Şiddet Gören Kadına UZLAŞTIRMA..

Burada uzun uzun yazmışsın ama hakime net bir iki cümle kurmamışsın.neden hakime asla görüşmenin mümkün olmadığını,bu adamın seni hayatınla tehdit ettiğini ve sana işkence yaptığını söylemedin.

Evet haklısınız onu ve beni tanıyanların dedikleri ilk nasihat ve sözler bunlar oluyor korktuğunu belli etme.. güçlü ve metanetli olmaya çalışıyorum ama onun nasıl biri olduğunu bildiğimden temkinli davranıyorum ama bazen yeniliyorum bu kez de kendime kısıtlamalar yapınca dört duvar arasında kalmıs gibiyim. Sağolun tekrar düşünmeye başladım siz de böyle deyince.

şiddet durumunda nasıl uzlaştırma olabilir yahu. dosyayı geçici olarak başından savmak için mi yapmış hakim

Adalete güvenmek istiyorum halâ. Sizin gibi böylesi yaşamlara şahit olanların sözleriyle umut etmek istiyorum. Belki diyorum hala. İçimde ki umut tükenirse ayakta kalmam cok zor olacak. Kendimce kendimi korumaya çalışacak her türlü tedbiri alıyorum. Sağolun yorumunuz için

Reddi hakim yapılabiliyor mu? Aklıma hiç iyi şeyler gelmiyor. Darp raporuna rağmen hakim böyle bir karar vermez, veremez.

Neden söylemediniz şiddet gördüm psikopatça diye??

Reddi hakim yapılabiliyor mu? Aklıma hiç iyi şeyler gelmiyor. Darp raporuna rağmen hakim böyle bir karar vermez, veremez.

D damdan üyemiz bir açıklama yaptı psikologmuş görüşeceğim kişi çünkü öyle bir söz de kullanmıştı hakim laf arasında farklıymış demekki. O uzlaşı dedigi aynı sey değilmiş sanırım. Orada neler olacak neyle karşılaşacağım işleyiş nedir bilemiyorum sizin yorumlarınızla anlamaya çalışıyorum ci

D damdan :
Boşanma davasında ne uzlaştırması

Uzlaştırma ceza hukuku içerisinde yer alır ve savcı ya da ceza mahkemesi gönderir

Boşanmada sulh e teşvik olur uzlaşın anlaşın der ama adı uzlaştırma olmaz

Uzman dediği muhtemelen mahkemenin görevli psikoloğu ya da sosyal çalışma uzmanıdır

Dinleyip rapor düzenleyecektir çocuk varsa onu da değerlendirir

Canınızı sıkmayın sakin bir Zamanda avukatınızla ayrıntılı konuşun anlatsın uzun uzun

Ahh ahhhh biz kadınları çocukları sindire sindire hayatımızı mahvettiler ahhhhh

Ben bosanmada uzlastirmaci duymadim hic. Aile terapistine yonlendirmis olmasin?

Ahh ahhhh biz kadınları çocukları sindire sindire hayatımızı mahvettiler ahhhhh

Evet maalesef mahvediyorlar. Bir insani bu hale düşürmek çok kötü. Çocuk gibi çaresizce kalıyorsunuz ortada anlamaya çalışacağım diye. Başka arkadaşlarımız düşmesin oyunlarına. Tereddütde kaldıkları yanlış davranışlar için kendinde hata aramasın, neden,niçin böyle yaparsam şöyle olur düzelir demesinler. Yanlış yanlıştır. Bende çok geç anlayanlardanım malesef

Yok zaten kendisi konuyu anlatırken sıkıntıdan bahsetmiş , asla yaşadıklarını anlatsın diye yazmış olduğum bir cümle değildi ..

