Sezeryan doğumla bebeğini kaybedip :( tekrardan hamilelik düşünenler...

bende erken doğum yaptım oğlumu kaybettim ilk bebğimdi daha 3 hafta oldu ama insan teselliyi bi tek ikinci bi bebkte bulucağını sanıo çok üzülüyorum ama napıcağımı bende bilmiyorum

allah sabır versin canım tarifi yok bu acının yaşayan bilir şimdi sana herşey boş geliyordur insanlar gezip gülüp oynarken sana herşey yalan tek gerçek ölüm geliyordur ben öyle hissettim zaman geçtikce biraz sakinlersin unutamazsın zor.Bende biran önce hamile kalmayı kucağımın hayırlı sağlıklı bir evlatla dolmasını istiyorum sabır rabbimden sabır dile inşallah tez zamanda hayırlı sağlıklı bir evlat verir.

Son düzenleme:
ohh alışveriş en iyi terapi valla o kadar psikoloğa gittim olmadı gidip kendime bişey alıyorum daha iyi geliyor

sana da oğluşuna da maşallah darısı bizim başımıza inşallah .biz iyiyiz şu anlık çok şükür inşallah bu sefer tamamlıycaz

bekleriz canım hepinizin basımın üstünde yeriniz var
ama insallah bu yaz göbeklerimiz dolarda tekrar
bulusmamız sonraya kalır:))
bu yaz hatta bu kış dolsun bütün göbekler

kızlar aksam dolma yaptım sabah işyerine götürürüm diye
neyse biber dolmasıydı
süslü olsun diye kırmızı sarı biberlerden almıstım
kafa kısımlarını cıkarırken bir baktım birinin içinde küçücük bir biber daha var
ay dedim biberin yavrusu
atamadım çöpe
öyle koydum kenara...
kırmızı küçük bir biberim var artık:))seviyorum onu

aslında doğum yaptığım doktora gitmek istiyorum ertuğrul bey var antalya şifada .son ay doktorumu değiştirmiştim 2.ci gidişimde doğumu o yaptırdı zaten.o bebeğin sıkıntılı olduğunun farkındaymış ama beni o psikoloji ile doğumyapamaz diye söylememiş.doğumdan sonrada ilgilendi benimle.aslında karasızım sema hanımmı ertuğrul bey mi diye.canım sen doğum yapalı kaç ay oldu.

canım ben temmuz 2de doğum yaptım yani 5ay bitmek üzere
vay be ne zaman geçti diyor insan
o günde takılı kalmıs gibi oluyorsun
ben gene Ali fuat a gidicem ama sema hnma da gözükücem
cok ilgili tatlı bir kadın

Kötüyüm, hem de çok kötüyüm....
Uzunca bir süreden sonra ilk kez gece ağladım. (3e kadar)
neredeyse 11 ay bitiyor ama yaşadığım ve yaşayacağım fiziksel ve ruhsal acılar aklıma geldikçe kötü oluyorum..
Hadi kötü şeyler oldu ( ya da olmadı) nasıl dayanacağım o acılara tekrardan? Benim o kadar bile gücüm kalmadı ki!!!
Anne olmaktan vazgeçmeyeceğime göre nasıl dayanacağım???
"Ya düşerse ya yine kalbi durursa ya rahmim, mesanem alınırsa" düşüncesiyle 7-8 ay nasıl yaşanır??
Hadi bu düşüncelere iyi kötü alışmaya çalıştım diyelim, ya bu yazdıklarımı yaşarsam nasıl dayanırım?? naparım ben??
Rahmim (hadi onu geçtim) Mesanem ya da ya da bir evladım olmadan nasıl yaşarım?????
Aynı fiziksel ve ruhsal acılara nasıl tahammül ederim???
Bazen keşke sadece bebeğim ölseydi, sadece sezeryan olsaydım da diğer şeyleri yaşamasaydım diyorum...
Muhtemelen bu kadar çok korkmaz, bu kadar çok daralmaz, bu kadar çok ağlamazdım....

Korkuyorum.....
Hamile kalamamaktan, hamile kalıp kucağıma alamamaktan, kucağıma alıp büyütememekten, tekrar anne olma ihtimalim olamamasından, karnında bir torbayla ömür boyu gezmekten...

