- 27 Şubat 2016
- 6.410
- 6.030
- 198
- 36
Canım bende amlamadım zaten ondan deidm rahim kac yılda eski halini alıyor diye
ben spiral taktırmak için sordum da 40 günün geçince rahim eski haline dönüyor o zaman takarız dediydi :)Yani canım anlaşılacak gibi değil zaten.
ben spiral taktırmak için sordum da 40 günün geçince rahim eski haline dönüyor o zaman takarız dediydi :)
valla ben de açıkçası bir süpriz daha istemiyorumDi mi yaaa :) spiral taktırmadım hiç. Ama 40ı çıkana kadar toparlar 6 ayda eski haline döner diye biliyorum
valla ben de açıkçası bir süpriz daha istemiyorum40 dan sonra gel takalım dedi, diğer türlü söylendiği gibi olduğu için tutmuyormuş :) ama 40 tan sonra toparlıyormuş :)
Valla herkesin farkli oluyo benim kayinpeder hasta oldugu icin bizde kaliyodu hic yatamadim 3. Gun kizim sarilik oldu hastaneye goturduler bende aglamayi kesmek icin kalkip supurge bile yapmistim :) e illaki agri sizi oluyo ama 1 haffta sonra normale donmustu simdi 2. Gebeligim ne olacak bakalim ilk spinaldi o yuzden bel agrisi kaldi amaSezeryan ile doğum yapmış annelere sorum olacak.Dikişiniz ne kadar sürede iyileşti hareketlerinizi kısıtladımı zorluk çektinizmi eskisi gibi oluyormu yoksa ağrı sızı büyük bir iz kalıyor mu ?
Yok eşim ve annem yardımcı oldular. Altını ilk hafta hiç açamadım egilemedigim için ve emzirirken de birisi kucağıma verdi bebeğimitam doğrulamayanlar oluyormuş ilk günler bebeğinizle rahat ilgilenebildiniz mi?
Yok o barsak hareketlerinden oluyordur ya eski haline geri dönerken ister istemez barsaklar yer değiştirmiştir :)Kızlar az önce doğum sonrasında bir konu okudum, sezeryanla doğumdan sonra karında kıpırtılar oluyormuş aynı bebek hareketleri gibi, bunu doğumdan 6ay sonraya kadar yaşayan da var 2 yıl boyunca yaşayanda: Doktorlar da rahim toparlanıyor, eski halini alıyor ondan olur demiş. Çoğu da kendini hamile sanıp ne ara büyüdü de kıpırdıyor diye test yapmışlar hemen. Ama anlamadım bu rahmin toparlanması kaç yıl sürüyor yaOlur da yaşarsak şaşırmayalım yani..
Ben spinal oldum. Anesteziyi yapar yapmaz uyuştu, ameliyattan 4 saat sonra uyusuklugum geçti. Damardan ağrı kesici de yaptılar. Hastanede çok rahattım ağrım yoktu. Cikincada parol kullandım. Belki 1 2 gün ağrı cekmisimdir ama baş ağrısı yaşamadım. Sezeryan da spinal ı tercih ediyorlar. Sadece veriliş yeri farklı ve uyuşukluk süresi farklıBende sezeryan isteyen biri olarak takipteyim spinal mi epidural mi hangisi daha avantajlı onu düşünüyorum
Spinal de nerden epidural da nerden veriyorlar acaba?Yok o barsak hareketlerinden oluyordur ya eski haline geri dönerken ister istemez barsaklar yer değiştirmiştir :)
Ben spinal oldum. Anesteziyi yapar yapmaz uyuştu, ameliyattan 4 saat sonra uyusuklugum geçti. Damardan ağrı kesici de yaptılar. Hastanede çok rahattım ağrım yoktu. Cikincada parol kullandım. Belki 1 2 gün ağrı cekmisimdir ama baş ağrısı yaşamadım. Sezeryan da spinal ı tercih ediyorlar. Sadece veriliş yeri farklı ve uyuşukluk süresi farklı
evet canım var ama ihtimal baya düşük.. üstelik yıllık bakımları var, sonuçta hormon salgılıyor, spiral taktırdım diye 5 yıl doktora gitmezsen hamile kalma olasılığın da artarSpiralle de hamile kalan var ama :) o sebeple ben hiiiç taktırmadım. En iyisi condom
Sonra futbol takımı olmuşevet canım var ama ihtimal baya düşük.. üstelik yıllık bakımları var, sonuçta hormon salgılıyor, spiral taktırdım diye 5 yıl doktora gitmezsen hamile kalma olasılığın da artarbence en kesin önlem bu gibi, süpriz olursa da Allah'tan napak, emziriyorum diye korunmayan bile var sonra emzirirken 2. çocuk aaaaa onu emzirirken 3.çocuk
evet canım var ama ihtimal baya düşük.. üstelik yıllık bakımları var, sonuçta hormon salgılıyor, spiral taktırdım diye 5 yıl doktora gitmezsen hamile kalma olasılığın da artarbence en kesin önlem bu gibi, süpriz olursa da Allah'tan napak, emziriyorum diye korunmayan bile var sonra emzirirken 2. çocuk aaaaa onu emzirirken 3.çocuk
Spinal de l3 l4 omurunun arasına epiduralde içine veriyorlar. Oyüzden etki yolları farklıSpinal de nerden epidural da nerden veriyorlar acaba?
Hımm şu belden iğne yapılan durum o zaman spinal mi oluyor, ne kadar uzağım allahım bu terimler...Spinal de l3 l4 omurunun arasına epiduralde içine veriyorlar. Oyüzden etki yolları farklı
40. Haftadasiniz galiba doğum belirtiniz var mi bende 38+1 umarim 40 i bulurben de, ben de..
36 dan beri ağrılarım var ama tospiriğin geleceği yok :) kasılmalar bel ağrıları falan var ama gelmiyor :) 40+5 te gelmezse doğumu başlatacağız..40. Haftadasiniz galiba doğum belirtiniz var mi bende 38+1 umarim 40 i bulur
Ben korkuyorum ondanben spiral taktırmak için sordum da 40 günün geçince rahim eski haline dönüyor o zaman takarız dediydi :)
Bende bu hafta yi atlatirsam eğer sukredecegim.o zaman istediği zaman gelebilir. 40+5 te sezeryanmi yoksa suni sanciyla normal mi düşünüyorsunuz? Doktorunuz cati muayenesi yapti mi36 dan beri ağrılarım var ama tospiriğin geleceği yok :) kasılmalar bel ağrıları falan var ama gelmiyor :) 40+5 te gelmezse doğumu başlatacağız..
bugün rutin kontrole geldik.. ağrılarım zaten uzun zamandır vardı.. 4 cm açılmışım gittiğimde.. hadi deneyelim dedik.. 4-5 saat suni sancı denedik.. ama açılma maksimum 5 cm oldu ve bebiş de strese girip dönüşlerini yapamadı.. epidural ya da spinal için 1 saatlik falan bir ön hazırlık gerekiyormş.. o yüzden acil genel uyutup aldılar kızımı.. ağrım sızım eh işte.. rahat da emzirdim.. şimdilik çok yazamıyom.. darısı başınıza..Bende bu hafta yi atlatirsam eğer sukredecegim.o zaman istediği zaman gelebilir. 40+5 te sezeryanmi yoksa suni sanciyla normal mi düşünüyorsunuz? Doktorunuz cati muayenesi yapti mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?