Sezeryan düşüncesinden kurtarın beni!!!

• Konu Sahibi Konu Sahibi elele
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

evet canım bend e tanıdıklarımın sezryanın çok acıttıklarını 1 sne sonra bile hala sızladığını söylemişlerdi geçmiş senelerde...

evet canım Peygamber efendimiz sav in bi hadisi şerifini hatırladım bi bal dolu kap içindeki bala parmağını daldırıp çizik atmış ve "işte nasıl tekrar çabuk düzeliyorssa doğum ypan kadının rahmi de çabuk düzelir "buyurmuş...

dogumunuzu engelliyecek bir sorununuz yoksa neden normal dogum olmasinki adi üstünde normal dogal yoldan,zaten dr.lar sezeryani önermiyor sezeryan zaten son care olarak yapilan bi sey,bencede normal dogum ben ilk cocugumu normal 2cisi sezeryan oldu mecburiyetden bebegin kalp atislari yavasladigi icin inaninki toparlanmam cok uzun sürdü 2 yil gecmesine ragmen halen agrilarim oluyor,dün gece cagla sikelde normal dogum yapmis valla helal olsun derim

bir doktor olarak çok doğum gördüm
şahsen ben doğursam bi komplikasyon olmadığı sürece normal doğum yaparım
evet biraz ağrı olabilir kasılmalardan dolayı ama doğum bitince kesinlikle bitiyor, anneler yürüyerek gidiyorlar
sezaryende ise iki gün hastanede kalıyorlar, postop zor oluyor, yürümeleri zor hareketleri zor filan falan..
ayrıca normal doğumda epidural anesteziyle ağrı da ortadan kaldırılabiliyor.
hee şunu da söyleyeyim
doktorların normal doğum diye başlayıp sezaryene almalarının sebebi para filan değil
en ufak bir riskte mesela uzamış eylem ya da kalp atışlarının yavaşlaması vs. bebek strese girebiliyor
bebeği kaybetmek istenmiyor tabi ki de
yani her şeyde risk var tabi ki maalesef bebeğin kaybı da olabilir bu, daha sonra aileler doktorun bir hatası olmadığı halde hemen suçlu ilan deip üstüne çullanıyorlar. haksız yere davalar vs.ler filan.

canım burda ne deseler boş iş sende bitiyor:) hem ilk doğumun değilmiş ne yaşayacağını az çok biliyorsun, ikincisi daha kolay olur derler. ben sezeyan oldum pişman değilim çok isteyerek değildi, sunisancı verildi, açılma çok yavaştı, ebeler canıma okuyordu , doktorum evinde açılma bekliyordu cesaret veren yoktu, 10 saati geçen sancı da artık sinirlerimi bozmuştu, normal istiyordum aslında ama sana bunu yapan densizlr benide buldu. birde netten araştırınca o korku bilinç altıma yerleşti, dayanamayacağımı düşündüm. herkesin bünyesi farklıdır, kimi 15 gün kalkamaz , kimi ertesi gün ayaktadır. bu normal doğum içinde sezryan içinde geçerlidir.

iki tane normal doğum yaptım canım ilk oğlum 4.200 kg ikincisi 3500 kg doğdu acısız olmaz tabi ama sonu çok güzel doğduktan sonra bebeği görünce tüm acılar bitiyor bence çok güzel bir duygu ilk ağlamasını duymak çıktığı anki durumunu görmek bebeğin

arkadaşım ben mecburen sezaryen oldum, günüm geçti ve hiç sancım yoktu.
sezaryenden sonra 2 hafta kalkamadım, berbattı...
şu an kızım 28 aylık hala çok soğukta ve çok ağır kaldırırsam sezaryen yerim ağrıyor.
mecbur kalmazsan sezaryen olma kesinlikle...
bebeğinin en güzel zamanlarında onu tutmak bile acı verebilir...
hele o psikolojiyle tuvalete kendin bile gidemezken gece bebeğin ağlasa bile birinin onu sana vermesini beklemek çok acı...
psikolojin çok bozuluyor.:2:

