• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şiddet uygulayan koca ile aynı evde yaşamak..

Allah ayrdımcınız olsun...herseyın ahyırlısı dıye bosuna demmıyolar... ne yazık kı bekara karı bosamak kolay... işini bırak vs kesınlıkle katılmıyorum ... devlette kadro bulmak hıc kolay degıl... hele bır de bosanmayı dusunuyosan bosandıktan sonra ne yapacaksın ? bır kere para kazandysan ewde oturmak zor gelır hem de psikolojık olarak bosandıktan sonra hem eş hem işini kaybetmek bitirir seni...bole billmem neler işin sakın meslegını bırakma... onunla aynı evde olman tabı kı cok zor bir durum Allah onu ıslah etsin.. bol bol dua edin.. sabredın... mumkunse darp raporu alın ne olur ne olmaz. alın saklayın lazım olacagı tutar... eşinizin ailesinı haberdar edın onlardan yardım ısteyın anlayıslılarsa .. eşinizin eğitimi nedir merak ettim ..

bencede kesinlikle işini bırakma. devlete atanmak çok zor bende atanmak için uğraşıyorum. tabi bu evde de dur dayak ye demek değil. arkadaşlar izin, rapor, özür tayini falan anlatmış bi çözümünü bulun. ama en mantıklsı özür tayini..
rabbim yardım etsin inş. en kısa zamanda o adamdan kurtulursun canım.

evlenmis bosanmis eline ekmegini almissin namusuna serefine laf getirtmedikten sonra istedigin yerde yasarsin. "gelmeyecegim o kadar, ayrilacagim o kadar. "vallahi kocayla tekmeli tokatli dovus etmek cok kolay oldu bu devirde de babanin lafindan cikamama olayini hala asamadik. yahu ben parami kazanip, o evden cikmissam artik kimseyi kendime karistirmam. bi an once ayri evini ve davani ac. o koca demeye bin sahit isteyen erkek musvettesine de tekmeyi bas, yok eger babam izin vermez katlanmam lazim diyorsan kocani da baban gibi bil kavgaya tutusma lafini dinle otur asagi. bosyere gelip dovecek degildir heralde ;)
huyuna git yani adamin, babandan nasil korkuyosan ondan da kork!
ne yaparsan yap ama isini birakma.

illa 6 ay gidemem biyere diyosanız 6 ay sessiz kalın. onunla hiçbirkonuda tartışmayın ondan bişey beklemeyin size kötü söz etse bile. onu bu haliyle kabullenmiş gibi davranın. kavgalrınız neden çıkıyo bilmem ama. belliki karşılıklı talepleriniz oluyo bir taraf bunu karşılamıyo. eşinizden hiçbişey talep etmeyin. ailesine gidelim diyısa gidin kimseye bişey çaktırmayın. 6 ay sonundada basın tekmeyi en alasından totosuna. size kötü bişey derse bunu yapacağınız günü düşünün rahatlayın. o gitmeyeceğinizi artık sizi istediği gibi ynttuğunu düşünüp mutluluğu yaşasın. 6 ay kadar. fiziksel gücnüz yoksa kadının en kuvvetli intikam gücünü kullanın.

Son düzenleme:
Daha önce konu açmıştım boşanacaktım yapamadım ailemi düşündüm, mesleğimi düşündüm zamana bıraktım yaza ertelemiştim..
Dün ufak bir tartışma yaşadık eşim olacak adam bana gene tavır yaptı bende hakaret ettim bana tekmeler savurdu.. Ağladım ağladım..
Sabah işe gittim kendime hiç saygım kalmadı kalçam fena halde ağrıyor.. İşten sonra eve gelip yattım akşam üzeri gene tartıştık bana bir daha vurursan seninde canını acıtırım dedim yüzüme bacağıma vurdu bende itekledim boğazımı sıktı bacağıma tekme savurdu şuan morardı bacağım.. Biliyormusunuz bu olanlardan sonra arkadaşlarıyla maç yapmaya gitti.. Sanki hiç birşey yaşanmamış gibi..
Ben bu adamı sevmiştim hanımlar, artık her kavgamız şiddete döndü böyle mi olucaktı.. Hayatımızın en önemli tercih eş seçimi evlenmeyi düşünenler sakın acele etmeyin, bitirmek öyle zorki evliliği.. Yaza kadar dayanmalıyım aynı evde.. nolur benim için dua edin kimseye anlatamıyorum durumumu..

Boşanacaktın. Peki boşanmanın mesleğine ne zararı var? Ailenin neyini düşündün? Ailen seni ne kada düşünüyorsa; sende aileni o kadar düşüneceksin.
Bir de olayı iyi analiz etmen lazım. Sen hakaret ettiğini söylüyorsun. Ne sen dayak atma mankenisin; ne de o hakaret mankeni.
Peki sen bu adamı seviyormusun? Onunla evli kalmak istiyormusun?

Başka mantıklı bir yol gösterin hemen uygulayayım..

