Şiddet

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Böyle bir durum gelse başıma ne yapardım inan bilmiyorum .Eğer o yapıda cani psikopat biriyse nereye gidersen git bulur .Tek çare yabancı ülkeye kaçmak olur sanırım

Sizin durumunuzda yapılacak çok şey var. Önce o koca müsveddesini şikayet edeceksin, darp raporu al , seni tehdit ederken ses kaydı al.. Can güvenliği mevzu olunca tayin hakkınız oluyor. Eşinizin silahı olduğuna göre asker yada polis diye düşündüm. Bu durum ortaya çıkınca onun silahına el koyulur diye biliyorum. Lütfen size bunu yapmasına izin vermeyin. O kimki size böyle davranabilir?

Beddua etmeyi sevmem, ama bir kadını bu kadar çaresiz bırakan adam çok yaşamasın, o bir kadının canına kıymadan kendisi bir kör kurşunla gitsin bu hayattan! Gerçekten bıktım artık kadın çığlıklarını her yerde görmekten, duymaktan! Polismiş bir de, allahın cezası!!!!

Ben eve çağırdım adam beni penceren konuşturdu polis de sağolsun kapıya gelme gereği hissetmedi gecenin Bi yarısı kafama silah dayandığı için korktum ama siz daha cesur olurdunuz herhalde
O zaman yapacagin suydu misal aksam siddet mi gordun ertesi sabah adam evde yokken hastaneye gidip darp raporu alacaktin sonra cekip gidecektin.. gittikten sonra da calistigin kurumu arayip durumu anlatacaktin ve izin alacaktin bu izon suresinde de tayin icin başvuracaktın.. aileme gidemem diyorsan siginma evine gidip ordan islerini halledebilirdin( izin di tayin di filan) adam evde yokken evden cikip darp raporu almak zor birsey degil herhalde

Mune koca yorumda memleketimizi merak ettim bende. Hora geçmedi yazdığınız için. Ben iç anadoluluyum hep kullanırız. Biri yazıp okuyunca küçüklüğüme memleketime gitmiş gibi oldum.

Arkadaşlar eleştiren de yol gösteren de haklı hepinize teşekkür ederim benden yüz buluyor zaten insan evlenirken böyle evlenmiyor kırıcı olduysam arkadaşlardan özür dilerim ruh halime verin yani bazen insan işin içinde olunca bir girdap gibi sürükleniyor yani karar alma uygulama biraz da kişilik meselesi kimseye kötü dua etmiyorum Allah herkese her şeyin hayırlısını nasip etsin sizinle birlikte bana da dedim ya ruh halimden kaynaklı tepkiselleştim ama inanın dahası var fazlası var osu var busu var yani Tabiki çözümleriniz fikirleriniz benim için kıymetli teşekkür ediyorum. Ben eğer ses kaydı görüntü falan almaya çalışsam eğer o anda fark etse inanın sonunu düşünemiyorum beni çok sindirdi bu konu da yani ufak bir inatlaşma da tartışmada Bi anda saçlarım ellerinde oluyor beni köşeye sıkıştırıyor dokunsam dokundu diyor yani yaptığım her şeyin sorumlusu benmişim konuşmasam karışmasam bu olmazmış bununla tartışılmazmış falan filan bu noktaya ben getirmişim rahatlamış mıyım... Bu tayin olayını araştırıyorum ailemin de desteğini almam lazım çünkü onlar huyuna git diyorlar...

Hic mi düşünmediniz peki boşanmayı ? Çocuğunuz var mı

Telefonunuzu uçak moduna alıp odaya koysanız anlar mı acaba ?
Ne olursa olsun bu adam elbet evden çıkıyor siz o arada hemen aksiyon alacaksınız. Başka hiç bir çaresi yok. Aile desteği elbette gelir. Önce canınıız kurtarın.

Biraz şans işi galiba, her mesleğin iyisi kötüsü var durumu. Öğrenciyken cüzdanımı çalmışlardı sırt çantamdan, o zamanlar gasp olayları fazlaydı, gizlice aldıkları için kendimi şanslı saymıştım. Karakolda komiserden nasıl fırça yemiştim darp izin yok sana tutanak falan vermem ben diye. Birkaç hafta sonra arkadaşımın başına geldi durum. Ben tecrübeliyim seninle geleyim diye gittik karakola ( okulun semtindeki), nasıl kibar naif insanlardı. Korktunuz mu diye su verdiler, hava soğuk çay için üşümüşsünüzdür dediler. Belgeleri hazırladıktan sonra dikkatli olun vs nasihat verip uğurladılar bizi. Konu sahibinin şansına nasıl insanlar geldi bilemeyiz, çok önyargılı olmamak lazım.

