Şiddet Gören Kadına UZLAŞTIRMA..

Kanıtlarım ve tanıklarım var. Hakim sadece sorduğu soruya cevap istedi benden. Bende istemedigimi boyle birseyin olmayacağını söyledim. İddialarımızı içeren dilekçe elindeydi zaten hakimin
Keşke yaşamımdan endişe ediyorum ne uzlaşması hakim bey deseydin. Neyse olan olmuş. Boşver. Uzlaştırma aldıysan boşanmada uzlaşın. Sen planından şaşma. Şimdi seni zaten defalarca belki kandirdi oyalayıp. Şimdi de hakimi kandırıyor sıra hakime geldi diye düşün. Bir dahaki duruşmada sen söz al sende açılan yaraları endişelerini korkularını anlat. İçinde kalmasın

Yahu siz ağzınızı açıp iki laf edememişsiniz yok şok içinde kaldım yok hayret içindeyim. Dilekçede herşey yazar öyle olsa duruşma diye birşey olmaz dosya üzerinden sonuca bağlanırdı hakim tepkilerinizi ölçmüş son bir denesinler demiş siz şok içinde kalana kadar dayak yedim parasız bırakıldım millete muhtaç edildim diye anlatsaydınız ya.

Avukat salak bence de
Araya girip muvekkilemin hayati tehlikede diyememis mi? En basitinden agzini acamicaksa avukatlara neden para odeniyor?!

Diyemedim işte malesef diyemedim. Sordugumu cevapla dedi başka bir sey dersem hakimin tersleyeceğinden korktum. O kadar çok şeyle kişilerle ilgili tehdit edildim ki etkisinden çıkamıyorum kendime en çok bu konuda kızıyorum. Duruşma öncesi metanetliydim firsat verilirse herşeyi söyleyeceğim diyordum. Ama hakim bana o fırsatı vermedi yok sesin çıksın yok sadece bu konuda konuş deyip tersler gibi konuşup baştan susturmuş oldu beni

Avukat salak bence de
Araya girip muvekkilemin hayati tehlikede diyememis mi? En basitinden agzini acamicaksa avukatlara neden para odeniyor?!

Bana sen konuşmayacaksın zaten ben varım dedi avukatın. O kişi konuştuktan sonra direk uzlaşma yapın görüşün deyip beni ayağa kaldırdı ne diyorsun diye. Hayır dedim. Ne olduğunu anlayamadım. Avukatım konuşacakken ben ona sordum dedi. Sustu.. zor dönemlerden geçiyorum inşallah iyi şeyler olur sonraki süreçte

O kadar iyi rol yapiyor ki herseyi planlı onun. Hakimi kandıramasın kahrolurum o zaman. Evet bu dediğiniz olacak bir sonraki duruşmaya katılabilirsin anlatacağım herşeyi. İyi değilim hele o günden beri ağzım yana kayıyor konuşurken çok stresli günler yaşadım

Hem dayak atıp hem davayı açan taraf olduğu için hakim davadan vazgeçmiş gibi görmüş olabilir o şahsı.

Burda roman gibi yazacagina hakime anlatsaydin ya.ister sorsun ister sormasin verdiğiniz kararın farkında misiniz benim durumum bu beni döven biriyle nasıl uzlasayim deseydin ya.

Konu sahibinin tepkisi çok normal. Aslında söylenecek her şey dava dilekçesinde yazar.
İddiaları hakim sesli okur.
yani hakim anlamadı, görmedi, bilmiyordu gibi bir şey Yok.
Kadının sesinin çıkmaması da normal. Fiziksel ve psikolojik şiddete+tehditlere maruz kalmış.
Bilmiyorum hiç sindirilmiş ve kendini toparlamaya çalışan bir Kadınla karşılaştınız mı? Gözlerinde korku okursunuz. Gülümserken bile yüzünün arka planında acı görürsünüz. Bunlar edebiyat gibi gelirdi bana da önceden ama gerçekten durum buymuş, yakın zamanda şahit oldum.
Bir de mahkemede eğer hakim taraflı oturdu ise makamına, konu sahibi haklı, sorduğu sorunun dışına çıktığında muhtemelen sesin niye çıkmıyor fırçasına benzer bir fırça yiyecekti...
ki bu bile hakimin Tavrını belli eder... kadın nelere maruz kaldığı adamla yızyıze gelmek zorunda kalmış o salonda, hakim sesi çıkmıyor diye fırça atıyor. E yuh...
Karşı tarafın avukatı güçlü muhtemelen.
Hakimle tanışık, ortada dönen bir şeyler var.
Davayı geciktirir bunlar ama merak etmeyin nihai karar olarak sizi zorla evli tutacak değiller S saturn35

Ya sen ona takilma hakimlerin adetidir o azarlamaya bayilirlar. Sen soyle istedigin seyi. Gerekirse agla magdur olan sensin hanimefendiligi bi kenara birak lütfen vicdanli insan da olma. Ceza davası yok mu ortada sadece bosanma mi var? Bakarsin hakim değişir ayrica canini sikma.

