Şiddet böyle böyle başlamaz mı? Fikir verin lütfen.

Sizde bu sınır kendini koruma varken merak etmeyin yeltenemez şiddete. Siz de eğilim daha çok . Yani korkulacak tedirgin oluncak bir durum göremedim ilerisi için.

Evet çekinir. Ben mesleği olmayan ailesi arkasında olmayan biri olsaydım daha farklı olurdu belki ama durum bu o yüzden daha dikkatli.

Evet azarlamamam gerekiyordu ama onun bu şekilde tepki vermesi normal mi bu kadar basit bir konuda?

bu foruma üye olduğunuza göre meslek ve iş sahibi kadınların bile şiddet gördüğünü bilmeniz gerekirdi. Öğretim üyesi,Dr. Kadınların dayak yediği bir dünya burası. Vasfınız ne? Milletvekilli falanmısınız? Nedir bu özgüvenin kaynağı? He ama tam tersi ev hanımı belkide hiç bir eğitimi olmayan kadınlar varki şiddeti bırakın ses bile yükseltmemiştir eşi.
Siz olayı çok farklı anlamışsınız yada hiç anlamamışsınız. İş eşte biter. Adam gibi adamsa, karısının işiyle değilde insan oluşu ile ilgilenir.
Ailece eşinizi ele almışsınız. Ne demek annemden korkar, anneniz kimki ondan korkacak. Belliki saygı duyuyor. Genel anlamda saygılı bir adammış gibi gözüküyor ama yazık kötü yere denk gelmiş.

Ağır kanlı insan rahatlığı, yayıla yayıla iş yapması, kırk saat bekletmesi elbette insanın sinirini bozar. Lütfetmiş gibi aheste davranmak, bekletmek, elini ağırdan tutmak benim için sinirime yapılan bir taciz hareketidir.
Bizim evde tartışmalar genellikle eşimin ağır kanlı olması, bir şeyi ikinciye ve üçüncüye tekrarda anca yapmaya başlaması ve aksine benim de tamamen zıttı olarak tez canlı biri olmam, tek söylenmede yerimden fırlayıp elimdekini bırakıp o işi en kısa vakitte halledebiliyor olmamdan çıkar.

Bu konuyu konuştuk, aşamadık, bir ara bağırıyordum baktım boğazıma yazık, şimdi koyun güder gibi üç dört tekrarda yaptırıyorum işi yine, en azından diyorum yapıyor. Bu bizim ülkenin yetinme kafası klasik, ben de uydum "En azından bi şeyler yapıyor adam, beterin beteri var Gangsta" diyorum, siz de böyle deyip kendinizi sakinleştirin. :) Bu teselliyi vermek gerçekten can sıkıcı ama, tüm ömrünü bir koltukta oturarak geçiren adamların varlığında yine diyorum babalık yapabilenine denk gelmişim, ağır mağır yapıyor kendince.

Sinirinizin hiçbir faydası olmayacak, diğer yönden düşünmeye bakın çünkü bu bir huy.
Kendisine bağırmanız da, eşinizin sizi itmesini haklı çıkarmaz çünkü siz de durduk yere bağırmadınız, ben anlayabiliyorum sizin o beklerkenki, acele davranılmasını düşündüğünüz andaki aheste tavra sinirinizi, ben de çok gerilirim törenle iş yapanı gördükçe.

bunun bir tik ilerisi “ben de esimin agzini burnunu birbirine kattim, ama o nasil kafami ittirir ya” falan bence. kendinizi hakli goreceginiz bir sey yok bu konuda. ayrica kendinize es olarak sectiginiz adami annenizle korkutmayin. cok ayip.

son olarak da 2 ay mahsur kalma mi olur ya? valilikten elini kolunu sallayan izin alabiliyor ben evinize niye gitmediginizi anlayamadim.

