Sezaryen kesi bölgesinde yırtılma

Canım ben senin gibi değil ama bi benzerini yasıyorum ve yasadım onu anlatayım.ilk doğumum sezeryan oldum ikincisi 5 buçuk yas ara olmasına rağmen 8.ayıma doğru dikişleri de acı hissettım hep ayakta fazla kalamıyodum.son 1 ay öyle acı içinde gecti sanki doktor karnımı neşret atmışta silmeden bırakmış gibi acı orası tarık gezıyorum sanki o şekil.Neyse beklenen doğum tarihinden önce suyum geldi sezeryan alındım.Ve doktor dikişlerimin açılmış olduğunu söyledi doğum esnasında görmüş.ben acı hissediyordum hep öyle diyince korktum acıkçası.Şimdi üçüncü gebeliğim 9 sene arayla 33 haftayım.28.haftadan sonra dikiş ağrılarım basladu yine .sanırım bebek kilolandıkça orayaagırlık baskı yapıyor.orası kesik gibi geziyor.odadan odaya yürüyemiyorum bazen.doktor ultrason la baktı dikişte şu anda incelme yokmuş ölçtü .1.7 milim altına inerse sıkıntıymış.Ama dikişlerim beni götürmicek gibi .Hiç bi iş yapamıyorum acıdan .Napıcam bilmiyorum.Durumlar bu bende..

Sezeryanden ne zaman kaç ay gün sonra öğrendin yırtık olduğunu
Benim değil canim. Görümcenin.
Onun ki sanırım daha riskli bir durumdu.
Plasenta önde olduğu için ilk bebeği sezeryan oldu. Bebek annenin rahmine yapmismis cikartmalari cok zor olmus. Yani kesik normal sezeryan kesigi değil. Icten te bayağı kesigi olmus.
3 yıl sonra bir oğlu daha oldu. O zamanki hamileligde başka doktor fark etmiş.
37 haftalik doğum yaptı sezeryanla yine.
3. Bebek düsünüyorlar di doktor önermedi.

Aa demekki senelr içindede oluşabiliyor bu durum Allah hastalığın rahatsızlığında hayırlısını versin neyseki kitane evladını sağlıkla kucağına almış çok geçmiş olsun

Benim istmoselim vardı. Ekim ayında operasyon oldum . Doktorlar abartmış ölürsun falan bunları diyen doktorlar kim allahaşkına? Evet gebelik riskli olabilir ama sürekli gözetim altında olursun gebe kalırsan ha operasyon ile düzeltirsen sıkıntısız gebelik geçirirsin.

Geçmiş olsun canım çok üzüldüm inan ki. Anne olmak gerçekten çok zor. Bence mecbur kalmadıkça hareket etme iş kalıversin senden ve bebeğinden önemli değil. İnşallah sıkıntıların düzelir rahat gebelik ve doğum geçirirsin

Valla gözümün içine baka baka dedi. Zaten buz kestim O anlattı ben dinledim hiç bişey sormadan cıktım. Bana gebelik düşünmemem gerektiğine kadar söyledi hani. Ordan cıktım başka doktora gittim. O da bi ultrasonla ameliyat dedi işte.

İz gececek mi ki?
Ameliyat izi olarak kalacak diye biliyorum ben.
Estetik dikis olunca geçiyormuş oyle yapıldı bana da, uc kısımları geçti sayılır bayagi ama genel olarak kırmızı renk doktor kontrolünde de alerjik derim olduğu icin geçmemiş dendi

İz geçmezki, ancak beyazlaşır. Ve çok uzun yıllar sonra belki görülmeyebilir. Acil sezaryen sonrası nadir de olsa komplikasyonlar yaşanabiliyor sanırım.
Evet hala kırmızı ve kabarik, uc kısımları yalnızca beyazlaşti kontrolde alerjik deri yapısından dolayı dendi

doğumuzu yapan doktora gittiniz mi bende sezeryan oldum cevremde çokta olan oldu ilk kez duyuyorum bu durumu doğumu yaptıran doktora söyleyin o ne dıyrcek çok üzüldüm inşallah bi hal çaresi vardir
Doğumu yaptıran doktor şuan Mardin'deymiş. Açıkcası oralara gitmeye değmez. Zaten doğurana kadar kırk takla attırmıştı bana

Hiçmi gitmemiştin kontrole o sürede
Doğumdan sonra 1 kez istedi. Onun dışında genel muayeneye gittim. Hiç bişey söylenmedi ki. Anlamadılar mı yoksa sonradan mı oluştu anlamadım. En son 2 sene önce gittim o zaman da böyle bişey söylenmedi

Amin annelik rahme düştüğü andan itibaren fedakarlık gerektırıyo ve annelik anca mezarda son buluyo bence, hep bi kaygı korku evladın için.kendimi zorlamaMaya çalışıyorum.ev işi üstten yapıyorm zaten yapmam mümkün değil.eşim yapıyo idare edıyorz son 1.5 ay.Sende hayırlısıyla çözüme ulaşırsın İnşallah.. Hayırlısıyla

Normal olarak planlanan doğumum 14 saat sancı sonrası kızımın ısrarla alniyla itmesi sebebiyle mecburi sezeryane döndü.Ancak değil sadece ameliyatımin, hastaneye ilk attığım adımın arkasindan gördüğüm ve benimle hastaneden evime gelene kadar ilgilenen tek kişi doktorumdu.Sezeryan dikislerini asistanların attığını şuan ilk defa duyuyorum.40 imda kontrole gittiğimde herşey yolundaydı.Ama ben de korktum şimdi.Biraz daha zaman geçsin kontrole gidicem tekrar.Sevgili konu sahibi çok geçmiş olsun."Tekrar gebelik düşünmeyin" biraz ağır bı cümle olmuş ve bana saçma geldi.Butun sayfaları okudum ve bu şekilde gebe kalan bı hanım var,tekrar ameliyat olan var.Yani çaresiz bı durum yok.3.bi doktor görüşü alıp ona göre karar verirdim ben olsam.Size şimdiden sağlıklı bir gebelik diliyorum

Meraba. Mesajınızı görüncs yazmak istedim. Bug0n dr dan geldim. İstmosel için Ankarada görüşeyim dedim gebelik olsa ne olur olmasa vs. Dr bey bu durumda hamile kalanlarda bazen hiç bşr sıkıntı olmadığını bazende ağrı düşük riski plesantanın o bölgeye yerleşmesi gibi durumlar olacağını söyledi. Benim polibi alan dr o arada bu işlemi yapmamıştı keşje yapsaydı dedi. Para için işte tekrar gel dedi demek ki. Operasyon pahaşı geldi bana şuan veremeyeceğim o kadar ücret. 5 bin 6 bin olsa vercektim ana 15 bin fazla bana. O yüzden biraz erteledim gebelik olsa bilmiyorum nasıl olur

Dr unuz kimdi. Onur beye gittim ama operasyon biraz fazla ücret geldi bana olur dşye edim maalesed

Bugün dr a sorduğumda öldürmez süründürğr dedi yani ağrı yapar. Kanama olabilşr akıntı olabilir dedi. Bu şekilde hamile kalınır bazen bişeyde olmaz bazen de sıkıntı olabilşr dedi. Sıkıntı da yazdığım gibi durumlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…