Sezeryan doğumla bebeğini kaybedip :( tekrardan hamilelik düşünenler...

asesulfam maşallah de ama bende gebelikte18 kilo aldım ama hiç birisi kalmadı
spor+diyetle oldu benimkisi
ramazanla hepsi bitti tabi
paylaşmak istedimm

canım ALLAHIM kızına uzun sağlıklı bir ömür versin inşallah. herşeyde vardır bi hayır bebişimizi ALLAHIM verirse kısmetiyle verir zaten evinizede bereket getirir bence olacagına bırakın. belki dışardan konuşamsı kolay tabi dersin ama düşüncemi paylaşmak istedim

hakkında hayırlısı olsun inaycım. şükür ki güzel bir evladın var. biz onu bulmak için bu kadar sabırsızlanıyoruz. allah hepimizin kucağını bir an önce doldurur inşallah...

yaaaa, ozay, doğa, asesulfam bunalıma soktunuz beni yaaa... ben daha doğum sonrası kiloma ulaşamadııııım

Son düzenleme:
Kızlar kilolar gündeme gelmiş....amann valla ben çok takmıyorum ....elbette fazlam yokmu var tabikide ama napayım yeterki sağlığım yerinde olsun eski kiloma gelebilirmiyim hiç sanmıyorum gebelik öncesi kiloma ulaşmam için 5 kilo filan vermem gerek ama verebilirsem veririm ama kendimide sıkıntıya sokmam...aslında spor şart ama üşengeçlikte var...nasıl olacak bilmiyorum pek takmıyorum açıkcası

evet bende duymuştum elevitin ve folik asitin kilo yaptığını ama bence kişiden kişiye fark ediyor gibi kilo aldırması

merhaba kızlar bende bir melek annesiyim( yavrumu canımı kızımı yeni kaybettim, herkes yatağına cekilip yatıyor aama ben uyuyamıyorum, yarın kızımn mezarına gidicem, sormak istediğim geçiyor mu bu acı diniyormu hiç benim tam 27 gün oldu hergün aglıyorum hergün heran aklıma geliyor, sezeryanla olduğu için korkuyorum ya benim cocuğum olmazsa diye, 2 düşüğün ardından 3. bebeğimi 37 haftaya girerken doğumdan sadece 10 dakka önce kaybettim, cok acım var yazamayıyorum, ne olur bana bir cevap yazın bu acı nasıl azalcak kimse beni anlamıyor,kimse anne kadar cekmiyor bu acıyı, ne eşimiz ne ailemiz kimse ben gibi değil herkes artık unut diyor, ama ben unutamıyorum, yarın mezara bile gidicem diyince herkes kenara cekilmeye basladı şimdiden, bizi sadece birbirimiz anlarız, herkes kendi derdinde, bense kızım nasıl nerde diye düşünmekten benle aynı zamanda hamile olanların doğum haberlerini alınca aglamaktan mahvoldum, sizleri cok seviyorum tanımasam da biliyorum ki beni kalpten anlayacak tek kişi sizsiniz, zor bi hamilelik gecirdim herkes uzaktan izledi, akıllarınca cok destek oldular ama benim zaten 3. hamileliğimdi, ben olsam anneminn yerinde bir an olsa bırakmazdım kızımı, ben ona gelme yorulma bosuna dedim, o da gelmedi ben olsam dinlemezdim, babam bacağı agrıyordu anneni nasıl yollayayım diye dram yaptı, eşim zaten gecenin köründe eve geldi sürekli, şimdi hepsi bi dahakine hastaneye yatırıcaz ne kadar olursa olsun ev araba satcaz diyor ama o gün gelince gene yanlz kalıcam, herkes unutmamı bekliyor ama ben unutmayacağım, o benim tek evladımdı,ben onu cok sevdim kafasını cıkarırdı karnımı yamulturdu oksardım kızımı, kimse beni anlamıyor içim cok acıyor, keske bir dernek olsa hep orda toplansak birbirmizle dertlessek,insanların basit ufak telaslarından sıkıldım acım cok büyük nasıl hemen dönmemi bekliyorlar normale,bana yardım edin melek anneleri, acımı sadece siz anlarsınız

canım Allah sabır versin, ağlaya ağlaya okudum yazdıklarını...ben de bebeğimi kaybettim ama çok daha erken, senin acını yaşaman, unutamaman çok doğal. Herkes bir dolu şey söyleyecek ama hiç biri acını geçirmeyecek...Bir arkadaş bana demişti ki hiçbir zaman geçmiyor ama azalıyor. Seninki de kısa zamanda katlanabileceğin kadar azalır umarım. Sanırım acı anca bebeklerimizi sağlıkla kucakladığımızda bitecek. Ben şimdi sana ne üzülme derim ne de ağlama derim. Ağlamak rahatlatıyorsa ağla, mezara gitmek rahatlatıyorsa mezara git ama kendine de dikkat et.

