Sezeryan düşüncesinden kurtarın beni!!!

• Konu Sahibi Konu Sahibi elele
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

konumu ve yazılarımı dikkatlice okuduktan ona göre yorum yapıldıktan sonra sorun yaşamayız sevgili sevdiceğim
çocuğunu istemeyen arkadaşına şaşırdım demek o kadar acısı vardı ki bebeğini bile alamadı kucağına çok üzücü bir durum aslında9 ay bekle içinde hisset doğsun seveyim öpeyim iste bi de doğunca kucağına almaktan kaçın ...:44: inşallah çatır çatır doğuruurm dediğin gibi ..amin...
teşekkürler....

Ben normal doğum yapmadım bebeğim de 4200 ya da 4300 civarı doğdu
Doğumun seyrini siz bilemezsiniz ben normal yapacağım derken suyum aniden boşaldı sancı falan yok
hastaneye geldiğimde 1 cm bile açıklık yoktu doktor sunu sancı verecekti en az sabaha kadar sancı çekecektim ve normal olma ihtimali de çok azdı.
Sezeryana gelirsek ben epidural oldum ne ağrı ne sızı bir haftada geçti ayrıca kesiğin izi bile yok ben de daha sonrasında da hiçbir sorun yaşamadım

arkadaşım ben kimse tartışsın diye konu açmadım ya da sezeryana mecbur kalanları kötülemek için de konu açmadım şükür şu anda herşey normal gittiği halde sizin gibi olumsuz konuşanların etkisiyle bilinç altında "keyfi sezeryan "duygusundan kurtulabilmek için açtım...çok şükür kki çoğu yorum da bu yönde bana moral verdi....sezeryanı kötüleyen mantık demişsiniz ya ben de size şaşırıdm doğrusu...zaten beni olumsuz etkileyecek herkesten herşeyden kaçınma kararı aldım bu 10 hafta içinde moral depolamaya psikolojik olarak güç toplamaya beni mutlu edecek şeylere yönelmeye karar verdim..
şunu da söyleyeyim sezeryan olanlar kötüdür normal doğum olanlar iyidir demiyor kimse..herkes kendi düşüncesince şu veya bu iyidir dmeye çalışıyor..tartışmaya gerek yok relax relaxxxx :80:

epidural normal doğumu bir araştır istersen canım, inşallah sağlıkla doğurursun bebeğini

canım özelde yapmıcam doğumu devlette düşünüyorum hamileliğimin başında maddi anlamda olmayacak şeyler geldi başımıza ki Allahım daha beterinden korusun başka bişey olmasın inşallah..o nedenle epidural devlette olmadığından inşallah normal olacak zira biraz daha arttı normal doğum düşüncelerim burada çoğu güzel moral verici yorumları ve herkesib güzel dualarını okuduktan sonra

kızrmızyla belirttiğim cümleye kesinlikle katılmıyorum canım vajinal %25 genişlese düşünsene 4 çocuk doğuranı onların cinselliği biter o zman ki kendimden biliyorum asla genişleme gibi bişi olmadı vajinal kesiklerim iyileştiğinde herşey eskisi gibiydi ki zaten Allah lohusağı da ondan vermiş sanırım vucut kendini toparlasın diye..hatat mahrem bi konu ama doğum yapana kadar eşimle birlikteliğmden onun gibi haz alamıyordum doğumdan sonraki ilk birleşmemizde ben de çok şaşırıdm kendime herşey güzeldi şükür..
kendime şaşırıdm moral beklerken ben ömoral verir olmaya başlamışım maşallah bana

kısa öz ve kakarlı bi anlatım ..canım inşallah yolunda gitmeyen bi durum çıkmaz biraz kiloyu fazla kaçırıdım doktorum dikkat et kilo almamaya bak iri bi bebek olabilir dedi..sağlık konusunda da inşallah bişi olmazsa normal doğum düşüncesi daha da güçlendi tekrar bende..30 hafta olduk şimdiden aldığım 14 kilo hakkında da bişiler yapmam lazım da onu nasıl yapcam bilemiyorum:)))

oy oyy oyy Allah kurtarsın seni de sağlıcakla bi avazda inşallah:)))) darısı da bana olsun inşallah..amin.
doktorumla vereceğim kararımı zaten canım şu 10 haftamı da sağlıcakla atlatsak bebeğimle ..en doğru kararaı şekli yaşayacağım inşallah...

