Tayin nedeniyle doğudayım ama ankara tercihim. Çünkü bildiğim bi şehir. Araştıracağım bu doktoru. Teşekkür ederimEğer Ankaradaysanjz istmosel alanında başarılı bir doktor önerebilirim size. Onur Topçu bey sizde bir bakın araştırın.
Buyuklugu önemli çünkü operasyonun şeklini belirliyor acik mi kapalı mi olacağı yönde yani Eger antepdeyseniz benim doktorum çok iyi yonlendirebilirim siziBüyüklüğünü sormak hiç aklıma gelmedi. Şok etkisine girdim resmen. Ya da doktor söyledi ben farkedemedim. İlk gittiğim doktor moralimi yerle bir etti
2 doktor da kapalı ameliyat olması gerektiğini söyledi. histeroskopi çözüm olmayabilir dediler. İlk doktor kararı bana bıraktı ve laparoskopiyi ben yapamam dedi. Bence bi daha cocuk doğurma dedi. Ameliyat da çözüm değil Gebelikte ölüm riski yüksek dedi. 2. Si özel muayenehane doktoruydu o ben yaparım dedi. Maalesef doğu anadoludayım.Buyuklugu önemli çünkü operasyonun şeklini belirliyor acik mi kapalı mi olacağı yönde yani Eger antepdeyseniz benim doktorum çok iyi yonlendirebilirim sizi
Çok geçmiş olsun canım konuda bilgim yok ama bende 6 gün önce sezeryan oldum benimde asistan kapattı ve endişelerim var imkanınız varsa Ankarada ya da iyi bir perinatoloji doktoruna görünün inşallah güzel şeyler duyarsınızSanırım yaşayan ya da duyan yok. Okuyanlara not bırakayım. Siz siz olun sezeryanla doğum yaparsanız kesiyi asistanların değil doktorunuzun kapatmasını isteyin. Yırtılma şu sebeptendir denilemiyor ama kapatmada hata da olanaklar arasında varmış. Doğum esnasında da sonrasında da oluşabilirmiş. Kilo alıp verme Gibi gibi
Evet benimde orada zaten sezeryan dikiş hattında olduğu için her halukarda alta olur canım. Şöyle orası "yırtık" değil, sadece dikiş hattı düz olacağı yerde orada bir cep bir potluk var ama iyileşmiş bir doku, yani orası bir yara veya bir yırtık değil. Doku kapandı iyileşti fakat şekilsiz öyle söyledi doktorum orada bir cep var ve ara kanamaları ve gebe kalamama durumunu da bu yapıyor. Gebelikte sıkıntı olmaz denildi zaten gebeyim şuanda ve şuana kadar sıkıntı olmadı inşallah da olmaz. Bana söylenen bunlar ki belki 10 hekim gezdim. Kimisi ölürsün sakın hamile kalma dedi, kimisi rahmini alalım dedi, kimisi birşey olmaz hemen hamile kal sezeryanda düzeltelim dedi, bazıları ameliyat önerdi kapalı ama oda 100de100 çözüm değildi. Ensonunda Belçikada bir doktora gittim (ailem orada) orada da bir üniversite hastanesinde bunun çalışması yapılıyordu ve bana böyle hamile kal hiçbir sorun olmaz dediler. Bende itimat ettim şuanda da riskli gebelik uzmanına muayene oluyorum ve oda bir sıkıntı olmayacağını söyledi. Yinede belki sizinki farklıdır benim tavsiyem farklı farklı hekimlerden görüş alın çünkü bu konu daha yeni su yüzüne çıkıyor burada ve hekimlerin farklı yaklaşımları var maalesefRahim duvarımın alt kısmında sizinde mi oradaydı. Doktor rahim duvarının 1 mm kalınlaşması gerekirken 2 mm kalınlaşma olduğunu söyledi. Buna da yırtılma sebep oluyormuş. Bana yırtılma diye tabir etti.
O zaman bı doktor görüşü daha alın derim çünkü şu an büyüklüğünü vs bilmiyorsunuz 3. Bir göz daha görürse kafanızda bazı şeyler netleşir2 doktor da kapalı ameliyat olması gerektiğini söyledi. histeroskopi çözüm olmayabilir dediler. İlk doktor kararı bana bıraktı ve laparoskopiyi ben yapamam dedi. Bence bi daha cocuk doğurma dedi. Ameliyat da çözüm değil Gebelikte ölüm riski yüksek dedi. 2. Si özel muayenehane doktoruydu o ben yaparım dedi. Maalesef doğu anadoludayım.