Seni çok iyi anlıyorum. Başıma geldiği için değil. Bazen insanın eli ayağı kesilir, düşünme yetisini kaybeder.
Sana rapor konusunda yardımcı olayım. Hangi şehirdesin? Babanlar hangi şehirde? Bunları isteren bana özelden yolla.
Bir de sana koruma kararı almak lazım. Senide haberlerde öldü diye izlemeyelim.

Darp raporu almak için kolumda küçük bir morluk var bacağımda da var.. Bunlar yeterli olur mu acaba.. Bir de bugün Cumartesi, nerden hangi bölümden alınıyor Biliyor musunuz?

ben eşimden şiddet görücem eşim aileme beni şikayet edecek ve ailem benden taraf olmıcak eşim ne anlatırsa anlatsın evlatları benim yahu, senin ailende bi tuhaf

ben eşimden şiddet görücem eşim aileme beni şikayet edecek ve ailem benden taraf olmıcak eşim ne anlatırsa anlatsın evlatları benim yahu, senin ailende bi tuhaf

Yanlış anlaşılmışım.. Ailem yapıcı olmaya çalıştı, eşimi ben seçmiştim olur böyle şeyler deyip zaman bırakmamı istediler, hiç bir zaman boşanma kesinlikle demediler.. Ki şiddet olaylarını bilmiyorlar, bilseler ve babam buraya gelse bir sürü tatsızlık yaşanır eşimin de altta kalacağını sanmıyorum.. Bu arada babam kalp hastası ve kişilik olarak da çabuk sinirlenen biridir.. Ona bir zarar gelsin istemem benim yüzümden..
Babam gel eve dönelim dese hayır desem bu sefer ailemle de aram açılacak yapayalnız kalıcam, tek başıma bu sıkıntıların üstesinden gelemem, desteklerine ihtiyacım var. Annem yazın kararı verirsin demişti yani geçinemediğimizi biliyorlar.

Son düzenleme:
Böyle aileleri anlamıyorum ben kefenle gelir mantığındamılar ?
Babam bana dedi ki sana vursun biri öldürüleceğimi bilsem seni bırakmam bilmem neyin oğlu mu doyurmuş seni bugüne kadarda vuruyor dünyayı başına yıkarım dedi .
Oyüzden çok şükür benim hiç korkum yok , arkada aile olmayınca insan yalnız oluyor . .
Eşinde iş yok , ailende de iş yok :50:

Yanlış anlaşılmışım.. Ailem yapıcı olmaya çalıştı, eşimi ben seçmiştim olur böyle şeyler deyip zaman bırakmamı istediler, hiç bir zaman boşanma kesinlikle demediler.. Ki şiddet olaylarını bilmiyorlar, bilseler ve babam buraya gelse bir sürü tatsızlık yaşanır eşimin de altta kalacağını sanmıyorum.. Bu arada babam kalp hastası ve kişilik olarak da çabuk sinirlenen biridir.. Ona bir zarar gelsin istemem benim yüzümden..
Babam gel eve dönelim dese hayır desem bu sefer ailemle de aram açılacak yapayalnız kalıcam, tek başıma bu sıkıntıların üstesinden gelemem, desteklerine ihtiyacım var. Annem yazın kararı verirsin demişti yani geçinemediğimizi biliyorlar.

Eşin seni biraz sahipsiz bulmuş bence.

Böyle aileleri anlamıyorum ben kefenle gelir mantığındamılar ?
Babam bana dedi ki sana vursun biri öldürüleceğimi bilsem seni bırakmam bilmem neyin oğlu mu doyurmuş seni bugüne kadarda vuruyor dünyayı başına yıkarım dedi .
Oyüzden çok şükür benim hiç korkum yok , arkada aile olmayınca insan yalnız oluyor . .
Eşinde iş yok , ailende de iş yok :50:

Ailem kesinlikle o mantıkta değil, ben işin şiddet boyutundan onlara hiç bahsetmedim zaten daha önce şiddete maruz da kalmamıştım tamam geçinemediğimizi şeyler oldu, ailem anlaşamadığımızı gördü fakat daha evliliğiniz çok yeni biraz daha bekle dediler.. Ailemle yaşadığımız şehir farkı olmasa anlaşamıyorum kesin kararlıyım der bitiririm ama şimdi çok uzaktalar durum farklı yani

Son düzenleme:
Merhabalar, ne öğretmenisiniz acaba?
Tayininiz kolay çıkacak mı bakalım, İzmirliydiniz değil mi?
Yani demem o ki branşınızdan çok alım oluyor mu il dışı tayinde? Hizmet puanınız filan önemli.
Tayininiz çıkmaya da bilir, yanlış anlamayın felaket tellallığı yapmak istemiyorum ama bunu da hesaba katıp öyle planlayın.

Ben olsam ayrı bir eve çıkarım, istifa kesinlikle etmem, hem iş hem eş(her ne kadar kötü de olsa) kaybı sizi boşluğa düşürür.

Eşiniz ne düşünüyor boşanma konusunda? Konuştunuz mu, ayrılmak istiyor mu o da?

Bir de aynı evin içinde durumunuz nedir? Sohbet ya da paylaşımda bulunuyor musunuz? Yoksa hep küsmüsünüz?