tamam canım 2. si kolay oluyormuş inşallah kararım bu yönde mazallah aksi bi durum çıkmadıkça......
BURADAN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUMMM.
özellikle moral verici yorumlar cana getirdi beni ...inşallah sağlık açısından olumsuz bi durum çıkmadıkça normale karar verdim derin nefes al ıkın kurtul kelimelerini tekrar uygulayacağım..ilkinde olduğu gibi nasipse....dualarım da bu yönde..bebeğim sağlıklı gelsin yeter ki Allah ın izniyle..doğum yapacak tüm anneler de hayırlı doğumlar dilerim ..dualarıznız için çook teşekkürler..amin diyelim.

epidural neden devlette olmsın ki... bir çok tanıdığım devlet hastanesinde doğum yaptı ve hep epidural yöntemiyle doğurdular.. yani sadece özelde olan bişey değil.. benim bi arkadaşım ilk bebeğini normal yapmıştı 2. de hep sezaryan istiyordu gitti onu da normal doğurdu geldi.. yani şimdiden bişeye karar verme bence dua et ve kontrollerini aksatma doğumun gidişatı da önemli.. beklenmedik şeyler olabilir o yüzden şimdiden ne olacağını bilemezsin. ben kendim sezaryan oldum ve çok da memnunum.. günümüz de gerçekten tam anlamıyla normal doğum yapanalrın sayısı da az. yazık onları da alt taraftan biçip dikiyorlar ya da hemoroidleri sıkıntı oluşturuyor. umarım bebeğin ve senin en asğlıklı olacağınız şekilde bi doğum olur...

vallahi kendine güveniyosan eğer doğur ama normal doğum asla düşünmem ben.bi sürü yırytığın olup alttan dikiş yiyeceğine karnına asınlar daha iyi bence.bi şeyin kolayı varken zoru seçmek bana pek mantıklı gelmiyor.ister normal olsun ister sezeryan doktorun en önemli etken bence.ona göre hareket et.

alttan yırtık olacağını nereden çıkarıyorsunuz ki:26:

Hamilelik psikolojisi arada kalman gayet doğal
daha önce normal doğum yapmış olduğun için neyin ne olduğunu zaten biliyosun
bence 1-0 öndesin
ve en önemlisi hayırlısı olsun bebeğin ve sen sağlıklı olunca normal olmuş sezeryan olmuş önemi yok
Allah bilir
sen normal dersin son anda bişey olur sezeryana alırlar
sen sezeryan dersin aniden geliveriri bebişin
buna sen karar veremezsin zaten
içini ferah tut
hayırlısı olsun de
birinde alttan oluyo acın, birinde karnından
ama o minicik bebek kucağına gelince herşey yalan:)
Allah yardımcın olsun

Amin. Rabbim herkesin evladını sağlıkla büyütmek nasip etsin. bir gün hamile kalırsan ve normal doğum istersen beni haberdar et. sana bu süreçte destek olmak isterim. Allah'a emanet ol.

Bebeğin ve kendin için en sağlıklısı hangisi ise onu tercih etmeni öneririm bence normal doğum bebek ve anne için en sağlıklı olanı. Sezeryan zorunlu durumlarda tercih edilen bir yöntemdir . Vajinal yolla doğum imkansızsa sezeryan yaptırman da gerekebilir. Ama bebek içinde her şey normalse adı üstünde normalı seçmek daha mantıklı geliyor bana ki ben bir aksilik çıkmazsa normal doğumu düşünüyorum. Ayrıca bazı arkadaşlar vajina kesiliyor falan demiş de pardon acaba sezaryanda karın kesilmiyor mu sezaryanda tam 8 tabaka kesiliyor (Cilt,Cilt altı yağ dokusu,Kasların koruyucu kılıfı,Kas tabakası,Karın iç zarı,Uterus zarı,Uterus kası,Amnion zarı.) Bunların iyileşme süreci mi daha çok zaman alır kesilip dikilen vajina derisi mi acaba? Normal doğum yapan bir kadın çok daha kısa sürede toparlanabileceği gibi bebeğinin doğum anına şahit olma keyfini de yaşayabilir. Ama şartlar neyi gösterir bilinmez tabi umarım hakkımızda hayırlısı olur ve sağlıklı evlatlarımıza kavuşuruz. Daha önümde yaklaşık 19 hafta var gerçi ama eğer sezeryan yaptırmak zorunda kalırsam da yine gelip burada normal olanı savunurum.