Ben mahkeme sırasında anlatılanlarda eksik var gibi düşündüm .. yaşanılan şeyler gerçekten kötü ki adamın uzaklaştırması var , yani buna rağmen bir “uzlaşma” verilmiş olması ve sadece bir evet ya da hayırla cevaplanacak soru sorulması kadına çok anormal geldi .. ha belki işler böyle ilerliyor bizler bilmiyoruzdur ama sanki Kurtun eline kuzu vermek gibi bile bile

Ben bosanmada uzlastirmaci duymadim hic. Aile terapistine yonlendirmis olmasin?
Merhaba sonanda.
Sizde benim gibi bir insanla aynı şeyleri yasamşsınız. Tüm yorumlarınızı okumuştum kendime bir yol bulabilirim diye. Aynı ben demiştim aynı zor kişilik. Allah yardımcınız olsun sizinde.
Hayır terapist değil. Uzlaşın dedi ve Uzlaşma için tarih ayarlarken psikologdan bahsetmişti mahkemenin psikoloğu diye

Rica ederim ne demek, belki yaranıza merhem olamıyoruz, sizi sıkıştığınız cendereden kurtaramıyoruz ama en azından dertleşirseniz biraz olsun içiniz hafifler, aslında anlatmak isteyip de anlatamadığınız çok olay vardır ama kendinizi riske atacak şeyler yazmamanız sizin için daha uygun görünüyor.

Sağolun bana bu yolu açtığınız için. Evet daha uygun oldu bu şekilde. Allah razı olsun sizden ve olumlu ve olumsuzda dahil tüm öneri sahiplerinden.

Öyle hakimi de dava edeceksin... Adalete bak. Hakikaten bu ulkenin hukuk sisteminin elden gecirilmesi gerekiyor. Adaletmis.. cocuk kandiriyorlar!
O kadar uzuldum ki sizin icin keske yapabilecegim birsey olsa.. sag salim bu pislikten kurtulmaniz icin dua edecegim her gün.. Allah yardimciniz olsun

Evet hukuk sistemimizde baya bir eksiklik var yada uygulamada diyelim bilemedim ki. Yaşayarak öğreniyorum bende.

Sağolun çok teşekkür ederim yapacağınız en büyük iyilik olur duanız. Duanızı isterim daha ne olsun. Allah razı olsun. Çocugunuzu Sağlıcakla kucağınıza alın insallah

Ablacım bence hakim okumamış dava dosyanızı. Keşke şiddet gördüm o anda deseydiniz. Adalet beklerseniz çok beklersiniz yani baksanıza ya bu adam sizi bugün öldürüverse , hakim dava dilekçenizi okumamış bile?!? Ben bu ülkedeki adalet sistemine güvenmiyorum

Adalete gelince sadece kadın ismi kocanız gibi tipler kadınları katledip sonra kravat takıyorlar.

Avukatınız karara itiraz etsin. Can güvenliğiniz tehlikede ve adam şiddete meyilli bir tip, bu psikopatla bir araya gelmek istemiyorum uzlaşma istemiyoruz dicek avukatınız.

Eksik anlatiyosun ya. Şaşkınlıktan cevap verememissin. Hakim de tereddut ettigin icin kararini gozden gecirmen gerektigine inanmis. Konuşmayı beceremio insan o an. Diyecektin ki hayati tehlikem var sayin hakim bu sartlar altinda bir araya gelirsek benim sonum olur lütfen bosayin beni ben cok korkuyorum. Magdurken konusamayip adami magdur rolune sen sokmuşsun orda zaten. + avukatin da salakmis araya girebilurdi. Ya da sen ona da net olamadim.

Keşke cesaretimi toplayıp diyebilseydim ama hakim sadece sorduğum soruya cevap ver dedi. Cevap verdim ama sesim az çıktığı için azarladı beni tekrar tekrar sordu. Gücüme gitti utandım birde. Hakimle ters düşmek te istemedim sanırım o an. Birde inat eder gibi konuşsaydım tersleseydi hepten icime dert olurdu. Avukatım kendi açtı zaten davayi dedi.. kendisine soru sordum dedi hakim MissCherryBlossom

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…