umarım bu yorumumda da herhangi bir sorun yaşamayız sayın konu sahibi...
ben de senin konun sayesinde erken yaşımda bilgi edinmiş oluyorum
henüz 20 yaşında olan kuzenim 1 ay oldu olmadı , normal doğumla bir bebek doğurdu... öyle takıntılıyım ki bu konuda ertesi günü arayıp sordum.. bana hiç acı hissetmediğini ve çok rahat olduğunu söyledi.. hatta başka çocuk istemediğini söyleyen kuzenim bir tane daha doğurucam valla dedi
gözümle şahit olduğuma gelince, en yakın arkadaşım sezeryanla doğum yaptı... doğumu yaptığı andan bir hafta geçmesine kadar yanındaydım.. o kadar acı çekti ki.. çoğu zaman onun acısına üzülüp bir köşede ağladığım oldune yerinden kalkabiliyordu doğru düzgün, ne de yürüyebiliyordu.. öyle ki konu sahibi, acısından ötürü 2 gün boyunca çocuğunu istemedi
çevremdeki her yakın olduğum kadına sorarım.. hepsi de normal doğumun çok kolay olduğunu söylüyor... Rabbim zaten yardım eder, sen dünyaya onun yarattığı bir meleği getiriyorsun sonuçta.. umarım hayırlısıyla çatır çatır normal doğurursun
konustukca komikleşiyorsun..
ünlülerin canı tatlı öylemi hahahaahahahahahaha ben eski toprak avratlardanım dıosun yani:))))
kımse kusura bakmasın..cıglık cıglıga gerceklestirilen bagırıp cagırılan..bır olayı burda kımılerı gıbı sırf moral vermek adına polyanacılık oynayamam guzelım..
konuyu acan kısıde sezeryan berbaet benı kurtarın der gıbı konu acmıs..zorunlu sezeryan olacakları dusunmeden yaptıgınız yorumlardan utanmalı bence..hele bırı varkı yarım ınsan olarak yazmıs sezeryan olanları terbıyesızz...
hayat bu oyle bır tepe taklak olurkı ınsan saglık ıcın bıcak altına yatar ve degıl yarım ınsan ınsanlıktan cıkar madem amelıyat bu denlı urkutucu:)))
moral miş ne diosun sen yaaa:)sen verdınya yeter bence sımdı catır catır dogurur vallaa..helal olsun
normal dogumu oveyım dıye sezeryanı kotuleyen mantık ...yazık....
epidural normal doğumu bir araştır istersen canım, inşallah sağlıkla doğurursun bebeğini
arkadaslar merhaba ben de dogum konusunda muallakta olanlardanım . sezeryan mı normal mi dıye hep konusuyoruz . bence herseyı akışına bırakıp doktorumuza ben nasıl doğum yapmalıyım diye sormalıyım ? ben sordumm .. normal doğum yapabilir görünüyorsun zeynepcim .. normal doğum en güzeli fakat vajinal genişleme oluyor . ve vajına eskı halindn %25 daha geniş oluyor .. ama insan vucudu dinçleniyor içindeki bütün pislikler çıkıyor bebek ve anne arasındaki bağ daha güçlü oluyor .. hemen süt akımı gercekleşiyor ..
Sezeryanda bebegin rahim kanalına hiç girmeden kolay yolla alınması .. bebek için iyi ve tehlikesiz bir işlem. ama unutulmamalı ki normal dogumda sezeryanda bir cerrahi müdahaledir . az da olsa riskleri vardır . karar önce benim sonra senin dedibende sizinle paylaşmak istedim
kalıcı bir göbek istiyorsan SEZERYAN OL.
