Neden sezeryan canım, normal doğuma engel olan bir rahatsızlığın mı var yoksa başka bir mesele mi ?Bende sezeryan isteyen biri olarak takipteyim spinal mi epidural mi hangisi daha avantajlı onu düşünüyorum
Ben doktoruma normal, sezeryan, epidural yap spinal yap falan diyemiyorum her şey bende benim kontrolümde karışma diyorBende sezeryan isteyen biri olarak takipteyim spinal mi epidural mi hangisi daha avantajlı onu düşünüyorum
Canım ben zihinsel engelli çocuklarla çalışıyorum ve ilk geldiklerinde annelerinden hikayelerini aldığımda normal doğum anında açılmayı beklerken bebeğe oksijen gitmeme yüzünden zihinsel engel olduğunu öğrendim ve bu beni çok korkuttu hamileliğimde dahada çok etkilendimNeden sezeryan canım, normal doğuma engel olan bir rahatsızlığın mı var yoksa başka bir mesele mi ?
Doktorum henüz doğumun şekliyle ilgili konuşmanın erken olduğunu söyledi normalde ısrar ederse doktorumu değiştiririm büyük ihtimalle çünkü çok korkuyorumBen doktoruma normal, sezeryan, epidural yap spinal yap falan diyemiyorum her şey bende benim kontrolümde karışma diyoraçıkçası güvende hissediyorum.. bir de anestezi uzmanının karar verdiği söyleniyor seminerlerde.. doktorunla konuştun mu canım?
yok canım epidural spinal için dedimdi :) aklında olsun anestezi uzmanı karar veriyor olabilir :) gerisi bize düşmez tontişin işin en iyisini sen bilirsinDoktorum henüz doğumun şekliyle ilgili konuşmanın erken olduğunu söyledi normalde ısrar ederse doktorumu değiştiririm büyük ihtimalle çünkü çok korkuyorum
Haklısın canım sezeryan olsun da nasıl olursa olsun :) sanada hayırlı doğumlar diliyorum az kalmış darısı başımıza :)yok canım epidural spinal için dedimdi :) aklında olsun anestezi uzmanı karar veriyor olabilir :) gerisi bize düşmez tontişin işin en iyisini sen bilirsin
evet canım 40 haftayı korkularla yaşayıp bebeğine zulmetmenden iyi tabii benim yorumum :) sağol canım benim hepimiz kavuşalım sağlıcakla :) benim kız halinden memnun gelmiyorHaklısın canım sezeryan olsun da nasıl olursa olsun :) sanada hayırlı doğumlar diliyorum az kalmış darısı başımıza :)
Kesisiz normal doğum istiyorumAllah nasip ederse..
Hastaneden eve gelince hastane çantasındakileri yıkayıp, balkonu da yıkayıp çamaşır asmıştım.2-3 gün yataktan inerken, çıkarken sağdan sola dönerken kamyon gibi yavaş yavaş devriliyordum.Sezeryan ile doğum yapmış annelere sorum olacak.Dikişiniz ne kadar sürede iyileşti hareketlerinizi kısıtladımı zorluk çektinizmi eskisi gibi oluyormu yoksa ağrı sızı büyük bir iz kalıyor mu ?
Kızlar az önce doğum sonrasında bir konu okudum, sezeryanla doğumdan sonra karında kıpırtılar oluyormuş aynı bebek hareketleri gibi, bunu doğumdan 6ay sonraya kadar yaşayan da var 2 yıl boyunca yaşayanda: Doktorlar da rahim toparlanıyor, eski halini alıyor ondan olur demiş. Çoğu da kendini hamile sanıp ne ara büyüdü de kıpırdıyor diye test yapmışlar hemen. Ama anlamadım bu rahmin toparlanması kaç yıl sürüyor yaOlur da yaşarsak şaşırmayalım yani..
Spinalin baş ve bel agrısı yaptıgını duydum ben epidural oldum ve çok memnun kaldımBende sezeryan isteyen biri olarak takipteyim spinal mi epidural mi hangisi daha avantajlı onu düşünüyorum
O topikte neler neler var seninki kısa sürmüşKıpırdama değil ama titreme oldu karnımda. Rahim küçülürken olurmuş. Açıkçası 2 yıl falan sürmedi 40ım çıkmadan kesildi titreme zaten. Yatınca hissediyordum otururken falan değil.
Sen bilirsin canımHaklısın canım sezeryan olsun da nasıl olursa olsun :) sanada hayırlı doğumlar diliyorum az kalmış darısı başımıza :)
Yapma yaa o kadar yaniii.. Merak ettimO topikte neler neler var seninki kısa sürmüş
Yapma yaa o kadar yaniii.. Merak ettim
teşekkür ederim :) sonda yazdıklarınız beni güldürdüHastaneden eve gelince hastane çantasındakileri yıkayıp, balkonu da yıkayıp çamaşır asmıştım.2-3 gün yataktan inerken, çıkarken sağdan sola dönerken kamyon gibi yavaş yavaş devriliyordum.4.günden sonra evde tektim. Spinal sezaryen oldum, sorunsuzdu. Dikişlerim bir miktarr geç iyileşti çünkü kızım sürekli tekme atıp kapanan dikişleri kırmızılaştırıyordu.kesi yerim işaret parmağım kadar. Özel estetik kremi varmış doktorum yazmıştı kullanınca dikiş izi kalmıyormuş ama benim o zamanlarım krem sürmek gibi lükslere uzak zamanlardı krem kullanmadım. Zaten yeni sistemde yapıştırma yapıyorlar son katı. O yüzden izim, yaram yok, çok ince bir kısım yapışık gibi belli belirsiz soluk deri rengi var. Öyle yağmur yağdı sızladı, şimşek çaktı ağrıdı sıkıntım da yok çok şükür. Üzerinden 15 ay geçti bu arada.
Sağlıklı doğumlar dilerim.
bende epidural normal doğum olursa çok ssevineceğim :)Baş ve bel agrısını yapan spinalmiş ben epidural oldum hiçbir sorun yaşamadım çok şükür
bak buda çok rahatlatıcı bir durum banada böyle dese keşkeBen doktoruma normal, sezeryan, epidural yap spinal yap falan diyemiyorum her şey bende benim kontrolümde karışma diyoraçıkçası güvende hissediyorum.. bir de anestezi uzmanının karar verdiği söyleniyor seminerlerde.. doktorunla konuştun mu canım?
allah korusun ya her doğumda risk vardır elbette rabbim işini iyi bilen ve yapan hekimlerle karşılaştırsınCanım ben zihinsel engelli çocuklarla çalışıyorum ve ilk geldiklerinde annelerinden hikayelerini aldığımda normal doğum anında açılmayı beklerken bebeğe oksijen gitmeme yüzünden zihinsel engel olduğunu öğrendim ve bu beni çok korkuttu hamileliğimde dahada çok etkilendim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?