Ne rahatsızlıgı lütfen sizlerle konuşmak iyi geliyor bana evet kalpten kaybettim nasıl mutlu oldum şuan anlatamam allah razı olsun inşallah bendende cıkmaz bi sorun peki arkadasınız testleri nerede yaptırmiş acabaDilan159 canimmm bu arada sen bebegini kalp rahatsizligindan mi kaybetmistin kuzum? Kusura bakma cok yazisiyoruz karistiriyorum.bi arkadas kalp rahatsizligindan kaybetmis,tum testleri yapilmis,doktorlar kalp rahatsizliginin genetik olmadigini,bir dahaki bebeginde olmayacagini soylemisler..icin rahat olsun bitanem.kalple ilgili problemler genetik degilmis yani.
Biraz Olsun içime su serptiniz .bana bir doktor genetik olabilecegini bir doktorda olmadıgını söylemişti.rabbim bilirNe rahatsızlıgı lütfen sizlerle konuşmak iyi geliyor bana evet kalpten kaybettim nasıl mutlu oldum şuan anlatamam allah razı olsun inşallah bendende cıkmaz bi sorun peki arkadasınız testleri nerede yaptırmiş acaba
allahım sabır versin inşallah en kısa zamanda hepmiz sağlıklı bebeklerimizi kucagımıza alırız analı babalı yütsün inşallah...ben daha hiç mezarına gitmedim aklıma geldikce içim ürperiyor benm evladımın mezarının olması içimi yakıyo gitmek istemiyorum gidersem çok kötü olurum diye korkuyorum azcık kendimi toplamışiken dibe vuruurum diye korkuyorum ...ama çok üzülüyorum biliyorum kıızm bana kırılşıyor zaten hamileykende hamilellikten sonra hiç rüyama girmedi kızım..bana kırgın eminim beni affet yavrum seni ççk seviyorum emin ol ama ben bu kadar zayıfım demekki bilmiyorum inşallah allah ömür verirde kucagıma alırsam ikinci kızımı sağlıkla oazaman onu alıp gitcem hemen iyileşince inşallah allahım o günleri göstersin belki ozaman gücüm olur kızımın yanına gitmeye bilmiyorum ne kadar doğru ama gidemiyorum her bayram babas gidiyo ...ben ağlıyorum gidemedigime bayramda herkes yavrusunu giydiyor kucagına alıyor ben alamadım diye ağlıyorum...bu bayramda eltim giydir çocuklarını süsledi kucagına aldı oturdu kayınvalidemler sevdi kokladı ben çıkamadım dısarı baakkaldım öyle sonra ağladım ağladım eşim geldi susturdu beni ...öyle işte onların bi sucu yok onlarda cocuklarını giydirip hevesleniyolar benim yüzümden giydirmeme hakları yok ...aman ne bileyim ilte yine yazmışım bi sürü allahım saglıklı evlatlar versin hayırlsıını versin hepmize .inşallah amin...İçerisinde bulumdugum duygunun tarifini bulamıyorum.yani bir boşluk var ben ortasındayım sanki hislerim yok.iiymiyim bilmiyorum.dün kızımın mezarına gittim onunla dertleştim bulutların arasından cenneten bana baktıgını hayal ettim.acının tarifi yok ama bugünüme şükürüm büyük.acı hep duruyor ama zaman yaşama dönmeye alıştırıyor
Ay bu nasıl birsey böyle kim yazmış bunu aglamaktan helak oldum bittimMerhaba anneciğim...oluşumuma ,gelişimime ve gidişime
karar veren cenabı allah beni ve arkadaşlarımı
cennet bahçelerinde yaşatıyor. Ben de arkadaşlarım da en güzel cennet elbiselerini giyor en güzel
nimetlerden tadıyoruz sadece anne sütünün......
Tadını bilmiyoruz. Burada huriler var beni ve
arkadaşlarımı çok seviyorlar hatta hep bizi
emzirmek istiyorlar ama biz annelerimizi,sizleri
bekliyoruz sonra huriler ne kadar talihli olduğunuzu söylüyorlar. Ben seni, senin karnımda
varlığımı öğrendiğin andan sonraki gibi yeterince
tanımadan bilmeden çok ama çok seviyorum
sadece özlemiyorum çünkü hüzne ya da acıya
sebep olacak hiçbir şeyi hissettirmiyor rabbimiz.
