Keşke yaşamımdan endişe ediyorum ne uzlaşması hakim bey deseydin. Neyse olan olmuş. Boşver. Uzlaştırma aldıysan boşanmada uzlaşın. Sen planından şaşma. Şimdi seni zaten defalarca belki kandirdi oyalayıp. Şimdi de hakimi kandırıyor sıra hakime geldi diye düşün. Bir dahaki duruşmada sen söz al sende açılan yaraları endişelerini korkularını anlat. İçinde kalmasınKanıtlarım ve tanıklarım var. Hakim sadece sorduğu soruya cevap istedi benden. Bende istemedigimi boyle birseyin olmayacağını söyledim. İddialarımızı içeren dilekçe elindeydi zaten hakimin
Merhaba Hayırlı Günler diliyorum herkese..
Bir süre önce durusmamız görüldü.
o kişiyle karşı karşıya geldik. İddialar okundu okunacak derken konuşma izni istedi karşı taraf ve başladı konuşmaya bir aglamadığı kaldı bir o kadar da mağdur halde;
" Ben boşanma taraftarı değilim, konuşursak anlaşabileceğimizi herkesin bu konu da onu desteklediğini beni biraz anlamasını bu evliliğin bitmemesi gerektiğini söyledi.. (herkes seviyor doğru ama kendisi maalesef.. )
Sonra bana döndü hakim. ne düşünüyorsun dedi
Beni döven hakaret edip her türlü işkencede bulunan o kişiden bu sözleri duyunca tabi ki şok içinde kaldım.. bizimki anlaşılamamazlık üzere açılan bir dava değil ki. Elindeki dilekçeye baksa anlamasına yeterdi vereceğim tepkinin.
Narsist biriyle yaşanılan bir hayat.. acı korku endişe fiziksel, ruhsal, ve ekonomik şiddet fazlasıyla. Hayatımla oynadı bizi bizden etti..
"istemiyorum dedim, ben istemiyorum elimden geleni yaptım bu hale düşmeden.. yuva kolay kurulmuyor tekrar bir düşünmelisin dedi hakim.
E bir sürü asılsız iddiayla davayı açan o! bitmesin bu evlilik diyen o.. (tabi ben suçluyum yine çünkü anlayışsız davrandım sözde o elinden geleni yapıyor halâ..)
ve Hakim onun o söylemlerine karşı kararı şu oldu.
"Uzlaştırma" için görüşme yapacakmışız tarih belirlendi.. şok olmuş haldeyim. Uzaklaştırma kararı verilen kişiyle! öyle biriyle! nasıl uzlaştırmaya yönlendirebilir aklım almıyor. Onu tanımıyorlar neler yaşadığım kağıt üstünde yazılı kaldı gibi hissettim. Onunla tekrar karşı karşıya gelmek onun yalan sözlerini tekrar dinlemek zorunda kalmak ölüm gibi geliyor çok üzgünüm yıkılmış haldeyim.
Dudağımın üst kısmını o günden beri hissetmiyorum uyuşuk hissiz. El parmaklarım kramp sancılarıyla kasılıyor psikolojikmen çökmüş haldeyim iyi değilim
Tanıyan biri çıkar diye yazmaktan hep korktum o kadar çok gereksiz konu için tehdit edildim ki korkuyorum, çok korkuyorum onun yapabileceklerinden.
Bir kaç konu okumuştum benim gibi aynı olayları yaşayan iyilik yaptıkça kötülük yaşayan, Yaşatan kişinin ise senden önce mağdur gibi davranıp seninle ve çevrenle resmen oynayan biriyle yaşamak zorunda kalan, böyle bir kişilikle "Uzlaştırma" kararı neden olur? duyan bilen kadınlarımızdan yardım istiyorum. Lütfen Allah rızası için.
Eksik anlatiyosun ya. Şaşkınlıktan cevap verememissin. Hakim de tereddut ettigin icin kararini gozden gecirmen gerektigine inanmis. Konuşmayı beceremio insan o an. Diyecektin ki hayati tehlikem var sayin hakim bu sartlar altinda bir araya gelirsek benim sonum olur lütfen bosayin beni ben cok korkuyorum. Magdurken konusamayip adami magdur rolune sen sokmuşsun orda zaten. + avukatin da salakmis araya girebilurdi. Ya da sen ona da net olamadim.
Yahu siz ağzınızı açıp iki laf edememişsiniz yok şok içinde kaldım yok hayret içindeyim. Dilekçede herşey yazar öyle olsa duruşma diye birşey olmaz dosya üzerinden sonuca bağlanırdı hakim tepkilerinizi ölçmüş son bir denesinler demiş siz şok içinde kalana kadar dayak yedim parasız bırakıldım millete muhtaç edildim diye anlatsaydınız ya.
Avukat salak bence de
Araya girip muvekkilemin hayati tehlikede diyememis mi? En basitinden agzini acamicaksa avukatlara neden para odeniyor?!
Keşke yaşamımdan endişe ediyorum ne uzlaşması hakim bey deseydin. Neyse olan olmuş. Boşver. Uzlaştırma aldıysan boşanmada uzlaşın. Sen planından şaşma. Şimdi seni zaten defalarca belki kandirdi oyalayıp. Şimdi de hakimi kandırıyor sıra hakime geldi diye düşün. Bir dahaki duruşmada sen söz al sende açılan yaraları endişelerini korkularını anlat. İçinde kalmasın
Burda roman gibi yazacagina hakime anlatsaydin ya.ister sorsun ister sormasin verdiğiniz kararın farkında misiniz benim durumum bu beni döven biriyle nasıl uzlasayim deseydin ya.
