Şiddet gören değil, Kocasına şiddet uygulayan benim

Gebelikte bu tip sinirsel dengesizlikler olabiliyor. Sakin oldugunuz anlarda esinize bunu anlatip yaptiklarinizdan aslinda rahatsiz oldugunuzu soyleyin. Sizin ondan daha yakininiz yok ve ona boyle seyler yasattiginiz icin cok uzuluyorsunuz. Bunlari hissettiginiz sekliyle cumlelere dokun. Evliligin ilk zamanlari, is yasaminin zorluklari, yeni nir sehir herseyin otesinde gebelik. Zaten gebelik basli basina bur sebep. Gucsuzluk, is yapmaya isteksizlik. Ben ilk gebeligimde sizin gibiydim (kuruyan camasiri toplamaya mecalim yoktu) simdi ikinci kez gebeyim evde tum isleri yapan bir yardimci var.ustelik cok cok az calisiyorum. Demem o ki kendinizi basarisiz beceriksiz gibi hissetmeyin. Imkaniniz varsa burinden yardim alin. On gikndrf bir yrm gun bir bayan gelse en azindan yer siler, utu yapar. Siz de bu donem de gerilmezsiniz. Gebelik huzurlu gecmeli ki bebek SAKÍN olsun.
Esinize gelirsek. Ben esinizin suttencikma ak kasik oldugunu dusunmedim. Ne demek kosulsuz aninda tamam de. Bazen dersiniz ama her konuda her konuda da sak diye tamam mi denirmis. Cmasiri toplavs. erkekler gebeligin ne zor oldugunu bilmiyor. Bence sizde hala farkinda degilsiniz. Kim aksama kadar on kusur kiloyu ustunde tasimis da hali olmus. Icinizde tum enerjinizu kendini huyutmeye kullanan bir canli var. Azicik merhametli olsun. Olamiyorsa da izah edin ve kendinizi kotu hissettiginizde guclu olmayà calismayin. Birakin gorsun neler cektiginizi. Allah tamaminà,erdirsin.

Evlilik köle olmakmı sizin için. Ozaman bizde eşlerimizden hiçbir şey istemeyelim. Bukadar basitmi evlilik ne ifade ediyor sizin için. Eşiniz sizin rakibiniz değil. Sizlerin istediği sanırım, işten gelsin kocolarınız yemeginizi yapsın, evi temizlesin siz sigaranızı tüttürün hatta kocalar doğursun çocuklarıda...[/QUOTE

Allah kadini da erkegi de ayri fitratlarda yaratmis. Kadin evi cekzr cevirir, erkerk de mali durumu ayarlar. Elbetteki durup dururken ben gelip de erkek disarida calissin evde de gelsin cam silsin demiyorum. Ama ev islerine yardim etmek (hastalik gebelik gibi durumlarda ozellikle de) erkek icin bir ustunluktur. Onun ne denli insani vasiflara sahip oldugunu gosterir. ayrica bir erkegin mudur gibi gelip sunu yap bunu yHa seklinde dikte etmesi cok rencide edici. Hicbir kadin hem mukemmel bir is kadini mukkemmek anne vrf ev hanimi olamaz. Olursa da iki uc senede coker. Guzel bakimli akil ruh sagligi yerinde vrf iyi anne olabilen bir karisi olsun isteyen erkek esine zor zamanda destek olmali.

Canım öncelikle evliliğin hayırlı, uğurlu olsun.

Bir kere sen eşinle aynı taraftasın, o yüzden aranızda konuşarak çözemeyeceğiniz birşey olmamalı.

Ailenle eşin hakkında konuşma, eşinlede ailen hakkında.

Ev işleri seni yoruyor olabilir, elbette alışmak zaman alacaktır. Bunun için ayda bir yardımcı alabilirsiniz. Hatta mutlaka alın, yükün önemli ölçüde hafifileyecek.

Eşinle kesinlikle bu şekilde kavga etme canım bu çok yanlış. Hiçbir problemi çözemeyeceğiniz gibi birde birbirinize karşı kinlenirsiniz.

Herşeyin başı sabır. Kendine vakit ayır, eşine karşı saygılı ol, bu çok önemli.

Herşey düzelecek, böyle dönemler olur...

