Sezaryen normal😟

Sezaryenle ilgili o kadar olumsuz şeyler söylüyorlar ki yok bebeğe bakamıyorsun hemen yok sütün gelmiyor yok ömür boyu dikkat etmek zorundasın soğuk alırsan dikişlerin sızlar

iki sezeryan yaptım ikisinde de hemen sütüm geldi. ertesi gün eve gelip gelen giden olur diye evi süpürdüm.
herkesin bünyesi farklı. yaşayıp göreceksiniz.

kim ne derse desin sezaryen candir.ben sezaryenle dogurdum ayni gun ayaga kalktim ikinci gun temizlik bile yaptim.kizimdada cok sukur bi hastalik falan olmadi.bence en iyi yontem annenin kendini en iyi hissedecegi yontemdir
masaallah size ilk defa sizden duydum normal dogum yapinca ertesi gunu kalkilabilir genelde

Ankilozan spondilit hastayim bu beni hep korkutuyordu ama zaten sezeryan olmaya kararli oldugum icin sorun olmadi. Ama sezeryan icin epudral veremediler kalcamda sorunum oldugu icin genel anestezi ile dogum yaptim. Sezeryandan 3 saat sonra sorunsuz bi sekilde yuruyup bebegimle ilgilendim. Sizin sorununuz farkli ama benzer durumlardyiz diye fikir olark yazdim size

Bende normal dogumu tabiki isterdim ama panik atağım yüzunden istemedim doktorumda zatwn bu panikle yapamassın dedi genel anestezi oldum hemde epidurele bile cesaret edemedim tamamen kendimi tanıdigım icin böle diyorum sezeryani övdugum icin degil...
Ameliyattan cikar cikmaz bebegimi ilk eşim gördü sonra annemler ben en son gördüm 15 _20 dakka sonra ben çıktım cünkü icerden ..gözlerim görmüyodu resmen herkesi cift görüyordum bebegimi kucagima verdiler memeyi bi tuttu cukcukcukcukcukk inanamadım ..bi saat sonra kendime geldim 1 gun boyunca hastaneye 40.kisi geldi herkesi oturarak karşıladım agırladım cok iyiydik yani eve ciktigimda da ayakta geziyordum her işimide yaptim

Sezaryenle ilgili o kadar olumsuz şeyler söylüyorlar ki yok bebeğe bakamıyorsun hemen yok sütün gelmiyor yok ömür boyu dikkat etmek zorundasın soğuk alırsan dikişlerin sızlar
Ortopedi doktorunuz normal doğum yapabilirsin demiş ama son sözü doğumunuza girecek doktor verir, hangi doğum size uygunsa buna doktorunuzla karar vermelisiniz, umarım sağlıklı bir gebelik ve doğum süreci geçirirsiniz.
İster sezaryen ister normal olsun fark etmez her kadının doğum sonrası iyileşme süreci farklıdır.

Sezaryen olduktan hemen sonra sütüm geldi, 1 gün sonra dolaşıyordum, 24 yıldır hiç dikişlerim sızlamadı, ilk 1 yıl sezaryen yeriniz belirgin olabiliyor, rahim eski haline dönene kadar pıt pıt atıyor karnınız, ki yeni sezaryen ameliyatlarında belki 1 yıl bile sürmüyordur bu belirginlik, 1 yıl sonra kesi yeri ten rengini alıyor, iz yeri küçülüyor ama tabii bir başkası belki sezaryen sonrası çok zorlanmıştır, ağrısı sızısı olmuştur, bünyeden bünyeye değişir bu.

Mesela annem 47 yıl evvel ki sağlık hizmetlerinin şartlarında sezaryen olmuş, o zamanlar nerede öyle estetik dikiş vs zımba dikiş deniyor sanırım öyle bir yöntemle zımba basılmış gibi görüntüsü olan bir dikişle yapılmış ameliyatı, birden fazla kere sezaryen olunca aynı yer kesilip zımbalanır gibi dikilince izi kalmış, yıllar içinde kiloda alınca dikiş yeri ağrıyıp sızlardı ama kalmadı öyle sezaryenler, artık herşey daha kolay.

doktorlara bırakacak durumda değilim

Normal doğum kararını doktora bırakamazsınız ama kadınlar kulübünün otoritelerine bırakabilirsiniz demek (!) Kendiniz de belli ki kadın doğum profesörüsünüz, cümlelerden öyle anlaşılıyor (!)
Allah herkese böyle cahil özgüveni versin valla. Bence sezaryen olun, narkozu alıp uyuyun da ameliyat ekibi ukalalıklarınızla uğraşmak zorunda kalmasın. Şimdiden gideceğiniz doktora, ebeye, hemşireye kolaylıklar diliyorum.

Benim normal doğumdu ilki, çok çok yoruldum ağrı sızı değil benim ağrı eşiğim yüksekti ama oğlum büyüktü çok zorlandım. Bence yorgunluktan vs sütüm 3. Gün geldi. Şimdi ikincisinde ben de sezeryan olsam mı diye düşünüyorum. Hem vajinal genişleme olmasın hem de aynı sıkıntıları yaşamamak için. Ayrıca doğumdan sonra en az 15 gün kimsenin evime gelmesini istemiyorum.

Iki tane" mecburi " spinal sezaryen dogum sonrasi ilk iki gun disinda ucuncu gun ayaga kalkmis biriyim.Nazlanacak kimsem olmadigindan..Iki cocuguma da kendim baktim yemek yaptm ufak capli ev toplama vs isler yaptim bu herkeste ayni olmayabilir.Dr unuz hangi yontemle.yapacaksa dogru olan budur.

Dikissiz Normal dogum yaptim yapmani onerirdim ama eger kalca problemin varsa onermiyorum
Dogumdan sonra 4.5 gun boyunca kalcam agrimisti vc cikmak oturmak biraz sıkıntılı olmustu
Ki sendede rahatsizlik varmis sezaryen yapman daha saglikli olur diye dusunuyorum
Yinede son karar sen ve doktoruna ait

Ben de sezeryan yaptım.Daha önce dış gebelik ameliyatından dikişlerim olduğu halde dikişlerde sorun yaşamadım.Sütüm de hemen geldi.Yalnız karnım jöle gibiydi bir yıl sonra ancak toparlanabildi.Şimdi regl zamanları sancım olduğunda dikişlerim sızlıyor ki 8 yıl oldu doğum yapalı.

Rahatsızlığımdan ötürü söyledim doktorlara bırakamam saptırmayın söylemek istediğimi burda kimseye bıraktığım yok saçmalamışsınız fazlasıyla.Benim buraya yazmakta ki amacım fikir alışverişi anlayan anladı sizin gibi sırf yorum yapmak için yapan şahışların yorumlarına ihtiyacı yok kimsenin çoğu doktor illa da normal yaptıracam diye kaç kişinin sağlık problemine sebep oldu bir arkdaşın bebeğinin kolu sakat oldu sırf doktor normal normal diye tutturduğu için!!!Ben profösör filan gibi bir iddiaam olmadı ama cahilliğin en üst zirvesindesiniz.Herkes yaşadığını bilir ve şuan günümüzde doktorlarıda görüyoruz.

Çok teşekkürler sağolun.Valla bende bilemedim.Biri olursun biri izin vermez diyor doktorların hayırlısı inşAllah

Profesör filan olsaydım şuan burada ki arkadaşlara danışmak yerine kendi bildiğimi okuma modunda olurdum. Ve öyle yansıtırdım.Ve sizin gibi zihniyete sahip şahsiyetle muhatap olmazdım!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…