doğum sonrası 1 hafta başkasının eline bakıcaksın (annen-kayınvalden fark etmezz) SEZERYAN OL
bebeğini herkes gördükten sonra görmek istiyorsan .SEZERYAN OL
soğuklarda karnında batma hissi yaşamak istiyorsan SEZERYAN OL
seçim senin
bikaç güne kalmaz prensesim gelcek inşallah ve normal yapıcam bir aksilik çıkmazsa..ben önceleri okadar korkuyodumki asla yapamam diyodum..ama öyle iyi bi doktor çıktıki karşıma beni normale ikna etti özel olmasına rağmen herşey normal giderken asla sezaryen yapmak istemiyor..hatta epidural normal bile yapma diyo...doğumu uzatabiliyomuş..ağar sende ve bebeğinde herhangi bi problem yoksa 2. doğumunda olacak normal yap..kimsenin lafını sözünü dinleme doktorunla birlikte karar ver..vesveselere kapılma..günümüzde artık birçok ameliyat kapalı yapılıyor sezaryen en büyük açık batın ameliyatlarından bir tanesi..zorunlu olanlara sözüm yok ama keyfe keder kestirmeyin kendinizi..iç organlarınız bir kere havayla temas etmiş oluyo..normalde ne olcak en fazla epizyotomiyle yırtıkları engelliyolar..farzet olmadı..sonrasında 30dk gibi kısa bir operasyonla normal doğumda ne sorun olmuşsa düzeltiyolar eskisinden iyi oluyo..tabi bunlar olası kötü ihtimaller kesin olcak diyede bişe yok..inan şimdi kara kara düşünüyorum ya bi aksilik çıkarsa sezaryen derlerse diye..kötü giden birşeylerde sezaryen hayat kurtarıcıdır ama bir doğum şekli değil..
Canım benim sütten yana bir sıkıntım olmadı.
Aynı gün geldi ikisinde de.
Ama yatarak emzirmek zorunda kaldım, oturamadığım için.
O da bayağı sabır istiyor.
4- 5 saat sonra sezaryende de yürütüyorlar ama daha sonra birkaç gün ayağa kalkmak zor oluyor.
Bence hiç düşünme elele
İlki daha zor olurmış normal doğumun.
2. sini mi yapamıycaksın:34:
epidural neden devlette olmsın ki... bir çok tanıdığım devlet hastanesinde doğum yaptı ve hep epidural yöntemiyle doğurdular.. yani sadece özelde olan bişey değil.. benim bi arkadaşım ilk bebeğini normal yapmıştı 2. de hep sezaryan istiyordu gitti onu da normal doğurdu geldi.. yani şimdiden bişeye karar verme bence dua et ve kontrollerini aksatma doğumun gidişatı da önemli.. beklenmedik şeyler olabilir o yüzden şimdiden ne olacağını bilemezsin. ben kendim sezaryan oldum ve çok da memnunum.. günümüz de gerçekten tam anlamıyla normal doğum yapanalrın sayısı da az. yazık onları da alt taraftan biçip dikiyorlar ya da hemoroidleri sıkıntı oluşturuyor. umarım bebeğin ve senin en asğlıklı olacağınız şekilde bi doğum olur...canım özelde yapmıcam doğumu devlette düşünüyorum hamileliğimin başında maddi anlamda olmayacak şeyler geldi başımıza ki Allahım daha beterinden korusun başka bişey olmasın inşallah..o nedenle epidural devlette olmadığından inşallah normal olacak zira biraz daha arttı normal doğum düşüncelerim burada çoğu güzel moral verici yorumları ve herkesib güzel dualarını okuduktan sonra
vallahi kendine güveniyosan eğer doğur ama normal doğum asla düşünmem ben.bi sürü yırytığın olup alttan dikiş yiyeceğine karnına asınlar daha iyi bence.bi şeyin kolayı varken zoru seçmek bana pek mantıklı gelmiyor.ister normal olsun ister sezeryan doktorun en önemli etken bence.ona göre hareket et.
tekrar teşekkürler canım.hemen not alıyorum bu doktorları.henüz hamile değilim ama inşallah bir gün ben de tadarım.zoru severim aslında cesurumdur sen de cesurmuşsun gerçekten.allah evlatlarını sağlıkla büyütmeyi nasip etsin...
bırısı 20 kemık kırılmasından bahsetmiş..az bıle soylemıs..
asla normal dogum tercıh etmem bır daha...
tıp bu kadar ılerlemıs ve teknolojıde gelısmısken ınsanların normal doguracam dıye kendılerını bu kadar paralamalarına ınanamıyorum..
bırısıde yazmıs ıste 1 ay yatmak ıstıyorsan sezeryan yap cekmek ıstıyorsan sezeryan yap falan fılan..
cınsel hayatını oldurmek ıstıyorsan normal dogum yap
vajınanın sarkmasından genıslemesınden mutluluk duyacaksan normal dogum yap
ılerde ıdrar kacırma problemı yasamak ıstıyorsan normal dogum yap..
acının dıbıne vurmak ıstıyorsan normal dogum yap..