Ya vurdu işte ittirir gibi hafifçe bir anda. Ama böyle ufak ufak başlamaz mı şiddet? Ayrıca mesleğim var ama çalışmıyorum şu an bana mesleğim için saygı göstermiyor tabiki. Ama annemden çekinir, rezil olmak istemez vs bunu kast ediyorum.
hayır şiddet böyle başlamaz (bana göre). ya da ben eşimle sık sık el şakası yaptığım için bana şiddet gibi gelmeyen size şiddet gibi geliyordur bilemiyorum.

eşinizin kusura bakmayın ama annenizden çekinmesi kadar tuhaf bir şey de yok anneniz kim yani sonuçta? siz 3 kişilik bir ailesiniz anneniz çok elzem bir şey olmadığı sürece karışamaz bile içinize.

olaylara bakış açınızı biraz değiştirin ve daha sakin bir insan olmayı deneyin lütfen. çocuğunuza babaya bağıran bir anne olarak örnek olmayın yoksa bunun normal olduğunu algılayarak büyür.

Ya vurdu işte ittirir gibi hafifçe bir anda. Ama böyle ufak ufak başlamaz mı şiddet? Ayrıca mesleğim var ama çalışmıyorum şu an bana mesleğim için saygı göstermiyor tabiki. Ama annemden çekinir, rezil olmak istemez vs bunu kast ediyorum.

Valla eşinin burnunu morartıp şişirip ailesinin evine gideni okuduk burda dün akşam.
Öyle utanması olmayan edepsizler de var.
Eşiniz utanmayı biliyor diye bu kadar üstüne gitmeyin bence.

Ben onun yerinde olsam annesinin evinde özellikle daha dikkatli olmasını beklerdim.
Olmadığı için eşime tepkim daha sert olurdu.
Ciddiyim.

Iyide evde şiddeti başlatan ve düzenli uygulayan sizsiniz bence. Ha ama en kotusu aranızdaki saygı bitmiş ve evet ilerde şiddet artar belkide ama çift taraflı olarak artar .bu tarz durumlarda sadece erkeğe tü kaka demeyi yanlı buluyorum çünkü sizin örnekte olduğu gibi şiddeti daha çok tercih eden taraf sizsiniz buda diğer tarafı zamanla şiddete iter ve itmiste. Karşılıklı olarak kendinize çeki düzen vermelisiniz

Ağır kanlı insan rahatlığı, yayıla yayıla iş yapması, kırk saat bekletmesi elbette insanın sinirini bozar. Lütfetmiş gibi aheste davranmak, bekletmek, elini ağırdan tutmak benim için sinirime yapılan bir taciz hareketidir.
Bizim evde tartışmalar genellikle eşimin ağır kanlı olması, bir şeyi ikinciye ve üçüncüye tekrarda anca yapmaya başlaması ve aksine benim de tamamen zıttı olarak tez canlı biri olmam, tek söylenmede yerimden fırlayıp elimdekini bırakıp o işi en kısa vakitte halledebiliyor olmamdan çıkar.

Bu konuyu konuştuk, aşamadık, bir ara bağırıyordum baktım boğazıma yazık, şimdi koyun güder gibi üç dört tekrarda yaptırıyorum işi yine, en azından diyorum yapıyor. Bu bizim ülkenin yetinme kafası klasik, ben de uydum "En azından bi şeyler yapıyor adam, beterin beteri var Gangsta" diyorum, siz de böyle deyip kendinizi sakinleştirin. :) Bu teselliyi vermek gerçekten can sıkıcı ama, tüm ömrünü bir koltukta oturarak geçiren adamların varlığında yine diyorum babalık yapabilenine denk gelmişim, ağır mağır yapıyor kendince.

Sinirinizin hiçbir faydası olmayacak, diğer yönden düşünmeye bakın çünkü bu bir huy.
Kendisine bağırmanız da, eşinizin sizi itmesini haklı çıkarmaz çünkü siz de durduk yere bağırmadınız, ben anlayabiliyorum sizin o beklerkenki, acele davranılmasını düşündüğünüz andaki aheste tavra sinirinizi, ben de çok gerilirim törenle iş yapanı gördükçe.
Hay ağzınız bal yesin anlayan biri çıktı çok şükür. Çocuk çişin içinde kalmış o yüzden acele ettim zaten, çok yeni anneyim daha 41 günlük bebeğim o yüzden panik oluyorum hemen. Evet bağırmamam gerekirdi ama bağırmanın karşılığı vurmak olabilir mi? O da bana bağırsaydı ki bağırdı da.

bunun bir tik ilerisi “ben de esimin agzini burnunu birbirine kattim, ama o nasil kafami ittirir ya” falan bence. kendinizi hakli goreceginiz bir sey yok bu konuda. ayrica kendinize es olarak sectiginiz adami annenizle korkutmayin. cok ayip.

son olarak da 2 ay mahsur kalma mi olur ya? valilikten elini kolunu sallayan izin alabiliyor ben evinize niye gitmediginizi anlayamadim.
Kendi aracımız yok ne yazık ki uçak seferlerini bekliyoruz haziranda gidicez umarım.