O kadar güzel açıklamışsın ki teşekkür ederim. Peki nasıl gebe kaldınız doğal gebelik mi tüp bebek mi? Bende gebe kalamıyorum bu sebeptenEvet benimde orada zaten sezeryan dikiş hattında olduğu için her halukarda alta olur canım. Şöyle orası "yırtık" değil, sadece dikiş hattı düz olacağı yerde orada bir cep bir potluk var ama iyileşmiş bir doku, yani orası bir yara veya bir yırtık değil. Doku kapandı iyileşti fakat şekilsiz öyle söyledi doktorum orada bir cep var ve ara kanamaları ve gebe kalamama durumunu da bu yapıyor. Gebelikte sıkıntı olmaz denildi zaten gebeyim şuanda ve şuana kadar sıkıntı olmadı inşallah da olmaz. Bana söylenen bunlar ki belki 10 hekim gezdim. Kimisi ölürsün sakın hamile kalma dedi, kimisi rahmini alalım dedi, kimisi birşey olmaz hemen hamile kal sezeryanda düzeltelim dedi, bazıları ameliyat önerdi kapalı ama oda 100de100 çözüm değildi. Ensonunda Belçikada bir doktora gittim (ailem orada) orada da bir üniversite hastanesinde bunun çalışması yapılıyordu ve bana böyle hamile kal hiçbir sorun olmaz dediler. Bende itimat ettim şuanda da riskli gebelik uzmanına muayene oluyorum ve oda bir sıkıntı olmayacağını söyledi. Yinede belki sizinki farklıdır benim tavsiyem farklı farklı hekimlerden görüş alın çünkü bu konu daha yeni su yüzüne çıkıyor burada ve hekimlerin farklı yaklaşımları var maalesef
Benim doktorum cok iyi olmasina ragmen kapali ameliyat istiyrosaniz ben yapamam Turkiye'de Istmoseli başarılı bir şekilde laparoskopik ameliyat eden 3-5 kisi var dedi. Ben sadece iki tüpü aldırdim dedigim gibi istmosel3 gerek kalmadı 5bin tl tuttu HSG de 1500 tumustu. Hsg istemesi gerekiyor benceTeşekkür ederim faydalı bilgiler verdiğin için. Benim rahim duvarımda göründü. Sadece ultrason ile. Hsg istemedi. Doktor kısmı benimde kafamda soru işareti. Burdaki doktor laparoskopi yapıyor lakin bu ameliyatı ilk kez bende mi yapacak bunun cevabını bilmediğim için tamam diyemedim. Bütçe ne kadar tuttu bu ameliyat için. Bana burdaki 7, 8 bin civarı fiyat söyledi
Yarın doktora gidip soracağım boyutu. Evet bi kaç doktor gezmeden ne ameliyat ne de bebek düşünmek mümkün görünmüyorO zaman bı doktor görüşü daha alın derim çünkü şu an büyüklüğünü vs bilmiyorsunuz 3. Bir göz daha görürse kafanızda bazı şeyler netleşir
Canım ben 2 sene bekledim hamileliğimi.. ilk oğlumda 1 ay içersinde hamile kalmıştımO kadar güzel açıklamışsın ki teşekkür ederim. Peki nasıl gebe kaldınız doğal gebelik mi tüp bebek mi? Bende gebe kalamıyorum bu sebepten
Bende böyle bir istmoselle hamile kaldım canım banada sıkıntı olmaz denildi. Bebeğiniz küvezde kaldımı?Merhaba ben de yaşadım durumunu ama bilmiyorum aynı şeymi, 2.de doktorum söyledi, daha önceki sezaryanımı nerde olduğumu sordu, dikiş iyi yapılmamış yırtılma var demişti. daha fazla bekletemem dedi 36da aldı bebeği. Ne gibi sakıncası var diye sorduğumda, istemediğimiz durumlar ortaya çıkabilir demişti. Yani gebelik gelişebiliyor. Sağlıkla da kucağımıza aldık kızımı.
Çok geçmiş olsun hiç duymamıştım umarım derdinize şifa olacak bir doktor çıkar karşınızaBelirti varmış da ben bunu anlayamadım. Ben ergenliğimden beridir ara kanama yaşardım. Yumurtlama kanaması zannediyordum. Daha önce gittiğim doktorlar da yumurtlama kanaması demişlerdi. Oysaki reglide yırtılma diye tabir edilen yerde biriken kan imiş.
