Canım ben senin gibi değil ama bi benzerini yasıyorum ve yasadım onu anlatayım.ilk doğumum sezeryan oldum ikincisi 5 buçuk yas ara olmasına rağmen 8.ayıma doğru dikişleri de acı hissettım hep ayakta fazla kalamıyodum.son 1 ay öyle acı içinde gecti sanki doktor karnımı neşret atmışta silmeden bırakmış gibi acı orası tarık gezıyorum sanki o şekil.Neyse beklenen doğum tarihinden önce suyum geldi sezeryan alındım.Ve doktor dikişlerimin açılmış olduğunu söyledi doğum esnasında görmüş.ben acı hissediyordum hep öyle diyince korktum acıkçası.Şimdi üçüncü gebeliğim 9 sene arayla 33 haftayım.28.haftadan sonra dikiş ağrılarım basladu yine .sanırım bebek kilolandıkça orayaagırlık baskı yapıyor.orası kesik gibi geziyor.odadan odaya yürüyemiyorum bazen.doktor ultrason la baktı dikişte şu anda incelme yokmuş ölçtü .1.7 milim altına inerse sıkıntıymış.Ama dikişlerim beni götürmicek gibi .Hiç bi iş yapamıyorum acıdan .Napıcam bilmiyorum.Durumlar bu bende..Kızlar gebelik öncesi için bugün muayene oldum. Doktor, bir önceki sezeryandan ötürü rahim yırtılması olduğunu söyledi. Yani istmosel durumu var. Şuan gebe kalsam bile bebeğin büyümesiyle baskı artacağı için kanama olursa ölürsün dedi. Ve aynı zamanda bu durum gebe kalmaya da engelmiş. Bana sorarsan gebelik düşünme ameliyatta çözüm olamayabilir dedi. Sonra başka bi doktora gittim o da ameliyat çözüm dedi. Ameliyattan 5,6 ay sonra gebelik düşünebilirsin bi sıkıntı oluşmaz dedi. İçinizde ya da çevresinde benim durumda olup ameliyat geçirip doğum yapan biri var mı ?
Benim değil canim. Görümcenin.Sezeryanden ne zaman kaç ay gün sonra öğrendin yırtık olduğunu
Aa demekki senelr içindede oluşabiliyor bu durum Allah hastalığın rahatsızlığında hayırlısını versin neyseki kitane evladını sağlıkla kucağına almış çok geçmiş olsunBenim değil canim. Görümcenin.
Onun ki sanırım daha riskli bir durumdu.
Plasenta önde olduğu için ilk bebeği sezeryan oldu. Bebek annenin rahmine yapmismis cikartmalari cok zor olmus. Yani kesik normal sezeryan kesigi değil. Icten te bayağı kesigi olmus.
3 yıl sonra bir oğlu daha oldu. O zamanki hamileligde başka doktor fark etmiş.
37 haftalik doğum yaptı sezeryanla yine.
3. Bebek düsünüyorlar di doktor önermedi.
10 sene sonraSezeryanden ne zaman kaç ay gün sonra öğrendin yırtık olduğunu
Geçmiş olsun canım çok üzüldüm inan ki. Anne olmak gerçekten çok zor. Bence mecbur kalmadıkça hareket etme iş kalıversin senden ve bebeğinden önemli değil. İnşallah sıkıntıların düzelir rahat gebelik ve doğum geçirirsinCanım ben senin gibi değil ama bi benzerini yasıyorum ve yasadım onu anlatayım.ilk doğumum sezeryan oldum ikincisi 5 buçuk yas ara olmasına rağmen 8.ayıma doğru dikişleri de acı hissettım hep ayakta fazla kalamıyodum.son 1 ay öyle acı içinde gecti sanki doktor karnımı neşret atmışta silmeden bırakmış gibi acı orası tarık gezıyorum sanki o şekil.Neyse beklenen doğum tarihinden önce suyum geldi sezeryan alındım.Ve doktor dikişlerimin açılmış olduğunu söyledi doğum esnasında görmüş.ben acı hissediyordum hep öyle diyince korktum acıkçası.Şimdi üçüncü gebeliğim 9 sene arayla 33 haftayım.28.haftadan sonra dikiş ağrılarım basladu yine .sanırım bebek kilolandıkça orayaagırlık baskı yapıyor.orası kesik gibi geziyor.odadan odaya yürüyemiyorum bazen.doktor ultrason la baktı dikişte şu anda incelme yokmuş ölçtü .1.7 milim altına inerse sıkıntıymış.Ama dikişlerim beni götürmicek gibi .Hiç bi iş yapamıyorum acıdan .Napıcam bilmiyorum.Durumlar bu bende..
