Sevmek mi sevilmek mi?

Ne desek de kader gelip bizi buluyor ve olacak olan yaşanıyor :) dilerim gönlünüzce olsun

"Hic kimse kendisi icin gizlenen müjde ve mutluluğu bilemez" diyor ayette.. Dua etmelisin bence..

Çift terapisi derslerimde hocamın mutlu bir ilişki için en çok vurguladığı şey "iletişim"di. Çiftler iyi bir iletişim kuramadıkları zaman mutsuz oluyor ve bilmediklerinden değil daha ziyade iletişim kurmaya isteksiz olduklarından kaynaklı oluyor bu. Yani fedakarlıktan ziyade kaliteli iletişim sağlıklı ilişkinin temel taşını oluşturuyor. Birkaç tane de tüyo vereyim yararlanan olur belki. :)

İletişim tek taraflı olmaz. Kavga ettiğinizde sevgiliniz "Tamam ya tamam" diyorsa siz kazanan değil kaybeden oluyorsunuz. Karşı tarafın sizi anlaması sizin de sorumluluğunuzda, her şeyi karşıdan beklemeyin. Dokunmak güzeldir, bunu kullanın. :) Eskileri konuşmayın, bu önemli. Bir konu sıkıntılıysa onu sıcağı sıcağına konuşun, çözüme ulaştırın kapatın. Kapatılan konuyu başka bir kavga sırasında üste çıkmak için tekrar öne sürmek çiftlerin en çok yaptığı hatalardan biri. Ve ben zaten bunu hep söylerim, düşüncelerden değil "duygulardan" bahsetmek her zaman daha çabuk çözüme ulaştırır. "Sen bana şunu yaptın bunu ettin" diye taramalı tüfek gibi saymak yerine "Beni şu hareketlerin çok kırdı" demek daha çabuk işe yarar.

Bana uygun biri beni bulsun sevsin kendisini sevdirsin böyle olsun istiyorum. Ya aslında iki kişi çalışınca çok geçim sıkıntısı olmaz heralde harcamaları abartmazsak

Türk filmlerinin klişe bir sözü var ya aşk karın doyurmaz:) işte onu evlenince anlıyorsun maalesef:))

Alakasız konuları başa alıp alıp öne süren insanlardan nefret ediyorum ben de

Yok biliyordum sevilmedigimi, en azindan arkadas gibi oluruz, evlenince alisir falan diye dusundum. Oyle olmuyormus
Görücü usulü falan mıydı erkekler daha zor evlilik kararı verir çünkü sevmeden neden evlenmek istedi sizle?Çocuğunuz var mı?Kötü davranmıyor değil mi size üzüldüm

Kesinlikle katiliyorum. Ellerinize saglik.

İletisimde "sen dili" iletisimi zedeler, "ben dili" kullanmak gerekiyor etkili iletisim icin.
Ve de duygulardan bahsetmek gerekiyor. Sen sunu yaptin yerine, bu davranisin beni uzdu demek mesela...

Bu arada ne okudunuz? Psikoloji falan mi? Cift terapisi dersi alan birine ilk kez denk geldim, cok heyecan verici

Çok paraya da gerek yok evde oturup huzur bulam bir insanım çocuklarımı sevgiyle büyütmek gibi hayallerim var

tamam senı sevenle evlen sen deger ver
ama para para olmazsa ne sevgi olur nede saygı kimse kusura bakmasın ,
azdıracak kadar olmasın yetecek kadar olsun , ozaman işte çok mutlu olursun inşallah

Bu evlilik hiç stratejiye gelen bir konu değil bence... Tamamen şans işi.. Nasip, kısmet..

Sevdigini buluosun seni sevenide.. evlilikte bu boyle kalmayabilir.. sevgi azalir saygi azalir belki zamanla.. Allah bilir.. ne desek bos hersey kismet

Ikisi de olmali bence cunku ayni evin icine girince sevgi olmadan tahammul edilmiyor. Ben once sevildim sonra sevmeye basladim. Sevmesem evlenmezdim. Sevilmek karsi tarafin da hakki. Bencillik yapmamak gerek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…