Hem dünyada nefes alıp veren ya da dünyaya gelemeden anne rahminin içinde ruhu buraya
alınan hiçbir arkadaşımız acının ne olduğunu
bilmiyor nasıl rahminize düşerken acı çekmediysek
buralara çağrılırken de acı çekmedik aksine
buralara gelmek için hepimiz çok istekliydik bu
isteği yine allah vermişti. Hem acı ya günahlara kefaret olsun diye ya da kişinin makamı yükselsin
diye çektirilirmiş ama anneciğim bizim hiç
günahımız olmadı hani vildan deniyor ya bize yani
cennet çocukları bizim makama da ihtiyacımız yok
ki.hz.ibrahim sizi anlatıyor bize dünyada
doktorların sizi bizim adımıza bilgilendirmesi gibi bi şey bu,ve ekliyor''size öğreteceklerimi kıyamet
koptuğunda sakın unutmayın annelerinizi almadan
hiç biriniz cennete girmeyin.çünkü onlar sizler
yanlarından alınınca çok üzüldüler onları o kutlu
günde sevindirin..''.anneciğim üzüntünün ne
olduğunu bilmiyorum ama hissedemediğimize göre iyi bir şey olmamalı,ben şanslı bir bebeğim ve sen
de şanslı bir annesin çünkü milyonlarca beden
varken ben sana sen bana seçilmiştin.ve şimdi
herkesin gelmeye çalıştığı yerde seni bekliyorum
ve herkesin hesap korkusuyla titrediği günde
kundaktaki halimle kucağına verilicem bana kavuşmanın mutluluğuyla hesabın sana nasıl
geldiini hissetmeyeceksin yine ben sana ortalığın
kavrulduğu o sıcak günde cennetten buz gibi sular
getiricem ve rabbime ayrılığımla üzülen anne ve
babamı müsade et bugün sevindireyim diyeceğim
ve bizim bir istediğimizi iki etmeyen allah, bizi en büyük sevgiyle seven, sana sadece sevgisinin ve
şefketinin en küçük zerresini veren allah tebessüm
ederek ne yapmak istediğimi soracak ben de senin
ellerinden tutup cennete getiricem, sizin için burada
hazırlıklar yapıyor hz. Ibrahimin her söylediğini
aklıma kazıyorum.biz burada tekrar bir aile olunca başka insanlar sana çok özenecek çünkü ebedi
hayatınızda ebeden hanenizi şenlendirecek ve hiç
büyümeyecek olan bir yavrun var ben varım...sen
şimdi hamilelere ya da yaşayan akranlarıma
özenerek bakıyorsun oysaki onlar en fazla on sene
daha sevimli olcaklar sonra ergenlik sıkıntıları başlayacak ya da başka problemlemler daha da
büyüdüklerinde kendi hayatları olacak bekledikleri
istedikleri gibi vakit geçiremeyecek anneleri belki
annelerini çok üzecek onlar kötü şeyler yapacaklar
ya da başkalarının kötülüklerinden etkilenecekler
ama ben hiç büyümeyeceğim seni hiiiiiç üzmeyeceğim.anneciğim benim olduğum yer çok
güzel lütfen benim için üzülme hem kendini
suçluyormuşsun bana olanlar için halbuki benim
varlığıma da yokluğuma da karar veren bir kudret
var o bizim için her zaman iyi olanı seçer ama bazı
şeyler görünürde o an için iyidir bazı şeyler o an için kötü ancak sonrası için o an göremediğimiz
akıbeti için iyidir.anneciğim bizim ayrılığımızda
böyle inan sonradan anlayacaksın ikimizin de
seçilmiş olduğunu,anne benim için sahip olduğun
her şeyi düşünmeden feda edebileceğini biliyorum
bana olanlar senin suçun değildi hem sen benim annemsin allahın kulusun senin de benim de asıl
sahibimiz o ,sen onun sana verdiği şefkat ve
sevgiyle bağlısın bana inan ki o ikimize de
zulmetmedi sadece sabret lütfen isyan etme ve
lütfen gücünü aşan şeyler için kendini suçlama ben
seni tanıyor, biliyorum mahşer günü milyonlarca insan içinde seni bulacam ve seni kendimle cennete
getirene kadar ağlayıp feryad edeceğim.senden
isteğim işimi zorlaştırmam büyük günahlardan
uzak durman ve farz olanları yerine getirmen
çünkü şefaat hakkımı aşan günahlara sahip
olursanız ben de üzülücem ...yanında olsaydım bana her şeyi sen öğretecektin anneciğim lütfen
bana üzüntünün ne olduğunu öğretme şefaatimi
aşan günahlardan uzak dur olur mu? hastaneden
eli boş döndüğünüz günü hatırlıyorsun değil mi
aynı şeyleri bana yaşatma anneciğim cennetteki
evime sizsiz dönmek istemiyorum...şefaatimi aşmasından korktuğum günahlardan biri de
kaderimden kendini sorumlu tutmak oysaki
gidişim hem senin hem de benim kaderimdi ve
lütfen kadere isyan etme çünkü ikimiz içinde en
hayırlısı en iyisi buydu.allah sana ve bana
zulmetmedi anneciğim...