Korkuyorum ve sadece ağlıyorum....

keşke garantisi olabilse desemki sana hayır hiçbirşey olmayacak...ama birde şöyle düşün senin rahatsızlığın var diyelim ben sapasağlamım benim başıma bunların gelmeyeceğininde garantisi yokki bir anda hayatlar değişiyor olmaz dediğin şeyler oluyor. çok ağır şeyler yaşadın hiç kolay değil inşallah tekrarlanmaz sağsalim kavuşursun bebeğine tek yapabileceğimiz dua etmek Allahın ol dediği oluyor bizde bunun için bolbol dua ederiz senin için benim için diğerleri için...çok ihtiyacın var birşeylerden güç almaya bilmiyorum yanında olduğumuzu hisset elimden birşey gelmiyor ama duanın yapamayacağı şey yok hep dualarımdasın canım benim üzme kendini nolur asla ümitsizliğe kapılma

ve de mesaj kutun doluymuş bilgine.......tobeguk ç....cim benim

BENDE canım bende korkuyorum
ikimizin de çok yorgun rahimleri var
1 ameliyat 2düşük nedeni ile kürtaj 1sezeryan

yazması bile uzun neler yasamısım diyorum
ben ilk üc ay acaba yasayacakmı kalbi dayanacak mı korkularını yasıyorum
3aydan sonra rahmim cok asagıdaydı vajina agzına yakındı bebek
onun sıkıntısını cektim
sonra tansiyon ve preeklamsi ki en korkuncu bu
ne yapsanız engel olamıyorsunuz çünkü caresi tedavisi yok

bende korkuyorum bebeğim olması için neler veririm
benim de belki ilk bebeğim olsaydı bende bu kadar korkmazdım
ama artık 4.defa hamile olucam cok korkuyorum

Canım benim tebegukum.Bu düşünceleri sil at diyemiycem hepimiz aynı durumdayız bitanem.
Ama bizim şimdi toparlanmamız lazım.Eğer yeniden bebeğimiz olsun istiyorsak biraz kendimizi ve eşimizi düşünmemiz lazım.
Lütfen kendine acı çektirme.Allah o kadar güzel bir evlat vericek ki sana bol bol dua et bunun için.
Korkuların çok normal inan ki ben ilk defa hamile kaldığım halde o kadar büyük korkular hissettim ki.
Hiç bir şeyi yokken bebeğimin ben ya kalbi durursa ya o olursa diye diye doğuma gittim.
Yüce Rabbim inşallah sağlıklı çocuklar nasip edicek sadece bunu düşün bunun için bol bol dua et.
Biz hep yanındayız hep seninleyiz.

tobegukum bu da sana canım ve tüm arkadaslara
size daha önce yazmıstım ve bir hastam hamile ve dua istiyorum demiştim

aile hekimi kadına bir kagıt vermiş doktoruna imzalatsın diye
sanırım hepimize verecekler aynı kağıttan
ölü doğum yasayanlara veriyolar cünkü
neyse kadının evragında ne yazıyor biliyormusun

8.GEBELİK

kaç cocuğu var 1ve agır engelli
5i erkek 1i kız 6tane melek annesi
ve 4yasında konusamayan yürüyemeyen hiçbir işini göremeyen ve göremeyecek olan bir engelli evladı var güzeller güzeli

yaşı sadece 31 bu kadının
1,55boy 45 kilosu var yaklasık olarak
çıtı pıtı yani
görsen mini minnacık bir kadın dersin
ama değil
devasa bir anne
evladına sabırla sevgiyle bakan
ölü doğum yaptığımı duyunca duyar duymaz benle aglayan
bir anne

bu kadın o küçücük bedende bu dev yürekle ayaktaysa hala gülebiliyorsa
onun bile umudu varsa
bizlerde ayakta olucaz
benim bu hayatta önünde saygıyla egildiğim nadir 1-2 kişiden biri

ve cocuğunun adı ne biliyormusun ,6ölü doğumdan sonra koyduğu isim tahmin edersiniz belki

UMUT.....