kızlar ne diyorsunuz yaa ne demek normal doğum ağrılıdır sezeryan rahat fln bende ebe olduğum için söyleyebilirimkii tabii herdoğum aynı olmamakla beraber çok zor doğumlarda oluyor ama zaten arkadşım ilk doğumunu normal yapmışssınki 2.si daha kolay olcaktır açılman falan birde enazından doğumdan sonra hemen kalkabilyorsun okadar acıdan belkii çekmezsin bilee sonra bebeğini kucağına alınca unutursun ama diğer türlüü ameliyat yerinin acısı anestezinin verdiğii etkiler bebeğinii enson sen görceksin alamıcaksın belkii o ağrıylaa hemen ayağa kalkamıcaksın ayağa kalkmak zaten ilk başta bi işkencee ben şuan yenidoğan yoğnbakım hemşiresym anesteziden dolayı etkilenen bebekler genelde ya solunum sıkıntısı yadaa hemen emmeye başlamadıkları için kanşekeri düşüklüğü sorunu yaşıolar sütün daha geç geliyor... ve dahaa bisürü şey bende doğum yapmadım ama yaptırdım ve korksam inan ben korkarım engüzelii doğal yollar varken ne öylee nasıl biameliyat canlı canlı bigörseniz benm bile içim acıyor sectio ameliytlarında haa keyfi olmayan durumlarda mecburen yapılcak arkadşlarında gözünü korkutmak istmem...

Allah hayırlı doğumlar nasip etsin canım. Ben spinal anesteziyle doğurdum kızımı ters olduğu için sezeryan oldu. Ama çok şükür ki çok rahat geçti. 15dk da aldılar bebeği doğar doğmaz gördüm bebeğimi toplam 40dk da belki daha azdır bitti ameliyat. Hemen sütüm de geldi ve ikinci gün yataktan kalktım gezindim sonra eve döndük evde de hiç yatmadım. Tabi ki ağrısı sızısı oluyor ama dikkat ederek kendimi yormadan her işime yetiştim. Biraz da kendini nasıl hazırladığına bağlı sen 1 kere normal doğum yapmışsın şartlar elverirse yine yaparsın hiç huzursuz olma. Ama eğer ki sezeryan olursan da onda da öyle günlerce falan yatmıyorsun. Bazı kişiler korkutmayı çok sever o tip arkadaşlarınla doğuma kadar görüşmeyi azalt bence prim verme.

bu nasıl bir felaket tellalığıdır böyle neye dayanarak bu tür konularda böylesi emin bir şekilde konuşabiliyorsunuz.
sezeryan insanı yarım bırakmıyor tabiiki kimseyi ortadan ikiye bölüp yarısını ameliyathanede bırakmıyorlar. ama şunu düşünün allah korusun açık rahim ameliyatı oldunuz karnınızdan kesi açtılar o kesiden sonra ne kadar sürede iyileşebilirsiniz işte sezeryan da da aynı katlar açılıyor ve geri kapatılıyor ilk dediğim ameliyattan sonraki dönemde uzun süre dinlenmeye, yatmaya ihtiyacınız olduğunu düşürsünüz değilmi ama sezeryanda bir de bebek bakmak zorunda kalacaksınız karnınızdaki kesiyle hemde.

Adı üzerinde normal doğum normal olanı budur
Normal olanı karından bebeğin doğması olsaydı orada ya bir açıklık yaratılırdı ki bu sefer sizi gibi zihniyete sahip olanlar başka yerden kesilip doğurmayı planlardınız.

Sezeryan bir doğum şekli değildir bir ameliyattır ve zorunluluk halinde yapılır secenek değildir. Annenin yahut bebeğin hayatı teklikedeyse sezeryan yapılır ya da yapılmalıdır
Normal doğumun ağrısı ise yapılan epidural anestezi ile hissedilmemektedir bile eğer ağrıdan korkuyorsanız.

Doğum sırasında açılan vajinal kesi ile karında açılan kesinin ne boyutu, ne derinliği, ne de ciddiyeti karşılaştırılamaz bile kaldı ki bazen o vaginal kesiye ihtiyaç duyulmuyor bile. kuzenime o kesi atılmamıştı hem de ilk doğumunda.