bu lafı çok ama çokk sevdimmm BİZ SIRAMIZI SAVDIK :)))))))))Kiyamam sana kuzum..bende ayniyim inanki..bulutlarda,yildizlarda,agacalarda heryerde oglumu ariyorum,icimden konusuyorum onunla..mezarina gitmen iyi olmus,ben onuda yapamiyorum.sabredelim bizimde gulecegimiz gunler gelecek..yeniden kucaklarimiz dolacak..bu topigin en basinda herkes birbirine "biz siramisi savdik" diye destek olmuslar..simdi bizde birbirimez oyle diyelim,BIZ SIRAMIZI SAVDIK..yeniden anne olcaz.
Allah yardımcınız olsun allahım ömürlü yavrularla doldursun kucagınızı.ben 72 gün boyunca küvözdki yavruma hergün gittim gitmeyince çok kötü oluyorum sanki onu yanlız bırakıyorum gibi geliyor.gidiyorum çıkacak yine küvöze girecek gibi geliyor ama yok .toprak burnuma öyle bir kokuyorki sırf bu koku için gidiyorum toprakda hep sevdiklerimizi aldıgından güzel kokuyor.napim bende bununla avunuyorum.allah sabır versin sizede .ben delirmemek için gitmem gerekiyor o minicik mezarın başınaallahım sabır versin inşallah en kısa zamanda hepmiz sağlıklı bebeklerimizi kucagımıza alırız analı babalı yütsün inşallah...ben daha hiç mezarına gitmedim aklıma geldikce içim ürperiyor benm evladımın mezarının olması içimi yakıyo gitmek istemiyorum gidersem çok kötü olurum diye korkuyorum azcık kendimi toplamışiken dibe vuruurum diye korkuyorum ...ama çok üzülüyorum biliyorum kıızm bana kırılşıyor zaten hamileykende hamilellikten sonra hiç rüyama girmedi kızım..bana kırgın eminim beni affet yavrum seni ççk seviyorum emin ol ama ben bu kadar zayıfım demekki bilmiyorum inşallah allah ömür verirde kucagıma alırsam ikinci kızımı sağlıkla oazaman onu alıp gitcem hemen iyileşince inşallah allahım o günleri göstersin belki ozaman gücüm olur kızımın yanına gitmeye bilmiyorum ne kadar doğru ama gidemiyorum her bayram babas gidiyo ...ben ağlıyorum gidemedigime bayramda herkes yavrusunu giydiyor kucagına alıyor ben alamadım diye ağlıyorum...bu bayramda eltim giydir çocuklarını süsledi kucagına aldı oturdu kayınvalidemler sevdi kokladı ben çıkamadım dısarı baakkaldım öyle sonra ağladım ağladım eşim geldi susturdu beni ...öyle işte onların bi sucu yok onlarda cocuklarını giydirip hevesleniyolar benim yüzümden giydirmeme hakları yok ...aman ne bileyim ilte yine yazmışım bi sürü allahım saglıklı evlatlar versin hayırlsıını versin hepmize .inşallah amin...
