sezeryan

Bende sezeryan isteyen biri olarak takipteyim spinal mi epidural mi hangisi daha avantajlı onu düşünüyorum
Neden sezeryan canım, normal doğuma engel olan bir rahatsızlığın mı var yoksa başka bir mesele mi ?

Bende sezeryan isteyen biri olarak takipteyim spinal mi epidural mi hangisi daha avantajlı onu düşünüyorum
Ben doktoruma normal, sezeryan, epidural yap spinal yap falan diyemiyorum her şey bende benim kontrolümde karışma diyor açıkçası güvende hissediyorum.. bir de anestezi uzmanının karar verdiği söyleniyor seminerlerde.. doktorunla konuştun mu canım?

Neden sezeryan canım, normal doğuma engel olan bir rahatsızlığın mı var yoksa başka bir mesele mi ?
Canım ben zihinsel engelli çocuklarla çalışıyorum ve ilk geldiklerinde annelerinden hikayelerini aldığımda normal doğum anında açılmayı beklerken bebeğe oksijen gitmeme yüzünden zihinsel engel olduğunu öğrendim ve bu beni çok korkuttu hamileliğimde dahada çok etkilendim

Reactions: mnt
Doktorum henüz doğumun şekliyle ilgili konuşmanın erken olduğunu söyledi normalde ısrar ederse doktorumu değiştiririm büyük ihtimalle çünkü çok korkuyorum

Doktorum henüz doğumun şekliyle ilgili konuşmanın erken olduğunu söyledi normalde ısrar ederse doktorumu değiştiririm büyük ihtimalle çünkü çok korkuyorum
yok canım epidural spinal için dedimdi :) aklında olsun anestezi uzmanı karar veriyor olabilir :) gerisi bize düşmez tontişin işin en iyisini sen bilirsin

yok canım epidural spinal için dedimdi :) aklında olsun anestezi uzmanı karar veriyor olabilir :) gerisi bize düşmez tontişin işin en iyisini sen bilirsin
Haklısın canım sezeryan olsun da nasıl olursa olsun :) sanada hayırlı doğumlar diliyorum az kalmış darısı başımıza :)

Haklısın canım sezeryan olsun da nasıl olursa olsun :) sanada hayırlı doğumlar diliyorum az kalmış darısı başımıza :)
evet canım 40 haftayı korkularla yaşayıp bebeğine zulmetmenden iyi tabii benim yorumum :) sağol canım benim hepimiz kavuşalım sağlıcakla :) benim kız halinden memnun gelmiyor sezeryan olcak galiba :) epidural spinal konusunda o zaman anlatırım deneyimleri

Bende normal istedim ama 41+2 de epidural sezeryan oldum. Spinal genelde acil sezeryanlarda yapiliyor bildigim kadariyla . Ama size uygun olani dr karar veriyor zaten. İgne yapinca 5 dk icinde uyusuyor. Epiduralde katater kaliyor. Spinalde katater yok. Epiduralde 20 dk ilacin etkisi bekleniyor. Birde agriniz olursa kataterden ilacda yapiliyor. Konforlu yani. Ben mobilasyon saatim geldiginde devamli mobilize oldum . Gaz cikisi icin cok iyi bol mobilize olunmaso gerekiyor. Birde bol su. Zaten sut gelmesi icin bol su iciyorsunuz. Hic bir sorun yasamadim. Anestezi drun iyiyse bir sorun yasanmaz. Dikislerim estetik dikisti fakat oglum bir yasinda hala ayakta sallanarak uyuyor. Egilip kalkmaktan bir bolumunde 2-3 cm iz kaldi.

Sezeryan ile doğum yapmış annelere sorum olacak.Dikişiniz ne kadar sürede iyileşti hareketlerinizi kısıtladımı zorluk çektinizmi eskisi gibi oluyormu yoksa ağrı sızı büyük bir iz kalıyor mu ?
Hastaneden eve gelince hastane çantasındakileri yıkayıp, balkonu da yıkayıp çamaşır asmıştım.2-3 gün yataktan inerken, çıkarken sağdan sola dönerken kamyon gibi yavaş yavaş devriliyordum. 4.günden sonra evde tektim. Spinal sezaryen oldum, sorunsuzdu. Dikişlerim bir miktarr geç iyileşti çünkü kızım sürekli tekme atıp kapanan dikişleri kırmızılaştırıyordu.kesi yerim işaret parmağım kadar. Özel estetik kremi varmış doktorum yazmıştı kullanınca dikiş izi kalmıyormuş ama benim o zamanlarım krem sürmek gibi lükslere uzak zamanlardı krem kullanmadım. Zaten yeni sistemde yapıştırma yapıyorlar son katı. O yüzden izim, yaram yok, çok ince bir kısım yapışık gibi belli belirsiz soluk deri rengi var. Öyle yağmur yağdı sızladı, şimşek çaktı ağrıdı sıkıntım da yok çok şükür. Üzerinden 15 ay geçti bu arada.
Sağlıklı doğumlar dilerim.

Reactions: mnt

Kıpırdama değil ama titreme oldu karnımda. Rahim küçülürken olurmuş. Açıkçası 2 yıl falan sürmedi 40ım çıkmadan kesildi titreme zaten. Yatınca hissediyordum otururken falan değil.

Kıpırdama değil ama titreme oldu karnımda. Rahim küçülürken olurmuş. Açıkçası 2 yıl falan sürmedi 40ım çıkmadan kesildi titreme zaten. Yatınca hissediyordum otururken falan değil.
O topikte neler neler var seninki kısa sürmüş

teşekkür ederim :) sonda yazdıklarınız beni güldürdü estetik dikiş iyi aslında görüntü sorun değil ağrısı sızısı kalmasında :)

bak buda çok rahatlatıcı bir durum banada böyle dese keşke

allah korusun ya her doğumda risk vardır elbette rabbim işini iyi bilen ve yapan hekimlerle karşılaştırsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…