Ve sevgili konu sahibi, ben ameliyathane hemşiresiyim, sayamayacağım kadar sezeryana girdim kimi keyfi kimi ise acil gelenlerdi. Eğer günün birinde kısmet olur da anne adayı olursam , bebeğimi olması gerektiği gibi olması gereken yoldan dünyaya getiricem. hayatımız tehlikede olana dek de sezeryanı aklımın ucundan bile geçirmeyeceğim.
Konu sahibi üzerinden burayı okuyan tüm anne adaylarına sesleniyorum. Normal doğumdan korkmayın korkulacak hiç birşey yok tam donanımlı bir hastanede olduğunuz sürece hele hiç tereddüt etmeyin bile.
acı ağrı sizi korkutmasın yaptırısınız mis gibi epidural anesteziyi acı sancı olmadan bebeğinizin doğum anına şahit olursunuz. hemen emzirirsiniz bedeniniz kendini hemen toparlar ertesi gün evinize dönersiniz.

Ne çocuğum var ne de evliyim.Ama her bayan gibi ben de çok merak ederim,korkarım doğumdan.Başlığı görünce dayanamadım girdim.İlk yorumu gördüm resmen 20 kemiğim kırılmış gibi oldum o yorumla Hele o vajinaya kesik filan bitirdi ben,kasıklarıma ağrı girdi.Yani sezeryan olsun normal doğum olsun insanlar birbirini korkutmayı ne kadar çok seviyor.Doğum bu,içinden insan çıkıyor elbette acısı,ağrısı olacaktır her ikisinde ama resmen bekarlara,doğum yapmamışlara kötü örnek bunlar.İnsan kafasının içinde sürekli bu korkuyla istese de rahat,sakin doğuma giremez heralde.

Konu sahibi arkadaşa gelince sen ne güzel normal doğum yapmışsın,zaten olacakları biliyorsun.Bence kimseye kulak asma.Benim annem de 2 kere normal doğum yapmış,ilk doğumda kesiği de olmuş.Ama doğum olunca her şeyi unutuyorsun,acın geçiyor,tatlı bir yorgunluk oluyor uyumak istiyorsun demişti.Hatta hiç oturmadığından,hemen ayağa kalktığından bahsetmişti.Benim kardeşim de suni sancıyla ve 4 kilo doğmuş,buna rağmen normal doğum yapmışlar.Çağla Şıkel'in normal doğum yaptığını ben de okudum,helal olsun dedim içimden.Demek ki korkulacak bir şey değil diye de kendi kendime telkin verdim.Neticede ünlülerin canları daha tatlıdır. Ama bazı yorumlar pes dedirtti.

Bence bu kadar korkmayın, 2 tane çocuğum var ikiside normal doğum. zaten adı üstünde NORMAL DOĞUM. Doktorlarda normal doğumdan yana. Hamileyken sürekli akıntı yaşadım normal doğumdan sonra bütün akıntılarım gitti. Allah sağlıkla kucağınıza nasip etsin inşallah.

en güzeli normal doğumdur kesin. fakat ben çok tırstığım için Allah kısmet eder de çocuğum olursa sezeryan yaptırmak isterim

bazı arkadaşlar sezeryanda karnı açık bırakıyorlar sanıyor galiba.ömür boyu acı çekiliyormuş falan.yok daha neler.hücreler kendini yeniliyor.yok öyle acı falan.ben ilk saatler zorlandım.2 saat sonra tuvalete gittim sonda bağlanmadı.5.gün avm ye gittim doktoruma hediye almaya.normal doğum olup da 1 ay oturamayanları biliyorum.karın kaslarım bir sporcunun karnı kadar güçlü hala.öyle herkese kulak asarsak yaşanmaz hale gelir dünya....