tobeguk seni cok iyi anlıyorum canım
aksam istersen biraz dua et
yasin oku mesela
için ferahlasın

ağla arkadaşım içine atacağına ağla çıksın gitsin boğmasın seni günlerce gecelerce yormasın zaten çoktan yorulmuş olan kafanı

ama içindeki o güçlü azimli kadını hiçç bırakma hayata inat iyi olmaktan hiç vazgeçme

tabiki korkacaksın tabiki bunların hepsi aklına gelecek hatta aklından çıkmayacak yaşamanın amacı bu geleceği bilsek ne anlamı olurduki bu hayatta olmanın

eğer derdimiz varsa Allahu teala bizi sevdiği için sevmediği kişilerin hiç bir derdi olmaz bütün işleri tıkır tıkır gidermiş bebişimmm

şimdi kendine gel eski tubeguk ol biz sabırlı insanların sabırla herşeyi aşacagız şimdiye kadar aştığımız gibi

hepimiz insanız herşey bizim için etrafına bir bak ne perişan insanlar var belkikide onların yanında bizim derdimiz hiç bişey öle düşün tamam mı

çoook çokkk öpüyorum senii

kuzum üzme kendini zor ama...bak hepimiz ne badireler atlattık özayında dediği gibi Allah sevdiği kuluna verirmiş derdi çok tanıdığım var dört dörtlük kaygısız bir hayat sürüyor fakat biraz duygusuz vurdum duymaz insanlar hayat gözlerinde o kadar basit ki kimseyi düşünmüyorlar öyle bir insan olmaktansa hissiyatlı duygulu değerli insanlar oluruz daha iyi değilmi unutma her karanlığın ardında ışıl ışıl güneş doğar...

kızlar bu aksam bir doktor tanıdık kadın doğumcu bu arada
anneme doktorun hatası var demiş
idare edememiş süreci daha dikkatli olucaktı
tansiyonu olan bir hastayı yatırıp kontrol altına alıp bebeği erkenden alıp kuvezde tutacaktı demiş

canım o kadar yandı ki şimdi
sabahtan beri tobeguka destek olmaya calısırken şimdi kendime akıl veremiyorum

sadece bir doktorun hatası mı yani bu
benim şimdi melek yüzlüm kucağımda mı olacaktı
of çöktüm ya
çok moralim bozuldu

bazen küçük bir kelime beni benden alıyor işte böyle

bende artık kimseyi düşünmüyorum canım
inanın tanımasam da sizi ve bir kaç yakın arkadasımı,eşimi düşünüyorum sadece
canım cok yandı
kimse benden ilgi alaka beklemesin artık
kimseye deger de veremem artık zaten
eski ben yokum artık

düşünürsün bebeğim düşünürsün,sen duygusuz olamazsın çünkü sen melek annesisin.Doğru olan insanlar bizden ilgi beklemesin biz ilgiye muhtacız.Bir gün gelecek eskisinden daha iyi olacaksın.Biz burda birbirimizi toparlıyoruz.Birimiz düşer birimiz elinden tutar.doktor meselesine gelince bende doktorumu suçluyorum içimden.bir yakınım var senin gibi hamilelikte preklamsi sorunu var normaldede kilolu zaten,iki hamilelik geçirdi ikisindede bu tehlike yüzünden 36.haftada doğum yaptı bebekleri kuvezde durdu.canım biz ne kadar üzerine düşsekte olacak oluyor kaderi yaşıyoruz

canım ben normalde zayıf bir insanım
tabi suan balık etliyim de
ama hamileyken cok da yedim iştahım deli gibi acıktı
karpuzu pek yemem normal de ama hamileyken deli gibi karpuz istemiştim bir ara,bir oturusta kocaman bir karpuzun yarını yediğimi bilirim,düşün artık
neyse 58le basladığım hamileliği 37.haftamda 83ile bitirdim
resmen pompayla şişirilmiş gibi olmustum

o yüzden hamile arkadaslarıma nacizane önerim
asla ama asla fazla kilo almayın
ben sahsen Allah bir daha nasip ederse o güzelliği en fazla 10 kilo almak istiyorum,diyetisyene gidicem mutlaka
acıksam bile az yiycem
sizde lütfen öyle yapın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…