Kim yazmış bilmiyorum ama acının en güzel tarifini yapmışAy bu nasıl birsey böyle kim yazmış bunu aglamaktan helak oldum bittim
Ayyy bitanem kalbine ferahlik verdiysem ne mutlu bana..unv.hastanesinde yaptirmis kuzum.tedbir olarak sende yaptir tum testlerini,ama kalp sorunundan kaybetmis olmaniz bidaha olacagini gostermez,cunku kalp sorunlari genelde genetik degildir demisler..hadi sevin,umutlan :) Insallah bir daha olmaz..haa bu arada demiski ayrintili ultrasona giriyoruzya hani,ozaman bebege kalp ekosu cektir demis.erken teshis acisindan.bide kendine iyi bir perinatolog bul demis,bundan sonra kontrollerini hep perinatologda yaptir demis..sende arastir hangi sehirdeysen iyi bir perinatolog bul bitanemNe rahatsızlıgı lütfen sizlerle konuşmak iyi geliyor bana evet kalpten kaybettim nasıl mutlu oldum şuan anlatamam allah razı olsun inşallah bendende cıkmaz bi sorun peki arkadasınız testleri nerede yaptırmiş acaba
Kim yazmAy bu nasıl birsey böyle kim yazmış bunu aglamaktan helak oldum bittim
Ayyy bitanem kalbine ferahlik verdiysem ne mutlu bana..unv.hastanesinde yaptirmis kuzum.tedbir olarak sende yaptir tum testlerini,ama kalp sorunundan kaybetmis olmaniz bidaha olacagini gostermez,cunku kalp sorunlari genelde genetik degildir demisler..hadi sevin,umutlan :) Insallah bir daha olmaz..haa bu arada demiski ayrintili ultrasona giriyoruzya hani,ozaman bebege kalp ekosu cektir demis.erken teshis acisindan.bide kendine iyi bir perinatolog bul demis,bundan sonra kontrollerini hep perinatologda yaptir demis..sende arastir hangi sehirdeysen iyi bir perinatolog bul bitanem[/QUOT allah razı olsun sizden şuan nasıl umutlandıgımı bilemezsiniz.en kısa zamanda testlerimi yaptıracagım bunun için cesaretimi topladım inşallah bebek içinde toplarım.istanbuldayım bende arkadaşınız nerede acaba istanbuldamı ?
Canim benim yaa ayni bende oyleyim inanki,.birisi yanimda bebegini sevince bana inat yapiyomus gibi geliyo uzuntuden mahvoluyorum..neden benim bebegim gitti diye avazim cikana kadar bagirasim geliyor..bi erkek bebek gorsem kahroluyorum benim bebegimde boyle olcakti diye..Allah sabrimizi versin.simdi icinde yeniden bir umudun var,onu uzme..biliyosun bebeklere 20.hafta ruh uflenirmis.herseyi hissedecek artik.hamileyken mezara gitme,icinden konus melek bebeginle,ikinci bebegin dogdugunda ablasini ziyarete gidersiniz,onu cok sevdiginizi soylersiniz insallah..ayy cok duygulandim yaa mahvoldum uffallahım sabır versin inşallah en kısa zamanda hepmiz sağlıklı bebeklerimizi kucagımıza alırız analı babalı yütsün inşallah...ben daha hiç mezarına gitmedim aklıma geldikce içim ürperiyor benm evladımın mezarının olması içimi yakıyo gitmek istemiyorum gidersem çok kötü olurum diye korkuyorum azcık kendimi toplamışiken dibe vuruurum diye korkuyorum ...ama çok üzülüyorum biliyorum kıızm bana kırılşıyor zaten hamileykende hamilellikten sonra hiç rüyama girmedi kızım..bana kırgın eminim beni affet yavrum seni ççk seviyorum emin ol ama ben bu kadar zayıfım demekki bilmiyorum inşallah allah ömür verirde kucagıma alırsam ikinci kızımı sağlıkla oazaman onu alıp gitcem hemen iyileşince inşallah allahım o günleri göstersin belki ozaman gücüm olur kızımın yanına gitmeye bilmiyorum ne kadar doğru ama gidemiyorum her bayram babas gidiyo ...ben ağlıyorum gidemedigime bayramda herkes yavrusunu giydiyor kucagına alıyor ben alamadım diye ağlıyorum...bu bayramda eltim giydir çocuklarını süsledi kucagına aldı oturdu kayınvalidemler sevdi kokladı ben çıkamadım dısarı baakkaldım öyle sonra ağladım ağladım eşim geldi susturdu beni ...öyle işte onların bi sucu yok onlarda cocuklarını giydirip hevesleniyolar benim yüzümden giydirmeme hakları yok ...aman ne bileyim ilte yine yazmışım bi sürü allahım saglıklı evlatlar versin hayırlsıını versin hepmize .inşallah amin...