Eşim tedavi olmadan gebeliği asla istemiyor. Ben bu riske girmem diyor. Ama bebekte cok istiyoruz. Allah sizinde benimde yardımcısı olsun. Sağlıkla kucağınıza alın inşallahCanım ben 2 sene bekledim hamileliğimi.. ilk oğlumda 1 ay içersinde hamile kalmıştım. Bu ikinci numara çok bekletti, çok büyük üzüntüler yaşadım ve istmoselden olduğunu da biliyordum ama asla ameliyat olmak istemedim çünkü ameliyat olup düzelmeyen çok fazla hasta vardı. Tam 2 sene oldu denemelerimiz ve ben enfeksiyon olduğumu fark ettim akıntım oldu, kadın doğuma gittim muayene oldum ve bana fitil yazdı, o fitil rahmin içini güzelce temizleyip atıyor enfeksiyonları (7 gün kullandım). Ama ben o ay artık yeter olmuyorsa olmuyor dedim çok üzülüyorum dedim kendi kendime.. hatta affedersin fitil kullanırken ilişki yasaktı fitil bitince beraberliğimiz oldu ve o ay için belki 2-3 sefer olmuştur. Bunu söyleme sebebim kafaya takmamak gerekiyor.. sonra reglm gecikti kendimde farklılık sezdim ama hiç kondurmadım, yani hoş 2 sene olmamış şimdi vaz geçince mi olsun değilmi? Ayrıca pcos um da var birazda kilom var e birde istmosel hamile kalmak sanki imkansızdı benim için. Birde test yaptım 2 çizgi..
Umarım Rabbim bu topicte rahatsızlıkları olan bütün herkesi maddi manevi şifalandırır ve hayırlı haberler almayı nasip eder
Burdan okuduklarıma göre son aylarda risk yaratıyor. Ama yırtığın boyutu da önemli sanırım. Benim boyutunu öğrenerek bi karar vermem lazım sanırım. Rabbim bebeğinize sağlık versinMerhaba ben de yaşadım durumunu ama bilmiyorum aynı şeymi, 2.de doktorum söyledi, daha önceki sezaryanımı nerde olduğumu sordu, dikiş iyi yapılmamış yırtılma var demişti. daha fazla bekletemem dedi 36da aldı bebeği. Ne gibi sakıncası var diye sorduğumda, istemediğimiz durumlar ortaya çıkabilir demişti. Yani gebelik gelişebiliyor. Sağlıkla da kucağımıza aldık kızımı.
36. Hafta gayet iyi bi hafta, inşallah gelirsiniz sağlıkla da alırsınız kucağınıza. Yok kalmadıBende böyle bir istmoselle hamile kaldım canım banada sıkıntı olmaz denildi. Bebeğiniz küvezde kaldımı?
Amin sağolasın. Ondan fazla bekletmedi demek, 2 de ciğer geliştirici vuruldum cumartesi pazar. Pazartesi aldı.Burdan okuduklarıma göre son aylarda risk yaratıyor. Ama yırtığın boyutu da önemli sanırım. Benim boyutunu öğrenerek bi karar vermem lazım sanırım. Rabbim bebeğinize sağlık versin
Teşekkür ederim faydalı bilgiler verdiğin için. Benim rahim duvarımda göründü. Sadece ultrason ile. Hsg istemedi. Doktor kısmı benimde kafamda soru işareti. Burdaki doktor laparoskopi yapıyor lakin bu ameliyatı ilk kez bende mi yapacak bunun cevabını bilmediğim için tamam diyemedim. Bütçe ne kadar tuttu bu ameliyat için. Bana burdaki 7, 8 bin civarı fiyat söyledi
Yerini yazmamisim ben Malatya'da oldum ameliyatı ve tüp bebegiBenim doktorum cok iyi olmasina ragmen kapali ameliyat istiyrosaniz ben yapamam Turkiye'de Istmoseli başarılı bir şekilde laparoskopik ameliyat eden 3-5 kisi var dedi. Ben sadece iki tüpü aldırdim dedigim gibi istmosel3 gerek kalmadı 5bin tl tuttu HSG de 1500 tumustu. Hsg istemesi gerekiyor bence
İki farklı dr iki farklı fikir, bir kaç dr a daha danışıp ona göre kararınızı verin derim. Tabi ameliyatın nasıl geçtiğine de bağlı.Kızlar gebelik öncesi için bugün muayene oldum. Doktor, bir önceki sezeryandan ötürü rahim yırtılması olduğunu söyledi. Yani istmosel durumu var. Şuan gebe kalsam bile bebeğin büyümesiyle baskı artacağı için kanama olursa ölürsün dedi. Ve aynı zamanda bu durum gebe kalmaya da engelmiş. Bana sorarsan gebelik düşünme ameliyatta çözüm olamayabilir dedi. Sonra başka bi doktora gittim o da ameliyat çözüm dedi. Ameliyattan 5,6 ay sonra gebelik düşünebilirsin bi sıkıntı oluşmaz dedi. İçinizde ya da çevresinde benim durumda olup ameliyat geçirip doğum yapan biri var mı ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?