Eşimle tanıştıktan 6 ay sonra birbirimiz için akıl, ruh ve kalp olarak uygun olduğumuzu düşünüp hemen evlendik. Nitekim yaşlarımız da evlenmek için hiç de küçük değil ve iş güç, askerlik gibi beklememizi gerektiren engeller yoktu. Ben İst da yaşıyordum ailem bi anadolu şehrinde ve orada yaşamak istemediğim için üni okuduğum ve kendimi iyi hissettiğim şehirde zar zor bi düzen tutturmuştum. Çok zorlanıyordum düzenli işim yoktu ama tutunmaya direniyordum. Eşim annemlerin olduğu şehirde iş bulmuş ve 3 yıldır orda yaşıyormuş kendi ailesi de başka şehirde. Biz tanıştıktan sonra onun işi düzeni orda hem de ailem orda diye ben tekrar memleketime döndüm. Her şey o kadar hızlı oldu ki, korunmamıza ve 1 yıl bebek düşünmemize rağmen balayında zırt diye hamile kaldım. üstüne evlendikten 2 ay sonra işe başladım. İşim rahat 8-5 hafta sonu tatil vs ama hamileliğim çok kötü geçtiği için ben bi anda çöktüm.

Evlilik, hamilelik, zihin olarak tutucu bi şehirde yaşamak, iş hayatına alışma derken öyle zorlandım ki bir türlü adapte olamadım. Hiç bir şeye yetişemedim. Bekarlığın verdiği rehavetle de hemen bi ev kadını moduna geçemedim. Kocam ev işlerine sofra kurmaya kaldırmaya yardım eder ama annem bizim her şeyimizi önümüze getirirdi iş yapmazdık sofra kurmazdık toplamazdık bi anda her şeyi ben yapınca alışamadım, zorlandım, kalkamadım hemen altından. Birini yapsam diğerini bırakıyorum.

Biraz dik başlıyım eşimse bana bişey dediğinde cevap vermememi tamam dememi istyor bense sürekli önce bi açıklama yapıp sonra tamam diyorum.

Örnek :
Kocam :Çamaşırlar kurudu kaç gündür çamaşırlıkta duruyor topla artık onları
Ben: Bi akşam evdeyim onda da yemek hazırla ortalığı topla derken hemen uykum geliyor unutuyorum işte onu, hafta sonu toplayacağım.

Kocam: İşten çıkınca bana niye çıktım diye haber etmedin, mutlaka haberim olacak işten çıktığında eve gittiğinde
Ben: Şöyle şöyle oldu unuttum aramayı eve gelince haber verdim işte
Kocam: Ne zaman tamam demeyi öğreneceksin, uzatma tamam de sadece

Bu şekilde aslında incir çekirdeğini doldurmaz sebeplerle ve sıklıkla ev işi konusundan tartışmalar çıkıyor, bunlar birikti ve ben bi gün patladım. Bi sürü laf saydım ben senin emrindeki asker miyim hizmetçi miyim yap deyince yapacak kukla mıyım, benim de fikrim var iradem var,bunun dışında daha ağır bi sürü şey ve hakaretler... Saydım da saydım üstelik o an öyle bi kriz geçirdim ki kocama da saldırdım vurdum baya bi, elimdekileri fırlattım filan. üstelik bu kriz olayı 3 kez oldu ve biz daha 6 aylık evliyiz.

Ben ona vururken bağırıp çağırıp ağlarken o hiç bir şey yapmıyor öylece duruyor sonra başka odaya gidip sessizce bekliyor.

Sonrasında ilgisinden, yardımından hiç bir şey esirgemiyor ve uyguladığı taktikle beni daha da vicdan azabına sokuyor. Her büyük tartışmadan sonra bana dediği tek şey, daha kötüye gidiyor bak, dikkat et, senden uzaklaşıyorum (duygu olarak)

Dün işten çıkınca onu arayıp haber vermeyi unuttum, sen misin unutan kıyameti kopardı ben sana unutmayacaksın demedim mi diye başlayıp eski konulara geldi. Bana söylediklerini, vurmalarını unutamıyorum. İçten içe belki de kinleniyorum en ufak hatanda, açığında tepkim büyük oluyor, o yüzden sana dikkat et diyorum hata yapma diyorum, kötü olur derken bunu kastediyordum vs..
Ben bu arada sürekli ağlıyorum hıçkıra hıçkıra ne diyeceğimi bilemiyorum haklı çünkü. Sonra sarıldı kucağına aldı beni, sakinleştirdi birlikte sofrayı kurduk yemeğimizi yedik uykum gelince yatak odamıza gelip yanıma yatıp uyuttu beni.