Konu sahibi darp raporu ve sonrasında izin alıp ailenin ya da güvende olacağın bir akrabanın yanına gitsen. Ya da beni onun hiç bilmediği bir sığınma evine yerleştirin desen. Kurum avukatı demiş arkadaşlar bir danışsan. Çok yakından tanıdığım biri benzer süreçleri yaşamış. Maalesef kaybı olmuştu onun. O yüzden öyle yap et demekle olmayacağının farkındayım. Ama bir şeyler yapmak zorundasın. Artık farkındalık var bu konularda. Şuan hem kendine hem çocuğuna yazık ediyorsun. Biyerden başlaman lazım. Ufak ufak gizliden neler yapabileceğini, nelerden faydalanabileceğini araştır. O süreç çok zor olacak senin için, acele etmen lazım. Çaresizim diye düşünme artık. Mesleği tehlikede olan o.

Ekonomik özgürlüğünüz var, iste de çalışıyorsunuz yani eve de bağlı değilsiniz. İlk iş günü ise gitmek için çıkıp çocuğu da okula diye götürüp ilk önünüze gelen taksi ile hava alanına gidip ailenizin olduğu şehre ilk uçakla kaçıp gidin, arkanıza bakmayın. Yanınıza varsa değerli eşyalarınızı alın altın gibi.
İste olduğunuz süre minimum 8 saat siz o saat sonuna kadar çoktan ailenizin yanına verirsiniz. Gerekirse aktarmalı gidin. Gider gitmez ilk hastaneden darp raporu alarak karakola koşun, hem şikayetçi olun hemde uzaklaştırma kararı çıkarın. Aynı zamanda boşanma işlemlerini başlatabilirsiniz.

Biz burda basbas bağırıyoruz ekonomik özgürlüğü olmalı kadınların diye, sizde var ama biraz da cesaret lazım sanirim

bı adamdan bir daha hamile kalmamaya çok dikkat edin. cinsel hayatınız devam ediyor mu bu kadar dayağın içinde? allah belasını versin ya

Boyle zihniyette bi adam siz ayrilmak isteseniz bile peşinizi birakmaz gibi geliyor. Allah korusun ceker vurur hic ayrılmayı dile getiriyormusunuz tepkisi nasil oluyor?
Boyleleri ruh hastasi oluyor ayrilsanizda peşinizi birakmaz .

Türk polisi hiçte sizin anlattığınız gibi yukarı gelmemezlik yapmıyor. Öyle ihbarda bulanacaksınız sonra da bir şey yok diyeceksiniz onlarda kuzu kuzu gidecek. Asılsız ihbardan sizin hakkınızda tutanak tutarlar.
Ben ilk eşimle boşanma arefesinde uzaklaştırma almıştım. Gayet caydırıcı etkisi var. Eğer siz uzaklaştırma alırsanız ve o ihlal ederse hapise kadar cezası var.
Ama siz korkuyorum kisvesi altında hem eşinizin şiddetini meşrulaştırıp hem de akıl istiyorsunuz. Bu adamın yanında kalırsanız eninde sonunda sizi öldürür.

yapacağınız bir kaç şey var. en yapılabiliri şu an bu: bir an önce ücretsiz izin alıp, çocuğu okula götürüyorum diye çıkıp ilk uçak ve ya otobüsle ailenizin yanına gideceksiniz. ailemin desteği önemli huyuna git diyorlar diyorsunuz da kapılarına gittiklerinde de seni çocuğunla geri çevirecek değiller. yaşadıklarını yüz yüze anlatır, boşanmak istediğini yoksa seni öldüreceğini söylersin. evet yaşamadan bilemeyiz fakat sana önerilerde bulunuyoruz ki bence dediklerin doğruysa kızmaktan çok dikkate almalısın

Memursun, elinde maaşın var. Seni ayakta tutacak bir gücün var ve şu mahlukat kocandan hâlâ boşanmadın öyle mi? Şaka gibisiniz. Rapor al, ücretsiz izne de ayrılırsın biraz. Durumumu belirtirsin mutlaka çözümü olur iş durumunun

Çalışan bir kadının aile desteği beklemesini anlamıyorum ben, bu adam beni dövüyor boşanmak istiyorum diyeceksiniz. Bahsettiğiniz bir tokat falan da değil, saçınızı eline dolayıp bıçak silah çekiyor. Bir aile kızını nasıl bu kadar gözden çıkarır aklım almıyor.

