Şiddet Gören Kadına UZLAŞTIRMA..

saturn35

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Temmuz 2014
48
45
38
Yozgat
Merhaba Hayırlı Günler diliyorum herkese..

Bir süre önce durusmamız görüldü.
o kişiyle karşı karşıya geldik. İddialar okundu okunacak derken konuşma izni istedi karşı taraf ve başladı konuşmaya bir aglamadığı kaldı bir o kadar da mağdur halde;
" Ben boşanma taraftarı değilim, konuşursak anlaşabileceğimizi herkesin bu konu da onu desteklediğini beni biraz anlamasını bu evliliğin bitmemesi gerektiğini söyledi.. (herkes seviyor doğru ama kendisi maalesef.. )
Sonra bana döndü hakim. ne düşünüyorsun dedi

Beni döven hakaret edip her türlü işkencede bulunan o kişiden bu sözleri duyunca tabi ki şok içinde kaldım.. bizimki anlaşılamamazlık üzere açılan bir dava değil ki. Elindeki dilekçeye baksa anlamasına yeterdi vereceğim tepkinin.

Narsist biriyle yaşanılan bir hayat.. acı korku endişe fiziksel, ruhsal, ve ekonomik şiddet fazlasıyla. Hayatımla oynadı bizi bizden etti..

"istemiyorum dedim, ben istemiyorum elimden geleni yaptım bu hale düşmeden.. yuva kolay kurulmuyor tekrar bir düşünmelisin dedi hakim.

E bir sürü asılsız iddiayla davayı açan o! bitmesin bu evlilik diyen o.. (tabi ben suçluyum yine çünkü anlayışsız davrandım sözde o elinden geleni yapıyor halâ..)

ve Hakim onun o söylemlerine karşı kararı şu oldu.
"Uzlaştırma" için görüşme yapacakmışız tarih belirlendi.. şok olmuş haldeyim. Uzaklaştırma kararı verilen kişiyle! öyle biriyle! nasıl uzlaştırmaya yönlendirebilir aklım almıyor. Onu tanımıyorlar neler yaşadığım kağıt üstünde yazılı kaldı gibi hissettim. Onunla tekrar karşı karşıya gelmek onun yalan sözlerini tekrar dinlemek zorunda kalmak ölüm gibi geliyor çok üzgünüm yıkılmış haldeyim.

Dudağımın üst kısmını o günden beri hissetmiyorum uyuşuk hissiz. El parmaklarım kramp sancılarıyla kasılıyor psikolojikmen çökmüş haldeyim iyi değilim

Tanıyan biri çıkar diye yazmaktan hep korktum o kadar çok gereksiz konu için tehdit edildim ki korkuyorum, çok korkuyorum onun yapabileceklerinden.
Bir kaç konu okumuştum benim gibi aynı olayları yaşayan iyilik yaptıkça kötülük yaşayan, Yaşatan kişinin ise senden önce mağdur gibi davranıp seninle ve çevrenle resmen oynayan biriyle yaşamak zorunda kalan, böyle bir kişilikle "Uzlaştırma" kararı neden olur? duyan bilen kadınlarımızdan yardım istiyorum. Lütfen Allah rızası için.

Darp raporunuz yok mu?
O anlatırken siz baktınız mı anlamadım, neden anlatmadınız yaşadıklarınızı?

Kanıtlarım ve tanıklarım var. Hakim sadece sorduğu soruya cevap istedi benden. Bende istemedigimi boyle birseyin olmayacağını söyledim. İddialarımızı içeren dilekçe elindeydi zaten hakimin

Kanıtlarım ve tanıklarım var. Hakim sadece sorduğu soruya cevap istedi benden. Bende istemedigimi boyle birseyin olmayacağını söyledim. İddialarımızı içeren dilekçe elindeydi zaten hakimin
İnanamıyorum yani gördüğünüz tüm şiddete ve uğradığınız iftiralara rağmen yuvanızı koruyun mu dedi
Gerçekten inanamıyorum ya

Avukatınız yok mu? Dayak ye uzlaş. Tekme tokat dövmeme izin versinler. Birileri tutsun onu. Sonra uzlaşma görüşmesi yaparız neden olmasın?

Saçmalama ya ne uzlaştırması elinde darp raporun varsa şayet uzlaştırma değildir o uzaklaştırma olmasın iyi okuyun mahkeme kararını lütfen !
Birde hakiminiz bayan mı erkek miydi

TCK nin artik kadını koruduğunu filan düşünmüyorum. İlla daha kotu bir is mi gelmesi lazim basina .Ye dayagini otur aşagi kocandir sever döver mantığınin olmasını anlamıyorum .Bu arada hakim kadın mı erkek mi ? Bu bile çok fark ediyor .

Saçmalama ya ne uzlaştırması elinde darp raporun varsa şayet uzlaştırma değildir o uzaklaştırma olmasın iyi okuyun mahkeme kararını lütfen !
Birde hakiminiz bayan mı erkek miydi

Maalesef doğru okuyorsunuz Uzlaştırma icin gün verildi. Uzaklaştırma kararı devam zaten

Hakim ayrıntısı da içinde bazı şeyleri açıklayamıyorum buradan. Çok büyük hayal kırıklığı oldu benim açımdan ve anladım ki kadını erkeği pek bir şey değiştirmiyormuş insiyatifine bağlı olacaklar

Son düzenleme:
Bir yanlışlık ve eksiklik var. Uzaklaştırma kararı ve darp raporu varsa; uzlaştırma söz konusu olamaz ki..
Bence avukatınızı değiştirin.
Uzlaştırma ya mecburen katılmanız gerekiyorsa; katılın ve sadece dinleyin. Cevap da vermeyin, Muhattap da olmayın.

karakola bile şikayetle giden kadını kocasıyla barıştırmaya çalışıp, aile içinde olur öyle şeyler diyorlar. maalesef böyle bir gerçek var... böyle hakimlerin kendi kızları aynı durumda olsa ne yaparlardı çok merak ediyorum...!!

Eksik bir şeyler var ..
Ben meseleyi biliyorum, eksik anlatmak zorunda kalıyor konu sahibesi çünkü tehdit edilmiş, sitede tanıyan birileri çıkar da boşanacağı kişinin kulağına giderse diye çok tedirgin.

Bu sebeple hepinizden ricam üyemizin anlatabildiği kadarına yorum yapmanız, şunu belirteyim gerçekten zor durumda, karşı taraf pek tekin değil gibi çünkü.

Tamam evlilik yıkılmasın diye uğraşsınlar ama bu evlilikte anlaşmazlık, aileden kaynaklı, maddi sorunlar varsa denensin denilsin hadi ama burada psikolojik ve fiziksel şiddet var.
Eninde sonunda boşanırsınız siz kararlı olduktan sonra ancak git geller karşısınızda görmeniz sizi olumsuz etkiliyor. Çok geçmiş olsun ancak güçlü kalmaya devam edin uzman eşliğinde görüşün sizi tahrik etmesine izin vermeyin.
herşey güzel olucaktır sadece biraz daha zaman umarım çok mutlu olursunuz.

Evet artık dayanamadığım bir gün koştum polise bize söz verdi yapmayacak etmeyecek diye yolladılar geriye.. en büyük hata benim di aslında bunlara inanıp hala düzelecek diye elimden gelen her güzel şeyi benim yapmam dı. Olanlar oldu yine bu sürece girdik kanıtlar vs var. Ama hakim kanunlar yasalar nasıl böyle anlayamıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…