( o benden daha geç yatar ve ben çok çabuk uyurum yanıma gelir her gece sarılır, elimi tutar beni uyutur sonra yine gider. Böyle de bi adam.)

Şimdi kızlar, ben ikili ilişkilerde mi başarısızım, ağresif miyim? ( bu sinir krizleri önceden olmazdı hayatımda 3 kez oldu ve sadece 6 ay içinde yaşandı bunlar )

Kocamı kendi yaptığım şeylerle kaybediyorum, nasıl davranmalıyım, ne söylemeliyim, güvenini nasıl tazelemeliyim bilemiyorum. Annemle de hiç konuşamıyorum çünkü onlarda bi garip beni sürekli kocama karşı dolduruyorlar aklıma gelmeyecek fesatlıklar sokuyorlar. Onlara gittiğimde kocama durduk yere kızıyorum. Oturup konuşacağım, akıl danışacağım olgun bi arkadaşım yok. Hamilelik yeni evlilik derken her şey bulanıklaştı, akli selim düşünemiyorum, dışardan gözle siz daha net görürsünüz diye size anlatmaya karar verdim.

En ufak bi hatada acaba ne olacak, beni ne zaman silecek diye korkar oldum. İnsanız hata yapmadan da olmuyor ki, o kadar dikkat etsem de bişey çıkıyor yine.

Hamile halinle çamaşırlara laf etmesi, sürekli rapor beklemesi
ve özellikle uzatmana kızması, herşeye tamam demeni beklemesi falan bu konularda haklısın.

Ama verdiğin tepkiler yüzünden kendini haklıyken haksız konuma düşürüyorsun.
Tepkilerini kızgınlık değil de kırgınlık şeklinde ortaya döksen bence bütün problemler çözülecektir.

Cuma günü öğlen konuştuk akşama ne yapacaksın dedi nohut, pilav ve mercimek çorbası dedim. Mercimek çorbası yapma öğlen iş yerinde çıktı dedi şehriye çorbası yap dedi tamam dedim, sonra aslında nohut sulu yemek, çorbaya gerek bile yok dedi ben olsun çorbada yaparım dedim. Akşam 6 da evde oluyorum nohutu bi gün önceden ıslatmıştım. Onu yaptım sonra pilav yaptım çorbaya geçmeden kocam geldi ( o da 6 buçukta geliyor) Çorba nerde dedi, sen duştayken hemen yaparım dedim yok yapma dedi peki dedim. Bu arada salata yaptım sofrayı kurdum vs. Yemeğe oturduk çorba niye yapmadın öğlen arayıp söyledim dedi. Yetiştiremedim dedim, aynı soruyu tekrar sordu, nohut ve pilav geç pişeceği için önce onları yaptım vakit kalmadı dedim. Belki 15 defa bıkmadan aynı soruyu sordu "neden gelince ilk olarak çorbayı yapmadın"... Ya sabır diyorum içimden bana geliyorlar. Ben mi anlatamıyorum, sen mi anlamıyorsun söylüyorum ya diğerleri geç pişeceği için önce onları yaptım dedim. İşte sorun bu senin kendince bi zaman dilimin var, kendi önceliğin var sen ne zaman istersin o zaman oluyor her şey dedi. İnanın çıldırmamak için zor durdum.
Önce çorbayı yapsaymışım o çorbayı içene kadar yemekler pişermiş, hatta yemek olmasa da olurmuş o çorba istemiş ( ki özellikle istemedi ben yapıcam dedim o da şehriye çorbası olsun dedi ) O benim bi dediğimi iki etmiyormuş ama ben onun isteklerini canım isteyince yapıyormuşum.

Hiç bişey demedim ama içimden deliriyorum tabi, bunlar böyle 3-5-10 derken beni şişiriyor en sonunda kriz geçiriyorum deliriyorum ya bağırıp çağırıyorum ya ona saldırıyorum. Hırsım öfken başka türlü geçmiyor çünkü.