Kendisi bana vurdu önce fark ettiyseniz? Ben ona karşılık verdim.
Bu ne ya allah aşkına çocuk gibi.
“Ama önce o vurdu!!??”

O kadar söylenip psikolojik şiddet uygularsanız o da dur diyip iter tabi hangi insan yapmaz bunu . Asıl sizin bu itmeye karşılık vurmanız hoş olmamış👎🏻

Evet şiddet böyle başlar ...
Üzüldüm eşinize şimdiye kadar bağırmalarınıza ve hakaretlerinize iyi dayanmış ağır hareket etmesi onun suçu değil yaradılışı öyle...

Benim eşimde aynı ağırdır ve sakindir ben tam tersi çok hızlıyım ama o yavaş diye bir kere bile bağırmadım kıyamam ...

Adamı da çıldırtmışsınız ittirmiş sizde vurmuşsunuz bravo 🙄🙄🙄

Meslek sahibi olmak yerine önce insan olunmalı, eş olunmalı,anne olunmalı aileler meslekten önce görgü ve ahlak kurallarını öğretmeli çocuklarına ki sizin gibi davranmasınlar...

Böyle devam ederseniz o sessiz eşiniz sessizliğini bozacak gibi ve bozmalı da..
NOKTA.

Hay ağzınız bal yesin anlayan biri çıktı çok şükür. Çocuk çişin içinde kalmış o yüzden acele ettim zaten, çok yeni anneyim daha 41 günlük bebeğim o yüzden panik oluyorum hemen. Evet bağırmamam gerekirdi ama bağırmanın karşılığı vurmak olabilir mi? O da bana bağırsaydı ki bağırdı da.

İşte bu aksiyonlara gerek yok; iş yapılıyor mu, hal kurtarılabilir bir hal mi tamam 2 dk geç yapılıversin ama yapılıyor neticede. Anlayabiliyorum kendimden biliyorum tezcanlı yapıdaki birini çatlatır kırk saat oyalanarak iş yapılması, sinirini gıdıklar "Hadi be hadi"ye bağlarsın. İşte biraz düşünce yönünüzü değiştirmeniz gerekiyor, sinirlenmenizin bir faydası olmayacak kabul edeceksiniz ki demek bazı işlerde eli ağır kalan biri eşiniz. Yapıyor mu? Yapıyor tamam siz bu kısma odaklanın.

Karşılıklı gerilmişsiniz taze anne ve babasınız gayet olağan. Biz çift olarak ittirmeli dövüşmelerimizi çocuk doğduktan sonraki ilk haftalarda yaşamıştık, bazen diyorum adamın da sabrını ne zorlamışım. Bana benim söylediklerimi birisi söylese çenesine yumruğu indirebiliritem varmış yani. :) Neyse ki çabuk atlattık o gerildiğimiz ve birbirimizi gerdiğimiz süreci. İlk bebeğiniz mi?

neden ısrarla anlamak istemiyorsunuz?
adama vurup odanın köşesine ittirdiğinizde hani siz karşılık verdim o başlattı diyorsunuz ya ( ki aynı şekilde karşılık verilir) işte o anda bir yumruk patlatsaydı şiddet olurdu. adamda şiddet eğilimini olsaydı sizin gibi karşılık verirdi.
şiddete meyilli olan öfkesini kontrol edemeyen sizsiniz.. tedavi olmalısınız. öfkenizi doğru şekilde yönlendirmeyi öğrenmelisiniz.. sadece de fiziksel değil psikolojik şiddette uyguluyorsunuz adama.

Tabiki böyle değil çok iyi anlaşırız normalde, hep çok şanslı bir kadın olduğumu düşünür - düm.

çunku adam alttan alıyordur, kukla gibi dediğinizi yapıyordur belki.
anlattığınızdan ve o canım annem canım annem sözlerinizden o çıkıyor.
adama bez serememiş diye bağırıp azarlamışsınız.
adamın gözu açılıyor, böyle devam edemezsiniz.

Back
X