Valla gözümün içine baka baka dedi. Zaten buz kestim O anlattı ben dinledim hiç bişey sormadan cıktım. Bana gebelik düşünmemem gerektiğine kadar söyledi hani. Ordan cıktım başka doktora gittim. O da bi ultrasonla ameliyat dedi işte.Benim istmoselim vardı. Ekim ayında operasyon oldum . Doktorlar abartmış ölürsun falan bunları diyen doktorlar kim allahaşkına? Evet gebelik riskli olabilir ama sürekli gözetim altında olursun gebe kalırsan ha operasyon ile düzeltirsen sıkıntısız gebelik geçirirsin.
Estetik dikis olunca geçiyormuş oyle yapıldı bana da, uc kısımları geçti sayılır bayagi ama genel olarak kırmızı renk doktor kontrolünde de alerjik derim olduğu icin geçmemiş dendiİz gececek mi ki?
Ameliyat izi olarak kalacak diye biliyorum ben.
Evet hala kırmızı ve kabarik, uc kısımları yalnızca beyazlaştiİz geçmezki, ancak beyazlaşır. Ve çok uzun yıllar sonra belki görülmeyebilir. Acil sezaryen sonrası nadir de olsa komplikasyonlar yaşanabiliyor sanırım.
Doğumu yaptıran doktor şuan Mardin'deymiş. Açıkcası oralara gitmeye değmez. Zaten doğurana kadar kırk takla attırmıştı banadoğumuzu yapan doktora gittiniz mi bende sezeryan oldum cevremde çokta olan oldu ilk kez duyuyorum bu durumu doğumu yaptıran doktora söyleyin o ne dıyrcek çok üzüldüm inşallah bi hal çaresi vardir
Doğumdan sonra 1 kez istedi. Onun dışında genel muayeneye gittim. Hiç bişey söylenmedi ki. Anlamadılar mı yoksa sonradan mı oluştu anlamadım. En son 2 sene önce gittim o zaman da böyle bişey söylenmediHiçmi gitmemiştin kontrole o sürede
Cok geçmiş olsun.
Benim görumcemin durumu aynı şekildedi.
İkinci doktor kontrolünde ilerledi.
Ama cok dikkat etmek gerekiyor. Yaşınız küçük ise ikinciyi hemen düşünmeyin.