canım başın sağolsun Allah sabır versin ama acın daha çok taze .sen insanların unut demelerini takma onlara göre bizim yaşadığımız hiç birşey bunu yaşamayan anlamaz anlıyoruz seni deseler de anlamıyorlar yeter artık unut diyorlar .benim 6 ay oldu kızımı kaybedeli.daha bu ay bi bebeğe bakarken yutkunmayı, gözlerimin dolmamasını başarabildim .aylarca bi boşlukta yaşıyor gibiydim bazı aylar düzeliyor gibi oluyor herşey normal geliyordu ama bi bakmışım başa dönmüşüm, o günü yaşıyorum .insanlar sürekli şunu diyecektir "merak etme yine olur" onları da anlamak gerek diyecek başka bişey bulamıyorlar .en yakının bile seni anlamıyor .eşimle ilk aylarda çok tartışmaya başlamıştık eşim bana artık eski seni istiyorum demişti. hiç bi zaman eski biz olmayacağız çünkü evlat acısı gibi bi acı yok bu dünyada .insanlara hamileyken ölünce sanki araba kazası yapmışız da yeni araba almak zorunda kalmışız gibi bi acı yaşamışız gibi geliyor .bizi bizden başkasının anlamasını bekleme, insanlara iyiyim evet haklısınız ne derseniz de çünkü onlara haksız olduklarını ispatlamaya çalıştıkça benim öfkem büyümüştü.herşeye öfkeyle bakar olmuştum. daha bu ay alışveriş yaptığım bebek mağazalarının önünden geçerken dünya normal devam ediyor önceden başım dönmeye başlıyordu o anda dünyadan yokolmak istiyordum. dünyada hiçbir amacım yokmuş başka hiçbir şeyde zevk alamazmışım gibi geliyordu .insanların yanında ağlamaktan çekinme ben başsağlığına gelenlerin yanında bile ağlamamıştım o yüzden psikolog bana yasımı yaşayamadığım için çok uzun sürdüğünü söyledi) .yani canım hiç geçmeyecekmiş gibi geliyor geçiyor sonra yine başlıyor ama kesinlikle hafifliyor hiçbir zaman bu günkü gibi olmayacaksın her geçen gün biraz daha hafifleyecek sen farketmesen de ve bi gün gelecek içten gülmeye, hayata devam etmeye başlamışsın ama bunlar için kendini zorlama kendiliğinden olcak sık sık buraya gel kendin gibi insanlarla gülmek ağlamak çok iyi geliyor .bana birisi rahat ol dese onu dövesim geliyor ama burdan biri derse bi bildiği vardır diyorum .canım şimdilik hoşçakal görüşmek dileğiyle

arkadaşım allah cennet kavuştursun inş.meleğinle unutmanı bekliyorsan yanılıyorsun biz melek annelerinin yavrularını unutması mümkün mü asla o bizim herşeyimizdi meleğimizidi demekki rabbim bizden daha çok sevdiki ve aldı unutmaki verende rabbim alanda onun için asla isyan etme o herşeyin en iyisini bilendir şüphesiz..dua et insanı en güzel rahatlatan dua ve namaz kesinlikle başla derim ...beterin beteri vardır rabbim cümlemizi beterlerinden korusun sen hamile iken kaybettin ben doğurdum sevdim kokladım öptüm öyle kaybettim dedim ya beterin beteri var hepimizin acısı daha bi zor onun için birbirimizden destek alıp aşacaz inş. allah nasip etseydi bi şekilde yaşardı ama demekki bu dünya için bu kadar yaşamaları gerekiyorduki öle oldu bende meleğimi kaybedeli bugün 3 ay oldu 3 ay oldu ama bide bana sor hergünüm ağlayarak sızlayarak geçiyor ama düşünüyorsun yapabileceğin hiçbirşey yok dua etmekten başka şuan herşeyden etkileneceksin ,ben daha bebek gördüğümde dayanamıyorum ....gözlerimden yaşlar kendiliğinden akıveriyor ....allah biz melek annelerini sabırdan ayırmasın çok sabırlar versin inş. taz zamanda da hayırlısından tüm boş kucaklarımızı hayırlısıyla doldursun inş. allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun...kendini yıpratma...rabbime dayan....

