Sezaryenle dogum yapanlar

Sakinleştirici falan veriyolar mı bilmiyorum hiç duymamıştım onu

Sakinleştirici falan veriyolar mı bilmiyorum hiç duymamıştım onu
Tabi canım hastaya bağlı sen ben çok panikyaparım dersen bi ilaç yapıyolar damar yolundan rahatlıyosun neden artık doğum çok kolay diyo insanlar teknoloji baya gelişti çünkü ben uyutabildiklerini duymuştum mesela ama araştırırken gördüm ki sakinleştirici yapılabiliyomuş

Nasıl yani eşin zarar verir mi ki bebeğe.
Sanmıyorum sorumluluktan korkmustur.
Doğduktan sonra değişir. Sever
Askere gitti haliyle dönsede bundan sonra ben onu istemiyorum umrumda bile değil ben doğum yapıcam öyle ya da böyle hayatımın en zor günü olucak o gün hani nerde yoksa yok bu kadar basit ben o zorlukların üstesinden annemle birlikte gelicem babama söylemedik bile çünkü kendi gitti ben o çocuğu istemedim beni dinlemedi cezasını çeksin dicek erkekler neden bu kadar gaddar olmak zorunda bilmiyorum ben annem olmasa ayakta bile duramazdım şuan

Ben en büyük korkumu yenicem bi yandan ameliyat olucam diğer yandan anne bunlar benim hayattaki en büyük korkularımdı malesef ki korunsan bile oluyomuş onu gördüm ama malesef herseye katlanan biz oluyoruz erkekler bi işe yaramıyo

Biz yaradılışımızdan anneliği kolayca kabullenebiliyoruz. Hamilelik sürecinde de içimizde büyüyo haliyle bağlanıyoruz ama erkekler öyle değil malesef umarım babasıda hatasını anlar.
Senin içinde bundan sonra heşey çok daha kolay v güzel olur inşallah

İlk gün biraz sıkıntı ikinci gün ihtiyaclarinizi karşılayabilcek kadar ayaklanabiliyorsunuz. Bir hafta sonra baya toparlanmis oluyorsunuz .Bir ay sonra normale dönülüyor .Öyle dayanılmayacak ağrılar olmuyor.

Teşekkür ederim yanıtladığınız için

Tesekkür ederim canım inşallah

Merhaba canim sadece su mesajını cevapliyim hem normal hem sezeryan doğum yapmış biri olarak
Normal doğumun korkulacak hiçbirşeyi yok Allah bizi öyle bir yaratmiski doğum geldiğinde gerek fiziksel gerek psikolojik olarak buna hazır oliyorsun perine dikişi sezeryan dikisinin yanında hiç kalir
Çünkü yedi kat deri dikiliyor ve iltihap kapma olasılığı daha yüksek bunun yanında birçok dezavantajı var benimde ağrıdan agladigim gaz ağrılarından resmen yeniden dogurdugum zamanlar oldu ilk hafta zorluk olacak bi kere onu bil annem on gün kaldı bende o olmasaydı napardim sonra kendi isimi kendim gordum
Dört ay olacak benimde hala bazen aciyor dikişlerim hala genital bolgem şiş
Tabiki mecburen sezeryan olacaklar için söylenecek bisey yok
Normal doğum herzaman farklıdır tabiki ağrı sancı oluyor ama o ağrılar bebeğini sana getiriyor onun çıktığını hissetmek çığlığını duymak dünyaya bedel oluyor kurtuluyosun yaa bir saat sonra ayaktasin bir hafta sonra ne gobegim kalmıştı ne bisey şimdi hala gobegim var

Ben o anı görmek istemiyorum ki ama senin durumunla benimki çok farklı canım ben normal doğuma hiç odaklayamadım kendimi çünkü duygularım yok 7 ayı geçti ama yine bişey hissetmiyorum o anı görmem sadece babasından nefret ettiğimi görmemi sağlar buna da inan psikolojim dayanmaz

7 ay önce szeryan oldum sezeryan hakkında bazı okuduklarıma inanamıyorum ve bunda doktorun hastanenin bazende şansınızın olması gerektiğini düşünüyorum... sonda damar yolu bunlarda korkulacak bişi yok bence... öncelikle epidural oldum ama uyuşma tam olmadığı için uyuttular beni 2 gün gezmeye başladım 7. gün alışverişe gittim ... doğumdan önce sezeryan olacagımı bilmiyordum normal seyrindeydi herşey... size tavsiyem burdakileri ya da olumsuz olumlu birşey okumamaya gayret edin... her hamilelik her doğum kendine özgüdür...

Evet sans kesinlikle onemli bi faktor benim doktorum iyi aslinda ama hastanede koordinasyonsuzluklar var o beni biraz urkutuyo sadece epidural neden acilmadi ki acaba kilolumuydunuz o donemde

hayır kilolu bir bayan deilim sezeryan epidural oldu zaten normal doğum için çok fazla açılmam olmamıştı sancıdan bayılacaktım ... hamileliğim boyunca 10-12 kilo arası kilo aldım 75 kilo ile doğuma gittim 3 kg bebek doğdu...

Acilmamasi sans olmus peki genel anesteziden sonrasi nasildi ilk gun

Ben 1,5 yıl önce zorunlu Sezeryan oldum. Hastanede 2 gece kaldım ve normal yürüyerek çıktım. Eve gelince de normal günlük yaşantıma devam ettim, anneme ayıp olmasın diye çamaşır bulaşığa giriştim.

Ama kendimi o kadar yorunca epiduralin etkisiyle tarif edemeyeceğim şekilde baş ağrım oldu, kafamı kaldıramıyordum yastıktan. Kalksam ağrıdan ağlamaya başlıyordum. Sonra doktorun önerisiyle birkaç gün dinlendim, bol sıvı aldım ve epidurali attım vücudumdan.

Bunun dışında ağrım falan olmadı. Dikişlerim gayet iyiydi. Hatta ben 100 kilonun üzerinde girdim doğuma! Ona rağmen bir sıkıntım olmadı.

Ama tabi ki normal doğumu tercih ederdim. Suyum geldi ve hiçbir şekilde sancım, açılmam olmadığı için sezeryan olmak zorunda kaldım.

Dikişlerinden yana bir sıkıntım olmadığı halde en güzeli normal doğum. O sancılar sana bebeğini getiriyor, ne kafar zor olabilir ki?

Malesef anne olmayada dogumada hazir degildim onlem aldigim halde oldu ve aldiramadim dogurmak zorundasin dendi haliyle suan normal doguma hazirlanamam olucaksa illa ki olucak sezeryan olmak zorunda yoksa zaten dogurmaya kalksamda gidicegim yol yine sezeryan olcak gucum yok cunku hamilelikte kilo almak yerine kilo verdim babasi yanimda olsaydi belki bu 3 ayi aglayarak gecirmez ve normali beklerdim ama gucum yok ve 38. Haftaya kadar nasil dayanabilirim bilmiyorum bile suan bence duygusal cokuntude bi nedendir sezeryan icin herkes normal dogumu kaldiramaz cunku

Anladım,sezeryan da olsa rahat bir doğum olur umarım. Babasıyla ayrıldınız mı yoksa şehir dışında falan mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…