Ya farkindaysaniz ben illa illa herkes normal dogum yapsin demedim ki...
Benim bunyem kuvvetli idi diye belirttim...
Yani doktorunu dinlemekle beraber korkularini belirtmeli kisi...
Bende cok korkuyordum hatta bunu doktorumada defalarca soyledim.nasil bisey olacagini bilmiyodum ki,ilk tecrube...
Ama o beni hep hep cesaretlendirdi...dogum nasil olacak dedigimde hep normal tabiki,aksi olmaz dedi...
Agriya dayanamayanlara da git kardesim normal ol genede demismiyim....
Daha ilk yazimdan beri normal dogumun zor,ama neticesinin guzel oldugunu belirttim...
Cok kolay demedim ki....
Ömur boyu dememin sebebi.kac sene gecmis dogum yapan tanidiklarim,dikislerim hala cok aciyor demesinden kaynakli...yani sezeryani yaşamadim ki,kesin birsey soyleyemem.benim karsilastiklarim bu yonde.
Acı eşiği çok düşük birisiyim, kaş aldırırken bile ağlarım acıdan, o derece. Ama normal doğum yaptım. Gene doğursam gene normal yapmak isterim. Yabancı bir arkadaşla konuşurken, "Türkiye'de ne kadar çok çatısı dar kadın varmış, herkes sezaryen oluyor" demişti dalga geçmek için. Haklı da. Doktorlar normal doğum taraftarı gibi görünse de hamilelik ilerledikçe, "bebeğin kafası iri gibi, kemikli bir bebek olacak, bu bebek 3.5 kilodan fazla olur, senin çatın dar" diye diye korkutuyor anne adaylarını.
İki doğum şeklinde de kesi var denmiş, doğru ama vajinal kesi yapılmasa vajnal yırtık olacak, yani Adem'le Havva'dan bu yana olduğu gibi ve bu yırtık kendiliğinden bir hafta geçmeden iyileşecek. Yani vajinanın yapısı hızlı iyileşmeye uygun. Karnımız öyle mi peki? 7 katı kendi haline bıraksanız, dikiş atılmasa, iyileşebilir mi kendi kendine?
Ben asla sezaryen yapan anneleri eleştirmiyorum, doğum türüne karar vermek annenin hakkıdır. Ancak yaşadığım tecrübeyi söylüyorum, normal doğum yaptım, bugün olsa gene çatır çatır suni sancımı çeker, normal doğururum.
hakikaten ya
kızlar selamlar...
hamileyim hesaplanan doğumumuma 10 hafta var..2.5 ay yani..başlarda hep normal doğumu savunan ben -ki ilk doğumum da normal oldu-
ama korkmaya başladım normal doğumdan...okuduğum bi kaç olumsuz haberden sonra...bi kaç arkadaşımın da patavazsız sözleriyle de korktum belki de bilinç altında.onlar sezeryan olmuş bana ısrarla "korkmuyor musun doğumdan " demeye başladılar..neden korkayım ki? dedikçe işte zor oluyor da nasıl yapcaksın da vs. vs yaklaşımlar...ki patavazsız oldukları aşikar;hamile bi bayana söylenmemesi gereken şeyler.başlarda umursamıyordum ama sanırım psikolojimi etkiledi...
aklıma yavaş yavaş sezeryan doğum girmeye başaldı..ama şu var ki benim yaraalrım geç iyileşir anasınıfına giden bi kızım var hani 10-15 gün ancak götürür eşim okula..sonra mecbur yine ben..sezeryan olursa belki götüremeyeceğim de..normal olsa inşallah kolay olcak biraz..
normal doğum yapan bayanlar lütfen hadi bana moral verin sezeryan düşüncesinden kurtarın beni...sağlık sorunu yoksa ısrarla normali savunan "ben"i sezeryan düşüncelerinden kurtarın nolur ....bi tam atabilsem bi sağlıklıca bebeğimi kucağıma alabilsem...
bu nasıl bir felaket tellalığıdır böyle neye dayanarak bu tür konularda böylesi emin bir şekilde konuşabiliyorsunuz.bana normal dogumu övün polyanacılık mı oynayalım dıyorsun..
20 kemigin kırılmasına eş deger bir acıyı kim hafife alabilirki...
norml dogum zor hemde cok zor..
sezeryan ınsanı yarım bırakyor dusuncesınden uzaklaşalım artık..
bilinçaltında bitireceksin sen bu işi..
mesela bana ne anlatılırsa anlatılsın..normal dogum cok kolay bıle dense(ki külliyen yalan)
düşünmüyorum..
insan kndi bünyesini bilir..ben yapamam..bir baskası yapar..ki daha once dogum yapmıssın..senın dayanma gucunu ben bılemem..hayırlısı olsun guzelım..normal doguracam dıye yıpratmayın kendınıızııı
bu nasıl bir felaket tellalığıdır böyle neye dayanarak bu tür konularda böylesi emin bir şekilde konuşabiliyorsunuz.
sezeryan insanı yarım bırakmıyor tabiiki kimseyi ortadan ikiye bölüp yarısını ameliyathanede bırakmıyorlar. ama şunu düşünün allah korusun açık rahim ameliyatı oldunuz karnınızdan kesi açtılar o kesiden sonra ne kadar sürede iyileşebilirsiniz işte sezeryan da da aynı katlar açılıyor ve geri kapatılıyor ilk dediğim ameliyattan sonraki dönemde uzun süre dinlenmeye, yatmaya ihtiyacınız olduğunu düşürsünüz değilmi ama sezeryanda bir de bebek bakmak zorunda kalacaksınız karnınızdaki kesiyle hemde.