Bende kimin yazdigini cok merak etmistim,ilk okudugumda cok fena olmustum aglayarak okumustum..biyandan da sevinmistim oglum beni bekliyo diye.beni taniyomus biliyomus diye sevinmistimAy bu nasıl birsey böyle kim yazmış bunu aglamaktan helak oldum bittim
Cnm eğer böyle birseyden eminsen hiç durma şikayet et bencede. Doktorlar hemşireler gerçektende çok imalar davranıyorlar bana da erken doğum olmasın diye ilaç vermedi daha önce erken doğumla kaybettigim bir bebeğim daha olmasına rağmen kan pihtilasmasi testi yaptirmadi şimdi bende sen gibi diyorum bunlara bskiksaydi sorunun ne olduğunu bulsakardi ve ben yine bebegimi kaybetmeseydimKızlar iki gündür kafamı karıştıran sorular var. Babam adlı tip doktorunun benim gözle görünür tespiti akciğer yogun enfeksiyon demiş. Yinede sonuçları bekleyelim demiş. Ben yogun bakım doktoruna bebeğin durumu nasıl dediğimde enfeksiyonun düştüğünü söylüyordu. Bizim yanımda bebek mama yerken tıkanması zaten o yüzden yoğun bakıma alındı ve enfeksiyon tanısı konuldu bende doktora ciğeri mama mi kacti bi şey varmı demiştim. Yok cigerler iyi demişti mama filan kacmamış demişti. Sonra bu ciğer enfeksiyonun araştırırken neden olduğunu bebeğin anne karnında kakasını yutmadan kaynaklandığını ve akciğer enfeksiyona neden olduğunu okudum. Kaka amniyon sivrisinek rengini yeşile çevirir bunuda araştırırken anladim. Ben o hastaneye Evimin yakın olması nedeniyle son 38. Haftada gittim doktorun cep numarasi yoktu bende. suyum sezaryen olacağım günün öncesi akşam 6 gibi sızıntı şeklinde gitmeye başladı hemen eşimle doktora ulaşmaya çalıştık hastane özel telefonlarını vermeyiz dedi buraya gelin bi acil durumda biz arariz dedi bizde 10 dk lik mesafedeki hastaneye gittik girisimizi yaptık. Yukarda ebe kontrol etsin icadı doktor var onu arariz gerekirse dediler. Bende Dr a ulaşamadım, iz saçma ama sorun değil dedim. Ebe baktı evet suyunu gelmeye başlamış dedi sonra acilma var mı diye kontrol etti yoktu icadı doktoru aramış o da acil bi şey olursa geliri her şey normal se kendi doktoru girer demiş ebe de sık sık geldi kalp atışları hareketleri normal olunca serum taktı sadece ve sabahi bekledim tabi suyum yavaş yavaş gittiği için hasta bezi başlamıştır gece bi ara lavaboya gittim çıkarım bezi bi renk değişikliği yoktu sabah ameliyat öncesi durumu aldım 6 gibi o zamanda renk değişikliği yoktu bezi tekrar başlıyoruz ama son kez ameliyata gitmeden önce çıkardığımız yeşil bi renk vardı bende hatta bekledik ce bu renk oldu sandım. Sanırım sabaha karşı kakasını yaptı oğlum ve bunu bize söylemedim. Benim Dışişleri atilirken bebeği oksijen vermek için başka odaya almışlar şu yumuşak biraz önemli değil demişler doktor anneme eğer bi morarma olursa haber verin gözünüz üzerinde olsun demiş. Benim haberim yok anneme mama yerken tıkanması o yüzde korkmus ve hemen doktora götürmüş bu mama olayina doğumdan 3 saat sonra oldu sutum gelmeyince şekeri düşmesin diye verirdi hemşiresanırım geceden bekledikleri için kakasını yuttu söylemediler diyorum. Belki anında müdahale edilse bebeğim kurtulur belki bi gece beklemeyin hemen almaları oğlu yanımda olurdu diyorum bazen ama içim acıyor sonra verene alanda yüce Allah diyorum. Bi şey sebebi oluyor ama hastanenin ihmali sikayetci olsam mi ben yandım başkaları yanmasına diye
