra. Burda uzun uzun yazmak istemedigim icin kisaca insanlardan bu yuzden hoslanamadim kafa dengim degil dedim.

Benim yaşlarımda olan* olacakti, yanimda olan degil. Yanlis yazmisim pardon.

Konfeksiyon ortamında bunlar az bile emin olabilirsin

O zaman çok büyük problem. Ben tekstilden müzdaripsiniz sanıyordum siz mesleği sevmiyormuşsunuz. Değiştirmekten ya da çekmekten başka çareniz yok
Evet demek istediğim buydu. Bugün okulda konuştum bu konuyu ve öğrendim ki staja başladığım icin aciga gecme şansım da yokmuş. O yüzden devam edeceğim sevmesem de başka hiçbir yol aklıma gelmiyor.

Kendi içinde en doğru kararı verirsin diye düşünüyorum
O zaman moda evinde çalışma imkan yok mu ya da burası bitince moda evine geçersin öyle olmuyor mu ?

Siz de biliyorsunuz demek ki konfeksiyon ortamini bunu dediginize gore. Ben yazinca kucumsuyor diyorlar. Kotu birsey demiyorum.
Ben konfeksiyonda çalıştım daha kötülerini de gördüm ama bu küşümsediğin gerçeğini değiştirmeZ onları ne kadar kendi seviyenden aşağıda görürsen gör şu an sende onlarla aynı yerdesin , o modaevine sen gitseydin orada da sorun yaşayacaktın iş hayatında bunlar çok normal .
İş yerinde herkesi sevmek ya da dengin bulmak zorunda değilsin çoğu zaman da bulamayacaksın zaten ama amacın oraya bunları bulmaya gitmek olmadığı için zamanla alışacaksın

Siz de biliyorsunuz demek ki konfeksiyon ortamini bunu dediginize gore. Ben yazinca kucumsuyor diyorlar. Kotu birsey demiyorum.
Ne olursa olsun yine de küçümseme boşver, herkesin hayatı aynı değil, hayat herkese adil davranmıyor. Yaşantısı, bakış açısı, ailesi onu gerektirmiş olabilir.

Genç bir üyesiniz, bu nedenle bazı direkt cevaplarınızı görmezden geliyorum.
Aslında iş hayatına bu kadar "tabandan" başlamış olmanızın şansını ileriki yaşlarda göreceksiniz. İnsanların genel olarak tabiatı aynıdır, sizin bulunduğunuz yerde daha mahalle ağzıyla yapılan şeyler farklı yerlerde plaza diliyle olur aslında. Dedikodu, mobbing, iki yüzlülük artık ne derseniz.
Mutlu bir iş hayatı uyumlu olmak çalışkan olmak gibi şeylerin yanında aynı zamanda maske takmayı bilmeyi de gerektirir. Yani sizin sosyal hayatınızda olan kişiyle o iş yerine adım attığınızdaki kişi birebir olmamalı. Bunları zamanla öğreneceksiniz elbette fakat şimdi madem 8 ay mecbursunuz, bunu kendinizi sadece iş olarak değil aynı zamanda gerçek dünyaya karşı oluşturacağınız kişinin ilk adımları olarak düşünün.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…