Sabahta kirli çamaşır sepeti dolmuş hafta sonu niye çalıştırmamışım, 5 dk lık işmiş zaten makine yıkıyormuş. Eyvallah tamam da giyecek bişeyi kalmamış değilki, hafta sonu olacağına bu akşam atarım ne olacak yani. Ay babam da böyleydi, reçel şöyle yaplır turşu böyle olur diye her şeye karışırdı.annem deli olurdu hala aynı babam, bu huy değişmez anacım beni kanser eder ancak.

Cuma günü öğlen konuştuk akşama ne yapacaksın dedi nohut, pilav ve mercimek çorbası dedim. Mercimek çorbası yapma öğlen iş yerinde çıktı dedi şehriye çorbası yap dedi tamam dedim, sonra aslında nohut sulu yemek, çorbaya gerek bile yok dedi ben olsun çorbada yaparım dedim. Akşam 6 da evde oluyorum nohutu bi gün önceden ıslatmıştım. Onu yaptım sonra pilav yaptım çorbaya geçmeden kocam geldi ( o da 6 buçukta geliyor) Çorba nerde dedi, sen duştayken hemen yaparım dedim yok yapma dedi peki dedim. Bu arada salata yaptım sofrayı kurdum vs. Yemeğe oturduk çorba niye yapmadın öğlen arayıp söyledim dedi. Yetiştiremedim dedim, aynı soruyu tekrar sordu, nohut ve pilav geç pişeceği için önce onları yaptım vakit kalmadı dedim. Belki 15 defa bıkmadan aynı soruyu sordu "neden gelince ilk olarak çorbayı yapmadın"... Ya sabır diyorum içimden bana geliyorlar. Ben mi anlatamıyorum, sen mi anlamıyorsun söylüyorum ya diğerleri geç pişeceği için önce onları yaptım dedim. İşte sorun bu senin kendince bi zaman dilimin var, kendi önceliğin var sen ne zaman istersin o zaman oluyor her şey dedi. İnanın çıldırmamak için zor durdum.
Önce çorbayı yapsaymışım o çorbayı içene kadar yemekler pişermiş, hatta yemek olmasa da olurmuş o çorba istemiş ( ki özellikle istemedi ben yapıcam dedim o da şehriye çorbası olsun dedi ) O benim bi dediğimi iki etmiyormuş ama ben onun isteklerini canım isteyince yapıyormuşum.

Hiç bişey demedim ama içimden deliriyorum tabi, bunlar böyle 3-5-10 derken beni şişiriyor en sonunda kriz geçiriyorum deliriyorum ya bağırıp çağırıyorum ya ona saldırıyorum. Hırsım öfken başka türlü geçmiyor çünkü.

Sabahta kirli çamaşır sepeti dolmuş hafta sonu niye çalıştırmamışım, 5 dk lık işmiş zaten makine yıkıyormuş. Eyvallah tamam da giyecek bişeyi kalmamış değilki, hafta sonu olacağına bu akşam atarım ne olacak yani. Ay babam da böyleydi, reçel şöyle yaplır turşu böyle olur diye her şeye karışırdı.annem deli olurdu hala aynı babam, bu huy değişmez anacım beni kanser eder ancak.

aaa ama...eşin bir gitsin kendini göstersin bir doktora...Allahtan daha ne isticek..yemke var pilav var ohh mis..ye işte..

Allah sabır versin canım ..inşallahh düzelir eşin..bende çok sabırlı değilim..ama sana bol sabır diliyorum...

aaa ama...eşin bir gitsin kendini göstersin bir doktora...Allahtan daha ne isticek..yemke var pilav var ohh mis..ye işte..

Allah sabır versin canım ..inşallahh düzelir eşin..bende çok sabırlı değilim..ama sana bol sabır diliyorum...

saol çilekçim amin, seninki de ameliyat oluyormuş formda kaçırdım alıntılayamadım allah şifa versin.

bebek konusunda benimseyemiyorum yazmıştın ilk aylarda, ben de senin gibiydim hemen evlilik ve gebelik ağır gelmişti ama senin nedenlerin varmış şimdi daha iyi anlıyorum....ilk yazdıklarına bakarak seni hatalı bulmuştum canım, 6 aylık evlilik, hemen hamilelik ve yeni bir düzen kurmaya çalışmak gibi hafifletici nedenlerin var tabiki... şu mesajı okuyana kadar sana kontrollü davran, sakin ol gibi şeyler söyleyecektim... ama şu yemek muhabbeti pes dedirtti... hamile ve çalışan bir kadının yemek yapabildiğine dua etsin eşin, ne nankörlük bu böyle... ayrıca kadının mutfaktaki işine bu denli karışılmaz... resmen kışkırtıyor seni sonra da sen hırçınlaşınca senden uzaklaşırım bak diye tehdit ediyor.... ayıpladım eşini, kontrolü tamamen eline almış ve çocuk gibi davranıyor sana... önerim sakince konuşmaya çalış bunları... Allah yardımcın olsun ve önce bebeğini düşün...

