Şiddet Gören Kadına UZLAŞTIRMA..

Çok üzüldüm durumunuza, lütfen ama lütfen güvenliğinize dikkat edin.

Abimin müvekkilinin eski eşi böyledi, ağlamak zorlamalar tam bir psikopat, hikayeleri ile herkesi inandıran,.. adalete olan güvenim saten yoktu, hikayeniz ile daha da kötü oldu. Lütfen çok dikkat edin.

diretin fikrinizde.. anladığım kadarıyla öyle de yapıyorsunuz.. avukatınızdan destek alın.. hiçbir uzlaşmayı kabul etmeyin. elbet bir şekilde hakim de boşanmanızı onaylamak zorunda kalacak....

Boşanma davasında ne uzlaştırması

Uzlaştırma ceza hukuku içerisinde yer alır ve savcı ya da ceza mahkemesi gönderir

Boşanmada sulh e teşvik olur uzlaşın anlaşın der ama adı uzlaştırma olmaz

Uzman dediği muhtemelen mahkemenin görevli psikoloğu ya da sosyal çalışma uzmanıdır

Dinleyip rapor düzenleyecektir çocuk varsa onu da değerlendirir

Canınızı sıkmayın sakin bir Zamanda avukatınızla ayrıntılı konuşun anlatsın uzun uzun

diretin fikrinizde.. anladığım kadarıyla öyle de yapıyorsunuz.. avukatınızdan destek alın.. hiçbir uzlaşmayı kabul etmeyin. elbet bir şekilde hakim de boşanmanızı onaylamak zorunda kalacak....

Aminn inşallah insallah
Kararlıyım ama uzman karşısında bile olsa onun yalan sözlerini duymak yalan gözlerini görmek zorunda kalmak ölüm gibi geliyor.

Kaç yıllık bir evlilikti sizinkisi? İl değiştirme şansınız var mı? Belliki sizin hayatınız şahıs yüzünden tehlikede

Çok teşekkür ederim bu cevap için evet mahkemenin psikoloğu diye belirtmişti. Ben aynı sey olduğunu düşündüm uzlaşın deyince hakim. Sağolun açıkladığınız için. Allah razı olsun yoksa ben bu farkı da bilemeyecektim. Çok korkuyorum nelere sebep olabilecegini kestiremiyorum o yüzden bu halim sağolun

Kaç yıllık bir evlilikti sizinkisi? İl değiştirme şansınız var mı? Belliki sizin hayatınız şahıs yüzünden tehlikede

Uzun yıllar sürmedi diyelim evliligim icin şükür ki boyle oldu ve bu dava açıldı. Her sıkıntıda her seye ragmen onsuz her güne şükreder haldeyim Tehlikeli biri evet il konusu zorluyor bazı sebeplerden ötürü

Nasıl üzüldüm, size sarılasım geldi. Fevri davranmayın ortada korktuğunuz bir durum varsa. Avukatınızı değiştirme imkanınız var mı?
Sağolun avukatım yaşadıklarımı biliyor tekrar görüşeceğim bu durumları.
ilem ve çevrem bana cok yardımcılar manevi olarak ama başka fikirlere de ihtiyaç duyuyorum onlarda gerilmesin benim yüzümden diye tutuyorum kendimi tuttukça içime kapanıyorum. Acılarımı paylaşmaya merhamete o kadar ihtiyacım varmış ki. Sağolun sevgi içeren sözleriniz icin okurken bile gerginliğim gitti sağolun sayın Mune hanım teşekkür ederim desteğiniz ve yardımınız icin

Allah yardımcınız olsun
Şiddet gördüğünüz dair darp raporunuz varmı
Büyük ihtimal mahkemenin görevlendireceği bir uzman sizi dinleyecek
Sakin olun ve kararınızın arkasında olun
Biraz uzar ama boşanırsınız

Ailenizin destek olmasına çok sevindim. Biz de maddi olarak olamasak da manevi olarak yanınızdayız. Boşanma kararı almak, o duruşmaya çıkmak bile önemli ve kayda değer adımlardı. Bundan sonraki aşama da kolayca geçip gider umarım. Inancınızı yitirmeyin hiçbir zaman

Hukuk sistemi sapırsapır dökülüyor.Nereden tutsan elinde kalıyor?

12 yaşında ilişkiye rızası vardı diyen sistemin, kocaasından her türlü şiddeti yaşamış kadına uzlaşın

demesi çok normal.Kocanızı üzüp mağdur ettiğiniz için ceza almadığınıza şükredin.

Adanada bir kadin vardi kocasindan surekli siddet goren hergun dayak yiyen ve karakola giden ve hergun karakoldan kocandir barisirsiniz diye evine gonderilen. Kadin en son canini kurtarmak icin kendi adaletini kendi sagladi kocasini oldurdu. Illa insanlarin kendi hayatlarini mahvetmesi mi gerekiyor bu ulkede adalet bile kadinlari korumuyor. Allaha emanet yasiyoruz Allah yardimcin olsun kardedin.

Burda roman gibi yazacagina hakime anlatsaydin ya.ister sorsun ister sormasin verdiğiniz kararın farkında misiniz benim durumum bu beni döven biriyle nasıl uzlasayim deseydin ya.

Hakim dilekçenize şöyle göz ucuyla bir bakmıştır. Tamamını okumamıştır bile. Keşke orada dayak yediğinizi, tehdit edildiğinizi vs. anlatsaydınız size söz hakkı verilince.

Hayır kendi okudu zaten ilk başta iddiaları. O soz hakkı isteyince onay bile almadan başladı konuşmaya. Sonra hakim onun kendi iddia ettiği bir iki konuyu çürütürcesine laf edince sensne dersin dedi ve direk sadece sorduğu soru için cevap istedi benden. Nedenini niçinini bilemiyorum sonrası anlattığım gibi oldu.

Şükretmek.. tazminatı da dip not söylenip durdu zaten. Bekliyordum zaten. Aksini düşünmek mümkün değildi onunla yaşadıklarımdan onu tam olarak tanıdıktan sonra.

Toplumun sevgi anlayisi hastalikli ..
Saglikli sevgi nedir cogu insan bilmiyor.
Metanetini koru. Ve korkma. Korktukca onun seni korkutmasina izin verdikce sacmalarsin.
Zorla seni nereye kadar kagit uzerinde evli tutabilir ki? Tepkilerini azalt o herife karsi. Beslenmesin. Duygu durumunu ona da bagli tutmamaya bak.
Eninde sonunda bosanma olacak..istedigi kadar sureci uzatsin.

Burda roman gibi yazacagina hakime anlatsaydin ya.ister sorsun ister sormasin verdiğiniz kararın farkında misiniz benim durumum bu beni döven biriyle nasıl uzlasayim deseydin ya.

O roman hâkimin elinde ve dilindeydi zaten. Bana sorduğu soru istiyormusun? du.. çok zor öyle biriyle. Hakimden beklemiyordum hayır dememe ragmen kendi insiyatifini kullanacağı. Sindirilmiş bir haldeyim o an hakim de öyle illa soruma sadece cevap ver deyince hayır diyebildim fazlasını konuşamadım

başka bir konuda
ögretmen çocugun kulağını çekti diye bir kamyon laf sayan bayan
burayı okusada koca kadının maruz kaldıgı şiddeti görse ,

uzlaşma canım uzlaşma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…