bebegını rıske atmak ıstıyorsan nomal dogum yap
vajınal kesı daha ıyı yırtılsın sorun degıl dıyorsan normal dogum yap
dogum anına kadar hamılelelıgın tadını cıkarmak yerıne korkularla kafayı yemek ıstıyorsan normal yap
normal dogum sıfır rısk olsaydı tup bebeklerını ve bılmem kac yıl sonra olan bebeklerı normal yontemle dogruturlardı..kıymetlı bebek dıyorlar ve sezeryan yapılıyor..
kımse kımseyı elestırmesın..normal ısteyen sezeryan ısteyen ler var herkes kendı yontemını savunurken dıgerını kotulemesın..normal dogumu kotulemek degıl amacım fakat sezeryanı savunurken ıllakı yukarıdakı maddelerı sıralamam gerekıyor nasılkı sızler normalı savunurken sezeryanı yerden yere vuruyorsanız..
konu açan arkadasım konu baslıgın sezeryandan kurtarın benı demıssınde ole bır sorun yasarsınkı bebegı sezeryanla almak gerekır buyuk konusmamak gerek..saygılar..
O kıymetli bebek muhabbeti doktorların işine geliyor, hiçbir doktor özelde çalışıyorsa bir doğum için 20 saat hastanede kalmak istemiyor. Tüp bebek kıymetli de benim bebeğim kıymetsiz mi oluyor? Paragöz doktorların bu tuzaklarına düşmeyelim artık.
ne para tuzagı canım benim..uzman tv yı ılemenı tavsıye ederım netten kaan kocatepede aynı goruste.bu bebekleri riske atmazlar tabıkı hepımızın bebegı degerlıdır..bu tıptakı dılı sadece..
ayrıca benım dogum yaptıgım hastanede normal dogum ve sezeryan aynı ucrettı artık ıkı dogum arasında ucurumlar yok eskısı gıbı..para gozlukle alakası yok yani
ne para tuzagı canım benim..uzman tv yı ılemenı tavsıye ederım netten kaan kocatepede aynı goruste.bu bebekleri riske atmazlar tabıkı hepımızın bebegı degerlıdır..bu tıptakı dılı sadece..
ayrıca benım dogum yaptıgım hastanede normal dogum ve sezeryan aynı ucrettı artık ıkı dogum arasında ucurumlar yok eskısı gıbı..para gozlukle alakası yok yani
bırısı 20 kemık kırılmasından bahsetmiş..az bıle soylemıs..
asla normal dogum tercıh etmem bır daha...
tıp bu kadar ılerlemıs ve teknolojıde gelısmısken ınsanların normal doguracam dıye kendılerını bu kadar paralamalarına ınanamıyorum..
bırısıde yazmıs ıste 1 ay yatmak ıstıyorsan sezeryan yap cekmek ıstıyorsan sezeryan yap falan fılan..
cınsel hayatını oldurmek ıstıyorsan normal dogum yap
vajınanın sarkmasından genıslemesınden mutluluk duyacaksan normal dogum yap
ılerde ıdrar kacırma problemı yasamak ıstıyorsan normal dogum yap..
acının dıbıne vurmak ıstıyorsan normal dogum yap..
bebegını rıske atmak ıstıyorsan nomal dogum yap
vajınal kesı daha ıyı yırtılsın sorun degıl dıyorsan normal dogum yap
dogum anına kadar hamılelelıgın tadını cıkarmak yerıne korkularla kafayı yemek ıstıyorsan normal yap
normal dogum sıfır rısk olsaydı tup bebeklerını ve bılmem kac yıl sonra olan bebeklerı normal yontemle dogruturlardı..kıymetlı bebek dıyorlar ve sezeryan yapılıyor..
kımse kımseyı elestırmesın..normal ısteyen sezeryan ısteyen ler var herkes kendı yontemını savunurken dıgerını kotulemesın..normal dogumu kotulemek degıl amacım fakat sezeryanı savunurken ıllakı yukarıdakı maddelerı sıralamam gerekıyor nasılkı sızler normalı savunurken sezeryanı yerden yere vuruyorsanız..
konu açan arkadasım konu baslıgın sezeryandan kurtarın benı demıssınde ole bır sorun yasarsınkı bebegı sezeryanla almak gerekır buyuk konusmamak gerek..saygılar..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?