bebek konusunda benimseyemiyorum yazmıştın ilk aylarda, ben de senin gibiydim hemen evlilik ve gebelik ağır gelmişti ama senin nedenlerin varmış şimdi daha iyi anlıyorum....ilk yazdıklarına bakarak seni hatalı bulmuştum canım, 6 aylık evlilik, hemen hamilelik ve yeni bir düzen kurmaya çalışmak gibi hafifletici nedenlerin var tabiki... şu mesajı okuyana kadar sana kontrollü davran, sakin ol gibi şeyler söyleyecektim... ama şu yemek muhabbeti pes dedirtti... hamile ve çalışan bir kadının yemek yapabildiğine dua etsin eşin, ne nankörlük bu böyle... ayrıca kadının mutfaktaki işine bu denli karışılmaz... resmen kışkırtıyor seni sonra da sen hırçınlaşınca senden uzaklaşırım bak diye tehdit ediyor.... ayıpladım eşini, kontrolü tamamen eline almış ve çocuk gibi davranıyor sana... önerim sakince konuşmaya çalış bunları... Allah yardımcın olsun ve önce bebeğini düşün...

işte birikip taştığım konular böyle şeyler. Aslında çok ufak gibi görünen ama beni inciten olaylar. Dün akşam gelirken konuştuğumuzda bulabilirsen kola alır mıısn dedi tamam dedim ama yol üstünde onun içtiği kola yoktu, bikaç markete baktım (light içiyor başkasını içmez ) eve gittim bulamadım canım yoktu dedim tamam dedi. Yemek yemeye yakın bu yemek kolasız da gitmez şimdi, ben sen istesen taa nerelerden bulurdum dedi. Ne yapabilirim senin içtiğin kola her yerde yok hamile halimle akşam akşam taaa olan yere mi gideyim dedim ( bize 15 dk mesafede bi alışveriş merkezinde var sadece ) git demiyorum ama ben olsam bulurdum dedi. Hiç bişey demedim sustum ama içten içe deliriyorum. Ben reklamlarda bile izlerken bi şey desem hemen gidip getiriyor ama böyle olduğunda "ben sana sen istemeden bulup getiriyorum" diyor.

Beni bunaltan ruhumu daraltanlar bunlar işte. Böyle zamanlarda hep susuyorum. Çorba olayında da, dün ki kola olayında da hiç bişey demedim. Kola da bişey diyecek oldum "tamam hayatım kusura bakma de geç, laf söyleme uzatma" diyor. Haklıyken bi anda haksız oluyorum susa susa nereye kadar, ben de insanım işte.

Son düzenleyen: Moderatör:
saol çilekçim amin, seninki de ameliyat oluyormuş formda kaçırdım alıntılayamadım allah şifa versin.

işte birikip taştığım konular böyle şeyler. Aslında çok ufak gibi görünen ama beni inciten olaylar. Dün akşam gelirken konuştuğumuzda bulabilirsen kola alır mıısn dedi tamam dedim ama yol üstünde onun içtiği kola yoktu, bikaç markete baktım (light içiyor başkasını içmez ) eve gittim bulamadım canım yoktu dedim tamam dedi. Yemek yemeye yakın bu yemek kolasız da gitmez şimdi, ben sen istesen taa nerelerden bulurdum dedi. Ne yapabilirim senin içtiğin kola her yerde yok hamile halimle akşam akşam taaa olan yere mi gideyim dedim ( bize 15 dk mesafede bi alışveriş merkezinde var sadece ) git demiyorum ama ben olsam bulurdum dedi. Hiç bişey demedim sustum ama içten içe deliriyorum. Ben reklamlarda bile izlerken bi şey desem hemen gidip getiriyor ama böyle olduğunda "ben sana sen istemeden bulup getiriyorum" diyor.