Burada uzun uzun yazmışsın ama hakime net bir iki cümle kurmamışsın.neden hakime asla görüşmenin mümkün olmadığını,bu adamın seni hayatınla tehdit ettiğini ve sana işkence yaptığını söylemedin.
Ablacım bence hakim okumamış dava dosyanızı. Keşke şiddet gördüm o anda deseydiniz. Adalet beklerseniz çok beklersiniz yani baksanıza ya bu adam sizi bugün öldürüverse , hakim dava dilekçenizi okumamış bile?!? Ben bu ülkedeki adalet sistemine güvenmiyorum
Adalete gelince sadece kadın ismi kocanız gibi tipler kadınları katledip sonra kravat takıyorlar.
Avukatınız karara itiraz etsin. Can güvenliğiniz tehlikede ve adam şiddete meyilli bir tip, bu psikopatla bir araya gelmek istemiyorum uzlaşma istemiyoruz dicek avukatınız.
Keşke cesaretimi toplayıp diyebilseydim ama hakim sadece sorduğum soruya cevap ver dedi. Cevap verdim ama sesim az çıktığı için azarladı beni tekrar tekrar sordu. Gücüme gitti utandım birde. Hakimle ters düşmek te istemedim sanırım o an. Birde inat eder gibi konuşsaydım tersleseydi hepten icime dert olurdu. Avukatım kendi açtı zaten davayi dedi.. kendisine soru sordum dedi hakimMissCherryBlossom
Yahu siz ağzınızı açıp iki laf edememişsiniz yok şok içinde kaldım yok hayret içindeyim. Dilekçede herşey yazar öyle olsa duruşma diye birşey olmaz dosya üzerinden sonuca bağlanırdı hakim tepkilerinizi ölçmüş son bir denesinler demiş siz şok içinde kalana kadar dayak yedim parasız bırakıldım millete muhtaç edildim diye anlatsaydınız ya.
Keşke cesaretimi toplayıp diyebilseydim ama hakim sadece sorduğum soruya cevap ver dedi. Cevap verdim ama sesim az çıktığı için azarladı beni tekrar tekrar sordu. Gücüme gitti utandım birde. Hakimle ters düşmek te istemedim sanırım o an. Birde inat eder gibi konuşsaydım tersleseydi hepten icime dert olurdu. Avukatım kendi açtı zaten davayi dedi.. kendisine soru sordum dedi hakimMissCherryBlossom
O kadar iyi rol yapiyor ki herseyi planlı onun. Hakimi kandıramasın kahrolurum o zaman. Evet bu dediğiniz olacak bir sonraki duruşmaya katılabilirsin anlatacağım herşeyi. İyi değilim hele o günden beri ağzım yana kayıyor konuşurken çok stresli günler yaşadım
Uzulme. Agla orda gene konusamicak olursan koyver gitsin. Uzlasma esnasinda da agla. Korkuyorum bu adamdan. Senin vicdanin varsa beni ozgur birakirsin de bi yandan agla. Tehdit ediyo beni yardim edin allah askina sizin kiziniz yok mu de agla. Magdursun dik durma adama bak ya. Koyver kendini sen. Bu lafimi unutma bak. Mahkemelerde hakim vicdaniyla degerlendirir o yuzden bu kadar farklı yargi oluyor. Yasada sorun yok zaten yargi sıkıntılı.
Konu sahibinin tepkisi çok normal. Aslında söylenecek her şey dava dilekçesinde yazar.
İddiaları hakim sesli okur.
yani hakim anlamadı, görmedi, bilmiyordu gibi bir şey Yok.
Kadının sesinin çıkmaması da normal. Fiziksel ve psikolojik şiddete+tehditlere maruz kalmış.
Bilmiyorum hiç sindirilmiş ve kendini toparlamaya çalışan bir Kadınla karşılaştınız mı? Gözlerinde korku okursunuz. Gülümserken bile yüzünün arka planında acı görürsünüz. Bunlar edebiyat gibi gelirdi bana da önceden ama gerçekten durum buymuş, yakın zamanda şahit oldum.
Bir de mahkemede eğer hakim taraflı oturdu ise makamına, konu sahibi haklı, sorduğu sorunun dışına çıktığında muhtemelen sesin niye çıkmıyor fırçasına benzer bir fırça yiyecekti...
ki bu bile hakimin Tavrını belli eder... kadın nelere maruz kaldığı adamla yızyıze gelmek zorunda kalmış o salonda, hakim sesi çıkmıyor diye fırça atıyor. E yuh...
Karşı tarafın avukatı güçlü muhtemelen.
Hakimle tanışık, ortada dönen bir şeyler var.
Davayı geciktirir bunlar ama merak etmeyin nihai karar olarak sizi zorla evli tutacak değiller S saturn35
ve o günün akşamı olan ağız çevremde uyuşmalar vs. devam edince cok gec kalmadan dr'a gittim. Sonuç olarak hemen kortizon tedavisine başladım. psikolojik olarak ta destek görüyorum.
Kendimi toparlamam lazım farkındayım degmeyecek kişiler için ne hale düşüyor insan geçecek inşallah.
Canim çok geçmiş olsun. Hepsi geçecek. En fazla davan biraz uzar ama en sonunda biter. Sen hiç kendini zorlayıp sıkma canin ağlamak istiyorsa ağla. zorla evli tutacak halleri yok eninde sonunda bitecek. Darp raporun falan var mi? Varsa daha kolay bosanirsin. Ailen yanindaysa hiç hiç korkma. Deli adamlarla uğraşmak zor.
Hakimin tavrını da boşver bitecek sonuçta.
Merak ettigim gitmesen nolur ki en fazla.. yada bir ust mahkeneye itiraz etsen falan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?