Arasında 10 yıl geçsin yara tam iyileşsin
Amin annelik rahme düştüğü andan itibaren fedakarlık gerektırıyo ve annelik anca mezarda son buluyo bence, hep bi kaygı korku evladın için.kendimi zorlamaMaya çalışıyorum.ev işi üstten yapıyorm zaten yapmam mümkün değil.eşim yapıyo idare edıyorz son 1.5 ay.Sende hayırlısıyla çözüme ulaşırsın İnşallah.. HayırlısıylaGeçmiş olsun canım çok üzüldüm inan ki. Anne olmak gerçekten çok zor. Bence mecbur kalmadıkça hareket etme iş kalıversin senden ve bebeğinden önemli değil. İnşallah sıkıntıların düzelir rahat gebelik ve doğum geçirirsin
Ne kadar geçti doğum üzerinden?Evet hala kırmızı ve kabarik, uc kısımları yalnızca beyazlaştikontrolde alerjik deri yapısından dolayı dendi
Meraba. Mesajınızı görüncs yazmak istedim. Bug0n dr dan geldim. İstmosel için Ankarada görüşeyim dedim gebelik olsa ne olur olmasa vs. Dr bey bu durumda hamile kalanlarda bazen hiç bşr sıkıntı olmadığını bazende ağrı düşük riski plesantanın o bölgeye yerleşmesi gibi durumlar olacağını söyledi. Benim polibi alan dr o arada bu işlemi yapmamıştı keşje yapsaydı dedi. Para için işte tekrar gel dedi demek ki. Operasyon pahaşı geldi bana şuan veremeyeceğim o kadar ücret. 5 bin 6 bin olsa vercektim ana 15 bin fazla bana. O yüzden biraz erteledim gebelik olsa bilmiyorum nasıl olurKızlar gebelik öncesi için bugün muayene oldum. Doktor, bir önceki sezeryandan ötürü rahim yırtılması olduğunu söyledi. Yani istmosel durumu var. Şuan gebe kalsam bile bebeğin büyümesiyle baskı artacağı için kanama olursa ölürsün dedi. Ve aynı zamanda bu durum gebe kalmaya da engelmiş. Bana sorarsan gebelik düşünme ameliyatta çözüm olamayabilir dedi. Sonra başka bi doktora gittim o da ameliyat çözüm dedi. Ameliyattan 5,6 ay sonra gebelik düşünebilirsin bi sıkıntı oluşmaz dedi. İçinizde ya da çevresinde benim durumda olup ameliyat geçirip doğum yapan biri var mı ?
Sanırım bebeğin yerleime yeri önemli doğal yolla sıkıntı olabiliyor. O skara yerleşirse risk sanırımBende de istmosel vardı. Ameliyat olmadım. Ama gebe kalamıyordum. Tüp bebek ile hamile kaldım ve doğum yaptım hiçbir sorun yaşamadım.
Dr unuz kimdi. Onur beye gittim ama operasyon biraz fazla ücret geldi bana olur dşye edim maalesedMerhaba geçmiş olsun öncelikle.
İstmosel rahim yırtılması değil, sezaryen dikislerinin içten açılmasına istmosel denir. Bu konuda çok iyi 2 doktor önerebilirim size 1.si Onur Topçu 2. Si ise Mert Göl. Onları bir araştırın istmosel ile ilgili bilgilendirmeleri de var.
Benim de 1 sezaryenim var kızım 6 yaşına basacak.
Bana da bu teşhis geçen sene konuldu ve benim 2 yıldır çocuğum olmuyordu gebeliğe engeldi bu durum çünkü. Doktorum histeroskopi uyguladı ve histeroskopiden 10 ay sonra doğal yoldan gebe kaldım.
Şuan 21 haftalık hamileyim hiç bir sıkıntı görünmüyor. Allah nasip ederse doğumda da istmoseli onaracak doktorum inşallah.
Eğer çocuk düşünüyorsanız mutlaka ameliyat olmadan gebe kalmayın, çok riskli oluyor çünkü.
Bugün dr a sorduğumda öldürmez süründürğr dedi yani ağrı yapar. Kanama olabilşr akıntı olabilir dedi. Bu şekilde hamile kalınır bazen bişeyde olmaz bazen de sıkıntı olabilşr dedi. Sıkıntı da yazdığım gibi durumlarRiskli mi değil mi onu da bilemiyoruz. Kimisine göre riskli kimisine göre değil. Benim şuan ki gittiğim doktorlar beni çok korkuttular işin açıkcası. Doğum yaptığım doktor da özel hastane olmasına rağmen doğum yapana kadar süründürdü resmen. Dediğim dedik bi doktordu. Doğru düzgün kontrole de çağırmamıştı. Doğum yaptığımda 20 yaşlarımdaydım o zamanlarda da bilemiyorsun ki hangi doktor tecrübeli hangi değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?