bırısı 20 kemık kırılmasından bahsetmiş..az bıle soylemıs..
asla normal dogum tercıh etmem bır daha...
tıp bu kadar ılerlemıs ve teknolojıde gelısmısken ınsanların normal doguracam dıye kendılerını bu kadar paralamalarına ınanamıyorum..
bırısıde yazmıs ıste 1 ay yatmak ıstıyorsan sezeryan yap cekmek ıstıyorsan sezeryan yap falan fılan..
cınsel hayatını oldurmek ıstıyorsan normal dogum yap
vajınanın sarkmasından genıslemesınden mutluluk duyacaksan normal dogum yap
ılerde ıdrar kacırma problemı yasamak ıstıyorsan normal dogum yap..
acının dıbıne vurmak ıstıyorsan normal dogum yap..
bebegını rıske atmak ıstıyorsan nomal dogum yap
vajınal kesı daha ıyı yırtılsın sorun degıl dıyorsan normal dogum yap
dogum anına kadar hamılelelıgın tadını cıkarmak yerıne korkularla kafayı yemek ıstıyorsan normal yap

normal dogum sıfır rısk olsaydı tup bebeklerını ve bılmem kac yıl sonra olan bebeklerı normal yontemle dogruturlardı..kıymetlı bebek dıyorlar ve sezeryan yapılıyor..

kımse kımseyı elestırmesın..normal ısteyen sezeryan ısteyen ler var herkes kendı yontemını savunurken dıgerını kotulemesın..normal dogumu kotulemek degıl amacım fakat sezeryanı savunurken ıllakı yukarıdakı maddelerı sıralamam gerekıyor nasılkı sızler normalı savunurken sezeryanı yerden yere vuruyorsanız..
konu açan arkadasım konu baslıgın sezeryandan kurtarın benı demıssınde ole bır sorun yasarsınkı bebegı sezeryanla almak gerekır buyuk konusmamak gerek..saygılar..

O kıymetli bebek muhabbeti doktorların işine geliyor, hiçbir doktor özelde çalışıyorsa bir doğum için 20 saat hastanede kalmak istemiyor. Tüp bebek kıymetli de benim bebeğim kıymetsiz mi oluyor? Paragöz doktorların bu tuzaklarına düşmeyelim artık.

ne para tuzagı canım benim..uzman tv yı ılemenı tavsıye ederım netten kaan kocatepede aynı goruste.bu bebekleri riske atmazlar tabıkı hepımızın bebegı degerlıdır..bu tıptakı dılı sadece..
ayrıca benım dogum yaptıgım hastanede normal dogum ve sezeryan aynı ucrettı artık ıkı dogum arasında ucurumlar yok eskısı gıbı..para gozlukle alakası yok yani

siznormal doğum mu yaptınız,yaptınızsa ne gibi zorluk yaşadınız

ben 2 normal doğum yaptım,hiç bir sıkıntı yaşamadım

nedense yorumlarınız bana birini hatırlattı

Son düzenleme:

Para hesabını sadece tek doğumla mı kıyaslıyorsun? Bir doktor normal doğum yapan hastanın başında beklediği 20 saat boyunca ne başka bir muayeneye girebilir ne de ameliyata. Hesap et kaybettiği paraları. Bir muayene başına 200 tl alıyor doktorlar.
Benim doğumum 25 saat sürdü. Gecenin 8inden ertesi gece 9'a kadar. Başımda 3 doktor bekledi, dönüşümlü olarak. Devlet hastanesinde yaptım doğumumu. Özel hastane doktorları "ilk doğum çok uzun sürer,, çok sancın olur, sezaryenı neden düşünmüyorsun" deyip durduğu için devleti tercih ettim. Hiçde dediğin şeyleri yaşamadım.
Ayrıca Kaan Kocatepe'yi de çok dinledim, fikrim değişmedi. Doktorların sezaryen işine geliyor.

sezaryenin de bebek için riskleri var merak etmeyin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…