- 14 Ekim 2016
- 7.141
- 48.185
- 548
Konudaki yorumları okumadım. Ama eminim ki herkes seni suçlamıştır.Evet çekinir. Ben mesleği olmayan ailesi arkasında olmayan biri olsaydım daha farklı olurdu belki ama durum bu o yüzden daha dikkatli.
Evet azarlamamam gerekiyordu ama onun bu şekilde tepki vermesi normal mi bu kadar basit bir konuda?
Çünkü burdaki herkes bir kadının eşine vurma çabası ile bir erkeğin kadına vurmasını birbirine denk buluyorlar.
Hayır denk değil. 9 kat fark var arada.
Bu ülkede her şey eşitlendi de eşitliği bi tek bu mu bozuyor?
Hayır.
Madem ki eşitliği sağlayamadık ne hukuken ve ne toplumsal olarak... bırakın da bir parça pozitif ayrımcılığımız kalsin.
Ama sevgili konu sahibi bu yine de seni haklı yapmaz.
Sen haksızsın eşin haklı diyemem. Ya da eşin haksız sen haklı da diyemem.
Ikiniz de hatalisiniz.
Bu tür olgunluktan uzak tavırlar evliliği yıpratır. Şiddettin böyle bağlayacağını düşünmüyorum. Ama evlilikteki kopmalar böyle azar azar başlıyor.
Birbirinize çok tahammülsüz görüyorum sizi.
Daha şimdiden böyle olan bir evliliğin 10 sene sonrası ne olur sence?
Neden kontrol etmeye çalışmıyorsun.
Ben de çok öfkeliyim. Ama eşime vurmak ya da itmek ya da hakaret etmek aklıma bile gelmemişti.
Benim eşim de aşırı derecede yavaş ve ağır. Inanilmaz derecede asabımi bozuyor.
Yani durumlarımız benzer. Seni anlayabiliyorum. Ama hak veremiyorum.
Eşin de sen de yanlışsın.
Ayrıca üstteki yorumunun eğer bir gerçeklik içeriyorsa... eşinin seni sevmediğini ve seninle evli olduğu için evli olarak kaldığını, sırf ailen ve mesleğin olduğu için ayrılmadığını ya da ayrılamadıgini söyluyorsun orda farkinda msn...
Benim de mesleğim var. Benim de varlıklı babam var. Benim de yüklü miktarda param var.. yani bunlari sana yazma amacim yokluk değil.
Eşimin bunlar için ya da bunlar nedeniyle benimle olması beni gururlandırmaz..
Sadece çok çok üzer.
Eğer sen de benim gibi düşünüyorsan evliliğini onarmaya bak. Önce kendini düzelt. Sonra eşini düzeltmeye bak.
Öncelikle benim mesleğim ve kapı gibi babam var düşüncesini aşırı kibir içerdiği icin bir kenara birak. Bu düşünce evliliğini totalde yıpratmaktan başka bir işe yaramaz.
Evlilikte bu tip kibirleri gerizekali olmayan her bir eş fark eder. Ve birgün hiç zannetmedıgin bi şey yaşarsın. Ve yaşamışsin da zaten.
Eşin ailenden ya da senin mesleğinden korksaydı sana bugün bu hareketi yapamazdı. Ama yapmış.
Eşin senin yol arkadaşın. Birbirinizi sevmek varken böyle üstünlük yarışlarına hiç hiç gerek yok.
Eşine davranişlarında ölçüyü daha iyi ayarlamani öneririm.
Mesela madem ki eli yavaş hayatim cok çabuk olarak şu işi yapabilir msn diye özellikle belirt.
Halen daha yavaşsa bir daha isteme.
Eşinden her zaman yardım al. ama hız gerektirmeyecek işleri ondan iste...benim esim de çok yavaş. 1 kere öfkeden delirtmişti beni. O gün ses etmedim ama akşam olduğu zaman cok yavaşsın köy yansa sen aheste aheste kacarsin.o sebeple senden bi daha acele iş istememeye karar verdim dedim.
Evet bende öyle bi sorun var dedi.
Senin bazi huylarını da eşin tolere ediyordur ve etmelidir. Böyle böyke geçineceksiniz.
Birbiribize tahammülsüzlukle gecinemezsiniz. Sonu dayak ve boşanma olur.
Şimdi sen. Kendini topla. Bu olaydaki hatalarını fark et. Eşinin hatalarını sen düşünme. Onları eşin düşünmeli. Herkes önce kendini bi düzeltmeli.
Şiddet böyle başlar mı başlamaz mı bilmiyorum ama evliliklerin sonu böyle başlar...ikiniz de kendinize çeki-düzen verin.
Allah yardımcınız olsun