Eşiniz tam bir ruh hastası, en kısa zamanda kendinizi kurtarmalısınız

Ev sahibinin polis olduğunu biliyorlarsa yapabilirler konu sahibinin söylediğini, it iti ısırmaz meselesi gibi

Öncelikle çok geçmiş olsun...Halet-i ruhiyenizi ve çaresizliğinizi anlayabiliyorum..Şiddet gören bir kadın sağlıklı düşünüp sağlıklı yol alamaz.Çünkü kafasında tek bir şey vardır canımı nasıl kurtarabilirim?Ancak bunu yapacak gücü ve idraki toparlamak o kadar zordur ki..Evliliğimin ilk ayında şiddetle tanışmış biri olarak, bunun ne kadar yıpratıcı ve can acıtıcı olduğunu bilirim..Ancak biran önce gücünüzü toplamalı ve gerekli araştırmaları yapıp size yol gösterebilecek insanlarla irtibata geçmelisiniz. Elinizde mesleğiniz varken asla korkmayın..Yeni tayin olmuş olsanız bile,bu gibi durumlarda yardımcı oluyorlar.Fakat yaşadığınız şiddeti mutlaka belgelemeniz gerekiyor.Darp raporu aldığınızda siz şikayetçi olmasanız bile,eşinizin silahına el konularak uzaklaştırma veriliyor..Şu an aklınızdan geçen düşünce şu olabilir,silahına el konulursa gurur meselesi yapıp bana daha çok takar mı,daha çok peşime düşer mi diye..Bizzat yaşadığım için bu süreci bu endişe ve korkulara yabancı değilim.Çünkü hiç bilmediğiniz bir şehrin küçük bir ilçesinde tek başınasınız,kimsesizsiniz..Kavga edince gidecek sığınacak kimseniz yok...Bu olumsuz düşünceler insanın elini kolunu bağlar.Benim gibi cesur bir insan bile darp raporu almaya bu sebeplerden ötürü cesaret edemedi.O korkuyu ancak yaşayan bilir..Fakat darp edildiğime dair fotoğraflar hakaret ve tehdit mesajları,ses kayıtlari hepsi güvenilir bir yerde duruyor.Yalniz şunu belirteyim karşı taraf hakaret edince tehdit edince, sessiz kaldım gibi anlaşılmasın..Yeri geldi karşılık verdim yeri geldi ben de tehdit ettim mesleğinden ederim diye..En çok bundan korkuyorlar çünkü.Silahla bıçakla tehdit ise çok farklı bunu hiç yaşamadım.Bu en kötüsüdür mutlaka ve sizin hiç zaman kaybetmemeniz lazım.Mutlaka darp raporu alın korkmayın, ben almadığım için pişmanım.Bosanma davasında eliniz kuvvetli olur.Ayrica boşanma davası açtığınızda sizi geçici görevlendirme ile ailenizin yanına verebiliyorlar.Dava sonuçlandığında kadronuz tamamen geçmiş bulunuyor.Dava açmayı mutlaka düşünün,eşiniz gerçek bir psikopat malesef.Ve çocuğunuz sık sık bu manzara ile karşılaştığında nasıl bir psikoloji ile büyüyecek lütfen bunu düşünün.Lütfen güçlü olun,onlar güçlü değil aslında.Güçlü olmadıkları için kaba kuvvete ve hakarete başvuruyorlar..Ben iki ay psikolojik ekonomik ve sözel şiddeti yaşadım.Ve ara ara fiziksel şiddeti de yaşadım.Ama hiçbirinde susmadım karşılık verdim,tehditse tehdit vurmaksa vurmak.Bizim şiddetten başka başka sorunlarımız da var.Esim bir aya yakındır öfke kontrol bozukluğu için ilaç kullanıyor.En azından üstümdeki baskı azaldığı için rahatladım ve sağlıklı düşünebiliyorum.Bundan sonra geleceğimle ilgili yol haritamı çizdim..İnşallah Rabbim size de güç kuvvet versin.Unutmayin güçlü olan sizsiniz o değil...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…