Beni bunaltan ruhumu daraltanlar bunlar işte. Böyle zamanlarda hep susuyorum. Çorba olayında da, dün ki kola olayında da hiç bişey demedim. Kola da bişey diyecek oldum "tamam hayatım kusura bakma de geç, laf söyleme uzatma" diyor. Haklıyken bi anda haksız oluyorum susa susa nereye kadar, ben de insanım işte.

Haklısın canım sende insansın..hemde hamile bir bayansın..ne desem boş kocanda inşallah kendine gelir....umarım gönlünce olur herşey...üzülüyorum şimdi..kendimi koyuyorum senin yerine..hem hizmet beklemek hadi birde laf söylemek insanın gücüne gider..elbette konuşmuşsundur ama..eşine belkdie birilerinin müdahele etmesi gerekiyor...çok sevdiği bir yakını akrabası arkadaşı...bekli farkında değil yaptığının şımarıklığının..

Haklısın canım sende insansın..hemde hamile bir bayansın..ne desem boş kocanda inşallah kendine gelir....umarım gönlünce olur herşey...üzülüyorum şimdi..kendimi koyuyorum senin yerine..hem hizmet beklemek hadi birde laf söylemek insanın gücüne gider..elbette konuşmuşsundur ama..eşine belkdie birilerinin müdahele etmesi gerekiyor...çok sevdiği bir yakını akrabası arkadaşı...bekli farkında değil yaptığının şımarıklığının..

kimseye müdahale ettirmez, laf söyletmez. Sürekli hizmet fbeklemiyor, dün yemeği o yaptı mesela. Sofra kurar kaldırır. Temizlik yapar ama böyle laf da sokuyor. O beni törpülemeye çalışıyormuş öyle diyor. O bişey dedi mi cevap vermeyecekmişim, her şeye muhalif olmayacakmışım tek sıkıntısı bu.

Her evlilikte böyledir..bir taraf deli dolu bir taraf sakin...bence kocan çok efendi saygili birine benziyo..sen biraz diline hakim olursan bi sıkıntı yaşayacağınızı sanmiyorum

Her evlilikte böyledir..bir taraf deli dolu bir taraf sakin...bence kocan çok efendi saygili birine benziyo..sen biraz diline hakim olursan bi sıkıntı yaşayacağınızı sanmiyorum

onun istediği de bu zaten. Hatta bazen laf sokmalarını bilerek üstüme gelip sınırlarımı test etmek için yaptığını düşünüyorum. Bi de benim yola getiremeyeceğim adam yok diyor :1:
Ne çektiysem dilimden çektim zaten

onun istediği de bu zaten. Hatta bazen laf sokmalarını bilerek üstüme gelip sınırlarımı test etmek için yaptığını düşünüyorum. Bi de benim yola getiremeyeceğim adam yok diyor :1:
Ne çektiysem dilimden çektim zaten
Bak.ben sustugum.halde üstüme üstüme geliyo şuan da...allahin cezasi...bosver kız susma birak peşinde gezsin dursun elin iti degilmi

Bende böyleyim aynı senin gibi.Kocam herşey de yardımcıdır sofra kurar temizliğe yardım ederi.Sürekli sarılır öper ama ben tam aksi en ufak bişeyi bile sorun yapabilirim.Asla tamam hayatım deyip geçemiyorum şu dilim durmuyor arkadaş.Ben bağırıyorum o sessizce dinliyor daha çok sinirleniyorum..Bence bizim sorunumuz onların istediklerini yaptığımızda kendimizi aciz hissedeceğimizden kaynaklanıyor.Yani ben öyle hissediyorum çoook saçma biliyorum ama öyle düşünüyorum.Ben tamam demem sen benim dediklerime tamam de giib.Allah bize azıcık akıl versin.Kıymetlerini bilelim yavaş yavaş aşmaya çalışıyorum artık:2:

seni hircin yapan o.
onun olgunlugu seni delirten asil.
bence kendini suclama
tabii adami dovme de.
boyle adamlarla ugrasmayan anlamaz.
disardab bakarsin mukemmel erkek. ici beni yakar beniii
Bu konuda herkes seni suçlarken REPUTABLE tam bir nokta atışı yapmış.Yorumuna sonuna kadar katılıyorum.
Canım konunu okuyunca,dümdüz düşünürsek kocan mükemmel gibi gözükse de,boşuna kendini suçluyorsun.Kocan seni sinir hastası yapma konusunda ilerliyor.
Sinsi,dışı başka içi başka tiplerden.Sana psikolojik baskı yapıyor ve kendi suçunun çok farkında vicdanını rahatlatmak hatta senin vicdanına oynayarak seni uyutma,elini tutma...hareketler sergiliyor.
Kendini kaybedip kocana vurma eğiliminin bahanesi olamaz.Bu yanlış.Ama kocanın da eve ve senin kişisel olgularına müdahale etmesi daha çok yanlış.
-İşten çıkınca haber vermek.(neden,sen bir birey değil misin.Attığın adımın haberini mi vereceksin.Başka biryere gidecek olsan,yani haber verme durumlarında zaten sorumluluğunu bilir haber verirsin.Kaygılanıyorsa eve kapatsın)
-Herşeye tamam demeni beklemek.(Kimse kocası da olsa kimseyle aynı fikri aynı düşünceyi taşımak zorunda değil.Kimse kimsenin kuklası değil)
-Evde çamaşır toplanmaması veya bir işin yapılmaması (sen toplayamamışsan kendi toplasın.Ya da bu tür işlere müdahale etmesin)
-Seni çileden çıkartıp bir köşede oturup sessizce beklemek (Varsa bir problemi,konular konuşarak çözülür)
Bak canım,evliliğin sorumluluğu seni bunaltmış,plansız bir hamilelikte geçiriyor olabilirsin.Evine,ev işine kendi sorumluluklarına sahip çık,kendinin bir birey olduğunu karşındakine hatırlat ve gereksiz yere öfkelenme.O sakin kalabiliyorsa sen de umursama.Ailene de herşeyi anlatma.

Bende böyleyim aynı senin gibi.Kocam herşey de yardımcıdır sofra kurar temizliğe yardım ederi.Sürekli sarılır öper ama ben tam aksi en ufak bişeyi bile sorun yapabilirim.Asla tamam hayatım deyip geçemiyorum şu dilim durmuyor arkadaş.Ben bağırıyorum o sessizce dinliyor daha çok sinirleniyorum..Bence bizim sorunumuz onların istediklerini yaptığımızda kendimizi aciz hissedeceğimizden kaynaklanıyor.Yani ben öyle hissediyorum çoook saçma biliyorum ama öyle düşünüyorum.Ben tamam demem sen benim dediklerime tamam de giib.Allah bize azıcık akıl versin.Kıymetlerini bilelim yavaş yavaş aşmaya çalışıyorum artık:2:

aynen böyle işte. Ben de bu yaşa kadar kimseden emir almamışım lafın altında kalmamışım, cevap vermeden susmak içimi kavuruyor. Sussam içim yanıyor... .Yaşta olmuş 30 nasıl düzelteyim huyumu diyorum ama başka yolu yok gibi. Biz ikimizde baskın karakteriz ama o erkek olduğu için baskınlık onda olsun istiyor. Geçen gün itiraf etti aten. Erkekte değişik bi duygu vardır son sözü kendi söylesin ister o yüzden senin üstüne geliyorum tamam de benim erkekliğim okşansın diyor

ya yemınle kocanıza uzuldum açıkçası nankörlük mu bılmem ama sankı dolduruşa geliyorsunuz gbı seyler var benım anladığım bence dedıgınız gıbı aılenızden bahsetmıstınız sanırım dedıklerını cıddıye alıyor ve esınıze tavır almışsınız bunun başka açıklaması yok bu devırde hangı erkek senın kocanın yaptığını yapar valla kendı kocamdan dıyorum kodumu oturtur sen kımsın der kıymet bıl aılen kım olursa olsun senın evlılıgıne zarar verıyorsa uzak dur sonuçta sen o adamla aıle oldun en buyuk aıle sızsızınz ana baba ıkı tarafında artık dısarda kaldı dur ve dusun sevıyorsan onada kendne de yazık etme tatlım senın esıne gosterdıgın tepkılerın sadece dolduruluşa gelmen den kaynaklandığını düşünüyorum bencıl yada nankör olduğunu sanmıyorum kı olsaydın vicdanen rahatsız olup bızlere sormazdın henüz yenısın ve senı seven kocan var onu uzme mutluluklar dılıyorum...

Back
X