Adı üzerinde normal doğum normal olanı budur
Normal olanı karından bebeğin doğması olsaydı orada ya bir açıklık yaratılırdı ki bu sefer sizi gibi zihniyete sahip olanlar başka yerden kesilip doğurmayı planlardınız.
Sezeryan bir doğum şekli değildir bir ameliyattır ve zorunluluk halinde yapılır secenek değildir. Annenin yahut bebeğin hayatı teklikedeyse sezeryan yapılır ya da yapılmalıdır
Normal doğumun ağrısı ise yapılan epidural anestezi ile hissedilmemektedir bile eğer ağrıdan korkuyorsanız.
Doğum sırasında açılan vajinal kesi ile karında açılan kesinin ne boyutu, ne derinliği, ne de ciddiyeti karşılaştırılamaz bile kaldı ki bazen o vaginal kesiye ihtiyaç duyulmuyor bile. kuzenime o kesi atılmamıştı hem de ilk doğumunda.
Ve sevgili konu sahibi, ben ameliyathane hemşiresiyim, sayamayacağım kadar sezeryana girdim kimi keyfi kimi ise acil gelenlerdi. Eğer günün birinde kısmet olur da anne adayı olursam , bebeğimi olması gerektiği gibi olması gereken yoldan dünyaya getiricem. hayatımız tehlikede olana dek de sezeryanı aklımın ucundan bile geçirmeyeceğim.
Konu sahibi üzerinden burayı okuyan tüm anne adaylarına sesleniyorum. Normal doğumdan korkmayın korkulacak hiç birşey yok tam donanımlı bir hastanede olduğunuz sürece hele hiç tereddüt etmeyin bile.
acı ağrı sizi korkutmasın yaptırısınız mis gibi epidural anesteziyi acı sancı olmadan bebeğinizin doğum anına şahit olursunuz. hemen emzirirsiniz bedeniniz kendini hemen toparlar ertesi gün evinize dönersiniz.
Ne çocuğum var ne de evliyim.Ama her bayan gibi ben de çok merak ederim,korkarım doğumdan.Başlığı görünce dayanamadım girdim.İlk yorumu gördüm resmen 20 kemiğim kırılmış gibi oldum o yorumlaHele o vajinaya kesik filan bitirdi ben,kasıklarıma ağrı girdi.Yani sezeryan olsun normal doğum olsun insanlar birbirini korkutmayı ne kadar çok seviyor.Doğum bu,içinden insan çıkıyor elbette acısı,ağrısı olacaktır her ikisinde ama resmen bekarlara,doğum yapmamışlara kötü örnek bunlar.İnsan kafasının içinde sürekli bu korkuyla istese de rahat,sakin doğuma giremez heralde.
Konu sahibi arkadaşa gelince sen ne güzel normal doğum yapmışsın,zaten olacakları biliyorsun.Bence kimseye kulak asma.Benim annem de 2 kere normal doğum yapmış,ilk doğumda kesiği de olmuş.Ama doğum olunca her şeyi unutuyorsun,acın geçiyor,tatlı bir yorgunluk oluyor uyumak istiyorsun demişti.Hatta hiç oturmadığından,hemen ayağa kalktığından bahsetmişti.Benim kardeşim de suni sancıyla ve 4 kilo doğmuş,buna rağmen normal doğum yapmışlar.Çağla Şıkel'in normal doğum yaptığını ben de okudum,helal olsun dedim içimden.Demek ki korkulacak bir şey değil diye de kendi kendime telkin verdim.Neticede ünlülerin canları daha tatlıdır.Ama bazı yorumlar pes dedirtti.
bana normal dogumu övün polyanacılık mı oynayalım dıyorsun..
20 kemigin kırılmasına eş deger bir acıyı kim hafife alabilirki...
norml dogum zor hemde cok zor..
sezeryan ınsanı yarım bırakyor dusuncesınden uzaklaşalım artık..
bilinçaltında bitireceksin sen bu işi..
mesela bana ne anlatılırsa anlatılsın..normal dogum cok kolay bıle dense(ki külliyen yalan)
düşünmüyorum..
insan kndi bünyesini bilir..ben yapamam..bir baskası yapar..ki daha once dogum yapmıssın..senın dayanma gucunu ben bılemem..hayırlısı olsun guzelım..normal doguracam dıye yıpratmayın kendınıızııı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?