Dediklerinize harfiyen katiliyorum.Dogum korkusu kisinin kendinde bitiyor.Bu is tamamen pskilojiktir.Dogumum yaklastikca kendimi butur yazilarla telkin ettim.Bende cokda ise yaradi.Cok sikintilar yasamama ragman, psikoljik olarak iyi oldugum icin hicbisey korkutmadi beni.Kesinlikle normal dogum diyorum herkese.Sezaryan nihayetinde bir ameliyattir.Bircok dogum videosuda izledim.Bunlarda dogumun seyri konusunda insana bayagi bilgi veriyor.Bebegim iki hafta once dogdu.Hikayem kisaca soyle: suyum geldi gece, anladim bunun bebegin suyu oldugunu.Benimki hic durmadan geliyordu, bazisinin damla seklinde sizinti gibi gelir.Evde 4 saat bekledim, sancim gelir diye ama olmadi.Sonra esimle hazirlanip doguma gittik.Test yapildi ki beni doguma alacaklar ama hic acilma yok, balon diye bisey taktilar alttan.Bayagi acili bir yontemdi.O kemiklere basinc yapti 3 bucuk santim oyle acildi.Ondan sonra suni sanci aldim.Suni sancidan sonrada, anestezi aldim ki herani hissettim yine.Etkili bir sekilde 20 dak. ikindim ve oglum dogdu.Ustelik cok az bir zaviyatla, doktor dikmeye bile luzum gormedi..Izledigim ikinma videolari ise yaradi.Dogumda elbette aci cekeceksiniz, kimisi bunu az hisseder kimisi cok.Markette alisveris yaparken dogumu gelmis farketmemis birsuru kadin var.Hatta birtanesinin bebegi giydigi tayta dusuyor, ozaman farkediyor bunu.:)) Yani benimki normal seyrinde giden bir dogum olmamasina ragmen gozum yilmadi.Iste bu isin psikolojik yonu.Guclu olmaniz lagzim, boyle inandirin kendinizi..Korkunc dogum hikayeleri de kesinlikle dinlemeyin.Bunlar sizi bilincalti olarak korkutabilir cunku.Saglik sorunu olmaksizin, korkudan sezaryan yaptiranlar yada yaptimak isteyenler, bu yaziyi dikkatle okusun..Lutfen bu yaziyi okuyun.Kopyalamaya izin yoktu, o yuzden linkini kopyaladim..

http://www.anneoluncaanladim.com/2/dogum/212/dogum-korkusunu-en-aza-indirmek-icin-oneriler

Son düzenleme:

pardon ama siz sezeryan mı dogum yapacaksınız ? tamam arkadas moral istemiş bu kdr mı zor moral vermek ? bece sızde moral alın bı yerlerden cunku fazla agrasifsiniz.. bende normalciyim ve vucudum ıcınde bebek ıcınde en dogrusu bunu buluyorum o anı yasayabılmek ıcın onu oanda hıssedebılmek için acısı birgün sürer ama sonra hersey gecer evet vajına dıkılıyor ama emınım kı sezeryan kdr olmaz ınsallah saglıkla kucagınıza alırsınız

ben hamile oldugumu ogrendigim an normal dogum yapamam diye dusunmye baslamistim,normal dogum cok korkutucu geliyordu.doktorum 7. aya kadar herseyin normal oldugunu soyluyordu.36.hafta gibi suyum gelmeye basladi ,karnim asagiya inmisdi.hemen doktorumu aradik ,hastaneye gelin dedi. muayanede 3cm acilma oldugu ve dogumun basladigini soyledi ve beni hemen yatirdi.sabah 8 gibi yattim, saatlerce acilma olmadi, suni sanci verdiler aman allahim oluyorum zannetdim.:18:aksam 8 gibi alelacele sezeryana aldilar cunku oglumun kalp sesleri zayiflamis.epidural ile sezaryen yapildi,doktorum ve hemsirelerle sobet ederek dogumu bitirdik.
hastanede 2 gece kaldim,yogun bakimdan odama yuruyerek gittim,bol su ictim ,eve gelirgelmez kendimi banyoya attim, dusumu aldim.yaklasik olarak evde 2-3 gun yattim ,sonrasinda normal hayatima dondum. agrim cok az oldu .8-9 cm yara izi vardi ,su an cok hafif iz kaldi. bikinimi cok rahatlikla giyebiliyorum. Allah bana acidi ,gonlume gore dogum verdi diyorum. Allah herkese hayirli dogumlar versin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…