Sevmek mi sevilmek mi?

Birliktelikler, evlilikler için yeter sebepler ve gerek sebepler vardır kişiden kişiye değişen. Ama en sağlıklı gerek sebep olanlar, içinde fedakar sevgi bulunduranlar oluyor. Yeter sebepler de çalışkanlık, iş vb ciddiyet-kazanç, sabır, fiziksel uyum, ortak ilgi alanları vs vs vs... Yani tek aşka bakıp evlenenler, gerek sebeple evlenip geçiyor, yeter sebep kısmını kaçırıyor. Bu yüzden sevgiden, saygıdan yemeye başlıyorlar.

Biraz açıklamaya çalışayım, mesela ben kolay bir insan değilim, sinirli, yer yer ters, çoğu kez tahammülsüz, huysuz. Şimdi ben ben gibi biriyle olsam, aynı ev içinde iki cephe kurar, savaşırdık. Ha deli de sevişirdik o ayrı ama geçinemezdik.

Bu yüzden benim bir ilişkide bana yeter gelecek şey, sadece sevgi, saygı olamazdı. Aynı zamanda sabırda çok iyi biri olmalıydı. Ben de bunu öncelik olarak aldım.

Aşk, aslında bir çeşit illüzyon, kalp çabukluğu. Öyle bir ruh hali, zaman ve yer bir araya gelir ki, kişi yoldaki taşa bile aşık olabilir. Sevgi ise bunun ardından ya da öncesinden gelen bir bağ. (Mesela eşimi önce sevdim, aşık değildim, sonra onun da beni sevișine aşık oldum) Eğer sevgi ile devam etmezse de, içi boș bir alışkanlık haline döner.

Kişi, kendi yeter sebeplerini düzgün tespit edip,ona göre bir seçim yaptıysa, sevgi dolu bir alışkanlık olur ilişki. Sabırli bir eş, bana "Bu kadar şeyime sabretti, o da benim sabrımı hak ediyor" dedirtir. Değişim de orada başlar.

Daha yazarım da işte telefonda anca bu kadar.

Bence sevilmek!!!

Çok sevdim, deli gibi aşık oldum ama hep fedakar olan, üzülmesin kırılmasın diye yıpranan ben oldum.

Bundan sonra mantığımla hareket edicem ve beni gerçekten seven bir insanla olucam.

Tecrübeyle sabit!

Seni sevenle beraber olmak daha doğrudur bence . Çünkü sen istediğin kadar sevsen de o seni senin kadar sevmediği sürece üzülen sen olursun. Yorulursun ağır gelir.sevmek çok güzel bi duygu ama karşılıklı aynı derecede olursa. Ama genelde aynı olmaz o yüzden vazgeçersin bir zamanlar deli giibi sevdiğin adam dan nefret bile edebilirsin bu çok zor bi ayar. Yani bilmiyorum hesap yapılacak şeyler degil bu konular hesaplar tutmaz. Fatura kabarık gelebilir

Sabır zaten önceliğim sakin fazla sinirli olmayan bir insan

Evet yıpranmak çok kötü bir şey. Yıpranan taraf olmanın nedeni de fazla sevmek işte

Sayıları çok az, evlilik olacaksa sevmek ve sevilmek ikisi bir arada olmalı, sizi seveni sevmiyorsanız o evlilik bir süre sonra işkenceye döner, adamın her yaptığı gözünüze batar.
Sevmediğim bir insanla konuşmak bile gelmez içimden tabi benim de sevmem lazım ama daha çok sevilmem lazım :)

Sevmediğim bir insanla konuşmak bile gelmez içimden tabi benim de sevmem lazım ama daha çok sevilmem lazım :)
:)))
Sevgi flört döneminde başlar ama zamanla pekişir veya azalır, sevdiğiniz ve sevildiğiniz insanın karakterini iyi analiz etmeniz lazım.
26 yaşındasınız karşınızdakinin karakterini anlayacak bir yaş, aile ilişkileri, çevresiyle diyalogları, karakteri, size olan davranışlarını çok iyi kamufle etmeyi beceren biri değilse flört döneminde sizi ne kadar seveceğinin ipuçlarını verir bir erkek.

Aynen çevresine davranışları da çok önemli şimdi ben yeni bir çevreye giricem belki karşıma çıkar istediğim gibi biri

Kalmaz olur mu var tabi ki :) ama asıl soruya gelirsek sevmek ve sevilmek ikisi de aynı anda aynı kişi ile olursa guzel

Aynen çevresine davranışları da çok önemli şimdi ben yeni bir çevreye giricem belki karşıma çıkar istediğim gibi biri
Aşırılıklar var mı dikkat etmek gerekiyor, misal ailesine aşırı bağlı veya aile bağları aşırı kopuk, aşırı kıskanç, kısıtlayıcı insanlar sevmeyi bilmiyor.

Aşırılıklar var mı dikkat etmek gerekiyor, misal ailesine aşırı bağlı veya aile bağları aşırı kopuk, aşırı kıskanç, kısıtlayıcı insanlar sevmeyi bilmiyor.
Çevresine kötü davranan insanlarla dalga geçenleri de sevmiyorum konuşması bozuk olanları da

Sevmediğim bir insanın beni sevmesinden rahatsız olurum açıkçası hele ki etrafımda dönüp durması beni gıcık eder:) önce sevecegin birini bulup sonra da kendini ona sevdir bence

Şaka bir yana herşeyin başı para para olmayınca evlendikten sonra o aşk bitiyor emin ol. İmzayı atıp gözündeki perde kalkınca pişman olmamak için doğru karar vermek lazım..

Bana uygun biri beni bulsun sevsin kendisini sevdirsin böyle olsun istiyorum. Ya aslında iki kişi çalışınca çok geçim sıkıntısı olmaz heralde harcamaları abartmazsak

seni sevenle ol demişler ama hesaba katmadıkları bir durum var belki söyleyen olmuştur. sizi seven insan da bir süre sonra sizin onu onun sizi sevdiği gibi sevmediğiniz için yoruluyor, usanıyor ve daha fazla devam etmek istemiyor, sevgisi bitiyor. tek taraflı sevgi nereye kadar? diyelim ki adam aşık, deli gibi seviyor, kadın aşık değil, öyle yoğun bir sevgi de duymuyor. evlenseler bir süre sonra adam da kendisini sevmeyen bir hatuna ne kadar katlanabilir? yani bir insanı sırf sizi seviyor diye hayatınıza alıp ona güveniyorsunuz belki ama insan bunun karşılığını alamayınca artık kendisini sevmeyenle birlikte olma isteğini kaybediyor doğal olarak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…