Uzulme. Agla orda gene konusamicak olursan koyver gitsin. Uzlasma esnasinda da agla. Korkuyorum bu adamdan. Senin vicdanin varsa beni ozgur birakirsin de bi yandan agla. Tehdit ediyo beni yardim edin allah askina sizin kiziniz yok mu de agla. Magdursun dik durma adama bak ya. Koyver kendini sen. Bu lafimi unutma bak. Mahkemelerde hakim vicdaniyla degerlendirir o yuzden bu kadar farklı yargi oluyor. Yasada sorun yok zaten yargi sıkıntılı.

Hmm.. yediğin dayağı eksik buldu galiba. Biraz daha süre verdiki kocan denen şerefsiz elini kolunu kırsın.
Du bakalım. Bi dahaki mahkemede sakat, eli yüzü mor bi şekilde gidersen belki(!) Boşar

Her yaptığına rağmen kendi magdur gibi davranırken ben ondan gururlu davranıyorum. Ağlamayım diyede çok kastım kendimi o gün.
Zaten o konular açılınca direk ağlıyorum istemesem de dökülüyor yaşlar neyi ne kadar anlatsam az kalıyor. O gün geldiginde
sıkmadan kendimi ne hissediyorsam dilime ne geliyorsa koyverip gidecegim. Unutmayacağım dediklerimiz : Sağolun

Merhaba. Gerçekten acınacak hale geliyor insan. Günlük hayat işlerinde bile acemice davranışlar sergileyebiliyorum acaba şu olur mu bu olur mu çıkar mı duyarmı.. çok zorlanıyor insan adapte olmaya.. Korkularım endişelerim o kadar doğru ki o kadar güzel ifade etmişsiniz ki..

Hakimle tanışıklık için çok tereddütte kaldım inşallah benimde hiç istemediğim şey olan bu dediğinizin gerçeklik payı çıkmaz..
Bir ara fırsat bulup çevrim dışıyken okudum yazdıklarınızı. Fikirleriniz benim için çok değerli ve hemen Avukatımı aradım görüştüm bunlar prosedür, davaya bir etkisi olmayacak bunların, zaten kendi savını çürütmekten öteye geçmedi yaptığı dedi. Sen rahat ol Hakimin tavrı seni üzmesin sonuçta herşey ortada senin lehine bu olanlar dedi. İnsallah dogru olan bilinir ve çekilenlerin hesabını sorarlar ondan. En büyük temennim bu. insallah

ve o günün akşamı olan ağız çevremde uyuşmalar vs. devam edince cok gec kalmadan dr'a gittim. Sonuç olarak hemen kortizon tedavisine başladım. psikolojik olarak ta destek görüyorum.

Kendimi toparlamam lazım farkındayım degmeyecek kişiler için ne hale düşüyor insan geçecek inşallah.

Canim çok geçmiş olsun. Hepsi geçecek. En fazla davan biraz uzar ama en sonunda biter. Sen hiç kendini zorlayıp sıkma canin ağlamak istiyorsa ağla. zorla evli tutacak halleri yok eninde sonunda bitecek. Darp raporun falan var mi? Varsa daha kolay bosanirsin. Ailen yanindaysa hiç hiç korkma. Deli adamlarla uğraşmak zor.
Hakimin tavrını da boşver bitecek sonuçta.

Amin Sağolun. Kanıtlarım var evet. Mahkemede böyle bir süreç olunca yıkım yaşadım. Olumsuz bakış açımdan kurtulmam gerek. Onun bana uyguladığı psikolojik şiddeti kendi kendime eder olmuşum.
Ailem ve sevenlerim de sizin dediklerinizi telkin ediyor bana. Cok teşekkür ederim desteğiniz için.İnşallah kolay olsun artık herşey

Merak ettigim gitmesen nolur ki en fazla.. yada bir ust mahkeneye itiraz etsen falan

El ne yapsa yanına kar kalırken. Nedense kanuna uygun davranmadı diye suçlu olurum diye çekiniyorum. Bende diyorum kendime gitmesem ne olur diye ne güzel olurr.
Öneriniz için çok teşekkür ederim. Bir arkadaşta bu şartlarda görüşme istemiyorum diye dilekçe vermemi önerdi. Buda aklıma yattı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…