Merhabalar, ne öğretmenisiniz acaba?
Tayininiz kolay çıkacak mı bakalım, İzmirliydiniz değil mi?
Yani demem o ki branşınızdan çok alım oluyor mu il dışı tayinde? Hizmet puanınız filan önemli.
Tayininiz çıkmaya da bilir, yanlış anlamayın felaket tellallığı yapmak istemiyorum ama bunu da hesaba katıp öyle planlayın.

Ben olsam ayrı bir eve çıkarım, istifa kesinlikle etmem, hem iş hem eş(her ne kadar kötü de olsa) kaybı sizi boşluğa düşürür.

Eşiniz ne düşünüyor boşanma konusunda? Konuştunuz mu, ayrılmak istiyor mu o da?

Bir de aynı evin içinde durumunuz nedir? Sohbet ya da paylaşımda bulunuyor musunuz? Yoksa hep küsmüsünüz?

Memleketime yakın bütün illeri yazıcam en azından hafta sonları ailemle olurum.. Umudum var inşallah olur.. Boşanalım dediğimde kabul ediyor ama icraat yok benim adım atmam gerekiyor sanırım.. Aslında iyiydik bir aydır sorunumuz yoktu tekrardan birbirimize hitap şeklimizi değiştirmiştir eskiyi unutmaya çalışıyorduk.. Işlerinden dolayı bir kaç gündür ilgisizdi niye hiç konuşmuyorsun demekle bir anda tartışmaya başladık beni hiç sallamadı yine bende üstüne gidince sonuç bu oldu.. Benim tek istediğim şefkati malesef o da eşimde yok.

konu sahibi arkadaşım artık sevgi ve saygı bitmiş sanırım hem fizyolojik hemde psikolojik baskı yapıp seni yıldırmak istiyor karşı taraf ki sen bekleme taraftarısın bu bekleyiş sen de ağır yaralara yol açabilir o yüzden madem aranızdaki sevgi saygı bitti bence en matıklı bir an önce boşanmak çünkü bu boşanma aşamasındaki karşılıklı bekleyiş aynı evin için olmak ama yabancı gibi bu da yıpratıyor insanı

konu sahibi arkadaşım artık sevgi ve saygı bitmiş sanırım hem fizyolojik hemde psikolojik baskı yapıp seni yıldırmak istiyor karşı taraf ki sen bekleme taraftarısın bu bekleyiş sen de ağır yaralara yol açabilir o yüzden madem aranızdaki sevgi saygı bitti bence en matıklı bir an önce boşanmak çünkü bu boşanma aşamasındaki karşılıklı bekleyiş aynı evin için olmak ama yabancı gibi bu da yıpratıyor insanı

Kesinlikle öyle.. Aslında ailesi burda yaşıyor ama o da gitmiyor, ailesi elalem ne der diye onu rahat ettireceklerini sanmıyorum.. Geçen tartışmamızdan sonra ben çağırdım konuşalım diye gayet sakiniz babası fenalaştı eşim beni suçladı olaylar daha da büyüdü.. Anlaşamıyoruz desek hemen ayılıp bayılıyorlar.. Kendi derdimize mi onlara mı bakalım şaşırıyoruz. Bana sen git evden ben neden gidecekmişim diyor.

Son düzenleme:
Memleketime yakın bütün illeri yazıcam en azından hafta sonları ailemle olurum.. Umudum var inşallah olur.. Boşanalım dediğimde kabul ediyor ama icraat yok benim adım atmam gerekiyor sanırım.. Aslında iyiydik bir aydır sorunumuz yoktu tekrardan birbirimize hitap şeklimizi değiştirmiştir eskiyi unutmaya çalışıyorduk.. Işlerinden dolayı bir kaç gündür ilgisizdi niye hiç konuşmuyorsun demekle bir anda tartışmaya başladık beni hiç sallamadı yine bende üstüne gidince sonuç bu oldu.. Benim tek istediğim şefkati malesef o da eşimde yok.

Hıımmm anladım

Eşinizde maşallah ne arsızmış gideceksen sen git falan. Artık o da siz de bu evliliği bitirmişsiniz kafanızda. Sevgi ve saygınızda kalmamış sanırım.
Hakkınızda hayırlısı olsun, diğer arkadaşların dediğini diyeceğim ben de, cevap vermeyin, he he deyin, kavga etmemeye çalışın, duymayın, görmeyin....
Tayin döneminde de Manisa ve ilçeleri ile Afyon ve ilçelerinin puanları nispeten daha az oluyor Aydın, İzmir, Muğla' ya göre, oraları yazın bol bol.
Ama sınıf öğretmeniyseniz benim gibi, Ege' nin kapısından baktırmazlar maalesef( Ben de Aydınlıyım)

Anlaşmalı boşanma konusunda bana zorluk çıkartacağını sanmıyorum o yüzden alma gereği duymadım..

:20::20::20: neden anlaşmalı boşanıyosun ki, aç tazminat davasını sürünsün:20::20: bir de maça gitmiş hiçbir şey olmamış gibi, yanına kar mı kalacak yaptıkları :19::19::19:

Back
X