Kızlaaaaar merhaba ben geldim nasılsınız tek tek okudum yazılanları görünüşe göre herşey yolunda sanırım.Tek tek alıntı yapmayı bilmiyorum birçok şey yazmak isterdim ama yapamıyorum. neyse kimsede bi sorun yokya iyi iyi. .Yeni gelen bi arkadaşımız var hoşgelmiş burada kendini gerçekten iyi hissediceğine eminim canım <bu arada başın sağ olsun>....

hoşgeldiiin şekerim

başın sağ olsun arkadaşım Allahım evlat acısının tekrarını, eksiğini fazlasını yaşatmasın bir daha hepimize inşallah
derdi veren rabbim dermanınıda veriyor aklından hiç çıkmıyor ama ilk günler gibide kalmıyo simdi ne desek boşş gelir sana içine atma diyecem sadece zaman her şeyin ilacı
Allah sabırlar versin

hoş geldin
çoook güzel geldin maşallah maşallah

canım başın sağolsun... allahım sabırlar versin inşallah...canım acı asla geçmiyor, sadece azalıyor ve içinde hiç bitmeyen bir sızıya dönüşüyor.. acın çok taze, dolayısıyla her gün ağlaman çok normal. fakat insanların seni anlamasını bekleme canım. anlamayacaklar çünkü ateş senin içine düştü, onlara değil!! onların bebeği değil senin canın öldü!! insanların seni anlamasını beklersen sadece ve sadece sen üzülürsün. insanlar seni anlamayacağı için onlarla polemiğe girme!! (bunu bana bu toğicten bir arkadaş öğretmişti!) "aaa insanlar 18 yaşında çocuğunu kaybediyo, seninki ne ki?, üzülme gençsin bi daha olur, aaa yeter artık ağlamayı kes!" diyen insanlar olacaktır. sen onlara muhtemelen sinir oluyosundur ama onlara dert anlatmaya çalışma. sadece sus, cevap verme. dediğim gibi anlamayacaklar seni çünkü!! sen acını istediğin gibi yaşa. ağlamak istiyorsan ağla, bağır, kır, dök, acını dibine kadar yaşa ama lütfen içine atma!! çünkü sonra depresyona çevirebiliyor. o yüzden acını sonuna kadar yaşa ama insanlara "ama şöyle, ama böyle" diye dert anlatmaya kalkma tatlım...

psikoloğum bana ağlama krizlerinin 4 aya kadar azalarak devam etmesinin gayet normal olduğunu söylemişti. şu an belkide aklını yitirecekmişsin gibi hissediyor olabilirsin ama inan tek ilacın (bizde de olduğu gibi) zaman!! o yüzden korkma dayanamam diye. allaha sığın, isyan etme, çok dua et ve zamanın geçmesini bekle. kızını unutmayacaksın ama acını unutacaksın inşallah.. benim de 7 ay bitmek üzere ama daha yeni yeni bebek sevebiliyorum; hamileleri, bebek kıyafetlerini ve mağazalarını gördüğümde gözyaşlarıma hakim olabiliyorum... insanlar sana zaman tanımasa da sen kendine zaman tanı. kendine iyi bak. iyi beslen, ağır kaldırma, ayaklarını sıcak tut, çabuk iyileş ki vücudunu yeni bir bebeğe güzelce hazırla.
sakın bir daha bebeğim olmaz diye de düşünme. elbette ki olacak allahımın izniyle. hı bu korkuları biz de yaşamıyor muyuz sanıyorsun? tabiki yaşıyoruz. mesela bana hala tekrar hamile kalacakmışım ama o da ölecekmiş gibi geliyor. halbuki bu bize bilinçaltımızın bir oyunu (bunu bana, seni bana telefonda haber veren doğacığım söyledi, ki haklıydı)

inşallah bu düşüncelerimizi, üzüntülerimizi beraber atlatacağız canım. keşke ankarada olsaydın. biz buluşuyoruz. hatta doğaya bugün telefonda ankaradaysa hemen melekyavrumun yanına gidelim dedim ama sen antalyadasın galiba kızını da merak etme o cennette bizim ufaklıklarla oyuna dalmıştır bile annesiii mezarlıktaki sadece bedeni unutma...
allahım sana dayanma gücü versin ve en kısa sürede hepimizin önce göbüşünü, sonra kucağını sağlıcakla doldursun inşallah...

hoşgeldin canım. arayamadım seni, kusura bakma. çok iyi gördüm seni maşallahbi daha gitme o karanlık düşüncelere şekerim tamam mıııı???

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…