Bu aralar zayıflamaya çalışıyorum buraya da pek girmiyodum biraz kafam dagilsin diye, bi bakayım dedim bu yazıyı gördüm bende ağlayarak okudumBende kimin yazdigini cok merak etmistim,ilk okudugumda cok fena olmustum aglayarak okumustum..biyandan da sevinmistim oglum beni bekliyo diye.beni taniyomus biliyomus diye sevinmistim
Bir yakınım var benim acım daha taze oldugu için hergün geliyor yanıma aklı sıra destek oluyor 10 aylık bebegi var yeni sürünüyor ve her yere meraklı o kadar zoruma gidiyorki çocugun merakından yaramazlıgından şikayetçi olması .ben ona hasret onların hayliyle yaşarken o ay çok yaramaz oldu ay şunu yap ay o bu şu nasıl tuhaf bir acı imrenerek bakmak.bir ona bakıyorum kolları dolu iki küçük elle bir kendime bakıyorum bomboş .offf allahım bize sabırrr ver bolca dayanma güçü verCanim benim yaa ayni bende oyleyim inanki,.birisi yanimda bebegini sevince bana inat yapiyomus gibi geliyo uzuntuden mahvoluyorum..neden benim bebegim gitti diye avazim cikana kadar bagirasim geliyor..bi erkek bebek gorsem kahroluyorum benim bebegimde boyle olcakti diye..Allah sabrimizi versin.simdi icinde yeniden bir umudun var,onu uzme..biliyosun bebeklere 20.hafta ruh uflenirmis.herseyi hissedecek artik.hamileyken mezara gitme,icinden konus melek bebeginle,ikinci bebegin dogdugunda ablasini ziyarete gidersiniz,onu cok sevdiginizi soylersiniz insallah..ayy cok duygulandim yaa mahvoldum uff
neyi okdunz arkadaşlar ben görmed,m merak ettimBende kimin yazdigini cok merak etmistim,ilk okudugumda cok fena olmustum aglayarak okumustum..biyandan da sevinmistim oglum beni bekliyo diye.beni taniyomus biliyomus diye sevinmistim
Adli tıp sonucunu bekliyorum zaten olum hastanede gerçekleştiği için savcı gelmişti yoğun bakım Dr U çağırmış. Ben ilk günün açısıyla şikayetçi olmuştum ama sonuç çıkınca şikayetim geri alırım diyordum fakat şimdi eğer akciğer enfeksiyonun a bebeğin kakasını yapması neden olmuş burda ihmal çok büyük icadı Dr çıkıp gelmeye tenezzül etmedi sabaha kadar bekledim suyum gitmeye sızıntı şeklinde başlamıştı en son bendeki o yeşil rengi hatırlamasam belki bu kanıya varmadan ama benim ilk hamileliğim bilmiyordum ve yeni iki gün önce internetten araştırırken anladimCnm eğer böyle birseyden eminsen hiç durma şikayet et bencede. Doktorlar hemşireler gerçektende çok imalar davranıyorlar bana da erken doğum olmasın diye ilaç vermedi daha önce erken doğumla kaybettigim bir bebeğim daha olmasına rağmen kan pihtilasmasi testi yaptirmadi şimdi bende sen gibi diyorum bunlara bskiksaydi sorunun ne olduğunu bulsakardi ve ben yine bebegimi kaybetmeseydim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?