Sevmiyorum seni dedigim halde

Yahu son böyle çok konu açıldı ben de ağzım açık okudum resmen.

Arkadaşlar nasıl bu kadar hayatı oyun oynar gibi yaşıyorsunuz? Ben oyunda bile böyle fevri kararlar almıyorum öncesinde kaydediyorum. "Bu adamı sevmiyorum boşanacağım. Ama iki çocuğum var biri bebek, bakan yok. İşim yok, gelirim yok, arkamda ailem yok ama rehin gibi hissettiğimden ikide bir boşanacağım diye adamı darlatıp kriz geçirtiyorum" temalı konular. Yahu bir başkası yazmış gibi okuyun.

Bu adamı seçen sizsiniz. Evlendiniz, yetmedi 1 değil 2 tane de çocuk verdiniz. Adam fiziksel şiddet uygulasa hemen çocukları alıp polise sığının diyeceğim öyle bir şey yok. Ev arkadaşı kağıtta koca olan bey çalışıp eve para getiriyor. Karısı sevmiyor, istemiyor bunun farkında. Karısı iki yıldır boşanacam da boşanacam diyor ama işi yok, ailesi arkasınsa değil, para yok, ev ortak. Yani inanmıyordur doğal olarak çünkü iki çocuklu koca kadının yapacağı mantıklı bir karar değil.

Halbuki 1 yaşından sonra illa boşanacaksanız iş bulup bakıcı tutardınız. İşiniz otururdu. Para birikmeye başladı. Bir ekonomiye bakardınız 2 çocuğa bakıcıyla nasıl yetiyorsunuz. Sonra adama ben boşanıyorum derdiniz. Avukata verirdiniz. O zaman yaptıüınız ayağı yere basan bir plan olurdu. Avukata verilince de artık ayılıp bayılır mı, sinir krizi mi geçirir, intihar mı eder kendi bileceği iş olurdu.

Kısacası kimseyi ikna falan etmeyin. Şimdi ikna olup sizi sokağa atsa mahkeme evin yarısını size verene kadar aylar geçer. Aklı başında her şeyi düşünülmüş bir plan yapıp uygulayın.

Bunu birtek ben mi yaşıyorum...evet yasanilanlardan dolayı sevgim saygım bitti ..evli olduğum kişiyi 2 senedir ikna edemedim boşanmaya...güzellikle hallolsun diye konuşalım diyorum ...bak artık seni sevmiyorum istemiyorum lütfen beni böyle yaşamaya mahkum bırakma , cocuklar için Anlaşmalı olarak sağlıklı bir şekilde bosanalim diyorum ...cinsel hayat da yok zaten, sende gençsin bende diyorum ikimizi de buna mahkum.etme sen yoluna bak ben yoluma bakayım hakkım helal olsun diyorum ...yok yok yok sinir krizi geçiriyor ..arkadaşlar napicam ,
Bu durumda ikna etmeye çalışmayacaksınız ama öncelikle kararlı olmanız gerekiyor.
Davayı açacaksınız müşterek evin cocuklarinizin duzeninin bozulmamasi icin siz ve çocuklarınızda kalmasını isteyeceksiniz.nafakanizi talep edeceksiniz.kuaformussunuz iş bulmanız zor olmaz çalışıp küçüğü kreşe vereceksiniz ve aile desteğini de yanınıza almayı deneyeceksin.ciddiyetinizi anlayınca destek olacaklardır diye düşünüyorum. Fakat öncesinde biraz birikim yapmaya çalışın ve en önemlisi kararlı olun.

Eğer çalışmıyorsanız size nafaka vermek istemediği için ayak diriyor olabilir. Çocuklara tabii ki verecek ama ortada açık bir kabahat olmadan boşanmak isteyen eşimin masraflarını ben de karşılamak istemezdim. İşe girip dava açın.

Aç davanı keyfine bak. Kimse kimseyi zorla alıkoyamaz. Resmen alıkoymuş sizi psikolojik olarak.
Bazı kavramların altı çok boşaltılıyor bu forumda. Alıkoymak böyle bir şey değil. Anlaşmalı boşanmayı kabul etmeyen bir sürü kadın da var. Bu tarafların hakkı olan bir davranış. Eğer karşı taraf istemiyorsa çekişmeli dava açarsın hukuk yolu kapalı değil ki.

Boşanmanın kolay olanı ya da yıpratıcı olmayanı yok. Çocuk dünyaya getirmekle birlikte anne ve baba çocukların eğitim ve bakım giderlerini ORTAK olarak karşılamakla yükümlüdür. Çocukların aylık masrafı 4bin TL ise velayeti kaybeden eşin 2bin TL vermesi makuldür. Bu rakam velayeti kaybeden tarafın aylık geliri ve yaşam standartı ile de değişebilir. Yanlış bilmiyor isem gelirin %20si oranında bir rakam belirlenir. Bu rakam sizin geçinmenize yetmeyecektir. Eninde sonunda çalışmanız gerekecek.
Ev bir ömür size tahsis edilmez. Muhtemelen peşinat eğer miras aile desteği ile verildi ise oransal olarak hesaplanıp düşülür, kalan kredisi varsa düşülür ve kalan miktar eşler arasında bölüştürülür.
Yerinizde olsam ortada şiddet yoksa küçük çocuğum 3 yaşına gelene dek çalışır para biriktirir, 3 yaşında devletin bağımsız anaokullarına yaZdırır boşanma davamı o zaman açardım.

Bu durumda ikna etmeye çalışmayacaksınız ama öncelikle kararlı olmanız gerekiyor.
Davayı açacaksınız müşterek evin cocuklarinizin duzeninin bozulmamasi icin siz ve çocuklarınızda kalmasını isteyeceksiniz.nafakanizi talep edeceksiniz.kuaformussunuz iş bulmanız zor olmaz çalışıp küçüğü kreşe vereceksiniz ve aile desteğini de yanınıza almayı deneyeceksin.ciddiyetinizi anlayınca destek olacaklardır diye düşünüyorum. Fakat öncesinde biraz birikim yapmaya çalışın ve en önemlisi kararlı olun.
Benim kararım kesin eş olarak istemiyorum cocuklar için katlandım aniden biseyler yapamadım..Peki davayı açtıktan sonra evi terketmek zorundamiyim herseyden önce çocukların duzeninin bozulmasini istemiyorum o da inat edip gitmezse ne olacak

Boşanma davası süresince müşterek konut yA da aile konutu kavramı kullanılır. Boşanma davası çekişmeli açıldı ise çekilmeli boşanma davası süresince evli olunduğundan müşterek konutun genellikle çocukların tedbiren velayetini alan kişiye verilmesi uygundur. Boşanmayla birlikte müşterek konut yA da aile konutu kavramı bozulur ve konutun satışı ya da konutu kullanan kişinin kira ödemesi gündeme gelir. Yani boşanma başkadır mal paylaşım davası başkadır

Back
X